A csodálatos /Q10/ "Hadüzenet a halálnak"- és ebben nincs semmi túlzás ! (beszélgetés)
Figyelj ide... bármit bármire rá lehet írni. Ha a tégelyen nincs rajta, csak a reklámszövegben, akkor pláne, abban bármit lehet állítani.
A laikus fogyasztó nem tudja ellenőrizni.
Ha egy óriási pofont kapok, nem a pofozó neve számít, hanem az ereje. Csak árnyalatnyit számít, hogy idegen adta-e vagy rokonom.
Ha bogyóban az adott zsírsav mennyisége benne van, akkor már csak árnyalatnyi kérdés, miből van benne.
Hol találsz a gyártóról adatot? A saját oldalán?
Semmi garancia nincs arra, hogy adekvát adatot találsz az üzemre vonatkozóan. Azt pedig végképp nem tudod kideríteni, honnan szerzik be az alapanyagokat.
A gyógyszerek is érdekesek ám, és amióta internetem van, kihasználom.
Pl. vannak listák az azonos hatóanyagú gyógyszerekről. Még a sima lázcsillapítóknál is hatalmas különbségek vannak.
Meg lehet nézni ezt a listát. Árak nincsenek benne, mert abban is nagy a szórás... de néhány név ismerős lehet a reklámokból.
:)
Szemesnek áll a világ! Teljesen egyetértek veled!
Én mióta eszemet tudom, mindig is spóroltam.
Egy kolléganőmtől megtanultam azt is valaha, milyen hasznos a sokféle akciót kihasználni. Az étrend-kiegészítőknél is hasznos dolog ez!
Azért vedd számításba, hogy egyikünk sem gyógyszerész, mert már mondta volna. Mind csak laikusok vagyunk tudtommal.
De aki szakember, tegye fel a kezét... :D
Azt is kell nézni, hogy valami más kiegészítőben nem viszed-e be máris ugyanazt az összetevőt.
Most az EPA-ra kerestem rá,itt az általános anyag róla:
Fontos gyakorlati tanácsok:
szerint Gameower szere rendben van, mert a DHA+EPA összege 200 fölött van benne, de nem éri el a 300-at. Keresni lehetne olyan szert is, amiben ez az összeg magasabb.
Ha a készítményeket nézzük, van pl. szem-segítő változat is:
itt egy kis információ, érdekességképp mondom, a cikk végén említik a kurkumát is, hogy segíti a DHA felszívódását...
Látom, többeknek egyszerűbb megvenni a drágát.
Nekem más a hozzáállásom, mert úgy látom, hogy a minőség nem annyival jobb, mint amennyivel az ár magasabb. Nem veszek kínait, de részletesen összehasonlítom a hasonló készítményeket és kiszámolom a hatóanyag gramm/ár arányát.
De az is igaz, hogy nekem még szemüvegem se volt 10 ezer Ft fölött, ez a tavalyi volt az első 9 ezer Ft-os szemüvegem. Majdnem teljesen ilyen keretet ajánlott a látszerész 26 ezerért, plusz a lencsék. De a polcon megtaláltan ezt az olcsóbb keretet, és lencsékkel együtt, cakli-pakli volt 9 ezer. Vészesen hasonlít ám a drága keretre!
Ezt talaltam rola : Étrend-kiegészítő
60 db kapszula
65% halolaj 33/22 EE és 35% lazacolaj
2 db kapszula 800,2 mg olajat tartalmaz
Összetevők 2 db kapszula
tartalma Ajánlott Napi Bevitel %-a*
Többszörösen telítetlen zsírsavak: **
* Omega-3 346 mg
DHA 112 mg
DPA 4 mg
EPA 162 mg
egyéb Omega-3 zsírsav 30 mg
* Omega-6 42 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: **
* Omega-7 6 mg
* Omega-9 130 mg
D 3 v itamin (kolekalciferol) 5 μg 100
* Ajánlott Napi Bevitel (RDA) mennyiségének %-a
** nincs megállapítva az RDA
Összetevők: halolaj, lazacolaj, zselatin, glicerol (a kapszulahéj alkotói),D3 vitamin (kolekalciferol).
Alkalmazása: a termék célja a napi étrend kiegészítése az omega savakkal és D3 vitaminnal.
Javasolt napi adagolás: 2 db kapszula.
Tartalma: 34,8 g (60 db 580 mg-os kapszula)
Figyelmeztetés: az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! 3 éven aluli gyermekeknek nem adható fulladás veszélye miatt. Ajánlott terhesség és szoptatás ideje alatt, az orvossal történt előzetes egyeztetés alapján. Ne lépje túl a napi ajánlott mennyiséget!
Minőségét megőrzi: a csomagolás alján jelzett időpontig.
Gyártási szám: a csomagolás alján található.
Tárolás: Legfeljebb 25°C-on, fénytől és nedvességtől védve tárolandó.
Gyártja a Natural Pharmaceuticals részére a Pharmatech AS Norvégiában
Étrend-kiegészítő
60 db kapszula
65% halolaj 33/22 EE és 35% lazacolaj
2 db kapszula 800,2 mg olajat tartalmaz
Összetevők 2 db kapszula
tartalma Ajánlott Napi Bevitel %-a*
Többszörösen telítetlen zsírsavak: **
* Omega-3 346 mg
DHA 112 mg
DPA 4 mg
EPA 162 mg
egyéb Omega-3 zsírsav 30 mg
* Omega-6 42 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: **
* Omega-7 6 mg
* Omega-9 130 mg
D 3 v itamin (kolekalciferol) 5 μg 100
* Ajánlott Napi Bevitel (RDA) mennyiségének %-a
** nincs megállapítva az RDA
Összetevők: halolaj, lazacolaj, zselatin, glicerol (a kapszulahéj alkotói),D3 vitamin (kolekalciferol).
Alkalmazása: a termék célja a napi étrend kiegészítése az omega savakkal és D3 vitaminnal.
Javasolt napi adagolás: 2 db kapszula.
Tartalma: 34,8 g (60 db 580 mg-os kapszula)
EZT TALALTAM ROLA !
No én sosem leszek ott klubtag... :D
Most nem tudok erre többet áldozni. Az ubiquinol kedvéért sem.
Az eddigi nullához képest a kisebb hatóanyag is sokkal több.
Nem attól válik valaki klubtaggá hogy mindig rendel, hanem attól hogy egyszer csak eléri a vásárlások össz értéke a 40 ezer ft-ot. Innentől 10% kedvezmény jár. Ez a klubtagság. :)
Nem tudom most kivesézni azt amit választottál, de biztos jó ha te mondod. Ha ubiquinol formában van benne a Q10, akkor könnyen és 2-3x nagyobb mértékben hasznosul mint a hagyományos Q10. de ha nem, akkor nem biztos hogy az az olcsóbb ami a hagyományosat tartalmazza.
Addig tötymötyültem, hogy megvan a befutó, Q10 és az ALA együtt, szállítással 5 ezer. A Tied drágább! Én nem biztos, hogy klubtag lennék, mert nem biztos, hogy mindig tudok rendelni.
Ami az ALA-t illeti:
A Q10 jó lenne egy másiktól, mert nagyobb a dózids, de jó lesz ez a 100 mg is most.
Hát hozzad is mert nagyon érdekel. Szeretném majd tudni napi milyen dózisban szeded, és mikor kezdenek jelentkezni a jobb érzések.
Ha elvégzek egy tömjén kúrát, én is szedni fogom, de én az Ubiquinolt.