A sajt és az egészség (beszélgetés)
Helyileg hol van ez a farm?
A hétvégén jártunk a családdal egy bio farmon ahol kecskesajtot és valami különleges joghurtot készítenek.Vettünk egy füstölt camamber sajtot.Azt hiszem ilyen különlegesen finom sajtot még nem ettem.A füstölése olyan harmónikus volt, hogy a bolti füstölt nem is hasonlított rá!9-10 fajta sajtjuk van, már szerepeltek a tv-be és még Pestről is járnak hozzájuk.
Lehet,van benne valami amit mondasz:)Én is tapasztaltam,de nem olyan kifejezően édeskés.:)
Vendégvárónak is kiváló a sajt,csak időben kell kivenni a dessertnek kinált finomságot,hogy az íze élvezhetőbb legyen.Szőlővel,dióval szépen díszíthetjük.A megterített asztalra tehetünk aszalt szilvát,kajszit,és mandulát is.:)
Csak édesebb. Lehet hogy ez a szó amit most használtam nem túl helyén való, de édesebbnek éreztem. Csak megnyaltam, de olyan incsi volt.:/
A zöldpenészes erezetű gorgonzola csemege sajt: Nevét az olasz városkáról kapta.Hasonlít a francia rokforhoz.Nagyon finom:))
Mindenféle sajtot szeretek!
Ma nálunk a pizzán volt sajti.
Pizza egyik felére kolbivolt rakva, meg ráütöttem tojásokat és arra sajt. (persze a hagyma, kukorica egész pizzán volt.)
Másik oldalon meg kötözött lapocka volt és ott két féle sajt. A sima ementális és gorgonzola.
Ismeritek a gorgonzolát?
Aranyos vagy, köszi! :))) Azt hiszem, gyorsan meg is nézem!
Nyami !!!!Én most is sajtot eszem,csirkével ementálit!!!Bocsesz:)
Meg ami még nagyon fincsi, gondolom sokak ismerik, az a sajttekercs.
Sajtlapot meg kell kenni ilyen sajtkrémmel, vagy más krémmel, esetleg bele sonka, fel kell tekerni és behűteni. majd a kis csigákat levagdosni és gusztin tálalni.
Csak az olvasztgatás macerás dolog kissé, de egyszerű előétel és iszonyatosan finom. pl. anno zöldfűszeres sajtkrémmel megkenve és pulykasonkával benne.
Mit nem hoz az élet!
Én még sosem ettem tofu sajtot de kipróbálom,ha fene fenét eszik is!
Tejalergiás vagyok, ez a fő oka.
Másik meg a savasság, ami végett az állati eredetű dolgok kerülnek tiltólistára.
De már megtanultam ezzel a dologgal együtt élni, meg bele is szoktam.:)
Nem csak a sajtok,de a belőlük készült sajtkrémek is nagyon ízletesek.Körözöttek,krémek pástétomok.
Több féle variációban is elkészíthető.Aki szereti a halat,itt egy jó kis recept:)Szálkamentes füstölt halat összedogozzuk a sajttal.Ez lehet sport vagy Tisza sajt.1 ek. étolaj,1 ek. mustár,pirospaprika,só:))könnyen gyorsan elkészíthető.
Nem ehetsz sajtot ,szegény!Semilyen állati dolgot nem ehetsz?
Naná, hogy jó lenne, bár már nem ehetek.:(
Imádom a sajtot és enni akarok, de nem baj, ott a tofu nekem.:) Valaminek fel kell dobnia!
Hát lányok nagyon sok féle házilag készített sajtot találtam.Itt a link csak bekell pötyögtetni:))
[link]
Rika azt mondta megpróbál utána nézni,hátha talál vmit kiváncsi vagyok!
Ez jó ötlet! Mi is imádjuk a sajtot (mindenfélét), én is szívesen készítenék itthon, ha van rá valami jó módszer!
De azért vald be nem lenne rossz a kedvenc sajtod otthon előállítani:))Már csak a kisérlet kedvéért sem!
Szerintem sajtoknál kicsit szemet kell hunyni az árak felett. Ez egy élvezeti cikk is, így is kell kezelni:). Na meg hobbi...:))
Igazából maskarpone sajtot szeretnék,tudod amelyik nincs ízesítve,de olyan drága és ráadásul nem is terem minden üzletben,a gyerek pedig szereti a tiramisut.
Én csak kecske tejet ittam,az is fini,sajtot csak bolti kecske sajtot ettem.Jó volt az is.:)
Igen,kecske sajtot,hogy az milyen finom!!
Köszi:))Nem lenne semmi imádnám!!
Utána nézek hogy hogyan kell:))aztán ha meg van leírom.
Sziasztok!Otthon lehetne sajtot készíteni?/nem falun élek nincsenek tejetadó állataim,csak egy kutyám:))/
A márvány sajtról:Kék vagy zöldeskék nemes penésszel érő sajtok közé tartozik.Tehéntejből készült zsíros sajtféleség,amelyet a tej alvadékának a Penicillium rueforti nemes penész spóráival való beoltásával gyártanak.Érleléskor a penész fejlődés elősegítésére tűkkel átszurkálják a sajtot,hogy levegőzzön.Ennek eredményeként a szúrási csatornák mentén és a hézagokban kékeszöld színű márványszerű penész erezetettség látható a felvágott sajtban.
További ajánlott fórumok: