Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A főzésről férfiszemmel fórum

A főzésről férfiszemmel (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A főzésről férfiszemmel

1 2 3 4
100. syria (válaszként erre: 99. - Forrest2010)
aug. 14. 09:00
Érdekes: arra emlékszem, hogy az anyukám hófehér damasztabroszon nyújtotta rétestésztát, csak lestem, ahogy az asztalon lelógott (bosszankodott, ha valahol kilyukadt), de arra már nem, hogy milyen volt készen. Biztosan finom (egyébként megjegyeztük volna :D), mert anyu nagyon jól tudott sütni-főzni; kár hogy nem tudtam tőle tanulni.
99. forrest2010 (válaszként erre: 88. - Ilián)
aug. 13. 03:42
...nem bizony !!! a bolti réteslapból készült majdnem olyan , mintha selyempapírba lenne burkolva a töltelék :) de ha nincs más :) az is jobb a semminél :)
98. Alessandro (válaszként erre: 91. - Ilián)
aug. 12. 20:14

Kedves Ilián és a többi hölgyek!


Mindenkinek ajánlom sok szeretettel a kedvenc káposztás rétesem receptjét:


[link]

97. Guruljka (válaszként erre: 96. - Ilián)
aug. 12. 19:22
Majd ha nem úgy nézek ki, mint egy labdába szorult kukac. Esetleg.
96. Ilián (válaszként erre: 95. - Guruljka)
aug. 12. 19:10
Gyorsan elkészül ám!Hátha egyszer meggondolod magad!
95. Guruljka (válaszként erre: 91. - Ilián)
aug. 12. 19:05

Köszönöm, biztos sokan megörülnek a leírásnak.


Én nem kínlódom ennyit csak azért, hogy mindet én egyem meg.

94. Guruljka (válaszként erre: 90. - Epresturmix)
aug. 12. 19:04

Kisbolt eleve nincs.

Mondom én... Köcsögfalva.

93. Ilián
aug. 12. 18:59
Néha én is azzal!Mindenhogy fini, ha nem száraz!Most úgy megkívántam!
92. timycat (válaszként erre: 91. - Ilián)
aug. 12. 18:46
Én tejfölös zsiradékkal kenem át a bolti tészta lapjait, meg ha feltekertem a rudakat.
91. Ilián (válaszként erre: 89. - Guruljka)
aug. 12. 18:33
Ez így van!Amúgy bolti réteslapból is lehet finom háziast varázsolni.A titok, hogy legalább 2 lapot (vagy többet, márka függő) olvasztott vajjal, vagy olvasztott házi zsírral bőven meglocsolni, "összeragasztani".Gyorsan kell dolgozni a bolti lappal, mert hamar szárad és akkor törik.Másik trükk, ami szintén beválik, hogy nedves ,tiszta, öblítőmentes konyharuhát tenni a pultra és arra a lapot , majd így locsolni, aztán mehet rá a következő lap, ezt is meglocsolni .Végül jöhet a töltelék,majd ruhával feltekerni.A tetejét szintén jól megkenni,vagy ahogy Epresturmix írta , tejfölös cuccal meglocsolni, aztán mehet a sütőbe. A házi tészta nem ilyen törékeny,azzal egyszerűbb dolgozni.
90. Epresturmix (válaszként erre: 87. - Guruljka)
aug. 12. 17:22
Nincs kisboltban sem?
89. Guruljka (válaszként erre: 88. - Ilián)
aug. 12. 17:02
Aki viszont sosem evett házit (vagy nem emlékszik rá), annak nagyjából mindegy.
88. Ilián (válaszként erre: 53. - Alessandro)
aug. 12. 16:52
Hú...gyermekkori emlékeim közé tartozik az anyukám és nagyanyám által készített rétes.A tökös-mákos és az almás-mákos is a "repertoár"része volt.Megtanultam én is a házi rétes készítésének a fortélyait.Össze sem lehet hasonlítani a "bolti " rétesekkel.
87. Guruljka (válaszként erre: 83. - Epresturmix)
aug. 12. 16:38

Különben is, itt nem kapok őrölt mákot.

Mákdarálót meg nem veszek évi egy alkalomért.

86. Guruljka (válaszként erre: 84. - Epresturmix)
aug. 12. 16:36
Tudnék még mesélni róla.
85. Guruljka (válaszként erre: 83. - Epresturmix)
aug. 12. 16:36
Töltse meg a cukrász.
84. Epresturmix (válaszként erre: 82. - Guruljka)
aug. 12. 15:33
Köcsögfalva. 😆
83. Epresturmix (válaszként erre: 80. - Guruljka)
aug. 12. 15:32
Ahh szerintem azt helyben edd meg! 😉 A rèteslap is tökéletes. Csak meg kell tölteni. Egy csík elég neked ha nem vagy édesszájú.
82. Guruljka (válaszként erre: 81. - Syria)
aug. 12. 11:37

Valamikor én is vettem mirelit nokedlit, de nem volt vele semmi bajom.

Ma is vennék, de itt Köcsögfalván nem kapható. Itt, kérem, a Zasszony imádjon a konyhában lenni.

81. syria (válaszként erre: 72. - Globus)
aug. 12. 08:36

Szerintem meg sok minden múlik a liszt minőségén is; na ezt a legnehezebb megállapítani. Ahány malom, ahány évjárat annyi féle. Nagyikám, anyukám rengeteg szárított tésztát gyártott; évekig elálltak, ha valamiért nem fogytak el, de nem tudtam volna megmondani, hogy a levesben frissen gyúrt, vagy szárított metélt van.

Egyszer vettem lustaságból mirelit nokedlit: ehetetlen volt.

80. Guruljka (válaszként erre: 79. - Epresturmix)
aug. 11. 21:27

No, ha legközelebb látok valahol jóképű rétest, és persze ha a sütőm is jó lesz, hazahozom majd és rásütöm!

A fiam nem sütis, szóval nem is próbálkozom süti-sütéssel, mert mindig az a vége, hogy én eszem meg mindet.

79. Epresturmix (válaszként erre: 78. - Guruljka)
aug. 11. 21:17
Rá kell sütni. ☺️ Egyébként régen szoktunk csinálni rakott palacsintát, na arra is ez a tejfölös cukros cucc. Nagyon finom. 😊
78. Guruljka (válaszként erre: 68. - Epresturmix)
aug. 11. 21:00
Kipróbálom, ha legközelebb rétes kerül elém! :D
77. globus (válaszként erre: 76. - Syria)
aug. 11. 19:43
Nem. Vidéki megyeszékhely, kilencvenes évek vége.
76. syria (válaszként erre: 71. - Globus)
aug. 11. 19:41
Belváros környékén tényleg nincs helye haszonállat tartásának. Mikor volt? És Pesten?
75. Epresturmix (válaszként erre: 72. - Globus)
aug. 11. 19:38
Persze, finomabb a friss. Erről a tésztakèszîtèsről valamelyik nap láttam részt a Borbás Marcsi műsorában. Még itt Cegléden is voltak egy családnál. Olyan ügyesek.
74. syria (válaszként erre: 65. - Alessandro)
aug. 11. 19:38
Jól tudja! Voltak olyan időszakok, amikor RENDELETILEG tilos volt Pesten kertes háznál háztáji állatokat tartani, csak éppen nem törődött a betartásával/betartatásával senki. Nem volt divat ilyesmiért feljelentgetni a szomszédot, akkor se, ha tartott 1-2 röfit is.
73. syria (válaszként erre: 62. - Guruljka)
aug. 11. 19:36
Dehogynem! :D Hallottam téli hajnalon a visítást. Csak akkor jöttem elő, amikor már abálódott a szalonna. :)
72. globus (válaszként erre: 69. - Epresturmix)
aug. 11. 19:34
Szerintem már a szárításnál történik "valami", amitől megváltozik a tészta :) Értem ez alatt, hogy az általam gyúrt és később szárazként kifőzött nem ízlik már úgy, mint a friss része. Mi ritkán eszünk tésztát, olyankor rábírom magam, hogy megcsináljam, aztán hónapokig nyugi van. Nokedlit azért gyártok, valamint boltiból szarvacskát, orsót szeretik a fiúk. Levestészta helyett is inkább különböző galuskák.
71. globus (válaszként erre: 61. - Syria)
aug. 11. 19:30
Fiam belvárosi általános iskolája környékén is valahol tartottak, mert átható szag terjengett... hiába tiszta az ól, ha udvaron ott van a trágyadomb.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook