Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A macskatartás titkai fórum

A macskatartás titkai (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

105. szika (válaszként erre: 100. - Emagdi)
2006. máj. 30. 08:12

Nálunk aza legviccesebb, hogy a 11 kilós cicán ninncs háj. hehhe. és alig eszik. Jó ha az ember egy pár faaltot le tud könyörögni a torkán. :))

Lánycicák nekünk is pillék. pedig ők piszok sokat esznek. :))) De egy lány legyen is kecses. :)))

104. 4726e582cf (válaszként erre: 103. - Hoxa)
2006. máj. 29. 21:21

De jó Nektek!

Emlkészem, mikor meghoztuk a kiscsibirit (mármint Berci macs-gyereket), akkor mennyire büdös volt, és megfürdettük. Az öklömnyi csemete jajveszékelt, meg olyan nagyra kinyúlt, mint egy nagymacska, és persze belém méllyesztette a "tiszta" körmöcskéit... Nyúúúj, és igen, a hajszárítás is félelmetes volt a kiscsemete számára.... :(.

103. Hoxa
2006. máj. 29. 21:18

A hajszárítóra szokott haragudni. :)

Ő amúgy is hűvös személyiség, de szerencsére a memóriája elég kicsi lehet, mert gyorsan felejt. :)

102. 4726e582cf (válaszként erre: 101. - Hoxa)
2006. máj. 29. 21:15

Az nagyon nevetséges lehet :D.

Gondolom, hogy ő nem röhög veletek :)))). Szegéény. Hány napig nem beszél veletek a fürdetés után?

101. Hoxa
2006. máj. 29. 20:55

Mi szoktuk fürdetni Raymondot. Évente egyszer-kétszer. Inkább szőrápolás céljából, macskasamponnal.

Na azt látni kell. Próbál felmászni a csempézett falra. :))

Arról nem is beszélve, hogy vastag bundájú, szép nagy cicának látszik. De vizesen?!?! Olyan vékonyka lesz, hogy muszáj nevetni. A feje meg nagy marad, mert azt nem szoktuk bevizezni. :))))

Majd keresek ilyen képet róla, írtó vicces. Ő persze nem szokott velünk röhögni :))))))

100. emagdi (válaszként erre: 94. - E71af41436)
2006. máj. 29. 17:30

végülis az, hogy most 3 kg csak annyit jelent, hogy még van hová fejlődni:))))

bár az enyém lánycica, szerencsére nem eszi túl magát, csak annyit eszik amennyi kell, nem amennyi elé van rakva, úgyhogy egyelőre nem hízékony.

szüleim cicája viszont a másik véglet, ő aztán tényleg szép gömb alakú. az a vicces, hogy hangosabban horkol néha, mint egy ember:)))

99. 4726e582cf (válaszként erre: 98. - Szika)
2006. máj. 29. 17:20

Kandúr a lelkem, de nekem nem tűnik nagynak... jah, az 50 kilós kutya mellett :D... Ami meg ráadásképpen nem kicsi tömzsi, hanem nyulánk... Malamut magasság, bár Husky kecsesség, Németjuhász szín (Husky-Németjuhász keverék).

Jah és akkor sózsák, mikor elhever rajtam... nah, akkor óriásinak érzem :).

98. szika
2006. máj. 29. 17:18
nagynak számít...beléphetsz a klubba :)))))))
97. 4726e582cf (válaszként erre: 94. - E71af41436)
2006. máj. 29. 17:16
Nah akkor az én ciccem már nagynak számít 6 kgval? Na jó nem 11 :)
96. 4726e582cf (válaszként erre: 91. - Szika)
2006. máj. 29. 17:15

:DDDDDDDDDD

Hihi, nálunk én vagyok az imádat tárgya, ha már a kutya falkavezérnek tett meg. Maccs őúrsága megtisztel és rámtelepszik esténként, avagy alszik a hátamon --- dehogy baj, hogy ettől elalussza a hátam, derekam, csípőm, egyéb mindenem, avagy alszik békésen a csípőmön, mikor oldalt fekszem. Hát van hely rajtam bőven :).

A többi halandó meg sárgul, hogy engem kitűntet a macska ilyen "szeretettel" :).

11 kilóóóóóóóó? Jaj, csöpp :), az enyim csak 6, de bőven elég néha!

Nekem ritkán dorombol, ha éppen belém szerelmes, akkor nekem, de többnyire minden egyéb tárgyba szerelmes, nekem meg marad a hátsója, amivel rajtam trónol, miközben odabújik egy papírlaphoz, zacskóhoz, asztal széléhez... csak hozzám nem.

