Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » "Kitolás"- Hálapénz nélkül nem megy fórum

"Kitolás"- Hálapénz nélkül nem megy (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: "Kitolás"- Hálapénz nélkül nem megy

1 2 3
2010. aug. 28. 13:14
Úgy látom egész Mo-on elég ramaty az egészségügy,pedig azt hittem csak itt nálunk Szabolcsban.Én magánrendelésre jártam mert az első terhességem nem zajlott problémamantesen és a dokit akár éjjel is hívhattam,nekem ez megért alkalmanként 7000ft-ot.A doki nem ment nyaralni és ha szabin volt akkor is fogadott.Így a második terhességemmel is hozzá jártam.Sajnos erre hogy úgy mondjam másként bánnak azzal akinek van fogadott orvosa.Arról nem is beszélve,hogy biztos a legmogorvább és legbunkóbb orvost fogtam volna ki szüléskor.A szülészmőm nem volt megfogadva,mégis a sors akarta úgy,hogy mindkettőt ugyanannál szültem.Nem kapott előre pénzt mégis kedves és figyelmes volt.A szülésem után is bejött hozzám a kórterembe,hogy megnézze hogy vagyok,na ekkor úgy gondoltuk a párommal,hogy neki ia adunk hálapénzt,ami számunkra tényle a hála jele volt.
66. 84bd502862 (válaszként erre: 64. - 8559ed0e1b)
2009. júl. 2. 11:15
Ilyen nincsen!Minden kórházban van már talán betegjogi képviselő, ilyenkor azonnal el kell kérni a nevét, stb. balhét csapni.ez őrület!
2009. jan. 27. 23:46

Lehet, hogy én vagyok nagyon mázlista de én mindenféle fizetgetés nélkül is normális, sőt nagyon jó ellátást kaptam a szülészeten. Mondjuk akihez terhesgondozásra jártam, az egy bunkó volt, de engem nem nagyon izgatott. Na mondjukott meg lett alapozva a rossz viszony... Amikor felmerült a terhesség gyanúja, akkor még együtt voltunk ugye az apukával, és eljött velem. Akkor még volt vizitdíj. Mentünk a recepcióhoz bejelentkezni, kérték a 300 forintot. Na ezen "kedves párom" kiakadt, hogy mi az, hogy egy terhes kismamától pénzt kérnek (hozzá teszem, én se szerettem ezt a vizítdíjazósdit, de hát még nem volt orvosilag megállapítva a terhességem, szabály szerint fizetnem kellett). De drága apuka pattogott egy fél órát, hogy nem nem nem, és felmentünk a dokihoz, akihez be voltam jelentve időre. Na ott még a dokinak is szövegelt ez az okos ember, hogy így meg úgy nem fogunk fizetni (én már a pokolba kívántam az egészet), persze hogy a doki is megorrolt, szépen fel is lett véve jegyzőkönyvbe, hogy ÉN nem voltam hajlandó fizetni. Na el lehet képzelni, hogy mennyire lettem szimpatikus a dokinak, és végig hozzá kellett járnom, mert körzetileg hozzá tartoztam. Mondjuk ahogy hallottam, másokkal is bunkó volt.

De nekem meg se fordult a fejemben, hogy magán dokihoz járjak, nem tudtam volna fizetni, szüleimtől meg mégse várhattam volna, hogy ezt kifizessék. Meg én eléggé lazán vettem az ilyen dolgokat, amit kellett vizsgálatot, azt így is elvégezték, és ha kellő nyomatékkal kérdeztem valamit,akkor választ is kaptam rá.

Mondjuk ha legközelebb szülök, és akkor már olyan anyagi helyzetben leszünk, lehet, hogy magándokim lesz, de ebben sem vagyok igazán biztos.

2009. jan. 27. 14:04

Engem ma nem láttak el a SoteII-n mert nincs fogadott orvosom!

Nem tudom miért fizetek akkor Tb-t?

Nem vették figyelembe hogy veszélyeztetett terhes vagyok.Ha fogadok orvost akkor ellátnak.

Ajánlottak valakit 8000Ft/alkalom.

Megáll az eszem...

63. 84bd502862 (válaszként erre: 62. - Mona..)
2008. nov. 17. 20:42
hát ja....de már eljárt a schöpf mérei felett is az idő...
62. Mona.. (válaszként erre: 60. - 84bd502862)
2008. okt. 21. 11:42

Elképedtem amiket írtál a magánkorházról.

Én a Telki korházban voltam, 2 ágyas szobában, ami azt jelenti hogy én és férjecske, van árlistájuk, és ezen felül a dokinak semmit nem kell adni.

2008. okt. 18. 23:17

Itt sajnos az a baj ,hogy már nincs orvos aki ne kérne pénzt,mert szerintük ez jár nekik.

Lehet az nőgyógyász,sebész,belgyógyász.

Egy kaptafára megy mind.

Bár én is eü-ben dolgozom mégis felfordul a gyomrom milyen pofátlan némelyik,és a paciens "élete" attól függ mennyi pénzt csusztat be az ember a zsebébe.

Ez Magyarország!!!

60. 84bd502862 (válaszként erre: 59. - Mona..)
2008. okt. 18. 22:09

ezzel az a bajom,hogy amikor a Schöpf Méreiről kiderült tavaly, hogy magánkórház lesz -és előtte ugye odajártam terhes gondozásra -akkor én is elhatároztam hogy megér ez nekem akár százezer forintot is,még kicsit többet is, ha nem kell senki zsebébe pénzt dugdosni. és szülhetek tisztességesen, fizetek azért,amit kapok ,de azt tisztességesen megkapom...jó is lett volna.bementem az igazgatói irodába érdeklődni,ahol hasból mondtak egy összeget, kérdeztem ez mire vonatkozik, mondták, á, mindenre. mondom, mindegy, hogy császár, vagy nem? ja persze....

de azt hozzátették, hogy többágyas szobába tesznek, az egyágyasért a 150ezer forinton felül fizetni kell....és hogy VAN olyan doki, aki ezen felül is kér pénzt!!!!de szívesen megneveznek párat, akiről tudják, hogy nem...égett a pofám, milyen ország ez??????????

talán "igazi" magánkórházat kellett volna keresnem, de ennyi aztán elég is volt. főleg, hogy megtudtam, a barátnőmnek,amikor szintén ott érdeklődött, más összeget mondtak "hasból"....

59. Mona..
2008. okt. 8. 22:07

Sziasztok!

Nekem mikor pozítiv lett a teszt, úgy döntöttünk hogy az ismerős orvosunkat válaszjuk, aki közkorházban, és magánkorházban is rendel.

Két alkalommal a közkorházban mentem hozzá vizsgálatokra, de azt nem lehet leírni hogy ott milyen kosz, mocsok volt, hangosan felháborodott emberek, hogy ki érkezett korábban, a wc-ről pedig regényt irhatnék, komolyan hánynom kellett, mikor ott körülnéztem.

Na ekkor eldőlt hogy magánkorházban fog megszületni a babónk. Abban az évben kihagytuk a nyaralást, és arra költöttük az arra szánt pénzt. Amit nem bántunk meg, rendkívül jól alakúlt minden, minden gondolatunkat lesték, szinte királylánynak éreztem ott magam :). Étlapból választhattunk kaját, persze apa is, mert ő is végig ott volt velünk.Nincs boríték dúgdosás a zsebekbe, mert ha kiderül hogy a nővérek vagy az orvos fogad el pénzt, akkor kirúgják. Mikor hazaengedtek, akkor a recepciónál megkaptuk a számlát, amiben mindent részleteztek, és nem keserű szájizzel hagytuk el a korházat.

58. rlibertas (válaszként erre: 57. - Andy28)
2007. dec. 21. 22:32

Vannak elhivatott orvosok is.:)

ÉS az kellene mind ilyen legyen.Talán valamikor ebből indult ki a hála...

57. Andy28
2007. dec. 21. 09:46

Sziasztok!

Hát olvasván itt a fórumhozzászólásokat,nekem azt hizem nagyon nagy szerencsém volt a dokimmal!Terhességem 7.hetében szóltam neki,hogy megfogadnám,onnantól kezdve mobilszámot kaptam,bármikor a rendelkezésemre állt,ő mondta,ha valami aggaszt,hívjam akár éjjel is,mint hogy reggelig idegeskedjek.Az elejétől fogva tudta,hogy nem sok pénzünk van,a vizsgálatok alatt sokat beszélgettünk,pl. erről is.Mégis egy angyal volt!Segített,amiben csak tudott,amikor szülés előtt befeküdtem(lásd Levike világrajövetele),mindennap jött,mindig mondott valami kedveset.Aznap,amikor szültem délig volt a munkaideje,13.20-kor szültem meg,végig nyugis volt,még viccelt is nekem amikor már azt hittem nem bírom tovább.Fél 4-kor még a szülőszobán"poénkodtunk",hogy hogy is szültem,stb.Szóval ilyen is van.Nem igazán volt mit adni neki,le se merem írni az összeget,olyan csekély(megérdemelte volna a 3xosát is,ha lett volna,adunk).Mégis amikor felkerestem a 6 hetes kontroll céljából az osztályon,esze ágában sem volt továbbküldeni,azonnal vitt egy vizsgálóba,és nem tessék-lássék,hanem jó alaposan megvizsgált,mindenről kikérdezett!Nekem ilyen dokikám volt,amikor szültem!

56. Cseke (válaszként erre: 55. - Rlibertas)
2007. dec. 12. 17:14

Csak már ott tartunk sajnos,h sok orvos akkor sem kedves,ha megfizeted,annyira természetesnek veszi a "borítékot".És bizony nem egy olyan esetről hallottam,ahol a jól kibélelt zsebű doki nem ment be amikor hívták,mert hétvége/éjszaka/akármi volt,csak kedve nem.(Én a legutolsó szülésemnél 1 hónapot bent feküdtem előtte,az ikerterhesség miatt.És rájöttem,h bár úgy néznek rád mint egy ufóra,ha nincs fogadott dokid,de mindenben a főorvos döntött,úgyh semmi kivételezésről nem maradtam le.Sőt.:)A megfizethető-fiatal-dokik nem vezethettek le ikerszülést,a tapasztaltabbak tarifája 100E fölött kezdődött.)

De a saját hozzáállásomat összegezve:ha bármelyik orvos tett volna valami olyant,amire azt mondom,h igen,ez olyan nagy dolog volt,amiért megérdemli a "hálát",akkor kapott volna.De az én szüléseim -még az ikerszülés is-gyorsak és problémamentesek voltak,minimális orvosi beavatkozással,mondhatni rutinmunka volt.Ezért inkább a gyerekekre költöttük azt a pénzt.:)

55. rlibertas (válaszként erre: 54. - Rlibertas)
2007. dec. 11. 14:43
De ha megfizeted kedves is lesz. És miért ne lenne az, hanekem valaki zsebbe nyomatna, biztos nem váratnám meg, és minidg ráérnék, mint annak, akit a 80eres enttóért el kell látnom...de ellátnám.
2007. dec. 11. 14:43

Hát igen s már mondtátok. Miért várjuk el hogy mosolyogjanak is, ki fizeti azt meg nekik? senki.Attól még el fog látni.Senki nem fizet nekik a kedvességért, a szakmai tudását emiatt nem fogja háta mögé dobni, csak esetleg nekünk nem esik majd jól. Ügyfélszolgálaton is ki fizeti meg a kedvességüket?A doki nem azért van hoyg kedveskedjen nem az a feladtata, csak mivel az ember bajban van, és kiszolgáltatottnak érzi magát, és segítségre szorul, ezért azt képzeljük, hoyg emberségesen is kell hogy bánjanak velünk.Pedig ez nem feltétlen tartozik össze.

Persze nem azt akartam mondani, hoyg nem sokkal jobb ha kedves, türelmes, és jó is az orvos egyben.

53. Cseke (válaszként erre: 52. - Katicabogár44)
2007. dec. 11. 12:52
Ezzel teljesen egyetértek.Kiegészítve azzal,h nekem a szülésznőkkel csak pozitív tapasztalataim voltak.
2007. dec. 11. 11:52

Zene füleimnek!

A szülésznők szerepe mindig is eltörpült a dokiéhoz képest, ez az azért helyes, mert a FELELŐSSÉGET ők viselik,de pont amiről itt beszéltek, hogy a dokinál is tulajdonképpen a plusz figyelmet fizeted meg-( ami nem egészen szívből jön)- azt a szülésznőtől kapod- vagy nem kapod meg végig a szülés alatt.

Azon is el lehet tűnődni, hogy a szimpla ellátáson túl megéri-e az a pár tízezer forint a mézes-mázas viselkedés, mert tényleg nem a szaktudását emeljük a borítékkal az orvosnak.

51. Cseke (válaszként erre: 49. - Rlibertas)
2007. dec. 11. 10:28
Azért nagyon felemás ez a fizetéses rendszer,mert hogyan bízhatnék egy orvosban,aki azért kedves hozzám,mert pénzt kap érte?Aki az SZTK rendelésen mogorva,de a fizetős magánrendelésen kedves?Aki azért nyüzsög szülés után,nehogy más szedje ki a varratot,és esetleg kevesebb üsse a markát?A szülés nagy részén a szülésznők vannak ott,ők sokkal jobban megérdemlik a pénzt,mert ők a szülések nagy részének úgy indulnak neki,h nem várnak pénzt.
2007. dec. 11. 10:19

épp tegnap kérdezte a dokim, hogy szülésznőt szeretnék e fogadni.

Igent mondtam. Ez is mára elgondolkodtatott, hiszen ők úgy is mind olyan rnedesek, persze hallani rosszat is, de inkább...és akkor műszakos is megfelelne, hiszen a férjem ha úgy is velem lesz végig, elégha rámnéz, nem kell neki is ott ülnie 12 órás vajudáson.Szeirntem.

Amúgy meg az a véleményem, hogy ők a legfontosabbak ilyenkor, és nekik viszont sokkal szívesebben hálálkodom, ha épp nem fogadott hanem műszakos szülésznő akkor is.

49. rlibertas (válaszként erre: 45. - Cseke)
2007. dec. 11. 10:10

Én is sokat gondolkodtam nagyon ellenzem ezt a kikényszerítéses fizetést, hoyg hagyom a francba, járok SZTK-ba és szülök annál aki épp ügyeletes, aki éppen ugyan úgy fogja esetleg várni a köszönetet, bár tudja, hoyg ez most nem olyan szülés, és nem a magánrendeléséről jövő kismama.

Végül választottam eg ydokit, aki nem annyira pénzéhes, nem magánrendelés, és a szülés után meghálapénzezném(hogy csúnyán mondjam), de mai napig nem tudom, hoyg van e ennek így értelme. A kedvességet fizetjük meg, mert a szakértelme nem lesz jobb vagy rosszabb a pénztől...de kérdés, hogy mindenféle plussz elvárás nélkül, csupán embernek tekintsenek...már ezért is fizetni kell. Különben egy ócska rongy vagy, akinek(ha még panaszmentes is a terhessége) semmilyen figyelem nem jár, és kinek hiányzik ez szülésnél, legalább mondja el 10x, hogy minden ok, majd jövök. Vag yha nem ok, akkor azt hoyg mi a fene van, és mire várunk épp.

Szóval emiatt mégis azt mondom ha másért nem a figyelemért fizetek, hogy én is képbe legyek.

De nagyon nehéz szembemenni az árral, ha ellenzem a fizetést...hisz akkor csak én szívhatom meg, senki más.Megéri ez nekem?

48. Cseke
2007. dec. 11. 10:05
Bevallom,én kerestem olyan orvost akiben feltétel nélkül megbíznék-nem találtam.Azért pedig nem fogok fizetni,mert azt ingyen is megkapom.Annyit tudtam,h a megfelelő ellátást ingyen is meg fogom kapni,legfeljebb nem nyüzsög körülöttem érdeklődést színlelve majd a szülést levezető orvos,a baba után érdeklődve.Kibírtam.Bár az ikreknél el kell ismernem,full extrást volt minden,és teljesen ingyen.(Azt is tudták,hogy nem fogok fizetni később sem.)Külön,kétágyas szoba,és maximális érdeklődés,még a főorvos részéről is.Mivel úgyis a főorvos döntött mindenben,őt megfizetni nem tudtuk volna,így szinte mindegy volt,h kinél szülök.:))Ő viszont kiválasztotta a legjobbat,akit szintén nem tudtunk volna megfizetni.:))
47. rlibertas (válaszként erre: 31. - Katicabogár44)
2007. dec. 11. 10:00
Hát igen bármit lehet császárra fogni, mi nem értünk hozzá, és ha szerencsénk van akkor bízunk a dokiban, vagy nem is tudom hogy szerencse kérdése, de ki merné egkérdőjelezni, hogy az jobb e nekik.Aztán sokszor lehet hogy lehetne kockáztatni, de én arra jöttem rá, bármi van a doki mindig a legkisebb kockázatot és a legegyszerűbb megoldást választani, persze ebben nem feltétlenül kizárólag a doki érdeke van , hanem inkább a mi érdekünk.
46. katicabogár44 (válaszként erre: 45. - Cseke)
2007. dec. 11. 09:35
Engem igazoltál, de hozzá kell tenni, hogy szerencséd volt.Azért el kell ismerni, hogy a szülés egy nagyon intim dolog, s nem biztos,hogy olyanhoz kerülsz, akiben feltétel nélkül meg tudsz bízni.
45. Cseke
2007. dec. 11. 09:14

Sziasztok!Én 4 gyereket szültem hálapénz nélkül,ebben egy ikerpár is volt.:)Mivel extragyors szüléseim voltak-a leghosszabb is csak egy óra volt-,nem szívesen fizettem volna egy orvosnak azért,h "elkapta" a babát.:)Persze ha ragaszkodtam volna egy bizonyos orvoshoz,akkor azért kapott volna pénzt,h bejöjjön,ha szülök...de ügyeletesnél szültem mindháromszor,és nem volt ezzel semmi problémám.Az ikreknél ráadásul ha fogadni akartam volna orvost,olyant kellett volna, akinek elegendő tapasztalata van egy ikerszülés levezetéséhez-így megkaptam ingyen a legjobbat.:))

Sajnos ma annyira sulykolják a hálapénzt-média,de az orvosok is-,h rosszul/kevesebbnek érezzük magunkat,ha nem mondhatjuk el,h 20-50-100E Ft-ot fizettem a fogadott orvosomnak.Ha valaki plusz pénzért plusz szolgáltatást szeretne-az rendben van.De olyanért plusz pénzt elvárni ami a MUNKÁJA valakinek-az nagyon nem szép dolog.

44. 84bd502862 (válaszként erre: 43. - LoLiNa)
2007. dec. 9. 10:12
dehogyis,csak a tiédre válaszoltam:)
43. LoLiNa (válaszként erre: 41. - 84bd502862)
2007. dec. 8. 20:44
én?:D
42. gerna (válaszként erre: 40. - Andy28)
2007. dec. 8. 20:19

Ezt olvasd el: [link]


Megírod és elküldöd a hoxa(kukac)hoxa.hu-ra. Hoxa elolvassa és ha okés, felteszi a Cikkek közé.

41. 84bd502862 (válaszként erre: 39. - LoLiNa)
2007. dec. 8. 19:47
igen:)szerintem ez épp az a fórum,ahol mesélhetsz:)
40. Andy28
2007. dec. 8. 16:23

sziasztok!

Hogyan lehet ebbe a rovatba írni?Én is szívesen elküldeném szülésem történetét,de nem tudom,hova kell.Ha valaki tud,segítsen légyszi!

Köszönöm.

39. LoLiNa (válaszként erre: 38. - Katicabogár44)
2007. dec. 8. 16:04
mesélj:)
2007. dec. 8. 15:29
Egyébként nem hiszem, hogy ki kell engem ábrándítanod, mert ezzel kapcsolatban volt tapasztalatom bőven.Lehúztam ebben a szakmában egy pár évet"nagykórházban",de azt is megtapasztaltam, milyen az u.n.kisvárosi szülészet.Tudnék mesélni!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook