Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A sajt és az egészség fórum

A sajt és az egészség (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A sajt és az egészség

1 2 3
45. Rika1 (válaszként erre: 44. - F9d7bebc7d)
2007. ápr. 20. 04:14
Helyileg hol van ez a farm?
2007. ápr. 17. 18:34
A hétvégén jártunk a családdal egy bio farmon ahol kecskesajtot és valami különleges joghurtot készítenek.Vettünk egy füstölt camamber sajtot.Azt hiszem ilyen különlegesen finom sajtot még nem ettem.A füstölése olyan harmónikus volt, hogy a bolti füstölt nem is hasonlított rá!9-10 fajta sajtjuk van, már szerepeltek a tv-be és még Pestről is járnak hozzájuk.
43. Rika1 (válaszként erre: 41. - Venes)
2007. márc. 16. 14:51
Lehet,van benne valami amit mondasz:)Én is tapasztaltam,de nem olyan kifejezően édeskés.:)
42. Rika1
2007. márc. 16. 14:48
Vendégvárónak is kiváló a sajt,csak időben kell kivenni a dessertnek kinált finomságot,hogy az íze élvezhetőbb legyen.Szőlővel,dióval szépen díszíthetjük.A megterített asztalra tehetünk aszalt szilvát,kajszit,és mandulát is.:)
41. Venes (válaszként erre: 40. - Rika1)
2007. márc. 16. 07:39
Csak édesebb. Lehet hogy ez a szó amit most használtam nem túl helyén való, de édesebbnek éreztem. Csak megnyaltam, de olyan incsi volt.:/
40. Rika1 (válaszként erre: 38. - Venes)
2007. márc. 16. 03:08
A zöldpenészes erezetű gorgonzola csemege sajt: Nevét az olasz városkáról kapta.Hasonlít a francia rokforhoz.Nagyon finom:))
2007. márc. 15. 22:11
Mindenféle sajtot szeretek!
38. Venes
2007. márc. 15. 22:04

Ma nálunk a pizzán volt sajti.

Pizza egyik felére kolbivolt rakva, meg ráütöttem tojásokat és arra sajt. (persze a hagyma, kukorica egész pizzán volt.)

Másik oldalon meg kötözött lapocka volt és ott két féle sajt. A sima ementális és gorgonzola.


Ismeritek a gorgonzolát?

37. win (válaszként erre: 28. - Rika1)
2007. márc. 14. 11:40
Aranyos vagy, köszi! :))) Azt hiszem, gyorsan meg is nézem!
2007. márc. 14. 11:21
Nyami !!!!Én most is sajtot eszem,csirkével ementálit!!!Bocsesz:)
35. Venes
2007. márc. 14. 11:19

Meg ami még nagyon fincsi, gondolom sokak ismerik, az a sajttekercs.


Sajtlapot meg kell kenni ilyen sajtkrémmel, vagy más krémmel, esetleg bele sonka, fel kell tekerni és behűteni. majd a kis csigákat levagdosni és gusztin tálalni.

Csak az olvasztgatás macerás dolog kissé, de egyszerű előétel és iszonyatosan finom. pl. anno zöldfűszeres sajtkrémmel megkenve és pulykasonkával benne.

34. 9d604f83b4 (válaszként erre: 33. - Venes)
2007. márc. 14. 11:18

Mit nem hoz az élet!

Én még sosem ettem tofu sajtot de kipróbálom,ha fene fenét eszik is!

33. Venes (válaszként erre: 31. - 9d604f83b4)
2007. márc. 14. 11:15

Tejalergiás vagyok, ez a fő oka.

Másik meg a savasság, ami végett az állati eredetű dolgok kerülnek tiltólistára.


De már megtanultam ezzel a dologgal együtt élni, meg bele is szoktam.:)

32. Rika1
2007. márc. 12. 13:26

Nem csak a sajtok,de a belőlük készült sajtkrémek is nagyon ízletesek.Körözöttek,krémek pástétomok.

Több féle variációban is elkészíthető.Aki szereti a halat,itt egy jó kis recept:)Szálkamentes füstölt halat összedogozzuk a sajttal.Ez lehet sport vagy Tisza sajt.1 ek. étolaj,1 ek. mustár,pirospaprika,só:))könnyen gyorsan elkészíthető.

31. 9d604f83b4 (válaszként erre: 30. - Venes)
2007. márc. 12. 11:26
Nem ehetsz sajtot ,szegény!Semilyen állati dolgot nem ehetsz?
30. Venes (válaszként erre: 25. - 9d604f83b4)
2007. márc. 12. 11:18

Naná, hogy jó lenne, bár már nem ehetek.:(

Imádom a sajtot és enni akarok, de nem baj, ott a tofu nekem.:) Valaminek fel kell dobnia!

2007. márc. 12. 07:41
Köszi Rika,megnézem!!
28. Rika1
2007. márc. 12. 04:33
Hát lányok nagyon sok féle házilag készített sajtot találtam.Itt a link csak bekell pötyögtetni:)) [link]
2007. márc. 9. 08:05
Rika azt mondta megpróbál utána nézni,hátha talál vmit kiváncsi vagyok!
26. win (válaszként erre: 17. - 9d604f83b4)
2007. márc. 9. 08:00
Ez jó ötlet! Mi is imádjuk a sajtot (mindenfélét), én is szívesen készítenék itthon, ha van rá valami jó módszer!
25. 9d604f83b4 (válaszként erre: 24. - Venes)
2007. márc. 9. 07:35
De azért vald be nem lenne rossz a kedvenc sajtod otthon előállítani:))Már csak a kisérlet kedvéért sem!
24. Venes
2007. márc. 8. 15:56
Szerintem sajtoknál kicsit szemet kell hunyni az árak felett. Ez egy élvezeti cikk is, így is kell kezelni:). Na meg hobbi...:))
23. 9d604f83b4 (válaszként erre: 22. - Rika1)
2007. márc. 7. 14:23
Igazából maskarpone sajtot szeretnék,tudod amelyik nincs ízesítve,de olyan drága és ráadásul nem is terem minden üzletben,a gyerek pedig szereti a tiramisut.
22. Rika1 (válaszként erre: 21. - 9d604f83b4)
2007. márc. 7. 14:19
Én csak kecske tejet ittam,az is fini,sajtot csak bolti kecske sajtot ettem.Jó volt az is.:)
21. 9d604f83b4 (válaszként erre: 20. - Rika1)
2007. márc. 7. 14:16
Igen,kecske sajtot,hogy az milyen finom!!
20. Rika1 (válaszként erre: 19. - 9d604f83b4)
2007. márc. 7. 14:13
Ettél már házi sajtot?
19. 9d604f83b4 (válaszként erre: 18. - Rika1)
2007. márc. 7. 14:12
Köszi:))Nem lenne semmi imádnám!!
18. Rika1 (válaszként erre: 17. - 9d604f83b4)
2007. márc. 7. 14:06
Utána nézek hogy hogyan kell:))aztán ha meg van leírom.
2007. márc. 7. 13:52
Sziasztok!Otthon lehetne sajtot készíteni?/nem falun élek nincsenek tejetadó állataim,csak egy kutyám:))/
16. Rika1
2007. márc. 3. 05:55
A márvány sajtról:Kék vagy zöldeskék nemes penésszel érő sajtok közé tartozik.Tehéntejből készült zsíros sajtféleség,amelyet a tej alvadékának a Penicillium rueforti nemes penész spóráival való beoltásával gyártanak.Érleléskor a penész fejlődés elősegítésére tűkkel átszurkálják a sajtot,hogy levegőzzön.Ennek eredményeként a szúrási csatornák mentén és a hézagokban kékeszöld színű márványszerű penész erezetettség látható a felvágott sajtban.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook