A főzésről férfiszemmel (beszélgetős fórum)
A hájas tésztával hogy állsz? Undorító, hogy háj kell hozzá, mégis mennyei, egy kis házi szilva lekvárral. Nyammnyamm....🤤
Akkor te a "sima" mákosat választod.
Van meggyes-mákos is, az se rossz, sőt a mazsolás-túrós-mákos se utolsó.
Kóstold meg! Csak a neve fura. A tököt sokféleképpen fel lehet használni. Közel sem olyan semleges, mint gondolnánk.
:D
Le a tökkel, ne legyen benne. :D
Persze aki szereti, egye úgy.
Mégis milyen jól megfér egymással a két íz.
Az általános indokot nem hiszem el. Mármint, hogy állagjavító, lazító céllal valami íz-semlegest tesznek bele.
Majd én szólok, ha nem bírom megenni a tömény mákosat. Addig nekem le legyen benne tök.
Ja, várj. Igazad van. Megyét kell cserélnem magamban. 😁 Néha azt hiszem ott vagyok még, pedig itt vagyok.
Ja, erre nem. Nem tudom miért. Le vannak maradva. 😉
Szerintem azért mert lazítja a mákot.
Te annyira sokoldalú vagy. Tudnod kell a választ. 😉
Mármint Bács-Kiskun megyében feléd nem hallottak róla, amerre most élsz.
Nem írtam, hogy nem ismerem a tökös mákos rétest. ☺️ Imádom!
Miért kell bele a tök?
Az Őrség hagyományos máktermelő vidék, miért tesznek a jó mák közé tököt?
Naaaa feléd nem hallottak róla, mi ismerjük, szeretjük, esszük a tökös mákos rétest. Sőt én anno míg mérgetetlenül ráértem magam készítettem a tésztát is.
Igazán nagyon szívesen tettem! 😊
Hát, könnyen meglehet, hogy jó a recept, mert látom van benne pálinka és szalalkáli is. Ezekre határozottan emlékszem, hogy kellenek bele. Persze ez csak néhány perec elkészítéséhez elég. Lakodalomra ennek a többszörösét késztették el az asszonyok, mert legalább 50-100 db ilyen perecet sütöttek már napokkal a lakodalom előtt, mert ez a perec hűvös helyen akár egy hónapig is eláll és semmi baja nem lesz.
Nagyon ügyes vagy, hogy megtaláltad ezt a receptet. Külön köszönetem érte! 😊
Nem tudom, ez-e tényleg az igazi.
[link]
Én mindet. Amit megcsinálok, azt legalábbis.
Én anyámtól tanultam meg nyakkendőt kötni! De már elfelejtettem.
Tetszik a cikked.Jó hogy vannak ilyen férfiak:)akik tudnak főzni.Nálunk anno apukám volt a felelős a pörköltek főzéséért családi ebédeknél.Később a bátyám is átvette a hagyományt.A fiam is tud főzni,föként mert szeret enni:).
Köszi, hogy megmutattad. Nem ismerem így sem.
A párom naponta köt magának. Ő is youtube-ról tanulta. Én sem tudok. Pedig ezerszer láttam ahogyan köti.
Sajnálom. 😣
És mindet megeszed?
Ismerem, és ízlett is, de már régen ettem, a férjemnek nagyon városi gyomra van, így ilyen finomságokra, mint a kecske meg a nyúl nem tudom rávenni. Túl cukik, hogy megegye ôket. Szerencsére a szarvassal nem érez ennyire együtt, szóval szarvaspörköltet készíthettem a családnak. 😁
Igen :)
Ezeket nem a netről .. de nyakkendőt kötni még most sem tudok🤫
Nagy kár! Pedig a zalai cukormázzal bevont lakodalmas perec igazi különlegesség.
Itt egy kép róla: [link]
És egy cikk is, olvasnivalónak: [link]
A nagymamám még tudott lakodalmas perecet sütni. Különben kemencében szokták sütni és ha jól emlékszem pálinka is kell a tésztájába. Ha megtalálom a családi receptjeim között, fel fogom tenni azt is a Receptesbe.
Csak nem egy kecskepörköltet ismerő és talán szerető hölgy vagy? 😋
Én a nagyanyámtól. A csirkét. A nyulat és kecskét apámtól. Sajnos már egyikük sem él. 🙁
A perecet nem ismerem, nem is jártam életemben lakodalomban. Sajnos. 😔
Krumpliprósza, dödölle, kerekrèpa, babos káposzta sima ügy. Rétest nem tudok nyújtani. Ellenben a tökös mákos rétes. Istenem, nem ettem ezer éve! Itt Bács Kiskun megyèben ezekről nem is hallottak!