A 12-13 éves gyerek mivel játszik otthon? (beszélgetés)
Istenem, ettől a duzzogós, kamaszos viselkedéstől nagyon félek! Már kezdi a 10 éves fiam, és nem igazán van hozzá türelmem...
Az arcára van írva, hogy mit gondol, mikor osztom neki az észt, és ezen nagyon ki tudok akadni.
Az én szüleim is elviseltek anno, türelmesek voltak, de ez olyan nehéz innen a másik oldalról!
egy ismerősöm mesélte, hogy olyan prgi van a gépén aminek csak ő tudja a kódját
És egy megadott idő után automatikusan kikapcsol a gép...
vigyed magaddal vásárolni és kérd, hogy segítsen cipekedni... kicsit határozott is lehetsz...
Otthon tartsa rendbe a környezetét, már elég nagy hozzá..
Sőt mosogatást, seprést egyébb dolgokat is add ki neki, elég nagy már, hogy maga után kimossa a kádat, stb...
Magamról is tudom, ha az ember egyszer nekiáll játszani, észre sem veszi, hogy már eltelt 2-3 óra. A kamaszok egymás között is ezekről a játékokról beszélnek, e körül forog az életük.
Nagyon oda kell figyelni, hogy ne váljanak függővé, mert akkor aztán még ebédelni sem fog felállni a gép elől.
Én most még tudom szabályozni, mennyi időt tölthet gép előtt. Pláne, hogy van egy 8 éves lányom is, aki szintén szeret játszani a net-en, meg egy férjem, aki sokat skyp-ol.
Nálunk a büntetés mindig az, hogy letiltom ezekről, ettől mindig tart. Bár erre ritkán van szükség.
:)))))))))))))
bocs. de elképzeltem, hogy a fiam gépe is tönkremegy. nem szeretném. de nem tudom, mit csináljak vele.
Az én fiam még csak 11 éves lesz, de már csak a számítógép, meg a ps2 érdekli. Elég szigorú vagyok ebben, nem is engedem minden nap, főleg ha suli van. Néha még előveszi a Lego-jait is.
Amúgy eléggé elfoglalt gyerek, rendszeresen jár edzésre. Így el lehet kerülni, hogy függővé váljon.
Háztartás...? Hát fiú, de a saját szobáját neki kell rendben tartani, és takarítani. Általában csak unszolásra.
Szia :)
én a főzöcskézésbe, elsősorban nasifélék készítésébe próbáltam bevonni 9 éves Csajszinkat. Kavargatni, datolyát szeletelni, répát pucolni stb.
Utána többnyire "szállodásat" játszottunk, apukát vártuk vendégségbe, így a terítésben is kivette a részét. Nemrég krumplifőzeléket főzött szinte egyedül. Ízesítés maradt rám.
Mosás-vasaláskor "ruhaboltosat" játszunk. Ruháskosárba pakoljuk a tiszta, hajtogatott ruhát és máris indulhat a szállítmány a közelben lévő gyerekruhaboltba vagy háztartási boltba :)
Hát nem tudom, nekünk ez nagyon bevált. Annyira, hogy tegnap közölte Csajszi, gumikesztyűt kér karácsonyra :)))
Te mit csinálsz? Hogyan kezdted a "bemelegítést"?
További ajánlott fórumok:
- Monster high babák - Normális, hogy zombikkal játszik a gyerek?
- Apa játszik a gyerekkel?
- A te gyereked miket, mivel játszik az udvaron, parkban, kertben?
- Tudtok ajánlani olyan bábjátékot gyerekeknek, amiben minimum 10-15 fő játszik?
- Másfél éves gyereketek eljátszik más gyerekekkel?
- Mit lehet tenni egy dacos elvált apával, aki "csakazértist" játszik akár a gyereke rovására is?