A Sote I. mint meddőségi központ (beszélgetés)
Szia Zsuzska
Köszi jól
Ma már elkezdtem a melót,habár még beteg állományba vagyok, de nem bírtam már a szerencsétlen főnökömmel.Fejébe vette ,hogy ott akarom hagyni a céget ezért kéntelen lettem bemenni elbeszélgetni vele,és láss csodát úgy beszart,hogy fizetés emeléssel kezdte a mondókáját.😂😂
Nagyon sok a melónk szezon van nálunk én meg ilyenkor hiányzóm a legtöbbet.
Műtét rendben ,legalábbis remélem ,fájdogál néha de nem szedek semmilyen gyógyszert.
Inkább lelkileg vagyok kiborulva egy kicsit,az a tudat,hogy nincs már egy petevezetékem se egy kicsit üresnek érzem magam,még az a pici esély is elszállt,hogy én valaha is terhes lehetek természetes úton.
Ezért jobb dolgozni és nem othon kattogni,hogy most mi lesz.
Nekem is lombik és nekem kiírta a doktornő a beutalókat hív,hepatitisz mind a kettőnknek kellet a vérvétel viszont a doktornő egy szóval se említette,hogy ezt ott kell csinálni.
Én csak azért csináltam ott mert úgy is ott feküdtem a kórházba műtét.Nekem a vércsoport,vérvétel,e.k.g.,röntgen is máshol volt csinálva.
De ahogy te is írtad időhuzás volt a proftól,hogy neked nem adót ez a protokol ami amugyis az egész egy időhuzás.
De igen egy telefon nem vág fejbe úgy se tudja már az ember ,hogy mi jó nekik mi nem.
Szia Tundev!
Èn nem kaptam. Gondolom először biopszia ès ha találnal ott spermiumot akkor jövök èn. Annyi instrukciót kaptam hogy mikor megvan a vv eredmèny akkor menyjünk vissza. Ezzel ismèr idővesztesèg de ez van:(
Holnap majd felhívom a klinikát.
Köszöm a választ
Szia Vera_84!
Én a helyedben megkérdezném holnap telefonon, mert sajnos sok esetben külsőst nem fogadnak el. És ne ezen múljon...
Te egyébként nem kaptál hiv-re, hepa-ra beutalót? Mert nekem anno kellett...+rubeola...de az már állítólag nem kell. És ezeket ott kellett levetetni, együtt a férjemmel.
Csak az általános vérvétel,vizelet, mellkasröntgen, és ekg-t kellett sote-n kívül csináltatni.
Sziasztok!
Lenne egy kèrdèsem remèlem tudtok segíteni. Nemrèg értem haza a második konzirol. Sajnos nálunk biopszia lesz igy a párom vv beutalójával tèrtem haza meg persze tájèkoztatóval nyilatkozatokkal a lombikhoz. Nézni fognak most neki HIV-1,2; Hepa B; és hepa C.
Ezt a vv-t csak ott lehet megcsináltatni vagy lehet külsős eredmèny is? Csak azèrt kèrdezem mert a munkahelyén orvosi vizsgálat lesz hètfőn ès ott vesznek tőle vèrt is. Amennyiben lehet külsős akkor megcsináltatná ott.
Megkèrdeztem volna ott, csak miután eljöttem mondta hogy hètfőn úgy is megy vèrvètelre akkor levetetnè ezeket is.
Szia Tbbze!
Én is magamtól mentem el egy magánlaborba(Synlabnál, Centrumlabnál,
Genium-mednél elérhető) IR vizsgálatra, mint Fzsuzska.
Ahol mi eddig voltunk az egy magán meddőségi intézmény volt és ott sem kérték, így a saját magam megnyugtatása miatt elmentem. Ki is derült, hogy gond van.
Úgy tudom ez sincs még a protokoll meddőségi vizsgálatokban, pedig alapnak kéne lennie, így nem valószínű, hogy kérik.
De sajnos csak a saját tapasztalatom tudom mondani, a többi meddőségit nem tudom biztosan.
Tundev!
Annyira igaz, amit írtál és nagyon szomorú.
Azért megyünk a meddőségi központokba, hogy segítsenek, mégis nekünk kell a dolgoknak utánajárni.
Én is így vagyok az immunológiai és trombózis vizsgálatokkal. Mivel nálunk a családban több egészségügyi gond is volt, nem érzem, hogy ez a két vizsgálat pénzkidobás lenne (persze nem olcsó, de ez van)
Megkérdezhetem hol voltál kiértékeltetni az eredményeidet?
Próbálok orvost találni a leletek szakvéleményéhez.
Sziasztok!
A SOTE-n nem kérnek semmilyen immunológiai kivizsgálást, sőt, nekem azt mondták, hogy felesleges pénzkidobás.
Így gyanítom, ha beállítasz immunológiai leletekkel (szakvélemény nélkül), nem fog a doki rá sem nézni, pláne nem kiértékelni.
DE!
Láttam írta valaki korábban, hogy ő még nem nézeti meg, mert először megpróbálják így....stb. Én ugyanezt mondtam. Sőt, a második lombiknál, amikor már tudtam arról, hogy jó lenne megnézetni, mert sokszor ezen bukik el minden, elhessegettem a gondolatot, hiszen ugyan már, velem minden rendben, apa oldalról van gond...stb. Majd amikor nem sikerült a második és kérdeztem a profot, hogy akkor most hogyan tovább, milyen vizsgálatot javasol, még tippet is adtam, hogy akkor esetleg összeférhetetlenségi vagy ilyemsi immunológiai vizsgálatot javasol-e...a válaszát fentebb megírtam. De most nem hagytam magam és mondtam, hogy ha ez pénzkidobás is lesz (márpedig velem minden rendben és az lesz), de legalább tiszta lesz a lelkiismeretem. És hopp...az első vizsgálatokon fent is akadtam azon a rostán...ha nem megyek el és nem derül ki, hogy túl sok antitestet termel a szervezetem, a 3., 4. és 5. lombik sem valószínű, hogy sikerült volna.
Most akkor így hogyan bízzon az ember 100%ig az orvosában? Én értem, hogy nem A és B oldal van, de miért nem lehet az elején közölni, hogy hát kérem szépen lehet még ilyen és olyan vizsgálatot is csináltatni, bár azt a TB nem támogatja, csak a 3. sikertelen lombik után...és akkor van lehetőség eldönteni, hogy megnézetem vagy sem.
De én is mindent a fórumokról szedtem össze és jártam utána...Ja és egyébként a nagykönyv már 1986 (vagy valami hasonló a dátum) óta írja, hogy immunológiai és trombózis panel nélkül nem szabadna IVF-et kezdeni.
De ez minden intézményben így van...vagyis a többségében. Úgyhogy nem egyedi SOTE-s dolog. Én anno voltam egy konzultáción a reprosysben, mert annyira lassan haladt a sote vonal, hogy már ezt is számításba vettem. Ott megnézték minden akkori leletemet (hormonok és cukor+inzulin) és azt mondták, hogy kezdhetünk akár a következő ciklusban, mert velem semmi gond, az apa részt meg ugye a biológusok megoldják a petri csészében. És ott sem küldött el a doki immunológiára...tehát ha akkor őket választom, nagy valószínűséggel 750 ezer forintot kidobtam volna az ablakon.
És hogy miért nem így kezdik a kivizsgálást? Szerintem a választ mindenki tudja. A pénz az nagy úr...legyen az tb-s pénz vagy magán finanszírozásból származó.
Szóval senki sem fogja megmondani neked, hogy akkor ezt és ezt és ezt mindenképp nézesd meg. Hanem itt, a többi fórumozó lánytól tudja az ember összeszedni, hogy mégis mik is kellenek, hogy kizárjuk a sikertelenségek alap okozóit. Hogy legalább ennyivel előrébb legyünk és ne a 2.3. vagy 10. lombik után derüljön ki, hogy ezt már az elején egy sima vérvétellel vagy bármivel ki lehetett volna zárni.
