Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A Sote I. mint meddőségi központ fórum

A Sote I. mint meddőségi központ (beszélgetés)

❮❮ ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... ❯❯
7124. Erdeikismanó (válaszként erre: 7122. - Trixy)
2018. nov. 29. 15:42
Ez nagyon jó jel Trixy:) főleg, hogy most a barnázás sincs jelen, kívánom, hogy maradjon is így, és hétfőn jó hírekkel gyere:) én jövőhét péntekre nem várom, nekem is vannak tüneteim, de nem akarom bebeszélni, mert párszor már megtréfált a szervezetem. Tesztelni nem szeretnél már? Utrot kaptál?
7123. Nyakaska (válaszként erre: 7120. - Reaaa)
2018. nov. 29. 15:21

Nálam ugyanez volt. A prof állította, hogy kaptam beutalót az altatóorvoshoz, én meg állítottam, hogy NEM. :-)

Az is kiakaszt, hogy ott ülök 10:15 óta, hogy az elsők között legyek és behív előttem olyanokat (legalább ötöt), akik épp hogy beestek 11 előtt :-(

Azt meg végképp nem értem, hogy néha miért vannak 50-60 év körüli betegei ezen az osztályon, akiket viszont nem ráz le 2 perc alatt... tegnap volt egy néni, aki kb 20 percig bent volt... esetleg privát betegei? Nem értem én ezt a rendszert...

Én nem u.abban az időben adom be a menopurt... ma 8-kor adtam be a tegnapi 12-höz képest. Egyébként azt hiszem, kb. 3 órán belül kell azonos időpontban beadni. Rákérdeztem én is Katinál, hogy nem gond-e, hogy a vizsgálat napján ilyen későn adom be, azt mondta nem... ez így szokott lenni.

7122. Trixy (válaszként erre: 7119. - Erdeikismanó)
2018. nov. 29. 15:17

Lehet , hogy pont jó embert fogtál ki😊

Érezni hmmm nagyon fájnak a cicik, de még nem jött meg, elvileg hétfőre már vérzés kell hogy legyen,de még barnázás sincs előző clostis hónapomban ilyenkor már volt.

Van valakinek talpasztala ösztrogén és progeszteron szintet megemeli a stimu??? Mennyire??

7121. Reaaa
2018. nov. 29. 13:46
Közben lenne még kérdésem, most kaptam meg a stimuláló szurit (Menopur). Reggel 2-t este1et. Azt már tudom, hogy a 2-t egy oldószerben is be lehet adni, nagy nehezen sikerült. De azt sehol se találom, hogy ezt megint egy időben kell? A reggeli adag kb délben lett beadva, mert így végeztem a profnál. Akkor ezt most mindig ebben az időben kell adni vagy áttérhetek a tényleg reggeli injekciózásra?
7120. Reaaa (válaszként erre: 7118. - Trixy)
2018. nov. 29. 13:43

Nem is értem miért ilyenek :( egyik percben tök bunkók, aztán tudnak rendesek is lenni.

Engem a múltkor azért csesztek le, mert miért nem voltam még altató orvosnál (történt ez a 20. ciklusnapon) Előtte senki se mondta, hogy ezt már intézni kell, és még én voltam a hülye akinek mondták de elfelejtette.

2018. nov. 29. 11:10

De durva, velem nagyon kedvesek voltak, nem is értem :(

Hogy vagy így a nem várt előtt? Érzel valamit? Szurkolok!!!!!!

7118. Trixy
2018. nov. 29. 10:41
Jaaa a hangnemről nem is beszélve....😞
7117. Trixy
2018. nov. 29. 10:40

Sziasztok! Lelet kikéréssel kapcsolatban nem is olyan egyszerű a dolog!

Konkrétan engem majdnem elhajtottak hogy mit akarok ez nem így műkődik....

Szóval mielőtt mennétek érdeklődjetek hogyan működik!!!

Fontos ami saját lelet és leadjátok fénymásoljátok le!

7116. Milka*
2018. nov. 29. 09:22
Nem
7115. Nyakaska (válaszként erre: 7114. - Mobea)
2018. nov. 29. 09:15
Köszi :-) Remélem, úgy lesz...
7114. mobea (válaszként erre: 7113. - Nyakaska)
2018. nov. 29. 07:27

Akkor izgi, hogy holnap mit mond, nekünk ott volt az első olyan,akinek abbahagyta a stimut, és hétfőn leszívás volt.

Ha ilyen jól reagálsz, akkor biztos nem tart addig, mint nekem, drukkolok hogy holnap már az ovitrellét írja :)

7113. Nyakaska (válaszként erre: 7112. - Mobea)
2018. nov. 29. 07:10

Köszi Mobea! Nem gondoltam, hogy ez ilyen hosszú 🙁

Mi nagyon kis adaggal kezdtük, mert az inszemnél is elég volt fél szem Clostilbegyt. Korábban 1 szemmel túlstimulált a nőgyógyászom. Szóval most én is csütörtökön kezdtem, 4 napig 2x1, aztán 2 napig 1x2 és és 1x1, most két napig 2x2.

7112. mobea (válaszként erre: 7110. - Nyakaska)
2018. nov. 28. 22:44
Napi mennyit adsz be? Nekem ez napi 8-al volt. Először napi 6ra emelte (elsőre az a standard amit rányomtat eleve 2+1 volt), aztán két nappal később 8-ra és az maradt onnan végig.
7111. mobea (válaszként erre: 7110. - Nyakaska)
2018. nov. 28. 22:42

Én egy csütörtökön kezdtem az elsőt és kedden volt az utolsó, tehat 13 nap volt. Az utolsó alkalommal már szólj a patikában, hogy mennyit kérsz csak a dobozból. De addig felesleges, amíg a doki se látja a végét.

Amúgy a patika is egy idő után rákérdez, hányat kérsz. Nálunk akikkel jártam a legrövidebb lánynak 10 nap Menopur volt €s a 13. nap leszívás.

Nekem a leszívás az első stimu szuri plusz két hét és egy napra volt.

7110. Nyakaska
2018. nov. 28. 17:00

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy ki hány napig szúrta magát Menopurral vagy egyéb stimu szurikkal? Én 4 nap után azt hittem, már jó lesz az eredmény, aztán még két napig kellett szúrni emelt adaggal... most megint +2 nap :-( Tehát 8 nap stimu lesz a köv. vizsgálatig.

Igaz kis adaggal kezdtük, reggel-este 1-1 ampulla.

Még egy kérdés: 8 adag Menopurra lesz még szükségem, de csak 6 van. Kettő miatt nem vennék meg egy teljes dobozzal. Lehet esetleg darabra is venni vagy van valakinek megmaradt, eladó?

Köszi!

7109. Reaaa (válaszként erre: 7105. - Solinca)
2018. nov. 28. 15:28

Solinca, sajnos magán intézményben is vannak szünetek :( ÉN a Forgácsból jöttem át, ott ugyanúgy

volt téli sőt azt hiszem nyári szünet is :/

7108. ada8f2b3c0 (válaszként erre: 7104. - Solinca)
2018. nov. 27. 21:47
Szia kedves Solinca. :-) Hát, a párhuzamosságot úgy gondoltam, hogy ha a SOTE-n nagyon távoli időpontot adnának a 2. konzultációra, akkor lehet, elnéznék egy magán helyre is, de persze akkor el kellene dönteni hogy melyiket választom, hiszen nyilván két helyen nem lehetnék...de most eléggé magam alatt vagyok, mert lehet, hogy egyik helyen sem lehetek. Ma jött meg a Leiden mutáció vizsgálati eredménye és a 2. allél heterozigóta státuszt igazolt...nem tudom, hogy ez mennyire zárja ki a lombikot, de ahogy olvasom, ez még a természetes terhességnél is kockázatot jelent, nem hogy hormonokkal teletömve...Az MTHFR C677T rendben van, azért még várom a többi genetikai trombofiliai vizsgálat eredményét.... De akkor hematológuhoz feltétlenül el kell menni ezt átbeszélni.
7107. Biby (válaszként erre: 7105. - Solinca)
2018. nov. 27. 20:46
Nyári szünetre augusztusban szoktak menni. Valóban idegőrlő a várakozás, de a szervezetnek meg muszáj pihennie két stimu között. A fagyibabák nem tudom hogy működnek, nekünk nem volt szerencsénk, mindkét stimukor csak 1-1 visszaültethető lett.
7106. Solinca (válaszként erre: 7096. - Tundev)
2018. nov. 27. 20:07
Kedves Tundev, majd írjál, hogy milyen az új hely, hogy zajlanak a dolgok! Ki kellett kérni a SOTE-ről a papírjaidat?
7105. Solinca
2018. nov. 27. 20:06

Sziasztok lányok, tanácsot szeretnék kérni, akinek már ebben van tapasztalata...

Szóval szeptemberben voltunk a dokinál, aki lombikot javasolt a korom miatt, DE előtte kell egy Hsg-t csináltatni, amit én kurvára megszívtam. Időpontot a prof testvéréhez október közepén kaptam, aki közölte, hogy novemberben pont nem lesz, hogy megcsinálja (mást nem nagyon lehetett leakasztani, csak nagyon sokára vagy nagyon sok lóvé, vagy mindkettő). Így most csinálja csak meg jövő héten. Egyúttal hívtam nagy elánnal a SOTE-t, hogy akkor december közepén mennénk 20. ciklusnapra (gondoltam, odaadják az injekció recepteket), de jól elhajtottak, hogy majd a KÖVETKEZŐ ciklusnál jelentkezzek, mert ők már nem kezdenek el semmit. Nagyon kiakadtam és egész este csak bőgtem (ebben már jócskán benne volt a 4 év sikertelen próbálkozás).

Végiggondoltam: ha januárban kezdik el az első lombikot, az február végére derül ki, hogy sikerül-e (az elsővel nem nagyon biztatnak). Ha esetleg nem, kell várni 3 ciklust, ami cca május vége. Akkor meg megint nem kezdik majd el, mert nyári szünet lesz? Tudja valaki, hogy hogy zajlik ez? Illetve ha lenne lefagyasztva kisbébi, akkor is újra stimulálnak a következő körben?

Májusban kezdtünk, utána rögtön nyári szünet, most megint 4 hónap szünet, utána megint nyári szünet, szóval azon gondolkodom, hogy ha az első nem sikerülne, magánútra mennénk. Ott gondolom nincs téli-nyári szünet?

7104. Solinca (válaszként erre: 7087. - Ada8f2b3c0)
2018. nov. 27. 19:52

Szia kedves Hajnal, dettó! :) Nyakaska is, így már hárman vagyunk, ő már szúrja magát.

Nem is tudtam, lehet ilyet, hogy párhuzamosan nem TB támogatottat? De gondolom, el kell mondani ott is, ha emitt már belefognak valamibe.

Mi májusban csináltattunk AMH-t, 3,5 lett, teljesen hihetetlen. Bár önmagában nem garancia semmire...

Akkor üdv a klubban! Férjednek van már valami eredmény?

7103. Nyakaska
2018. nov. 27. 14:32

Sziasztok!

A használt tűket le lehet adni a SOTÉ-n?

7102. Trixy (válaszként erre: 7101. - Excaliburné)
2018. nov. 26. 18:11

Szia Excaliburné.

Jaj de jó, akkor megnyugodtam😊

Köszönöm szépen

7101. Excaliburné (válaszként erre: 7098. - Trixy)
2018. nov. 26. 17:40

Szia Trixy,

Nekem is TH2 túlsúly van.

Az teljesen jó😊

Semmit nem adnak rá hiszen ez a "jó" túlsúly.

A TH1 túlsúly a problémás csak.

Linda

7100. Trixy (válaszként erre: 7099. - Bringa23)
2018. nov. 26. 17:37

Igen én sem talàltam sajnos semmi konkrétumot erről, köszönöm, hogy próbáltàl segíteni☺️

2 hete voltam már az immunológusnál a többi lelettel mert erre ugye vàrni kellett 20 napot de azt elfelejtettem megkérdezni hogy ha a th1 th2 megvan azt hogyan értelmezhetem majd...na mindegy hátha vágja ezt a témát az endokrinológus is 🤨

7099. Bringa23 (válaszként erre: 7098. - Trixy)
2018. nov. 26. 15:35

Én úgy tudom, a Th1-es túlműködés kedvezőtlen a teherbeesés szempontjából, de azt sajnos nem tudom, ha a Th2-nél van túlsúly(humorális protektív)az mit jelenthet :(

Próbáltam utána olvasni, de nem igazán találtam róla olyat, hogy mit is jelent ez pontosan.

Szerintem mindenképp menj el immunológushoz, mert ő az összes leletet együttesen nézi, értelmezi.

Szorítok, hogy minden rendben legyen!

7098. Trixy
2018. nov. 26. 13:30
Csak, hogy ne legyen egyszerű most jött meg a Th1 Th2 eredményem aminél azt irtàk a lelethez, hogy "Citokin vizsgálatnál Th2 humorális protektív túlsúlyt találtunk" hát ez mi a manót jelent???? 🙄
7097. Bringa23 (válaszként erre: 7096. - Tundev)
2018. nov. 26. 13:28

Én kezdem azt érezni, hogy ebben a témában is minden doki mást mond. :/

Nővéremnek például sokkal rosszabb eredményei voltak, mint nekem. Ő először

egy másik orvosnál (nőgyógyász-endokrinológus) volt, aki nem diagnosztizálta nála az IR-t, nem mondott semmit a leletére, diétát sem javasolt.

Ezután ment el ahhoz a doktornőhöz, akinél én is voltam, aki megállapította nála is az IR-t.

Sajnos ez is egyre gyakoribb probléma, ennek is egy alap vizsgálatnak kéne lennie.

A gyógyszer csak magában nem elég, mindenképp a diéta és a mozgás a fő elem. A gyógyszer egy rásegítés, segít kiegészíteni azt, hogy az érték kedvezőbb tartományban legyen. Nekem egyébként a mostani javult eredményem , amit írtam, az csak a diéta is pici mozgás (nem jutott akkor több időm mozogni) eredménye volt, mert egy héttel a kontroll vizsgálat előtt a gyógyszert abba kellett hagyni, hogy ne befolyásolja az eredményt.

A dietetikust én is javaslom, mert én februárban magamtól kezdtem el a diétát, gondoltam nem kell ehhez külön más. Ennek az lett az eredménye, hogy borzasztóan lefogytam, az ideális testsúly alá. Ezután mentem el dietetikushoz, aki megemelte az általam elkezdett szénhidrát diéta mennyiségét, mert nekem a 160 g kevés és inkább az izomerősítő sportot javasolta.

Mindenkinek más és más az igénye, így ezt személyre szabottan szokták meghatározni.

Nagyon drukkolok Tundev, remélhetőleg most már nem lesz akadály és végre babázol! :)

7096. tundev
2018. nov. 26. 12:29

Érdekes, hogy az én orvosom nem támogatja a gyógyszer szedését...legalábbis az én esetemben. Azt mondta, hogy diéta és sporttal rendbe tudom tenni.

Az én inzulin értékeim:

0': 6,5

60':80,5

120':66,8

Azt is mondta, hogy terhesség esetén nagyon keményen kell diétáznom.

Hétfőn (jövő hét) megyek dietetikushoz.

Igen, sajnos szomorú, hogy a Sote-n ezt (sem) nézik. Pedig nagyon is felel a megtapadásért.

Nekem az első két lombik az ANA pozitivitás miatt nem sikerült, a 3-nál már az ANA kezelve volt, de nem sejtettük ezt a magas inzulin értéket. Én meg toltam a borocskát, a cukros fehérjeport és társait a minél jobb megtapadásért. Nem is gondoltam volna, hogx pont az ellenkezőjét érem el vele. :(

Na de a 4.lombiknál remélem mindent jól fogok csinálni és végre sikerül. Csak győzzem kivárni. :)

7095. Bringa23 (válaszként erre: 7090. - Trixy)
2018. nov. 26. 11:39

Sziasztok!

Nekem a szeptemberi inzulin értékemre (3.9, 51.4, 40.3) azt mondta az endokrinológus, hogy ez az érték már sokkal jobb, mint a februári volt,látszik a javulás, és endokrin, IR szempontból nincs ellenjavallata, hogy megkezdjük a lombikot.

A diéta és a mozgás mellé még Merkformint kell szedni mindaddig, amíg nem sikerül a baba.

❮❮ ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook