70 évesek beszélgessünk! (beszélgetés)
Had mondjam el az örömhírt! Menyasszony lett a lányom!!! Repked a boldogságtól és közben sír örömében!!!!
Puszilak Benneteket!!!!
Gabi
Most rátok gondoltam, hát feljöttem, hogy elmondjam, mennyire szeretlek titeket!
Csodás estét, szép álmokat!
lyan gyönyörű ez a vers...
Ady Endre:
KARÁCSONY
1.
Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.
Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.
A templomba
Hosszú sorba
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének.
Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme súgna, szállna,
Az én kedves, kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma.
2.
Bántja lelkem a nagy város
Durva zaja,
De jó volna ünnepelni
Oda haza.
De jó volna tiszta szívből
- Úgy mint régen -
Fohászkodni,
De jó volna megnyugodni.
De jó volna mindent, mindent,
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.
3.
Ha ez a szép rege
Igaz hitté válna
Óh de nagy boldogság
Szállna a világra.
Ez a gyarló ember
Ember lenne újra,
Talizmánja lenne
A szomorú útra.
Golgotha nem volna
Ez a földi élet,
Egy erő hatná át
A nagy mindenséget,
Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni...
Karácsonyi rege,
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra...
Évikém!
Csillafényes álmaid váljanak valóra,
Legyen ünnep lelkednek minden nap és óra!
Kerülje a bánat örökre el házad,
Érjen annyi boldogság mit ember csak kívánhat!!
Boldog Névnapot kívánok!!!!!!
Puszillak!!!
Gabi
Kedves Mindenkinek!
Kellemes és békés Karácsonyi Ünnepeket kavánok.
Sok-sok puszi, osszátok el:))) Erzsó
Csillagszóró szórja fényét,
Áraszt szeretetet, békét,
Angyalka száll házad felett,
Hogy átadjon egy üzenetet:
BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!!
MILLIÓ PUSZI MINDENKINEK!!!!
Gabi
Drága kis csapatunknak!
Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot.
Ajándékot, szeretetet, s mindent, ami fontos neked.
Ajtód elé fehér bársonyt,adjon Isten szép karácsonyt.
Klári
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!
TIMI
Kedvesem! Nem teszek a töltelékbe darált húst,mert ez inkább a gyümölcs ízét veszi fel.Ugyan ezt lehet gombával is csinálni,vagy símán gesztenyével,csak ekkor nem rántom a tekercseket,hanem tepsibe sütöm.
Amennyiben darált húsos tölteléket készítek az vörös babbal/ konzerv/ keverem és dagadóba töltöm.
Jó étvágyat kívánok és most már egy kis pihenést!
Puszillak: Éva
Babits Mihály: Karácsonyi ének
Becsesnek láttad te e földi test
koldusruháját, hogy fölvetted ezt?
s nem vélted rossznak a zord életet?
te, kiről zengjük hogy "megszületett"!
Szeress hát minket is, koldusokat!
Lelkünkben gyujts pici gyertyát sokat.
Csengess éjünkön át, s csillantsd elénk
törékeny játékunkat, a reményt.
Áldott, békés karácsonyt mindenkinek.
István!
Úgy megnézném, milyen lehet nálatok egy karácsony!
Ha sikerülne elkapni olyat, tegyél már majd fel képet, ahol együtt a család...esetleg most, karácsony alkalmából. Már ha ráfértek egy képre. Ha nem, 2 részletben!
Szia Nagyi!
Én nagyon nem szeretem a pikáns kajákat, a párom igen. (abba a töltelékbe darált húst nem is teszel?)
Egyszer vettem mirelit, aszaltszilvával, meg barackkal töltött pulykamellet, de nekem nem jött be. A gyerekeim is kiszedték a gyümit, és utána ették, külön. A párom ilyen kis ínyenc. Ő nagyon szereti ezeket, gesztenyével, gyümölccsel töltött húsokat. Jó is az, és egészséges.
Nem igazán tudok különleges recepteket, én az igazi, hagyományos konyhát kedvelem inkább.
Az a tepsis krumpli például, az igen!!!
Nálunk holnap lazac lesz, most állok neki valami jófajta receptet keresni (ha valaki tud, szóljon). Azért, hátha elszúrom, a biztonság kedvéért hozatok a párommal pulykamellet is. A köret tuti kukoricás rizs lesz, fokhagymás-tartárral, azt nagyon szeretjük.
Mindenképp küldök nektek holnap a gesztenyés roládból is, és a krémesből is!
Jézus Máriám! 16 tekercs beigli?
Apu épített az udvarra kemencét, ma a párom is ott volt, mert imád kelt tésztás dolgokat gyúrni, sütni, na, abba a kemencébe is belefért egy csomó tepsi, nem is tudom, én minek sütök, mert tényleg annyi mindent sütöttek.
Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek is Gabi!
Vigyázz azért Magadra!
de sokat sütsz...
beiglit nem szoktunk de minden mást igen...
Timikém! A zselatin lapot ugyan ott találod,mint ahol a zselatint,sütőport vaníliát stb.Kis fehér lapocska.A mennyiben nem kapsz akkor a por is jó.
Finom lesz gondolom a rolád?Egy falatot én is kérek belőle!
A pulyka mellét szoktad tölteni és rántani?
Én veszek egy nagy pulyka mellet,vékony szeleteket vágok belőle,olyan tenyérnyi legyen. Hagyományos tölteléket készítek /vöröshagyma dinsztelve,kicsavart zsemle,tojás,majoránna és egy kis só./ A húst is besózom pár perccel előbb.Megkenem a töltelékkel és az előző nap, borban áztatott aszalt gyümölcsöket egy csíkban a megkent hús elejére teszem. Felgöngyölöm,hús tűvel megtűzöm és panírozom.A zsemle morzsa helyett szeletelt mandulát,vagy darabos diót/ lapos,vagy durvára darált/használok.
Köretnek általában gyümölcsös rizst készítek.
A tepsis burgonyát én úgy készítem,hogy vékony bacon szalonnát a kissé olajjal kikent tepsi aljára terítek.A nyers burgonyát egyenletes karikára vágom,hozzá aránylag sok karikára szelt vöröshagymát teszek,egy tálban,majd kevés só / a szalonna is sós!/ bors,ebből én egy kissé többet teszek,mert szeretjük a borsosat.Mielőtt a burgonyát összekeverném öntök rá egy kevés olajat.
Ezt a keveréket rá terítem a tepsiben lévő bacon-ra.Végül a tetejére is terítek szalonnát.Amikor már kész,akkor ráütök annyi tojást / tükörnek/ amennyit megszeretnénk enni.Nagyon fincsi és kegyetlenül laktató kaja.
Timikém,ha van ettől eltérő recepted szívesen venném,tudod a jó pap is holtig tanul.Jó vásárlást.Puszillak: Éva
Sziasztok !!!!!!!!!
Minden kis Családtagnak Nagyon Békés Boldog Karácsonyt kívánok!!!!!!!!
Millió puszi Mindenkinek!!!!!!!!
Gabi
Szia Timi!
Dehogy bántottál meg!!!!!! Csak ezt így szoktam mondani!!!!!!! Egyébként NAGYON BOLDOG vagyok!!!! Csak sajnálom azokat akiknek nehéz a karácsony!!! Főleg ahol gyerek is van.
Egyébként meg teljesen kiakadtam mert a napokban volt vagy lesz a tv.-ben Magyarország leggazdagabb embereiről dokumentumfilm. Ebben a világban miért mutogatják őket. Van akinek még fára sem tellik!!!!!!!!!
Egyébként nem vagyok egy sértődős csaj!!!
Már túl vagyok 16 rúd beigli sütésén és kész a zserbó!!! Most kezdek neki takarítani. Igaz a karom nem az igazi de fő a változatosság ennek a szélnek köszönhetően a nyakam is szétszakad!!! Na nem panaszkodom erős vagyok!!!!!
Puszi!!!!!
Gabi
Szia Márti!
Te aztán jól eltűntél, de örülök, hogy most itt vagy!
Nektek is nagyon békéd, és boldog ünnepeket!
Szia Nagyika!
Most írom össze, mit vegyek este a bevásárló kp.-ban, mert mi mindig éjjel vásárolunk ebben az őrületben.
Gesztenyeroládhoz:
Mi az a "zselatinlap", (ha bárki tudja, írja meg nekem, kis tasakban keressem, vagy hogy néz ez ki?) ill. el tudom képzelni, de hol találom meg mondjuk egy Auchanban?
Ezt régebben írtad, és engem érdekelne, de nem most, mert tudom, most igazán senki nem ér rá, ha majd ráérsz, leírod nekem, akár januárban is jó lenne:
"Ha lesz időm és miért nem lenne akkor küldök Nektek egy olcsó és finom csokis-banános sütemény és egy gyümölccsel töltött mandula paníros pulyka receptet is, ha kívánjátok. Estékre tudom ajánlani a tepsis burgonyát. Igen laktató és finom."
Puszi Nektek, Gabika, remélem, nem bántottalak meg!
Jó sütést-főzést mindenkinek!: Timi
Kedves Kis Család!
Diós bejgli, halászlé, csillagszóró parádé,
család, öröm, szeretet vegyen körül tégedet!
Ilyen békés ünnepeket kívánok most én néked!
Mindnyájatoknak szeretettel:
Márta
Sziasztok!
Én is adok nektek 1 receptet, nagyon finom:
KRÉMES
Tészta:
Két piskóta lapot sütök a nagy gáztepsiben 3-3 tojásból. A tepsit vajazom, lisztezem. 200 fokon kb. 8 perc alatt kész.
Krém:
11 db tojásfehérjéből 15 dkg porcukorral, két vaníliáscukorral kemény habot verek.
4 csomag vaníliáspudingot ( Dr. Oetker ) 15 dkg kristálycukrot 1 l vízben megfőzök, forrón hozzáadom a tojásfehérjét, és két percig főzöm. Még forrón rákenem a tepsiben hagyott tésztára.
Ha kihűlt, megkenem fél liter HULALA cukrászati felvert tejszínhabbal. Ráteszem a másik lapot, megkenem olvasztott csokival.
Csoki: egy KATICA étbevonót gőz fölött felolvasztok 3 evőkanál kakaóval és 5 evőkanál étolajjal.
Praktikák: a tepsi szélét nem szabad kikenni vajjal, hogy a piskóta tészta hozzá tudjon ragadni, így nem megy össze. A krémet, a habot és a csokit, sőt a folyékony piskótatésztát is tortaszedő lapáttal szoktam elkenni.
Jó munkát!
Puszi