7daywealth (7 day wealth, 7DW) Hol az átverés? (beszélgetés)
Franz:"akkora hacker támadás érte az oldal, hogy minden dokumentum egy biztonsági szerverre lett átmentve!A company Expresse 200 millió dollárt rakott le fedezetként az oldal működése előtt, hogy ilyen esetben a befektetők kárpótolva legyenek!A serverröl napokon belül vissza kerülnek az adatok az eredeti 7DW oldalra és csak az ezalatt a pár nap alatt termelődő kamat kifizetése bizonytalan!
Aggodalomra semmi ok, mindenki kárpótolva lesz!"
Most kaptam e-mail-ben:
[10:19:56 AM] racz.margit: Körőlbelül ötödször másolom be egy órával ezelőttöl.
[10:19:59 AM] racz.margit: Aktuális probléma...
Kedves barátaim!
Akik ismernek engem, azok tudják, hogy milyen problémával kell most küzdenem. Akik nem ismernek, azokat ez nem érinti.
Jelenleg van egy időleges problémám, ezért a blog most nem tud rendszeresen megjelenni, hiszen magamat és a munkatársaimat ezzel kell terhelnem.
Az első pozitív hírek megvannak, még hiányoznak azonban pontos adatok, mikor, mennyi - ti tudjátok, mire gondolok. Néhány napig tarthat még, amíg konkrétumokat fogok tudni.
Bizonyára megértitek, hogy így kell kezelnem a problémát. Az én projektem ennek ellenére nem lesz elhalasztva!
Franz és csapata
racz.margit
[11:08:46 AM] racz.margit: NAGYON FONTOS!!!!!! MINDENKI NYUGODJON MEG!!!!!!!!
[11:09:51 AM] racz.margit: SIGMAN ÚR EBBEN A PILLANATBAN IS, ÉS MÉG NÉHÁNY NAPIG AZZAL FOGLALATOSKODIK, HOGY REGISZTRÁLJA A TAGOK MOWC_ban LÉVŐ PÉNZÉT!!!!!!
[11:10:13 AM] racz.margit: ez azonban eltart néhány napig!!!!!
Azért bele kell gondolni,hogy kifizetéseket csak a régi motorosok tudnak kérni, az újak nagy része (főleg a kispénzűbbek) várják hogy összegyűljön az áhított 5000 dollár.Egyszerű statisztika az egész.Az új gyűjtögetőkből kifizetik a régi motoros pénzkikérőket,meg akik tesztelik hogy fizet e az oldal,az ilyen 10-20-50 dollár értékű "befektetéseket"
Egyébként az előbb nálam nem írt rögtön hibát,gondolkodott előtte,de csak nem nyitotta meg.Tehát egy kis remény van
Légyszi ird meg hogyan tudom leszedni a pénzt
köszi
- A scam-mé vált HYIP-k a kezdeti fázisban egyáltalán nem szűnnek meg,hanem csak elkezdenek szelektíven fizetni:
vagyis 180%-os hozamot ígérnek 6 nap alatt,és aki betesz 10 dollárt,az 6 nap múlva vissza is kapja a 18-at,majd a továbbiakban nagyobb összeget is berak,hiszen fizet az oldal.Viszont aki betesz 1000 dollárt,az soha nem fog 1800-at kapni,sőt az 1000 dollárnak is búcsút inthet.Persze a károsult jelzi ezt néhány fórumon,majd a HYIP monitorok is átváltanak "not paying" státuszra,így az adott oldalba már nem sokan fognak pénzt fektetni.Na ekkor fog megszűnni az oldal.Persze eddigre a scammerek már jól megszedték magukat.A csaló HYIP-k élettartama általában 9-10 hónap,de általában sokkal rövidebb!
Tudjuk,hogy a 7day kb 2-szer ilyen régóta működik és 1200 dolláros kifizetések is történtek már
- egy igazi csaló éppenhogy könyörtelenül kihasználja a népszerűséget és nem bezárja,hanem csak "szakadozottá teszi" a kifizetések ütemét (először az 5000 dollár fölöttieknél,aztán megy egyre lejjebb),viszont meghagyja a lehetőséget a további befektetésre
-többen kapcsolatba léptek "Barbarával" (nem lényeges hogy ez egy kitalált,vagy egy létező személy-e).A scam oldalak készítői elérhetetlenné válnak,sem igazi,sem álnéven nem fognak semmilyen választ írni.
A legújabb 7DW infó, ami Franztól származik, és ugyanezt mondta Barbara is:
NAGYON FONTOS!!!!!! MINDENKI NYUGODJON MEG!!!!!!!!
SIGMAN ÚR EBBEN A PILLANATBAN IS, ÉS MÉG NÉHÁNY NAPIG AZZAL FOGLALATOSKODIK, HOGY REGISZTRÁLJA A TAGOK MOWC-ban LÉVŐ PÉNZÉT!!!!!!
Ez azonban eltart néhány napig!!!!!
Amúgy a rossz híreket miért nem fogadjátok legalább akkora szkepticizmussal,mint a jókat?
Mert a szándékos átbaszás ellen is vannak súlyos érvek:
- Az oldal kb másfél éve működik.Semmilyen panasz nem érkezett rá ez idő alatt.Ha eleve átbaszási céllal készítették az oldalt,hogy lehet az,hogy másfél év alatt senki se érezte magát átbaszva?
Megfordítva: hogy lehet az,hogy a csaló 7daywealth
1,5 év óta mindenkit kifizet,még azt is akinek több ezer dolláros profitja halmozódott fel?
Most írtak nekem, hogy bla-bla-bla... ezt tekintsem "az utolsó válasznak"! Barbara Hochrichter..
2000 dolcsim úszott! Tanulópénz! K..va életbe!