A finomított vagy finomítatlan jódozott tengeri só az egészségesebb? (tudásbázis)
8. ikreserika
2010. jan. 6. 17:23
A tengeri sónál jobb a Himalája étkezési finomsó! 84 hasznos elemet tartalmaz a nátrium-kloridon kívül /őstenger természetes kiszáradásakor keletkezett, több millió évvel ezelőtt/ Tengeri só=Vörös-tenger(sólepárlók és olajfinomítók vidéke) hopsz
7. xti_ (válaszként erre: 5. - C95c921ae7)
2010. jan. 6. 17:22
így van. ugyanaz van benne, csak a szemcsenagyság más.
6. vereskati (válaszként erre: 5. - C95c921ae7)
2010. jan. 6. 17:14
Jaja:) Csak óvatosan a sóval. De hozzátartozik az életünkhöz és az ételünkhöz:) MInt ahogy a mesében is............., emlékeztek még rá?
5. c95c921ae7
2010. jan. 6. 17:00
Egyik sem egészségesebb, de a durva szemcsés finomabb. A finomítás itt csak a tovább aprítást jelenti..
4. szanád
2010. jan. 6. 16:55
Minden finomított termék , már nem egészséges ..legyen szó olajról, cukorról vagy sóról...
3. 875f1a5663
2010. jan. 6. 16:52
Szerintem egyformán egészséges mindkettő. A durva szemcsés viszont a legjobb ízű, minden kapható sót megelőzve. Főzéshez használom.Asztalra a finom őrlésűt teszem, kicsi lyukú sószóróban, hogy nehéz legyen túlsózni bármit is. Hálistennek már mindenütt kapható a CBA-kban mindkettő.
kisnusi
2. zebracsikó
2010. jan. 6. 16:42
finomítatlan
1. marc§ika
2010. jan. 6. 16:33
A finomított vagy finomítatlan jódozott tengeri só az egészségesebb?
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Mi a különbség a finomított és a finomítatlan kakaóvaj között?