És ha minden rendben az eredményekkel, még az sem egyenes út a sikerhez....de azt, hogy ez min múlik, azt senki sem tudja.
Sajnos rögös ez az út, de néhány gödröt be tudunk magunk is temetni, így hátha gyorsabban érünk a célba.
Igen, rengeteg egyéb vizsgálatra lehetne menni. :/
El is lehet veszni bennük mind érzelmileg, mind anyagilag. Én is csak a két vizsgálatra megyek, amit írtam. Aztán reménykedünk, hogy sikerül a lombik.
Ma megyek házidozihoz megkérdezem mit lehet kérni sztk alapon.,habár a helyettes van most de sokkal cikibb mint a sajátom.😀
Facen a bp kaális csoportba egy lány leirt egy jó hosszú listát amin a lombikhoz való vizsgálatokat sorolja,na az nagyon durva én ezt nem bírnám idegileg. Ja és ezek a protokollon kívüli vizsgálatok.
Szia!
Egyenlőre én is tájékozódni próbálok, hogy ki az akiben meg lehet bízni.
Egy infót kaptam, aki talán jó lehet, de nem voltam nála, így biztosat nem tudok mondani.
Ő a Trombózisközpontban dolgozik: Dr. Szélessy Zsuzsanna.
Szia!
Sajnos azt nem tudom, hogy lehet-e sztk alapon kérni:( Háziorvost lehetne erről megkérdezni, hogy tud-e abban segíteni, hogy az sztk-ban megcsinálják-e.
Amiket én találtam az mind magán, fizetős helyek(Istenhegyi Géndiagnosztika, G1 Intézet, talán a Centrumlab-nál is volt)és ezek sajnos Pestiek.
Nem tudom, ha visszük a második konzultációra az eredményeket a professzor úr megnézi-e ezeket a leleteket.
Ahogy olvastam (itt is) immunológushoz vagy hematológushoz kell menni. Egy infót már kaptam,ahol külön rákérdeztem az immunológiai+trombózis vizsgálatra, hogy hematológus tud segíteni a kiértékelésben, ő is szintén magán doki (Pesten) a Trombózisközpontban dolgozik.
De egyenlőre én is csak tapogatózom,és orvoskeresésben vagyok, hogy kihez lehetne menni, aki megbízható is.
Ha lesz több infóm, akkor megírom mindenképp!
Igen, sajnos 6 inszem. Mivel 31 éves vagyok, így 6 inszemet kellett végigcsinálnunk, hogy lehessen a Tb-s lombikra menni.
Hogy mi az oka a sikertelenségnek azt nem tudjuk. Páromnál minden rendben, nálam ami probléma az a magas prolaktin szint(amit microadenoma okoz)és inzulinrezisztencia, emellett a D vitaminom sem volt jó. A prolaktin a kezdetektől rossz volt, gyógyszerrel állt helyre, amit azóta is kell szednem. Az inzulinrezisztencia a 4. inszem után derült ki, erre is kapok gyógyszert. De nem tudom van-e még valami rejtett gond. Emiatt mennék el a külön vizsgálatokra.
Árokszállási doktornő azt mondta az első konzin, hogy szerinte lombik lesz és nem lesz több inszem, de a proff. hozza a végső döntést, hogy mi lesz. Bízunk benne, hogy mehetünk lombikra.
Köszönöm szépen!
Olvastam, hogy neked sem egyszerű, de most már biztos minden rendben lesz! :)Én is sok erőt,energiát kívánok neked! :)Drukkolok!
Azt hiszem, ez mindannyiunkra ráfér.
Szia.
Én is megcsinálnám ezeket csak az a baj ,hogy itt Gödöllőn nincs magán aki foglalkozik ilyenekkel ,sztk alapon nem lehet kérni?fizetek én itt is ha kell csak ne keljen Pestre menni.
Na meg azt se tudom milyen orvost keressek😂😂
6sikertelen inszem az nem kevés van volt oka miért nem sikerült?
Most lombikkal indultok gondolom .
Kitartás és sok energiát kívánok 😊
Szia
Az első konzultációnál vagytok akkor.
A laparoszkóp nem lehet több mint egy fél éves ,nekem anno ezt mondták.
Lehet elküldenek egy lskra,hogy lássák átjárható vagy.
Azt a tesója csinálja egy szuper rendes doki.
Az időpontot meg nem szokták tartani sajnos legalábbis nekem még nem volt szerencsém .
Csajok! Szerintetek bajt csináltam azzal ha a betadine hüvelykúpot nem raktam hütőbe. Fürdőszobába a sarokba a mosógép felett volt, néha ment alatta gép (árnyékos hely). Csak a feleket raktam hütőbe (feleznem kell).
Hétfő óta használom és ma este fedeztem fel és rögtön hütőbe raktam(jó h. írt orvosom levelet h. vágjam ketté és rakjam vissza hütőbe...
Úgy látszik a pedagógusok se tudnak jól olvasni(az vagyok)..
Még 1 hétig kell használnom...
Szia!
Igen a Sote-ra járok én is. Nemrég jöttünk át egy másik intézményből, 6 sikertelen inszemen vagyunk túl. Októberben megyünk mi is a második konzultációra.
Ezek a vizsgálatok nem lesznek a listán, mert sajnos nincs benne egyik meddőségi központ protokolljában sem, mint például az inzulinrezisztencia vizsgálat sincs.
Én magamtól mentem el IR vizsgálatra és kiderült, hogy gond van az inzulinnál.Erre a babaprojekt miatt gyógyszert is kell szednem.
Igyekszem én is többfelől tájékozódni,
rengeteg külön vizsgálatra lehetne menni, (csak győzze az ember anyagilag) így találtam rá ezekre a vizsgálatokra. Próbáltam utána járni, miért is lennének ezek fontosak lombik előtt és azt találtam/hallottam, hogy sajnos ha valamilyen gond van immunológiai vagy véralvadási zavar esetében, akkor gátolni tudják a megtapadást, a lombik sikerességét.
Mivel nálunk a családi kórtörténet szerint többfelől voltak betegségek, egészségügyi gondok, úgy vagyok vele, ezt a két vizsgálatot még kitudjuk gazdálkodni és megcsináltatnám.
Szia Amika!
Ha jól jegyzeteltem 13 órára várnak 10.10-én. Itt tartják az időpontot? Csak mert a gasztroenterológián eddig a legrövidebb 6 óra volt amit vártam... De megéri, mert a doktornő nagyon alapos és jó orvos. 2017.májusában műtöttek. Júliusban volt rák szűrésem. Azt már nem fogják elfogadni, szóval kérek időpontot az endokrinológiára is. Remélem 10-ig meg lesz minden leletem. És remélem a gasztro szövettanom is rendben van. Abban reménykedek, hogy ha baj lenne, csak szólna a doktornő...
Szuper lenne összefutni! 😉🌞 Izgulok egy picit, de ez biztos természetes. Párom konkrétan retteg a még nem létező eredményétől...
Nem tudom van-e értelme nekünk még így az elején kiegészítő vizsgálatokra menni, majd talán ha kezd körvonalazódni valami akadály, vagy ha már a doki/dokinéni ajánl valami kezelés félét.
Szia .
Te is a sotera jársz?
Sziasztok!
Folyamatosan olvaslak titeket, nagyon örülök, hogy van egy ilyen aktív fórum, ahol sok hasznos tanácsról tudunk tájékozódni és tudjuk segíteni egymást! :)
Mi is fejest ugrottunk a vizsgálatokba, és még plusz kiegészítő vizsgálatokon gondolkodunk. Egyre több helyről hallani, hogy nagyon fontos lombik előtt az immunóligai és trombózis vizsgálat.
Tundev!
Megkérdezhetem hova jártál immunológushoz? Én is megcsináltatnám ezeket a vizsgálatokat (hogy ha baj van akkor az derüljön ki minél hamarabb) csak nem tudom kihez fordulhatnék, aki tényleg odafigyel ezekre.
További ajánlott fórumok:
- Pécsi Meddőségi Központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?