Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A kisfiam rengetegszer ébred éjszaka fórum

A kisfiam rengetegszer ébred éjszaka (beszélgetés)

1 2
27. anya4005 (válaszként erre: 26. - Sz84)
2015. aug. 26. 16:17

Próbálkozhatsz természetes nyugtatókkal: levendula illóolaj a párnára pár csepp,vagy napközben 1-2 pohár citromfűlevél tea.

A fiam ovikezdésnél sírva kelt éjjel többször is,ezek akkor beváltak,igaz,köztünk aludt így is!

26. Sz84
2015. aug. 26. 16:12
Akkor a kakaót elfelejtjük... A halvány fényt lehet kipróbálom. Úgy is alszik el, hogy egy kis villany ég a szobájában, aztán azt később lekapcsolom. Persze folyamatosan fogzik, de minden este nem adhatok neki fáj.csill-t, max csak akkor ha napközben is nyűgös. Érdekes hogy kb 2 hónapja egy hétig átaludta az éjszakákat, de azóta sem. Sőt... Örülnék ha csak egyszer kelne :)
2015. aug. 26. 15:37

Illik, nem illik, ezt a kisgyermek nem tudja.

Neki gondjai vannak valamiért.

Kísérletezni kell, mi válik majd be.

Lesz még néhány álmatlan éjszakád.

Mindenképpen ô a fontosabb (véleményem szerint).

2015. aug. 26. 15:18
Kakaót en se adnék,árt a fogaknak es sok gyereknek marja a hasát a savassaga!en azt olvastam a túl teli pocak is nehezíti az alvást:(
23. anya4005 (válaszként erre: 15. - Sz84)
2015. aug. 26. 15:15

A cumit a gyerekeim már az első napokban megtalálták,és repült is ki a kiságyból...én meg úgy döntöttem,nem találom meg!

Eseleg az éjszakai fény jó ötlet lehet. Nekünk van egy béka,ami csillagokat vetít a plafonra,és halkan zenél. A kicsimnek bejön,a nagy megvárja,míg kikapcsol,alszik kicsit és népvándorol.

2015. aug. 26. 15:12

Nekem 22 honapos a kisfiam es jo alvó.viszont amikor hasfájos volt akkor o se tudott aludni ,de hogy azt kinőtte 4 honapos kora ota végig alussza az éjszakát!kiveve amikor a fogai micorognak.mi egy szobában alszunk de ha faj a foga akkor be kell fektetnem mellem,amúgy meg simán elalszik a kusagyaban!szoval vannak olyan időszakok amik nyugosebbek,mint pl fogzas ,oltás,betegség ....

de amúgy ekkora gyereknek mar illik végig aludni az éjszakát ,egyet értek az előttem szoloval sokszor azert ébrednek meg mert ellenőrzik h ott vagyunk e meg:)es néha az is belefér h magunk melle vegyük őket az agyba,mert vannak olyan fejlődési szakaszok amikor anyasabbak:)persze 12 évesen ne feküdj ön közöttünk,de ilyen picinek nem gaz:)

Az ivás es hasonlók csak pótcselekvés,nem lehet egy éjszaka 5x szomjas ,csak téged akar:)

Ill en nekem anyukám mondta h ha rossz alvó a gyerek (en nem próbáltam mert nekem nem v ra szükség ,magatol végig aludta az éjszakát)nem szabad oda menni,ha sír se.a kollégánk kipróbálta v 3 szörnyű éjszakajuk de azóta állítólag alszik s gyerek.nekem ez egy kicsit kegyetlennek hangzik en nem lennék ra képes Sztem.de ha drasztikussa válnak az éjszakák vmit tenni kell! Azzal is egyetértek h vannak jo es rossz alvó gyerekek ,van akit jobban ra kell vezetni h alvás ra való az éjjel van aki magatol alszik.aprosagok a világít is cumit jo ötlet,ne kapcsolj villanyt ,ne pelenkazd át,ha nem muszáj,ne beszélj hozza ,hogy tudja mi az éjszaka,en igy csináltam es alszunk:)

Pont most fogzik,ugyhogy csukott szemmel dobálta magát almában es végig kiabálta h anya,kenegettem az ínyét,tok fáradt v,ugyhogy megertelek,pedig csak fogzaskir vagyok érintett,de kimeríti az ember lányát ha nem alszik:)kitartást a kis gazfickohoz:)

21. fincsi5 (válaszként erre: 20. - 0c7adf8ee7)
2015. aug. 26. 15:07
Jó.:)) De várnék, kicsi még, én nem szoktatnám hozzá. Ahogy nekem is jól jött volna, ha valaki mondja, hogy ne adjam a kakaót :))
20. 0c7adf8ee7 (válaszként erre: 19. - Fincsi5)
2015. aug. 26. 15:03
Nem tudom, mennyire mesterséges, viszont a finom fénye nyugtató. Sok orvos ajánlja, nem csupán alvászavaros gyermekeknél, hanem felnôtteknél is.
19. fincsi5 (válaszként erre: 17. - 0c7adf8ee7)
2015. aug. 26. 14:40
Átrendezni lehet, de a sólámpa is világít. Nem vagytok ellene az éjszakai mesterséges fénynek?:))
18. zebracsikó (válaszként erre: 14. - Sz84)
2015. aug. 26. 14:39
Ha hiszed, ha nem , 3 éves kor előtt egyáltalán nem javasolt kakaót/csokit adni a ygerekeknek.
2015. aug. 26. 14:38

Esetleg átrendezni a szobát?

Beszerezni sólámpát?

16. fincsi5 (válaszként erre: 14. - Sz84)
2015. aug. 26. 14:33

Én nagyon megjártam a kakaóval annak idején,úgyhogy azt hagyd el!

A cumi hülyeség, hogy világítós, az a kis fény is zavaró lehet.:))

15. Sz84
2015. aug. 26. 14:30
Lehet a cumi is ludas, mert ugye ha kiesik és felébred, akkor azért sírdogál. Nálatok mikortól találták meg a gyerkőcök a cumit éjszaka is? Vettem világítós cumit, de eddig nem vált be. Meg lehet nagyon hozzászokott az iváshoz is. (A nagy melegben adtam neki inni vizet, de úgy tűnik nélküle már nem nagyon hajlandó visszaaludni) erről hogyan szoktassam majd le?
14. Sz84
2015. aug. 26. 14:24
Azt hittem a kakaó jó lefekvés előtt, de akkor azt inkább hagyjuk... A pocak meg ne legyen tele: mindig jelzi ha már nem kér többet, utána már nem tukmálok rá semmit, de lehet majd visszaveszünk belőle, mert egyébként jól eszik.
13. fincsi5 (válaszként erre: 9. - Sz84)
2015. aug. 26. 14:11

Eszedbe ne jusson!

A pocak meg ne legyen nagyon tele.:))

12. anya4005 (válaszként erre: 1. - Sz84)
2015. aug. 26. 14:01
13 hónaposan valószínűleg a közelségetek hiányzik neki. Szerintem megérne egy próbát,hogy nem hagyod magára elalvásnál,hanem mellette ülsz,simogatod. De ki tudja...nekünk semmi nem használ,minden éjjel mellettünk landol az 5 éves fiúnk.
11. anya4005 (válaszként erre: 9. - Sz84)
2015. aug. 26. 13:59
A gyereknek vagy neked? Gyereknek nem adnék ilyesmit,pedig mi is alig alszunk,a helyedben meg nem szednék ilyesmit,nehogy ne kelj frá,csak,mikor már üvölt!
10. zebracsikó (válaszként erre: 7. - Sz84)
2015. aug. 26. 13:58
a kakaó pörget, azt semmiképp se adj neki!!!
9. Sz84
2015. aug. 26. 13:52
Mit gondoltok a sedatif pc-ről? Már itt a hoxa-n is olvastam, hogy volt akinek bevált...
8. Sz84 (válaszként erre: 3. - Gesztenye78)
2015. aug. 26. 13:51

Szia gesztenye!

Én is gondoltam már az együtt alvásra, de pont ezért nem merem... Meg egyszer próbáltam, de akkor játéknak fogta fel a dolgot, úgyhogy inkább hagytam. Meg nagy nehezen sikerült elérni, hogy végre ügyesen egyedül alszik el a kiságyában, ezt sem szeretném elrontani.

7. Sz84 (válaszként erre: 4. - Vberni01)
2015. aug. 26. 13:48

Szia!

Vacsira próbálok neki minél laktatóbbakat adni, szerencsére már elég sokmindent megeszik, szerintem nem ezzel van a baj. Sőt alvás előtt még egy kis kakaó is lecsúszik....

6. Sz84 (válaszként erre: 2. - Katoca5)
2015. aug. 26. 13:45

Szia!

Hát remélem nem kell még éveket várnom :) bár elnézve, hogy nincs javulás, inkább romlás, így ki tudja :) nekem ez az egy év is évtizednek tűnik, így kialvatlanul, úgyhogy le a kalappal előtted...

5. vberni01 (válaszként erre: 3. - Gesztenye78)
2015. aug. 26. 13:33

nálunk egy együtt alvás

:)

2015. aug. 26. 13:32

Szia,

mit eszik vacsorára? Lehet valami laktatóbbal kellene teletömni a pocakját, mint pl tészta, rizs, kenyér, stb... Így hátha tovább alszik.

Más gyerekekkel ne hasonlítsd a sajátod, ahány gyerek, annyi féle... Mind fejlődésben, mind szokásban.

;)

2015. aug. 26. 13:30
A kisebbik lányom is hasonló. Egyéves koráig 10-12x kelt, kétévesen már csak ötször-hatszor, most lesz három és már csak egy-egy ébredés van. Ide úgy jutottunk el, hogy magam mellé vettem az ágyba, mert azt tapasztaltam, hogy azért ébred, hogy ellenőrizze, megvagyok-e még. Ha odamentem, azonnal visszaaludt. Most viszont nem tudom visszatenni az ágyába, mert ha mellettem van, magától visszalszik, ha a saját ágyában, hív.
2015. aug. 26. 13:19

Nem akarlak elkeseríteni, de vannak ilyen típusú gyerkőcök. Az én kislányom is ennyi idősen ilyen sokszor kelt, csak neki cici kellett a visszaalváshoz :) . Kb. 2 éves kora óta már csak egyszer ébred. Most 4 éves, most már azért vannak teljesen átaludt éjszakák, de azért még mindig az egyszeri ébredés jellemző. Éber alvó, olyan, mint én. Konkrétan hulla fáradt vagyok, hogy a 4 év alatt 1 db olyan éjszaka sem volt, amit átaludtam volna. Mert ha ő át is aludta, én csak felébredtem, megnéztem, hogy nem e takarózott ki, nem e fázik, vagy éppen nekem volt valami nyűgöm.

Szóval kitartást, azért lesz majd jobb is. :)

1. Sz84
2015. aug. 26. 13:07

Sziasztok!

Kisfiam 13 hónapos. Sosem vlt jó alvó, de mostanában talán még rosszabb. Nappal már csak egyszer alszik (azt hittem ettől majd éjszaka is jobban megy majd az alvás), fél8kor vacsi, fürdés és alvás. Egyedül alszik el a kiságyában, a kedvenc takarójával, cumival. Sajnos 11kor már fent van. Ezt megismétli még kb éjfélkor, //2 körül és hajnalban. Általában 3-4x kel. Megitatom (víz) cumi vissza, és jobb esetben vissza is alszik pár perc alatt, rosszabb esetben még át kell mennem 5 perc múlva egyszer (vagy kétszer). Persze ilyenkor az én szememből "elszökik" az álom. Elég keveset alszom, azt is megszakításokkal:( most próbálkozunk a világítós cumival, hátha sikerül visszavarázsolnia magának - nem sok sikerrel... Nem tudom mi lehet a gond, de lassan az ismerősök pár hónapos babái sokkal jobban alszanak, legalábbis nem kelnek rögtön 1,5-2 óra múlva. Én már annak is örülnék, ha hajnali 1-2ig kihúzná az első ébredést. Van/volt valaki hasonló cipőben. Mi segített? Hány éves volt a pici, amikor javult a helyzet? Mit próbálhatnék még? Köszönök minden hozzászólást, tanácsot :). Szabina

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook