A gyermek felkészítése a szexre! (beszélgetés)
Azt hogyan meséltétek el a gyereketeknek hogy hogyan történik a nemi aktus?
Konkrétan hogy apuci bedugja a kukiját anyuci puncijába?
De nem értem miért?Miért kell feszengeni,ha megkérdezi egy kislány pl.hogy mi az a menstruáció,és mitől van?
Vagy hogy nem válaszol a szülő erre?Mit mond:hogy hagyjál békén?
Mi sem beszéltünk napokat ilyenekről,de ha volt egy kérdésem,és feltettem kaptam egy korrekt választ.Természetesen életkornak megfelelőt.
helyes.Így kell egy anyukának viselkednie.Ő bízott benned,hogy tudod mit csinálsz.Az nem segít ha strucc ként homokba dugjuk a fejünk.
Én úgy oldottam meg a dolgot mikor már nem aludtak el este 8-kor,és már kezdett a párkapcsolatunk rovására menni a sok éjszakai várakozás amit tetéztem avval,hogy sokszor elaludtam előbb.Elmagyaráztam,hogy szükségünk van,hogy egy kicsit csak egymással foglalkozzunk,az nem azt jelenti ,hogy Ők nem fontosak.Természetes módon kezelték,csak bennem volt a frusztráció,hogy na mit gondolnak róla.
Nálunk is tabu volt és én is a nővéreimtől tudtam meg a dolgokat.
20 évesen az apám nem engedte, hogy az akkori barátom, akivel fél éve együtt voltunk, nálam aludjon. Pedig akkor már 5 éve nem voltam szűz. A kis naívak, hehe:))
Én úgy gondolom, hogy ha már 10 évesen tanulnak róla az iskolában (valaki lentebb írta ezt), akkor utána ha van kérdése, akkor nyíltan kell rá válaszolni. Ha nincs kérdés, az elméletet már tudja, de egyébként szerintem nemtől is függ a dolog, egy fiót inkább világosítson fel az apja...
nálunk is tabu volt anno...két nővérem beszélgetéséből "tudtam meg" mindent...de azt is hallgatózva:(((
8hós a lányom...szeretném úgy nevelni,h ne is legyen kérdése,első pillanattól fogva tudni fogja mi merre...a gólya témát kihagyom majd...
nem elég szerintem a suliig várni, és a oszitársaktól hallani mindenfélét,mert lehet ők "lazábban" fogják fel és úgy is adják tovább...
nem lehet, h sejtették ezt, csak nem akarták "áldásukat adni" rá a saját otthonukban?
csak azért kérdem, mert nálunk még a vőlegényemmel sem alszom soha együtt, sőt, egy szobában sem, pedig tudják, h már nem vagyok szűz:) (más kérdés, h emeletes ágyaink vannak, nem francia:)) és korábban csak egy pasit, egy éjszakára "engedtek be", akkor is azért, mert esküvőre mentünk másnap, így "muszáj volt".
a szokások különbözők...
igazad van,ezzel a témával foglalkozni KELL..
nekem 2 lányom van,ugyan még kicsik,de a nagyobbik 9 éves lesz,ma holnap már érdekelni fogja a téma,de azt hiszem,hogy már egymást sajna felvilágosították az osztálytársakkal..
a párom nagylánya már 12 elmúlt,6.osztályos, most volt nekik felvilágosító órájuk,külön a lányoknak,külön a fiúknak,persze aztán megbeszélték egymás közt is,bár Kingának sok újat már nagyon nem tudtak mondani,megnézegette az már a neten...:(..
sajnos ismerős a téma. Mert engem sem világosítottak fel a témáról. Sőt én is egyedül mentem el a nőgyógyászhoz. Amikor középiskolás lettem.
Nálunk is tabu volt a szex. Sőt a meztelen test is.
ezért érdekelne a tapasztalat
Nálunk is tabu volt ez a téma - főleg annak idején, hajaj! Anyukám sem beszélt róla, de legalább a kezembe nyomott egy ezzel foglalkozó könyvet.
Nekem két fiam van, a nagyobbik 10 éves. Egyenlőre neki lövése sincs a dolgokról. Idén fogják tanulni az ember szaporodását. Nem semmi a tankönyv.
aham...már látom :)
egyetértek Szabadgondolkodóval...ne legyen tabu, amit kérdez, ami érdekli, azt mindig próbáld neki úgy mondani, ami korának megfelelő...én azt vettem észre, hogy ami zavaró volt nekik, arról úgysem kérdeztek, amire pedig megértek már, ami érdekelte őket, arról kérdezősködtek, vagy szóba hozták valami úton-módon...úgynevezett felvilágosító beszélgetés nem volt nálunk
Na ez az ami az én életemből kimaradt...elmúltam 18, mikor a párom megkérdezte, hogy ott aludhat-e (szülőktől kérdezte meg)..épp beteg voltam, görcsöltem, rosszul voltam...nem engedték-még akkor sem... Nem tudom, nem értettem, elvégre nem csak éjszaka lehet... Ha 2 fiatal akar valamit, megoldja...
Soha nem beszéltünk otthon ilyenről, sőt nőgyógyászhoz is akkor mentem el életemben először,18 és fél évesen a párommal amikor már nem laktam otthon!
A legegyszerűbb, ha egészen kicsi korától kezdve a legnagyobb anyai szereteteddel biztosítod a gyerekedet arról, hogy benned mindig minden körülmények között a legnagyobb bajban is megbízhat. Sőt, valahogy tudatosítani kellene a gyerekben minden szülőnek, hogy legnagyobb baj esetén mindig a szülőkhöz forduljon első körben a gyerek és ne idegenekhez, akik esetleg "félrekezelik" rossz tanácsaikkal.
Manapság már nem lehet tabu téma a szex. Jobb ha tisztában van egy tizenéves gyerek, hogy mi, merre és hány méter, mintha elkapkodja és utána jön a baj.
Szia!
Én csak saját tapasztalatot tudok írni.
Nálunk mindig is tabu volt ez a téma, soha nem beszéltünk erről a szüleimmel.
18 elmúltam, amikor a barátom először aludt ott nálunk, és nem akarták engedni, hogy együtt aludjunk, mert mi van, ha rám mászik az éjszaka.
Pedig akkor már hónapok óta gyűrtük a lepedőt, csak épp náluk...
További ajánlott fórumok:
- Mennyiből jött ki egy gyermeknek az iskolára való felkészítés?(beiskolázás)
- Törökországba megyünk nyaralni 4 és 7 éves gyerekkel.Tudtok valami szert amivel felkészíthetem a gyomrukat az ottani ételekre?Pl:Normaflore?
- Zöld út szakmai felkészítő anyagok csereberéje - valamit valamiért
- Végzett már közületek valaki nem szakrendszerű oktatásra felkészítő tanfolyamot?
- Mit jelent pontosan a babakocsiknál a "Travelling Systemre felkészítve" kifejezés?
- Szülői Hivatásra felkészítő kurzus- Országos Gyermekegészségügyi Intézet