A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Én is a olcsóbb kaját adom Cininek.De ennek az az oka hogy ő a drágábbakat nem eszi...
Az auchanban szoktam venni a szárazat marhásat vagy csirkéset.A halas tápokat nem eszi...:))
Viszont a vitaminokat a dmben veszem és azokat megeszi,sőt szereti.:)
Ja, és persze nyers hús, csirke és marha.
Nem kell sok, de én hetente legalább 2-3 alkalommal adok Nekik.
És cicáknak való Béres Minera csepp.
Gyanítom, hogy nem tudjuk...
De igazából a macska szőre, aktivitása, széklete elmond mindent.
Ár érték arányban még a Cat Chow is nagyon jó. Nem prémium táp, de 22% hús van benne a szokásos 4% helyett....
Másfél kg valami 1.300 Ft.
Mi Perfect Fit-tel etetünk, Panninak az jött be.
Vettem neki Applaws tápot (80%-os hústartalom), de nem ette... fene a pofáját. :)
Máskülönben gyanítom, hogy ezekben a tápokban a "hús" a vágóhidakról származó állati hulladék, szóval nem tudom, hogy valaha megtudjuk-e, hogy valójában mivel etetjük a macskát.
Nem ismerem a Multifit eledeleket, valójában ami drágábbnak tűnik nem biztos, hogy az, mivel ezekből sokkal kisebb mennyiség is elég.
Általában, ha az összetevők úgy kezdődik, hogy gabona, akkor az nem a legmegfelelőbb a cica számára.
Köszi.És a Multifit?Tudom az is nem egy legjobb minőség de a többi 3-4 ezer volt kilója:(
De ha azok jobbak akkor persze veszek olyat.
Ez az:
idáig a whiskast ette de most vettem neki a Multifit halas tápot amiben van szőrgomolyag mentesítő vagy mi.
Elvileg mennyi lenne a normális?
a fórum képes naplója:
De elég sok- valóban.
Milyen tápot kap?
Valószínű nem szívódik neki fel ,csak átszalad rajta. :(
Köszi!:)
Amikor alom csere van akkor Cini is ott ül és várja hogy végezzek,ha ez megtörténik egyből beugrik és kaparja meg bele pisil.:)
Az a könyv ami a játékokról szól érdekes lehet.
Az én cicámat a kész boltban kapható játékok nem érdeklik.Viszont kiválóan eljátszik egy zoknival vagy macival de kedvence a zacskó és a saját farka amit órákig el tud kergetni!:)))
A másik amiért oda van az a fül piszkáló...Abban lehet valami szer amit őt nagyon izgatja,mert egyből megérzi ha van valahol egy és rögtön rá startol...
Ja és ha felmosok flóraszeptes vízzel abban is imád fetrengeni!:))))
Nagyon! :)) Most már odamegy bújni. :)
Apósom meg nagyon jókat mulat rajta és kényezteti!;)
Én nem vagyok olyan kedvenc, mert ha megjelenek, akkor vagy orvos látogatás van, vagy kefélés, vagy fültisztítás. :D De már tudja, hogy nincs menekvés és már nem is próbálkozik vele! :D
Papa lelkére is jó hatással van a cica?
Szeretik egymást?
Tudtátok, hogy létezik macskáknak DVD is? :D
Nem hosszú, úgy 10 perces. De úgy van elkészítve, hogy a cica színlátásának megfelelő legyen és felkeltse az érdeklődését.
Stimulálja az agyműködést a látvány és a hangok által. Fogalmam nincs hol lehet ilyet kapni és mennyibe kerül, de majd utána nézek.:D
Ezenkívül rengeteg játék ötlet volt a könyvbe még. Majd szép lassan gyártunk!;)
Mondtam a gyerekeimnek, hogy meg van a papának az alkalmakra és ünnepekre szóló ajándék.:D
Így majd elkészítik , őket szép lassan. :)
316 oldalas.:D
Persze ezek a dolgok sokatoknak már egyértelmű, de én mint kezdő szeretném úgy csinálni, ahogy azt kell- a mai tudomány állása szerint. :D
Ilyen témakörök vannak benne.
Tartalomjegyzék-
-A macska emésztőrendszerének felépítése és működése
-A macska táplálkozás élettana és táplálkozási viselkedése
- a macska táplálóanyag szükséglete
-a macska táplálására alkalmas takarmányok
-a kereskedelmi macska tápok
-az egészséges macskák táplálása életük különböző szakaszaiban
-a beteg macskák diétás táplálása
-Tévhitek, valamint a leggyakrabban előforduló kérdések és problémák a macska táplálása során.
+ vannak benne "receptek", ami nekem nagy segítség, mert fogalmam nincs mit szabad adni és mit nem.