Aha az én maccsom is ilyen, "foglalkozz velem és kész" :). De persze nagy grafikus, mert rettenet módon szokott jönni segíteni, nagy szakács is, mert a szakácskönyv, hely híjján lekerül az ülőgarnitúrára, hát naná, hogy azon kell mosakodni, heverkélni és minden egyebet, hogy aztán méla útállattal lehessen a gazdi iránt lenni, aki tán elhessint onnan.

Háháháhááááááá, ez mekkora, csak az aranyra gerjed a macskád... Hihi, micsoda kis tolvaj! :D... Nálunk minden ami zörög, így ha éppen a karkötőim (mert van jócskán - ez ezüst), akkor azokat vadássza le, mindegy, hogy ott a gazdi is... hihi.

95. szika
2006. máj. 29. 17:11

:DDDDD

hát igen

nagy hatalmas tarka-barka eunuch a cica :))

gyönyörű, és beképzelt :))))))

2006. máj. 29. 17:09
nah,megnyugodtam emagdi :) az enyém is csak 3 kiló 20 deka :))))
2006. máj. 29. 17:09
11 kiló?!?!?!?atyaég :)én meg azt gondoltam az én cicám milyen szép,naaagy....ja....:DDDD
92. emagdi (válaszként erre: 91. - Szika)
2006. máj. 29. 17:08

11 kilós a cicuska?:))))

nem semmi:))

ha ő ráugrik a hasadra, akkor tényleg nem sok szusz marad benned:)))

az én cicám csak 3 kilós, de azért ő is tud dobbantani rendesen, el tudom képzelni négyszer ekkora cica milyen lehet:))

91. szika (válaszként erre: 88. - 4726e582cf)
2006. máj. 29. 17:05

:DDDD

Nálunk dettó. De itt ugye a fő kandúrnak apa a nagy szerelem és viszont. Ők imádják egymást. mi csak a többiek.. az esetleges táplálók vagyunk. De azért nem hagy bkén. Rámfekszik...dorombol..belém engedi a karmincáit..ja 11 kiló a szépség. Úgyhoyg levegő nem nagyon jut. :)

ma is a kendvenc fotelomban tanultam..és ő természetesen unatkozotoo, úgyhogy felugrott az ölembe a könyvek tetjére, és simizni kellett...aztán megunta és otthagyott. máskor az asztalra ül a jegyzeteim közepébe. Aztán a másik kedvence az ékszerek. van ízlése a macsnak. Csak az arany kell neki. aztán azt felkapja és elrohan vele..csak győzd megtalálni, hová dugta :)))))))

90. 4726e582cf (válaszként erre: 89. - Emagdi)
2006. máj. 29. 17:04

Örülök, hogy mosolyt tud ez a kis csevetke csalni az arcotokra. Gondolhatjátok, hogy én hogy röhögtem... persze mindkettőn :))).

Látni kellett volna azt a kétségbeesett férfi arcot, akihez a maccs ugrott be, mintha legalább is egy piranja lett volna (ezt a halnevet nemtom hogy írják helyesen)...

89. emagdi (válaszként erre: 83. - 4726e582cf)
2006. máj. 29. 17:00
ezen jót nevettem én is! :)))))))))
88. 4726e582cf (válaszként erre: 87. - Szika)
2006. máj. 29. 16:55

Ilyet is szokott :), bár nem nekem hízeleg, hanem minden másnak, főképp a függönynek. És folyton megdől a nagy szerelemtől :).

Cicaúr itt is nagy kópé. Rettenet nagyon szoktunk nevetni rajta :))). Persze aztán megsértődik... és fél nap mosolyszünet.

Amúgy sem egy barátságos féle.

Most megmintha tudná, hogy róla van szó, nem hagy gépelni :))). Lehet neki is elege van a szövegelésemből ;). Ilyenkor végiggrasszál a klaviatórán, és lecsüccsen az egér mellé, de úgy, hogy én már ne érjem el. Persze ha dolgozom, akkor ez rém idegesítő bír lenni. De ilyenkor csak mulatok rajta :)). Utállak gazdi, de azért nem is hagylak, hogy ne velem foglalkozz :).

87. szika
2006. máj. 29. 16:45

Igen, nagyon, párom is kacarászott mellettem..mert ő olvasgat épp, szabadnapos, és felolvastam neki. :)

Cicaúr nálunk is esett már bele a vízbe...nem is egyszer...de újabban ki van tiltva a fürdőből :)

Ő nem lendületből ugrik, hanem a kád szélén sétálgat, dorombol, nyújtózkodik, aztán megcsúszik, és zsuppsz. :)))) Mi is jókat nevetünk iylenkor. :)

86. 4726e582cf (válaszként erre: 84. - Szika)
2006. máj. 29. 16:41

de dinka vagyok!!!

