Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » A legfinomabb zöldborsófőzi recept

A legfinomabb zöldborsófőzi recept

Elkészítési idő 10 perc

Kalória ?
Zsírtartalom ?
Szénhidráttartalom ?

A legfinomabb zöldborsófőzi hozzávalói:
- 1 nagy, vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)
- 1 nagy pohár tejföl
- kevéske olaj
- 4 csapott kanál liszt
- picuri só
- 1 evőkanál cukor


A legfinomabb zöldborsófőzi elkészítési módja:
A forró olajon picit megpirongatom a lisztet. Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni. Lassanként felöntögetem a borsó levével.Na, itt az ideje csomómentesre keverni. Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom. A maradék tejfölt tálaláskor biggyeszetem a közepére. Még az ANYÓSOM is átvette tőlem ezt a módszert! Jó étvágyat!


Kategória: Főzelékek receptjei


A legfinomabb zöldborsófőzi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook