Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal recept

Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 1343 kcal

A Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal hozzávalói:
60 dkg zöldborsó (mirelit)
1 fej lilhagyma
20 centis póréhagyma
2 zöldpaprika
6 dkg csiperkegomba
1 csapott evőkanál liszt
4 dl tejszín
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
őrölt bors


rántott sajthoz
48 dkg füstölt sajt
16 dkg liszt
4 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj, a sütéshez


A Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal elkészítési módja:
A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg, és petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel, és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot.


Kategória: Egytálételek receptjei


A francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook