A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
fent van az adatlapomon egy szürke cica Ő az:)
Igen már tüzelt kb 2 napig nyávogott meg fetrengett igen van erős pisi szag az biztos:(((
Köszi
Sajnos nekem nem jön be a kép. :(
Ivartalanítsd ,mert azzal nagyon sok betegséget is elkerülhetsz, és az sem utolsó szempont, hogy a tüzelésnél meg fog a hangjával és az "énekével" őrjíteni! :P Talán a lányoknál is enyhébb lesz a pisi szaga is, de ezt nem tudom még, majd a többiek ezt megmondják. :)
Akkor nézd meg a royal oldalt, amit belinkeltem és kiadja azokat a tápokat amit ajánl.
Azt hogy egy év körüli, doki mondta?
Ivartalanítani kéne, az nagyon fontos lenne!
Fiú vagy lány?
Az ösztön működik ,nem? Bocsi nem kötekedni akarok, de tényleg érdekel.
Mit csinálsz ha az ablakból meglátod, hogy elszaladnak? Vagy esetleg beugrik egy idegen macska az udvarba és egymásnak esnek?
Engem tényleg érdekel mi van ilyenkor, mert én még tapasztalatlan vagyok!
Hat hetesek? Milyen nagyoknak látszanak! :O
Hogy milyen tündériek! :)))
Igen a Royal lenne a legjobb. Mennyi idős?
Itt meg tudod nézni, hogy melyik táp lenne neki a legjobb!
Na, igen ezen gondolkodom, hogy ha rendszeressé teszem, mint egy kutyának várni fogja.
A kutyával szemben a macskánál épp ez az előny, hogy nem kell vele hóba, fagyba, kánikulába kujtorogni. Ráadásul, ha utcára kiviszem, akkor mindennap mosdatnom kell, mert utcai ruhával mi sem megyünk az ágyba nem? :D
Neki meg tök természetes, hogy az ágyunk az ő ágya is! :D
Szóval nem vagyok gonosz, ha sohase visszük ki?
És hogy szoktassam le arról, hogy ott teremjen az ajtónál és ki akarjon menni? :P
Pest belváros, körfolyosós ház.
Azt mondjátok jó lenne, ha kivinnénk?
Hajjaj! Az baj! A macskáknak rövidebb az emésztőrendszerük és sokkal nagyobb fehérje bevitelre van szükségük, mint a kutyáknak. A kutyáknak is baja lehet a cica táptól, mert tönkre megy a veséjük, a cicának meg komoly hiány tünetei lesznek.
Én mindig a minőségi táp híve voltam. nem véletlenül vannak azok az árkülönbségek a tápoknál! Te sem halsz éhen ha mindennap hamburgert eszel, de attól még bajod lehet tőle!
Amúgy is fel akartam tenni ezt az oldalt, mert nagyon sok okosság van, ami lehet, hogy Nektek már nem újdonság, de mindig lehet olyan információ, ami még jól jöhet valakinek!
Ez pont az etetésről szól.
Mennyire lehet baja a cicának a kutyatáptól?Úgy néz ki azt szokta enni és lehet attól hány:((Szerintetek?
Vettem neki a pasztát nem e szőrlabdától van de nem eszi most veszek majd neki tápot amiben van ilyen szőroldó
Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Látom a hámos sétáról beszélgettek:-)
Én így szoktattam rá Petit és Kormit,hogy csak az udvarban szabad közlekedni. Amikor ideköltöztünk vettem egy hámot és kb. 2 hónapig csak ezzel sétáltattam az udvarban Petit. Először picit morgott, de azért járkált. Két hónap után levettem a hámot és úgy látom jó munkát végeztem:-)
Kormival ugyanezt eljátszottuk, amikor hazahoztam a munkahelyemről. Ő is szépen megtanulta.
Persze ha nem vagyok otthon, ők is lakásban vannak, de már kiengedhetem őket 1-1 órára felügyelet nélkül, kísérletet sem tesznek a megszökésre:-) Azért persze figyelem őket az ablakból:-)))
Én is elfogult vagyok, benti tartás párti vagyok.
Így nincs kitéve semmilyen veszélynek.
A hámot megpróbálhatod, de tényleg csak akkor, ha rendszeresen tudod vinni sétáltatni, különben megszokja, és nyavajogni fog, ha nem mentek.
nyilván legjobb a hám. mondjuk én most elfogult vagyok kiengedés-ügyben, szóval ne hallgass rám..:)
egyébként milyen a környék, ahol laktok?
Megint kérdésem lenne. Mit csináljak szerintetek? Mici lakás cica, de amikor kimegyünk a bejárati ajtón, min a rakéta rohan és ki akar menni.
Mivel teszünk jót? Ha nem engedjük neki? És ezt hogy hozzuk a tudomására, hogy nem lehet? Vagy ha veszünk hámot és kielégítjük a kíváncsiságát?
Miért jó cicát tartani - 20 dolog, amiért jó cicát tartani
1. Ha cicád van, sosem érzed magad magányosnak.
2. Amikor hazatérsz, a cicád soha nem kérdi, miért jössz ilyen későn és hol voltál. Csak örül neked.
3. A cicád megvéd minden rágcsálótól, akkor is, ha nem akarod.
4. A macska pontos napirendre szoktat.
5. Egy ölbebújó, doromboló cica simogatása a legjobb stresszoldó.
6. A játékos cica látványa akkor is megnevettet, ha rossz kedvünk van.
7. Egy macska mellett sosem mulasztod el az ébresztőóra csörgését, amint teheti, azonnal figyelmeztet, hogy ideje ki pattanni az ágyból és … őt megetetni.
8. Egy cica sosem azért kedves, hogy adjál neki egy kis zsebpénzt.
9. A cica sosem felesel vissza – legfeljebb megsértődik.
10. A cicát nem kell sétálni vinni – elmegy ő magától és aztán boldogan hazatér.
11. A cica tisztán tartja a ruháidat. Ha nem lenne annyi macskaszőr a kabátokon, sosem kefélnéd le őket.
12. A cica bármilyen trükköt képes megtanulni, de csak ha szeretettel tanítjuk és ő is kedvét leli benne.
13. Ha rosszkedvünk van, ha kudarc ér, elég, ha a cicánkra gondolunk és máris szebb a világ.
14. A cicák sosem vonyítanak, legfeljebb dorombolnak, ha kellemes zenét hallanak.
15. Egy cica azonnal megérzi, ha szomorú vagy és figyeld meg: megpróbál felvidítani.
16. A cica szereti a meleget, jól tűri a hűvöset és sosem akarja le-vagy feltekerni a termosztátot.
17. Ha a cicád ráfekszik a jegyzeteidre, vagy elkezd a számítógéped billentyűzetén sétálni, akkor éppen itt az ideje egy kávészünetnek - játékkal egybekötve.
18. Ha a sok munkától észre sem veszed, hogy itt a tavasz, a macska figyelmeztet rá – hevesen elkezd a szőre vedleni.
19. A macska figyelmeztet a nagytakarítás idejére – ha kibújik egy bútor alól, és sok porcica lóg a bundáján, jobb, ha fogjuk a seprűt…
20. A cicák rendelkeznek azzal a bizonyos hetedik érzékkel – megérzik, ha nincs minden rendben és nyugtalanságukkal jelzik is. Figyeljünk rájuk!