Örülök, hogy tetszett :-)))))))))

85. 4726e582cf (válaszként erre: 84. - Szika)
2006. máj. 29. 16:41

De tényleg így volt, és van is a mai napig :).

Jó dolog a gyerek a háznál :)), kettő meg aztán még nagyobb öröm... pláne, ha imádják egymást :))).

84. szika
2006. máj. 29. 16:39

:DDDDDDDDDDDDD

Ezen nagyot nevettem :) tetszett

83. 4726e582cf (válaszként erre: 82. - Szika)
2006. máj. 29. 16:35

Nálunk szerencsére lakásban tarott cica, és mivel a legnagyobb játék szaladni a mamlasz 50 kilós eb elől, és ugye a legjobb búvóhely a kád, mert ott nem találja meg hírtelen a kutya, oda szokott beugrani.

Nos akkor is lendültben van, mikor valaki pancsol... hehe

Ez nagyon mókás szokott lenni, pláne, ha a bátyám (ő szokott csak fürdeni ritkán, ha nálunk van.) van a kádban... Juuuj, mindkettő szinte visítva rongyol ki a kádból :). A macska azért, mert totál vizes lett (még szerencse, hogy nincs habfürdőnk itthon) a bátyám meg azért, mert "fúj, macskás lett a víz". Nah a nevetéstől nem tudom néha, hogy melyiket tekerjem törülközőbe először. Nyilván a macskát szoktam, mert szegény ilyedtében még vizesen is kétszer akkora lesz, mint szárazon, és jaj annak, aki a karmai útjába kerül. :)))). Mókás jelenet szokott ez lenni. De a kis piszok nem tanul a saját hibájából. Nem piszkáljuk a kutyát, nem ugrálunk a teli kádba... :).

82. szika
2006. máj. 29. 16:29

Én már megpróbáltam egy párszor fürdetést, mert mikor az ivartalanító műtétrl hazahoztuk, akkor elég szpen össze volt pisisedve mássodva. Mivel nem volt magánál. De fürdetés már teljesen józan állapotban történt. Hoztunk bőráldozatot bőven. De nagykandúr például nagyon melepődik iylenkor, és akkor okés a dolog, amíga sokból magához nem tér. Neki egyébként lábat szoktunk mosni sokat, emrt kint szeret leskődni, és trónolni, és ha esik, akkor nagy sárbakancsokkkal jön be...akkor muszáj.

Egyébként, szerint eléggé megmosakodnak maguktól is őúgyhogy ha nincs rajta vmi extrém szennyeződés, akkor nem érdemes ezzel kínozni :)))))

81. 4726e582cf (válaszként erre: 80. - Emagdi)
2006. máj. 29. 16:16
Nah felteszek néhány szépséget ide a képeslapok közé :D... Hátha nem csak mi imádjuk :).
80. emagdi (válaszként erre: 75. - 4726e582cf)
2006. máj. 29. 14:57
igen, nekem is nagyon tetszenek a maine coon cicák, kiállításokon szoktam látni, elképesztő hogy milyen hatalmas némelyik! :))
79. emagdi (válaszként erre: 77. - 63efff35c3)
2006. máj. 29. 14:55

szia!

én sem fürdettem még a cicámat sosem.

neki nincs igénye rá, amúgy meg csak lakásban van, szóval nem lesz sáros vagy ilyesmi.

ha mégis megfürdetnéd, akkor figyelj oda rá, hogy a macskák testhőmérséklete magasabb az emberénél kb 2 fokkal, tehát melegebb víz kell neki. valamint vagy állatsampont vagy babasampont érdemes használni, nehogy kiszáradjon a bőre.

(és készülj fel, hogy nem lesz egyszerű mutatvány:)))

78. 4726e582cf (válaszként erre: 77. - 63efff35c3)
2006. máj. 29. 13:51

Nem, panasz nem volt még az illatára. :).

Agyonra takarítja magát, szerintem nem kell fürdetni...

2006. máj. 29. 13:14

Sziasztok!

Ti szoktátok fürdetni a cicókat?

Milyen gyakran?

P.

76. Hoxa
2006. máj. 26. 18:33

Brigitta:

Nagyon tünci a kis fekete "találmány".

Van már neve?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook