Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Küküllői kolbászleves 4 személyre recept

Küküllői kolbászleves 4 személyre recept

Elkészítési idő 35 perc

A Küküllői kolbászleves 4 személyre hozzávalói:
1 közepes hagyma
3 ek. olaj
30 dkg parasztkolbász (lehet füstölt is)
1 csapott evőkanál pirospaprika
25-25 dkg zöldborsó és zöldbab
2 gerezd foki
1/2 kk. örölt kömény
1 kk. só
1 babérlevél
1-1 dl tejföl és főzőtejszín
1 kk. finomliszt
1/2 citrom leve
1-1 kk. mustár és tárkony


A Küküllői kolbászleves 4 személyre elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A kolbászt - miután a bőrét lehúztuk - karikára vágjuk. A hagymára dobjuk, és közepes lángon pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a zöldborsót és a zöldbabot. Nagy lángra állítjuk, bő 1 liter vizet öntünk rá. A zúzott fokival, a köménnyel és a babérral fűszerezzük, megsózzuk. Kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet a citrom levével és a mustárral simára keverjük. A levest ezzel sűrítjük, ízesítjük. Ha kell utánna ízesítünk. Tárkonnyal fűszerezzük.
Jó étvágyat!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. ápr. 14. 22:53
A küküllői kolbászleves 4 személyre elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook