9 ujjúak kreatív fóruma :) (beszélgetés)
változatlanul szar, de azt mondják, hogy legyek türelemmel. (még szerencse, hogy tudok vakon gépelni ...)
na, megnéztem a képeidet, fűztem egy-két kommentet is.
én is felteszem már amiket csináltunk anyáknapjára
itt az nincs :)
mi van veled Ibike? szemed?
Caffi! Köszi, akkor ha megyek szétnézek ott :)
Ez a torta jól hangzik, ha egyszer sikerül, akkor fényképet kérünk! :)
Nekem is van néhány új kép a naplómban :)
Sziasztok!
Én tegnap vettem a tescóban....van itt egy csaj...eszméletlenül jól süt....volt egy sütije....pudiggal kellett rózsaszín piskótát sütni,azt hosszába 4fele vágni...fehér krémmel összeragasztani,és lekenni a tetejét,majd azt egy sárga piskótával leborítani....nahhh szóval ha szeleteled úgy néz ki mint egy fél narancs szelet.....na de a 3x ra sütöttem meg ak se sikerűlt:(....most étszínezővel fogom megcsinálni!:))
igen, megkaptam, köszi... de válaszoltam is - te nem kaptad meg???
Pedig kérdésem is volt: hol lehet ételfestéket venni? Én még soha nem vettem. segíts légyszi :)
Készen vagyok... hm, sehol senki...
Akkor kikapcsolok, aztán majd jövök még a héten valamikor. :)
Még egy kérdés.. ha mondjuk dekuzni akarok és repeszteni is... akkor első réteg festék után bedekuzom amit akarok, és a mintát kihagyva kenem be repesztővel igaz? Aztán a második festékréteget is úgy, hogy kihagyom a dekumintát? Mert ha a dekura kenek festéket, azt nem repedezik úgy meg, hogy a mintát is látni lehessen alatta, igaz?
Na, ez nagyon tekervényesre sikeredett, de remélem érthető, hogy mit akarok kérdezni. :)
További szép napot mindenkinek! :)
Most megyek iszok egy kávét és lealapozom a cserepeimet. :)
Míg szárad, addig visszanézek majd. :)
Én hobbiboltban vettem a repesztőt, igaz, az csak 50 ml-es (éppen nem volt nekik nagyobb kiszerelés) és 440 Ft volt.
Ez Pentart márkájú. Ezeket a termékeket nagyon szeretem, mert elég jó árfekvésűek és szerintem jó minőségűek is. Egyébként ilyen a dekuragasztóm, a struktúrpasztám, egy-két akrillom is. :)
Van belőlük 50 és 100 ml-es kiszerelés is az üzletben. A kicsik 400-500 Ft között mozognak (ez úgy általában mindenre értendő, festék, ragasztók, stb.), a nagyok meg 850-től, de általában 1000 Ft körül van a vége. Nekem mondjuk így jobban megéri megvenni, ha néha beugrok, mint ha rendelném.
Persze ez nem jelenti azt, hogy pl. ez az akrill festék akció, amit belinkeltél ne lenne nagyszerű, és lehet, hogy ilyen eseteket figyelembe véve néha érdemesebb webshopból rendelni. :)
Persze speciális esetek vannak, mint ugye nálad, ahol elég messze vannak helyileg a művészkellékes és hobbiboltok. Ergo: te jobban jársz, ha netről rendelsz.
Hu, ez nagyon hosszúra sikeredett. :) És még ráadásul olyan "okostojásos"-ra is. :P
Megkaptam az üzidet, úgyhogy küldtem neked egy e-mailt... kíváncsian várom a válaszodat! :)
Természetesen a segítségedet meg előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Fogd fel úgy, hogy mikor utoljára beszéltünk, még 25 cm-t írtál.... a fél méter már a duplája! Rohamosan javulsz! :) És aki "rossz" szemmel ilyen szép dolgokat csinál... az milyeneket fog jó szemmel? :) Egyre profibb vagy.
Repesztő: Én egykomponensűt vettem (ez van ráírva) és tegnap megejtettem első repesztésemet... ami jól sikerült, de az első pár ecsetvonásnál én is úgy jártam mint te, hogy visszamentem, és két helyen sima lett emiatt a felület... :( Na, mindegy, első próbálkozásnak megteszi, és az összhatás azért nem rossz. :)
Majd fényképezek is, de fel kell töltenem az akksikat, úgyhogy azt ma nem tudok. :(
nem drága, mert elég kevéske kell belőle
most bemásolom, mert Mannának is kell a leírása:
Cikkszám: 2111796
A Lefranc et Bourgeois Déco Mat repesztőmédiummal számtalan hatás elérhető. Két réteg akrilfesték között éri el a hatást, megrepesztve a felső réteget. Vigyen fel egy réteg festéket, és hagyja száradni 30 percig. Ezután vigye fel a repesztőmédiumot, majd ismét kb. 30 percig hagyja száradni. Vélgül vigye fel a felső réteg akrilfestéket, amely kb. 5 perc múlva megrepedezik.
118 ml
Ár: 1.345Ft
Hááát a lakásunkba nekünk se illik....de az erkélyen jól mutat:)
Te de a te kapucsinód is nagyon vagány:)...
Írtad h ott még vatta van rajta....mért?...a végleges mi lett?
caffika nagyon jók a cserepeid,gratu
és az erkély! is szivemben nagyon tetszenek az afrikás dolgok,csak valahogy nem illik a lakásunkhoz
:-(
szia :)
alakul a szemem, de fél méter a max :(
repesztőt is itt vettem (amit ajánlottam)
ez köztes repesztő, ott le van írva hogyan kell.
alap (vagy színező), megszárad, aztán repesztő, fél óra (szerintem annyi sem kell, megvárod, amíg meghúz), aztán következő réteg, szinte azonnal repeszt, úgyhogy nem szabad visszamenni az ecsettel, mert a repedéseket is befested megint :(
én visszamentem a macis képkeretnél két helyen, meg is látszik, pedig azt hittem, hogy ott még nincs festék - szóval hamar dolgozik a cudar! :D
Sziasztok!
Mindjárt nézem,a hsz-ed:))
Műanyag,sajna terrakotást nem kaptam....ma hoznak bele gyöngyvirágot,ami gyökeres,és azt bele ültetem:))
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Nem minden szemét, ami annak látszik - avagy legyünk kreatívak!
- Esküvőt olcsón kreatívan
- Katonás rend vagy kreatív káosz?
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Milyen karácsonyi kreatívságokat lehet kis pénzből kihozni, ami kelendő is?