Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A három hónapos kisfiam felébred éjszaka és csak a mi ágyunkon alszik, ha visszateszem a kiságyba, max. fél óra és fenn van.. miért? fórum

A három hónapos kisfiam felébred éjszaka és csak a mi ágyunkon alszik, ha visszateszem a kiságyba, max. fél óra és fenn van.. miért? (tudásbázis kérdés)


23. lanu (válaszként erre: 18. - Koredo)
2009. dec. 16. 15:49

de ha mindig a szivedre hallgatsz,bajban vagy! ha állandóan a kezedben akarod tartani végül odajutsz,hogy még wc-re sem tudsz úgy elmenni,hogy ne ordítana! és akkor gondolj bele,mi van ha el kell menned bevásárolni és őt nem akarod vinni...:)

attól,hogy kicsit hagyod sírni,még ugyan úgy szereted,csak próbálod rászoktatni a dolgok rendjére.

remélem nekem is sikerül,mert így nagyon fárasztó..

a szakemberek meg mind pénzsóvárok,nehéz normálisat találni,legalábbis nálunk...

de azért köszi. ,mikorra várod a kis angyalkát? :)

22. v.kler (válaszként erre: 18. - Koredo)
2009. dec. 16. 15:41

Gratula a kis pocaklakóhoz! :-)

Igen, igazad van. Egy pici babának szüksége van az anya közelségére, amiatt amit Te is leírtál! Ezért sem gondoltam magam hibásnak, hogy pár hónapig ellettem aludt. Na de egy bizonyos idő után már úgy éreztem, hogy ez nekem se, és neki se kényelmes, és hosszabb távon úgy mellém szokik, hogy nagyon nehezen tudtam volna rászokatni a kiságyra!

Bármilyen kicsik, igenis tudnak manipulálni! Ezt már megtapasztaltam! Eleinte minden nyekkenésére ugrottam, aztán ezt szépen megszokta. Nehéz volt leszokatni arról, hogy nem mindig veszem fel, amikor csak Ő akarja...

21. v.kler (válaszként erre: 19. - Lanu)
2009. dec. 16. 15:35
Egy próbát megér, drukkolok, hogy sikerüljön! :-)
20. 7c79ff1565 (válaszként erre: 18. - Koredo)
2009. dec. 16. 15:32
Gratulálok a babához, remélem sok örömötök lesz benne, és egészséges lesz ha megszületik:-) Azért ne hidd azt, hogy nem tudnak manipulálni, majd te is megtapasztalod, h milyen érzés az, h valamit te nem engedsz meg, v nem tartasz helyesnek, de ő szeretné, rádnéz, sír, könyörögsz, és már engedsz is neki.... :-) ez nem baj, csak tudni kell nemet is mondani, mégha kicsi is :-)
19. lanu (válaszként erre: 13. - V.kler)
2009. dec. 16. 15:31
nincs más,megpróbáljuk,mert ez így nem jó!
18. koredo (válaszként erre: 2. - Lanu)
2009. dec. 16. 15:30

Nekem meg nincs babam, csak uton vagy, ugyhogy nem tapasztalatbol irok. En mindenesetre a szivemre hallgatnek. Azert megis csak tulzas olyat irni, hogy a pici babak manipulaljak a szülöket. Hisz erre var minden nö kilenc honapon at, hogy kibujjon az a pici es szeretgethesse, ölelhesse, vele legyen, megadjon neki mindent. A pici babaknak igenis a mamajuk közeleben jo, hiszen 9 honapig bent lubickolnak a pocakban, a jo melegben, vedve, nagy valtas a kinti vilag nekik. Lehet mar olyan kisagyat kapni, aminek az egyik oldala leszerelhetö es a szülöi agyhoz erösithetö, bar egy kis ügyesseggel ez barmelyik kisaggyal megcsinalhato. Igy a sajat agyaban alszik a pici, de megis egy karnyujtasnyira töled.

Nekem ez a szemelyes velemenyem, a könyvek es szakemberek biztosan sok okosat mondanak. :)

17. 7c79ff1565 (válaszként erre: 12. - Lanu)
2009. dec. 16. 15:29

valami olyasmi, több helyen mondták, h hagyjuk sírni.. és nem azért h kifáradjon, hanem h mutassuk meg neki, h nem lehet mindig az amit ő akar. Mindennek megvan a rendje, a kiságy meg az övé.. meg kell kicsi szivének tanulnia alkalmazkodni és elfogadni.

Az én fiam 2 éves lesz, kiságyba feküdt, de volt egy időszak, h magunkhoz vettük, megnyugodott, de mikor már nekünk is kényelmetlen volt ez a megoldás (az állandó félelem, h megnyomom, betakarom és megfullad, nem figyelek rá, meg h éberebbnél éberebben kell figyelni ezekre), visszatettük a helyére.Volt több próbálkozás, otthagytuk, visszavettük, ismét... majd csökkentettük azt h odavesszük, amint elaludt visszatettük, kicsit ottmaradtunk mellette, majd még kevesebbet vettük magunkhoz, és egy éves kora előtt már totál egyedül aludt, ne makart átjönni, sőt, mikor átvettük este mászott az ágyba. Igaz sok olyan eset is volt, hogy siratni hagytuk, mert a jóhoz hamar hozzászoknak. ÉS nem minden neki jó nekünk is jó..

Tényleg nem szép dolog siratni, de valahogy ezt kezelni kell, és rossz ha mindig ő nyer...

16. lanu
2009. dec. 16. 15:29
plussz még az is,hogy kell neki a cici,hogy elaludjon..hozzáteszem nem éhes! fürdés után szopizik,reggel 5-6 óráig bírja,de a köztes időben én vagyok a cumija..ááááá.. :D
15. v.kler (válaszként erre: 12. - Lanu)
2009. dec. 16. 15:27
Időként oda mehetsz hozzá, hogy tudja nem hagytad teljesen ott! Tényleg ajánlom azt a módszert, amit leírtam. Igaz, minden baba más, de hátha ez segít nektek is!
14. szabina1984 (válaszként erre: 2. - Lanu)
2009. dec. 16. 15:24
Szia, ezzel mi is ugyan így vagyunk, a pici fiam mellettem szeret aludni. Amint átrakom, a szemei már tágra is nyílnak, és reklamál. De az elsővel is ugyan így voltam, 3 éves koráig átjött hozzánk....tehát idővel majd megszokják, remélem....sajnos tippem nekem sincs...:-(
13. v.kler
2009. dec. 16. 15:23

Szia!


Az én kisfiam hónapokig csak mellettem volt hajlandó aludni, az apja pedig átszorult a másik szobába! 5 hónapos volt, amikor azt mondtam ez nem mehet így tovább! Azt is tudtam, hogy ha pár méterre vagyok mellette, akkor azt megérzi, és nem fogom így soha a kiságyhoz szokatni. Így átköltöztettük a másik szobába. Az első este nehéz szivvel, de lettettem a kiságyba, megpusziltam, és kijöttem. Persze volt sírás, majd megszakadt a szívem! Először 1 perc múlva mentem be, csak megsimogattam,próbáltam megnyugtatni, de nem vettem ki, aztán 3 percet vártam, aztán 5 percet. Kb. 20 perc múlva aludt! El se hittem, hisz előtte csak az ölemben aludt el, és amint letettem már nyilt is kia szeme! A második este még hamarabb aludt el, azóta pedig egy hang nélkül, magától elalszik! :-)))

Ezzel azt akarom mondani, hogy ha egy szobába vagytok a kicsivel, akkor nem biztos hogy sikerül a kiságyba szokatni! Ugyanis érzi, hogy mellette vagytok! Ha van mód rá, akkor próbáljátok átteni másik szobába, hátha nektek is bevállik a mi módszerünk! :-)

12. lanu (válaszként erre: 7. - 7c79ff1565)
2009. dec. 16. 15:23
ezzel azt akartad mondani,hogy hadjam sírni,majd elfárad? :) lehet,hogy mások szemében fakírnak tűnök,de volt olyan is,hogy egy egész órán át sírt,amikor felvettem elaludt. :) nappal nagyon jó baba,nincs felszoktatva,sokat mosolyog,gőgicsél..csak éjjel van gond.
2009. dec. 16. 15:22

Sziasztok!

Mi a fiammal 5 hónapos koráig együtt aludtunk a francia ágyon, vendégségbe mentünk ott sima egyszemélyes ágy volt amin nem fértünk el ketten, egy szó nélkül be tudtam rakni az utazó ágyba aludni. Mai napig a saját ágyában alszik. Mellettem nem tud aludni,csak egyedül.

2009. dec. 16. 15:20
Hagyd rá, tudom szörnyű, sírhatnékod is lesz tőle, annyira megszakad a szived h ezt teszed, de ne engedj neki, hiába is próbálkozik. Megtudod különböztetni, mikor fáj valami, mikor éhes, szomjas, v valami baja van, meg az ilyen hisztiket is, ha nevezhetem ezt annak.... mert most még ez, azt később meg már nemcsak az ágy, hanem a többi kis apróság :-)
2009. dec. 16. 15:19

Biztonságban érzi magát melletted, és ilyenkor semmi nem számít, csak hogy te vele vagy :)

próbáld a kiságyat a tiéd mellé tenni és amikor elaludt a nagyágyban tedd át. Ha felébred fogd meg az ujjait a rácson keresztül és simogasd meg hátha visszaalszik és megszokja.

8. lanu (válaszként erre: 4. - Ancsi54)
2009. dec. 16. 15:16
hát szerintem is,de csinálhatok én bármit..úgy ordít,hogy még a hangomat sem halja. :) próbáltam cumit is,de attól meg ökrődik. nagyágy meg a cici..
2009. dec. 16. 15:14
egyetértek ancsival, mert tényelg odaszokik, és ha nagyobb lesz, nem fog megmaradni a saját ágyában.. bár már most is jó úton halad. Inkább te feküdj a kiságya mellett ,h megnyugtasd. VAgy hagyd h hisztizzen, tudom nagyon durva dolog ez szenvedtetni, pár ilyen alkalom és hozzászokik. Most úgylátszik ő irányít, érzi h milyen jó is neki mellettetek, elfogja várni, követelni a későbbiekben, h mindig így maradjon, ha ő sír,ti ugrotok és odavegyétek hozzátok... nagyon ravaszak ezek a bébik, mert manipulálnak, édes is, de mikor ellentmond a szülő, megszakad a szivünk.. de nem szabad ráhagyni mert tényleg problémák lesznek.. kitartást nektek :-)
6. lanu (válaszként erre: 3. - Enissa)
2009. dec. 16. 15:14
ugye,szerintem is! nem is lenne ezzel baj,csak hát így én is kényelmetlenül alszom,félek,hogy ráfekszem..stb.. tudom,hogy még kicsike,és neki így jó,csak az a baj,hogy így fogja megszokni..
5. Enissa (válaszként erre: 3. - Enissa)
2009. dec. 16. 15:11
Sok baba van így. Sokunknak azért van a kiságy, hogy napközben ne guruljon le a baba
2009. dec. 16. 15:10
Most legyél vele következetesmert ha odakap ki nem tudod parancsolni onnan. Próbáld megnyugtatni, puha takaróval jól betakargatni.
2009. dec. 16. 15:10
Szerintem érzi a biztonságot adó anyaillatot.
2. lanu
2009. dec. 16. 15:10
a csecsemőkhöz akartam írni.. :)
1. lanu
2009. dec. 16. 15:06
A három hónapos kisfiam felébred éjszaka és csak a mi ágyunkon alszik, ha visszateszem a kiságyba, max. fél óra és fenn van.. miért?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook