Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A főzésről férfiszemmel fórum

A főzésről férfiszemmel (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A főzésről férfiszemmel

1 2 3 4
46. Epresturmix (válaszként erre: 43. - Guruljka)
2019. aug. 10. 23:15
A hájas tésztával hogy állsz? Undorító, hogy háj kell hozzá, mégis mennyei, egy kis házi szilva lekvárral. Nyammnyamm....🤤
45. timycat (válaszként erre: 41. - Guruljka)
2019. aug. 10. 23:14

Akkor te a "sima" mákosat választod.

Van meggyes-mákos is, az se rossz, sőt a mazsolás-túrós-mákos se utolsó.

44. Epresturmix (válaszként erre: 41. - Guruljka)
2019. aug. 10. 23:13
Kóstold meg! Csak a neve fura. A tököt sokféleképpen fel lehet használni. Közel sem olyan semleges, mint gondolnánk.
43. Guruljka (válaszként erre: 41. - Guruljka)
2019. aug. 10. 23:12

:D

Le a tökkel, ne legyen benne. :D

Persze aki szereti, egye úgy.

42. Epresturmix (válaszként erre: 39. - Timycat)
2019. aug. 10. 23:12
Mégis milyen jól megfér egymással a két íz.
41. Guruljka (válaszként erre: 38. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 23:11

Az általános indokot nem hiszem el. Mármint, hogy állagjavító, lazító céllal valami íz-semlegest tesznek bele.

Majd én szólok, ha nem bírom megenni a tömény mákosat. Addig nekem le legyen benne tök.

40. Epresturmix (válaszként erre: 37. - Timycat)
2019. aug. 10. 23:11

Ja, várj. Igazad van. Megyét kell cserélnem magamban. 😁 Néha azt hiszem ott vagyok még, pedig itt vagyok.


Ja, erre nem. Nem tudom miért. Le vannak maradva. 😉

39. timycat (válaszként erre: 35. - Guruljka)
2019. aug. 10. 23:10
Szerintem azért mert lazítja a mákot.
38. Epresturmix (válaszként erre: 35. - Guruljka)
2019. aug. 10. 23:09
Te annyira sokoldalú vagy. Tudnod kell a választ. 😉
37. timycat (válaszként erre: 36. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 23:09
Mármint Bács-Kiskun megyében feléd nem hallottak róla, amerre most élsz.
36. Epresturmix (válaszként erre: 34. - Timycat)
2019. aug. 10. 23:08
Nem írtam, hogy nem ismerem a tökös mákos rétest. ☺️ Imádom!
2019. aug. 10. 22:50

Miért kell bele a tök?

Az Őrség hagyományos máktermelő vidék, miért tesznek a jó mák közé tököt?

34. timycat (válaszként erre: 17. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 22:46
Naaaa feléd nem hallottak róla, mi ismerjük, szeretjük, esszük a tökös mákos rétest. Sőt én anno míg mérgetetlenül ráértem magam készítettem a tésztát is.
33. Guruljka (válaszként erre: 32. - Alessandro)
2019. aug. 10. 22:10
Igazán nagyon szívesen tettem! 😊
32. Alessandro (válaszként erre: 30. - Guruljka)
2019. aug. 10. 15:34

Hát, könnyen meglehet, hogy jó a recept, mert látom van benne pálinka és szalalkáli is. Ezekre határozottan emlékszem, hogy kellenek bele. Persze ez csak néhány perec elkészítéséhez elég. Lakodalomra ennek a többszörösét késztették el az asszonyok, mert legalább 50-100 db ilyen perecet sütöttek már napokkal a lakodalom előtt, mert ez a perec hűvös helyen akár egy hónapig is eláll és semmi baja nem lesz.

Nagyon ügyes vagy, hogy megtaláltad ezt a receptet. Külön köszönetem érte! 😊

31. Epresturmix (válaszként erre: 30. - Guruljka)
2019. aug. 10. 15:31
Lényegtelen. 😉
2019. aug. 10. 15:04

Nem tudom, ez-e tényleg az igazi.

[link]

29. Panna.33 (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 14:53
Én mindet. Amit megcsinálok, azt legalábbis.
28. Guruljka (válaszként erre: 25. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 14:50
Én anyámtól tanultam meg nyakkendőt kötni! De már elfelejtettem.
2019. aug. 10. 14:36
Tetszik a cikked.Jó hogy vannak ilyen férfiak:)akik tudnak főzni.Nálunk anno apukám volt a felelős a pörköltek főzéséért családi ebédeknél.Később a bátyám is átvette a hagyományt.A fiam is tud főzni,föként mert szeret enni:).
26. Epresturmix (válaszként erre: 21. - Alessandro)
2019. aug. 10. 14:31
Köszi, hogy megmutattad. Nem ismerem így sem.
25. Epresturmix (válaszként erre: 22. - F8db0709b8)
2019. aug. 10. 14:30
A párom naponta köt magának. Ő is youtube-ról tanulta. Én sem tudok. Pedig ezerszer láttam ahogyan köti.
24. Epresturmix (válaszként erre: 19. - Panna.33)
2019. aug. 10. 14:29

Sajnálom. 😣

És mindet megeszed?

23. Panna.33 (válaszként erre: 20. - Alessandro)
2019. aug. 10. 14:05
Ismerem, és ízlett is, de már régen ettem, a férjemnek nagyon városi gyomra van, így ilyen finomságokra, mint a kecske meg a nyúl nem tudom rávenni. Túl cukik, hogy megegye ôket. Szerencsére a szarvassal nem érez ennyire együtt, szóval szarvaspörköltet készíthettem a családnak. 😁
22. f8db0709b8 (válaszként erre: 16. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 13:48

Igen :)

Ezeket nem a netről .. de nyakkendőt kötni még most sem tudok🤫

21. Alessandro (válaszként erre: 18. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 13:40

Nagy kár! Pedig a zalai cukormázzal bevont lakodalmas perec igazi különlegesség.


Itt egy kép róla: [link]


És egy cikk is, olvasnivalónak: [link]


A nagymamám még tudott lakodalmas perecet sütni. Különben kemencében szokták sütni és ha jól emlékszem pálinka is kell a tésztájába. Ha megtalálom a családi receptjeim között, fel fogom tenni azt is a Receptesbe.

20. Alessandro (válaszként erre: 19. - Panna.33)
2019. aug. 10. 13:32
Csak nem egy kecskepörköltet ismerő és talán szerető hölgy vagy? 😋
19. Panna.33 (válaszként erre: 12. - Epresturmix)
2019. aug. 10. 13:07
Én a nagyanyámtól. A csirkét. A nyulat és kecskét apámtól. Sajnos már egyikük sem él. 🙁
2019. aug. 10. 13:04
A perecet nem ismerem, nem is jártam életemben lakodalomban. Sajnos. 😔
17. Epresturmix (válaszként erre: 14. - Alessandro)
2019. aug. 10. 13:02
Krumpliprósza, dödölle, kerekrèpa, babos káposzta sima ügy. Rétest nem tudok nyújtani. Ellenben a tökös mákos rétes. Istenem, nem ettem ezer éve! Itt Bács Kiskun megyèben ezekről nem is hallottak!
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook