A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nem biztos, hogy a kajától van hasmenése. Összeszedhetett valami vírust ami nyilván a bélrendszert is megtámadta.
Sajnos ez nem valami biztató a kicsikre nézve.
A lehető leghamarabb orvoshoz kellene vinni, a hasmenés és a kicsik szoptatása legyengítheti teljesen.
sziasztok! van egy 2-3 éves fóka jegyes perzsánk, eddig semmi baja nem volt. de pár hónapja elkezdett hasmenése lenni az összes macska táptól-konzervtől! neten nem találtam ien esettet :( és nagyon aggódom. most házi kosztot úgy ahogy megeszi, de nagyon finnyás. egy hete szült 5kis cicát (7ből 2 meghalt). amint megkapom a fizum elviszem orvoshoz (hiába nem én vok a gazdája)... de jó lenne hallani vmi megnyugtatót, félek h nem lesz elég teje és meghalnak a kismacskák, vagy akár ő is :(
vkivel volt hasonló?
az ellopás majdnem 100%-ig kizárt. kölyök (kicsi) macskákat szoktak ellopni, meg fajtatisztákat, akik nagyon szépek.
marad a reménykedés, h olyan helyre záródott be, ahonnan kiengedik hamarosan. sokáig bírják, egy hét belefér...
nem eszik a kis nyavalyás, de nem aggódom, lehet, ez most így jó neki, igaz semmit nem produkál az alomba sem...
viszont valamelyik nap megevett 2 legyet, egész nap ez volt minden, azt is mi fogtuk neki-:)))
olyan magasan volt a szúnyoghálón, ami neki egyébként is tilos, rögtön jelzett, hogy kéri, ilyen nyári étken van most
Sajnos nem nyávognak olyan hangosan, hogy egy zárt épületből hallható legyen a nyávogásuk.
Nem jár senki a nyaraló szomszédokhoz?
Nem ivartalanított cica?
De jó!
Igazából ez az Ő életük, a vadászat, a bogarászás az ugrándozás.
És igen, szükségük van a fajtársaikra is, nem csak ránk.
Kösz szépen, de sajnos eddig még nem jött haza.Talán a bezárásban lehet valami, két szomszéd is nyaralni ment ( az egyik sajnos Kanadába - de nem hallom a nyávogását )
Ha tárgyilagos vagyok, anyira azért nem volt szép v mutatós pláne igy udvarlási szezonban, vagy ismeretlenekhez kedves, hogy ellopják. El nem ütötték,amikor nem jött haza első nap,. körüljártam a környéket.
Sziasztok, ritkán vagyok itt, de lenne egy kérdésem , nem tudtok egy Bengáli fajta kandúrt fedeztetésre:)..
A választ előre is köszönöm .
Pozitív tapasztalatokról kell beszámolnom a kertes házba való költözéssel kapcsolatban a cicum tekintetében. Imád kint lenni, lepkét kergetni, tücsköt fogni. Mindig hozza be nekem megmutatni, hogy mami neked fogtam :D
Már van kis barátnője is, már be is mutatta nekem is :D
Kis édesek :)
remélem, hazamegy. nem akarom, h más is átélje, amit én mostanában...
amúgy ivartalanítva van?
Most a hőségben az enyémek is válogatnak, nem is kell ahhoz beteg cicusnak lenni ...
nem tudom már, mit adjak nekik. A jó házifősztöm a család megeszi, a macska nem.
---------
Nagy bánatom van- akit visszatettem az adatlapra kis 5 éves kandúrom már két napja nem jött haza ... Az a gáz, hogy eddig nem volt csavargós fajta, az egyik leglustább legkényelmesebb macska volt. Ő esett bele a szurokba ősszel, azóta pedig még hűségesebb lett.
nekem is felvetette a doki, h különleges táppal kell etetni, de sztem még nem merte közölni, mivel és mennyiért (majd a kontrollon).
kicsit tartok tőle, de muszáj lesz vhogy megoldani. majd én nem eszek, v mittudomén://
sajnos nálam (ill. a 10 éves ivartalanított kandúromnál) is ez a probléma van, és vinnem kell dokihoz. eddig úgy volt, h időnként előjött a probléma, aztán másnapra elmúlt, de most nem akar elmúlni....
én is tapasztalatok után vadászok.
Vannak sterilizált állatoknak fejlesztett szárazok, mi is azt adunk, plusz alutasakos kaját, amit mindig még dúsítok pici vízzel, imádja, rögtön lelefetyeli.
Nálunk a konzervek nem mennek.
Alutasakosból próbáld az Aldi-s Shah sárga csirkés dobozosát, 990 Ft 12 db.
Szerencsére nincs tapasztalatom ebben, remélem nem is lesz. Én pici koruk óta olyan tápot adok ami elvileg kivédi ezt a problémát. Illetve, a nedves kajájukba is szoktam pici vizet rakni.
Az a baj, hogy a cicák hajlamosak keveset inni, ezért alakul ki főleg a húgykövesség.
További ajánlott fórumok:
- A nőtlen férfiak titkai...
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Éden titkai
- A termékenység titkai
- "Titkok" - Írd le a legféltettebb titkaid vagy kérdésed!
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?