A Leila nevet te hogy becéznéd? (tudásbázis)
Én Démonkának.
Rejtő Jenő egyik figurája Leila, az arab démon. :D Aki olvasott pár Rejtő-könyvet, annak biztosan ez jut eszébe erről a névről.
Sehogy, de a Leilus tökjól hangzik !
ismerek 2 Leilát, igy fogom őket szólitani ( egyiket sem becézik )
Sehogy, ez a név úgy szép, ahogy van! Erőszakkal kitalálni egy becenevet bolondság, ha adott egy szép név...
Ha vki elkezdené Leilácskázni, meg hasonlók, kicsi korában, sztem szólhat a szülő, h ezt ne...Később meg úgyis a gyerek eldönti, mi az, ami tetszik neki.
Ha vkinek nagyon becézhetnékje van, legyen "Leilám" vagy "Leila drága" aztán kész :)
Így van! :)
Egy Lea
Ismertem 1921-ben ( Kalocsán ) született Alexát is.
Annyira azért nem volt ritka név, legalábbis az Alföldön nem. Nekem spec. tetszett is, ha lányom lett volna, megfordult a fejemben.
Leilát - pld Leilácskának lehet becézni, de miért kell becézni ? Vannak becézhetetlen nevek, mint pld. Lotti, Ákos, Elemér, - az a kicseszés, ha becézik.
A nővérem 32 és 2 osztálytársa is Alexa volt, az egyiket Lexinek becézik, a másikat Alának. De ismerek Ali becézésű Alexát is.
De ott a köztársasági elnök legnagyobb lánya, aki már 45 éves és Alexa.
Szóval bármily meglepő számodra, a 30 éven felüliek között is éldegélnek szimplán Alexák. :)
Nekem a Lexi mint olyan tetszik, de a Leilara tenyleg nincs hasznalhato..
Leicsi, Leili.. De ezek valahogy olyan fura hangzasuak.. :S
Szerintem nem feltetlenul beceznek.
További ajánlott fórumok:
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Szólánc híres emberek nevével + egy smiley, (hogy leginkább) mit érzel ha hallod a nevét.
- Voltál már úgy, hogy rád jött a nevetés ott, ahol nem kellett volna?
- Mi a véleményed, hogy az ország nevét meg akarják változtatni?
- Beleszerettem a város "Casanovájába". Elküldtem, de tudja, hogy odavagyok érte, és idegesít hogy "nevet rajtam".
- Te hogy becéznéd azt a nevet, hogy Nadin?