Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint v1.1 recept

Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint v1.1 recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória kevés
Zsírtartalom kevés
Szénhidráttartalom kevés

A Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint v1.1 hozzávalói:
40 dkg mélyhűtött spenótpüré
1 l tej
4 szelet 3-4 napos kenyér a héja nélkül
ízlés szerint kevés só, törött bors
----
a rántáshoz 3 nagy gerezd fokhagyma, kevés liszt, olaj (vagy zsír)
------------------------------------------------


A Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint v1.1 elkészítési módja:
(Nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül is akad még spenótimádó! Hát jelentkeztek egy páran. E főzelékreceptet kérésére, Zitamitának ajánlom. Természetesen azért más is kipróbálhatja.) :))) ---- Kevés tejben (kb. 1 dl) megáztatom a SZIKKADT kenyérszeleteket, majd a saját mancsaimmal borsószem-méretűre szétgyurmázom. A tej többi részét egy 2 literes lábasba öntöm, majd lassú tűzre teszem melegedni. Fagyott állapotban hozzáteszem a spenótot, és folyamatos figyelem mellett hagyom fölolvadni (kigúnyolnának érte, ha engedném a tejet odakozmálódni). ---- Közben az összezúzott fokhagymagerezdekből, a lisztből és a zsírozóból fehér rántást készítek. ---- A spenót felolvadt. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a kenyérzúzalékot, megsózom, megborsozom, és felforralom. Belekapircsálom a fokhagymás rántást, és néhány percig forralom (a lisztnek is meg kell főnie!). Ezután kész, kikapcsolom a lángot! ---- (Ha esetleg sűrű lenne, kis vízzel hígítható.) ---- Mivel közben nem volt időm rá, most keverek megamnak egy bázikus méretű laza fröccsöt (legalább fél litert), és a Hoxások egészségére hosszú, élvezetes kortyokkal elfogyasztom. :)))) ------------------------------------------------

Legjobb hozzá a bundáskenyér!
Jó étvágyat!
----
(Minden észrevételt és kiegészítést hálás köszönettel fogad: Imre.)


Kategória: Főzelékek receptjei


A spenótfőzelék imre gusztusa szerint v1.1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook