A fiataloké a jövő?! (beszélgetés)
Ez is jó kérdés! :)
De nyugi, lesz olyan is.
Ahogy a MALÉV megszűnt ugyan, de azok a gépek más felségjellel repkednak majd, volt maléves pilóták és légikísérők szolgálnak majd azokon is, a földi személyzet is átkerül más légitársaságokhoz, és megy az élet tovább.
Ja, hogy esetleg ott még többet is keresnek majd?
Már ez is baj?
Ja, hogy nem magyar lesz a légitársaság?
Miért?
Amikor orosz tulajdonban volt a MALÉV, akkor mennyire, és miért volt magyar a légitársaság?
Tudod, most egy vicc jutott eszembe, de EBBŐL a hozzászólásomból kihagynám, mert ízléstelen lenne viccelődni.
Ha érdekel, egy következőben leírom. (A vicc nem ízléstelen egyébként. Sőt.)
Nekem mások a tapasztalataim ebből a szempontból.
A passzív, élettapasztalatban szűkölködő emberek manapság nem rúgnak szinte sehol sem labdába, kivéve ha igazán kimagasló egyéb egyéni teljesítménnyel rendelkeznek.
Hát, kinek hogy persze.
Az én Öcsém pont ez a kategória. A "stréber jógyerek". Kitűnő, nem bulizik, egyetemre készül, sosem cigizett, sakk nagymester, és igazi anyuci kisfia. A szocializálása majdnem nulla, de tudja mit akar. És asszem Maraja (???) elnézést, ha elírom, valahogy pont ezt írta le, és bántotta a szemem. Mert lehet így is. és felnézek arra, amit az Öcsém ezzel a mentalitással elért.
Hát, nekem ez jutott eszembe erről:)
A stréberről nekem pont nem a jó fejű gyerek jut eszembe, hanem a görcsösen magoló.
Egyébként szerintem az a normális, ha egy kamasz gyerek lázad, persze ez nem feltétlen mérték nélküli ivászatot, vagy egyebet kell, hogy jelentsen.
Igen, a jövő a fiataloké. De a jelen a tied!
Szerintem ők sem rosszabbak, mint a korábbiak. Egyetemistaként zuhanyozni mentem haza reggel :o)). Dohányoztam mint egy gyárkémény. Kívülről nézvést biztosan sokkal rosszabbak voltunk, mint valójában.
Soha, semmilyen drogot nem próbáltam, soha nem voltam olyan részeg, hogy ne tudtam volna magamról, nem feküdtem le a fél várossal. De többet voltam buliban, mint az egyetemen. Mégis ember lett belőlem.
A látszat néha csal ;)
Az a tiéd!
Egyébként meg mindig a fiataloké a jövő, hiszen az öregek úgyis hamarabb feldobják a pacskert.
Nyugi. Egyrészt nem minden fiatalra jellemző ez a "viselkedés" másrészt meg majd kinövik.
Mi se voltunk angyalok, csak néha hajlamosak vagyunk elfeledkezni a fiatalkori "botlásainkról"
Igaz a drog akkoriban nem volt jellemző. (Meg azért voltak korlátok is.)
Sokkal "másabb" félelmeim vannak a mai ifjúsággal kapcsolatban, de ezzel most nem szaporítanám a szót.
Kérdésedre, hol élek, ÓCSÁN szeptemben lesz 18 éves a fiam. Mindazt amit írtam az Õ elbeszéléseibõl tudom.Félreértettél, nem ítélkezni akarok a fiatalokról,én is voltam valamikor anno...Akkor benne voltam mindenben amit a mi korosztályunk mávelt. Koncertek, pia, egyebek. Csakhogy, amikor egy gyerek reggel már piásan megy iskolába, a lyukas órát a kocsmában tölti és kjevés az olyan nap amikor nem iszik azt már nem nevezném bulinak.
Más egy rockfesztivál és más a mindennapi élet.
Szerintem addig jó amíg van aki aggódik értük, mi lesz velük. Nemn gondoltam, hogy és nem is hiszem, hogy ettõl egy besavanyodott negatívszemléletü tudatlan öreglány lennék.
Azért légyszi figyelj már. Az én mondandómra ellenpéldakánt írtál egy kedves drogos lányt. Hát ez remek, csak nem odavaló. Ezért igen, kicsit meg kellett erőltetnem magam.
És mit garantálsz? Hogy nem olvastam? Atayég.Jajj ne zavarj össze, teljesen felborulok..
Amúgy tök felesleges ÚJFENT elölről kezdeni a személyes problémáinkat. Jó?
A céltudatos, tanuló, célokkal rendelkező nem ivó, nem drogozó gyerekekre gondolsz?
-írtam én, erre Te:
Általánosban volt egy nagyon gazdag, szép, okos, érett csaj, osztálytársam. Drogozott, és ivott is. Évekig elvonón volt, összejött egy maffiózóval, uralják a várost.
Hogy jön az általam leírt tudatos, normális, nem ivó, nem drogozó ember az általad említett szép, okos, drogos osztálytársadhoz, aki maffiózó pasijával uralják a várost?
A miből lesz a cserebogár?-kérdéskör?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet?
- Kötelező megkezdeni az iskolát, ha a kisfiam jövő augusztusban betölti a 6. életévét?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Mit tegyek ha nem jövök ki az anyós-jelöltemmel? :(
- Mi szomorít el a jövőddel kapcsolatban?