A Leila nevet te hogy becéznéd? (tudásbázis)
Lexi.. :) :P de nem kotekszem. :)
Amugy a Leilat szerintem is felesleges, meg vannak akiket nem beceznek, es nem is baj.
"A legrövidebb neveket is becézik oviba, suliban, ha akarja valaki, ha nem."
Akkor vegyük példának a saját nevem. Alexát hogy lehet becézni? Mert ha Leilát nehéz akkor az Alexát még nehezebb mert az nem elég hogy rövid hanem becenévből önállósult...
Köszi a hozzászólásokat... sajnos egy olyan javaslat sem volt - eddig -, ami tetszene.
Én is azt látom/tapasztalom, hogy a gyereket sajna becézik, ha akarjuk/ha nem, és ezért szeretnék egy úgymond elfogadható és kész becenevet találni, hogy a sok gyagyi becenevet kiküszöböljük.
Az én nevem soha nem rövidítette senki se az iskolában ,se az óvodában..
...meglátásom szerint valóban nagyon sok névnek nincsen szüksége arra,hogy megtépázzák.
...amúgy szokás kérdése..)
"Vagy Alexának is becézik az Alexandrát, pedig az is önálló név. :)"
Gondolod nem tudtam? XD
Szerintem sem kell.
Fiam Viktor, ő lehetne Viki, lányom Petra, ő meg Peti. Nemcsere egyből.
Vagy Alexának is becézik az Alexandrát, pedig az is önálló név. :) Ez semmit nem jelent.
A legrövidebb neveket is becézik oviba, suliban, ha akarja valaki, ha nem.
....Leiluci..)
de ez a név önmagában véve gyönyörű...
További ajánlott fórumok:
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Szólánc híres emberek nevével + egy smiley, (hogy leginkább) mit érzel ha hallod a nevét.
- Voltál már úgy, hogy rád jött a nevetés ott, ahol nem kellett volna?
- Mi a véleményed, hogy az ország nevét meg akarják változtatni?
- Beleszerettem a város "Casanovájába". Elküldtem, de tudja, hogy odavagyok érte, és idegesít hogy "nevet rajtam".
- Te hogy becéznéd azt a nevet, hogy Nadin?