Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 70 évesek beszélgessünk! fórum

70 évesek beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
907. 82f54af148 (válaszként erre: 905. - Sünciné)
2008. dec. 24. 19:03
Gabikám! Gratulálok a leányodnak! Gondolom te is boldog vagy.Jó éjszakát,szép álmokat.Puszillak: Éva
906. 82f54af148 (válaszként erre: 904. - Ae12cc5be5)
2008. dec. 24. 19:02
Mi is szeretünk nagyon Kedvesem! Szép álmokat és nyugodalmas jó éjszakát kívánok sok szeretettel.
2008. dec. 24. 18:24

Had mondjam el az örömhírt! Menyasszony lett a lányom!!! Repked a boldogságtól és közben sír örömében!!!!

Puszilak Benneteket!!!!

Gabi

2008. dec. 24. 18:20

Most rátok gondoltam, hát feljöttem, hogy elmondjam, mennyire szeretlek titeket!

Csodás estét, szép álmokat!

2008. dec. 24. 17:36
Mindenkinek kívánok nyugodalmas éjszakát és mesés álmokat szeretettel: Éva
902. 82f54af148 (válaszként erre: 900. - Sünciné)
2008. dec. 24. 17:35
Tiszta szívből köszönöm Gabikám.Jó éjszakát szép álmokat: Éva
2008. dec. 24. 17:10

lyan gyönyörű ez a vers...

Ady Endre:

KARÁCSONY

1.

Harang csendül,

Ének zendül,

Messze zsong a hálaének,

Az én kedves kis falumban

Karácsonykor

Magába száll minden lélek.

Minden ember

Szeretettel

Borul földre imádkozni,

Az én kedves kis falumba

A Messiás

Boldogságot szokott hozni.

A templomba

Hosszú sorba

Indulnak el ifjak, vének,

Az én kedves kis falumban

Hálát adnak

A magasság Istenének.

Mintha itt lenn

A nagy Isten

Szent kegyelme súgna, szállna,

Az én kedves, kis falumban

Minden szívben

Csak szeretet lakik máma.

2.

Bántja lelkem a nagy város

Durva zaja,

De jó volna ünnepelni

Oda haza.

De jó volna tiszta szívből

- Úgy mint régen -

Fohászkodni,

De jó volna megnyugodni.

De jó volna mindent, mindent,

Elfeledni,

De jó volna játszadozó

Gyermek lenni.

Igaz hittel, gyermek szívvel

A világgal

Kibékülni,

Szeretetben üdvözülni.

3.

Ha ez a szép rege

Igaz hitté válna

Óh de nagy boldogság

Szállna a világra.

Ez a gyarló ember

Ember lenne újra,

Talizmánja lenne

A szomorú útra.

Golgotha nem volna

Ez a földi élet,

Egy erő hatná át

A nagy mindenséget,

Nem volna más vallás,

Nem volna csak ennyi:

Imádni az Istent

És egymást szeretni...

Karácsonyi rege,

Ha valóra válna,

Igazi boldogság

Szállna a világra...

2008. dec. 24. 16:19

Évikém!

Csillafényes álmaid váljanak valóra,

Legyen ünnep lelkednek minden nap és óra!

Kerülje a bánat örökre el házad,

Érjen annyi boldogság mit ember csak kívánhat!!

Boldog Névnapot kívánok!!!!!!

Puszillak!!!

Gabi

2008. dec. 24. 14:32

Kedves Mindenkinek!

Kellemes és békés Karácsonyi Ünnepeket kavánok.

Sok-sok puszi, osszátok el:))) Erzsó

898. alfoldi13 (válaszként erre: 897. - 82f54af148)
2008. dec. 24. 14:17
nagyon köszönöm ez itt csendben lesz ünnepelve a gyerekek asztalon azon szék és igy sem érik a fenyő tetejét az unoka alszik mélyen
2008. dec. 24. 14:11
Mivel nekem ez így illik: Engedd meg István,hogy közelgő névnapod alkalmából szeretettel köszöntselek: Éva
2008. dec. 24. 13:38

Csillagszóró szórja fényét,

Áraszt szeretetet, békét,

Angyalka száll házad felett,

Hogy átadjon egy üzenetet:

BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!!

MILLIÓ PUSZI MINDENKINEK!!!!

Gabi

2008. dec. 24. 13:29

Drága kis csapatunknak!

Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot.

Ajándékot, szeretetet, s mindent, ami fontos neked.

Ajtód elé fehér bársonyt,adjon Isten szép karácsonyt.

Klári

2008. dec. 24. 12:15

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

TIMI

893. 82f54af148 (válaszként erre: 890. - Ae12cc5be5)
2008. dec. 24. 11:48

Kedvesem! Nem teszek a töltelékbe darált húst,mert ez inkább a gyümölcs ízét veszi fel.Ugyan ezt lehet gombával is csinálni,vagy símán gesztenyével,csak ekkor nem rántom a tekercseket,hanem tepsibe sütöm.

Amennyiben darált húsos tölteléket készítek az vörös babbal/ konzerv/ keverem és dagadóba töltöm.

Jó étvágyat kívánok és most már egy kis pihenést!

Puszillak: Éva

2008. dec. 23. 22:10

Babits Mihály: Karácsonyi ének

Becsesnek láttad te e földi test

koldusruháját, hogy fölvetted ezt?

s nem vélted rossznak a zord életet?

te, kiről zengjük hogy "megszületett"!

Szeress hát minket is, koldusokat!

Lelkünkben gyujts pici gyertyát sokat.

Csengess éjünkön át, s csillantsd elénk

törékeny játékunkat, a reményt.

Áldott, békés karácsonyt mindenkinek.

891. ae12cc5be5 (válaszként erre: 887. - Alfoldi13)
2008. dec. 23. 19:25

István!

Úgy megnézném, milyen lehet nálatok egy karácsony!

Ha sikerülne elkapni olyat, tegyél már majd fel képet, ahol együtt a család...esetleg most, karácsony alkalmából. Már ha ráfértek egy képre. Ha nem, 2 részletben!

890. ae12cc5be5 (válaszként erre: 884. - 82f54af148)
2008. dec. 23. 19:22

Szia Nagyi!

Én nagyon nem szeretem a pikáns kajákat, a párom igen. (abba a töltelékbe darált húst nem is teszel?)

Egyszer vettem mirelit, aszaltszilvával, meg barackkal töltött pulykamellet, de nekem nem jött be. A gyerekeim is kiszedték a gyümit, és utána ették, külön. A párom ilyen kis ínyenc. Ő nagyon szereti ezeket, gesztenyével, gyümölccsel töltött húsokat. Jó is az, és egészséges.

Nem igazán tudok különleges recepteket, én az igazi, hagyományos konyhát kedvelem inkább.

Az a tepsis krumpli például, az igen!!!

Nálunk holnap lazac lesz, most állok neki valami jófajta receptet keresni (ha valaki tud, szóljon). Azért, hátha elszúrom, a biztonság kedvéért hozatok a párommal pulykamellet is. A köret tuti kukoricás rizs lesz, fokhagymás-tartárral, azt nagyon szeretjük.

Mindenképp küldök nektek holnap a gesztenyés roládból is, és a krémesből is!

889. ae12cc5be5 (válaszként erre: 882. - Sünciné)
2008. dec. 23. 19:14

Jézus Máriám! 16 tekercs beigli?

Apu épített az udvarra kemencét, ma a párom is ott volt, mert imád kelt tésztás dolgokat gyúrni, sütni, na, abba a kemencébe is belefért egy csomó tepsi, nem is tudom, én minek sütök, mert tényleg annyi mindent sütöttek.

Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek is Gabi!

Vigyázz azért Magadra!

888. 5796fb1dbf (válaszként erre: 869. - Sünciné)
2008. dec. 23. 19:13
Pesterzsébeten a Baross utcában van és 62 m2-es. Közel van az Önkormányzat, az Interspár, a Lidl (ha jól mondom), a CBA, a Peni, velünk szemben iskola és gimnázium, óvoda, bölcsöde, tehát tök jó helyen. Hév megálló, távolsági busz, amit akarsz. A busz a ház előtt áll meg, amivel a Művészetek Palótájához tud menni, Már három hónapja fenn vagyunk az Interneten is, de tudod most be van fagyva a lakáspiac. Szar dolog. Kisebbet szeretnénk majd venni, mert már három gyerek kirepült és csak a fiam van velünk, aki l5 éves. Erről ennyi. Sok puszi és kellemes ünnepeket Erzsó
2008. dec. 23. 18:59
mindenesetre gratulálok mert ez még nálunk is elégnek bizonyulna...
886. Sünciné (válaszként erre: 885. - Alfoldi13)
2008. dec. 23. 18:58
Az az igazság, hogy a lányom még holnap is dolgozik és nekik is sütöttem. Szegény hajnalban kel, odakészíti a húslevest aztán megy dolgozni, munka után átszaladnak, gyors ajándékozás. Aztán mennek a párja szüleihez és este otthon. 25-én találkozunk a nővéreméknél!!! Ott lesz a család egy része!
885. alfoldi13 (válaszként erre: 882. - Sünciné)
2008. dec. 23. 17:46

de sokat sütsz...

beiglit nem szoktunk de minden mást igen...

884. 82f54af148 (válaszként erre: 880. - Ae12cc5be5)
2008. dec. 23. 17:07

Timikém! A zselatin lapot ugyan ott találod,mint ahol a zselatint,sütőport vaníliát stb.Kis fehér lapocska.A mennyiben nem kapsz akkor a por is jó.

Finom lesz gondolom a rolád?Egy falatot én is kérek belőle!

A pulyka mellét szoktad tölteni és rántani?

Én veszek egy nagy pulyka mellet,vékony szeleteket vágok belőle,olyan tenyérnyi legyen. Hagyományos tölteléket készítek /vöröshagyma dinsztelve,kicsavart zsemle,tojás,majoránna és egy kis só./ A húst is besózom pár perccel előbb.Megkenem a töltelékkel és az előző nap, borban áztatott aszalt gyümölcsöket egy csíkban a megkent hús elejére teszem. Felgöngyölöm,hús tűvel megtűzöm és panírozom.A zsemle morzsa helyett szeletelt mandulát,vagy darabos diót/ lapos,vagy durvára darált/használok.

Köretnek általában gyümölcsös rizst készítek.

A tepsis burgonyát én úgy készítem,hogy vékony bacon szalonnát a kissé olajjal kikent tepsi aljára terítek.A nyers burgonyát egyenletes karikára vágom,hozzá aránylag sok karikára szelt vöröshagymát teszek,egy tálban,majd kevés só / a szalonna is sós!/ bors,ebből én egy kissé többet teszek,mert szeretjük a borsosat.Mielőtt a burgonyát összekeverném öntök rá egy kevés olajat.

Ezt a keveréket rá terítem a tepsiben lévő bacon-ra.Végül a tetejére is terítek szalonnát.Amikor már kész,akkor ráütök annyi tojást / tükörnek/ amennyit megszeretnénk enni.Nagyon fincsi és kegyetlenül laktató kaja.

Timikém,ha van ettől eltérő recepted szívesen venném,tudod a jó pap is holtig tanul.Jó vásárlást.Puszillak: Éva

2008. dec. 23. 16:11

Sziasztok !!!!!!!!!

Minden kis Családtagnak Nagyon Békés Boldog Karácsonyt kívánok!!!!!!!!

Millió puszi Mindenkinek!!!!!!!!

Gabi

2008. dec. 23. 16:10

Szia Timi!

Dehogy bántottál meg!!!!!! Csak ezt így szoktam mondani!!!!!!! Egyébként NAGYON BOLDOG vagyok!!!! Csak sajnálom azokat akiknek nehéz a karácsony!!! Főleg ahol gyerek is van.

Egyébként meg teljesen kiakadtam mert a napokban volt vagy lesz a tv.-ben Magyarország leggazdagabb embereiről dokumentumfilm. Ebben a világban miért mutogatják őket. Van akinek még fára sem tellik!!!!!!!!!

Egyébként nem vagyok egy sértődős csaj!!!

Már túl vagyok 16 rúd beigli sütésén és kész a zserbó!!! Most kezdek neki takarítani. Igaz a karom nem az igazi de fő a változatosság ennek a szélnek köszönhetően a nyakam is szétszakad!!! Na nem panaszkodom erős vagyok!!!!!

Puszi!!!!!

Gabi

881. ae12cc5be5 (válaszként erre: 879. - Majean)
2008. dec. 23. 16:03

Szia Márti!

Te aztán jól eltűntél, de örülök, hogy most itt vagy!

Nektek is nagyon békéd, és boldog ünnepeket!

2008. dec. 23. 16:02

Szia Nagyika!

Most írom össze, mit vegyek este a bevásárló kp.-ban, mert mi mindig éjjel vásárolunk ebben az őrületben.

Gesztenyeroládhoz:

Mi az a "zselatinlap", (ha bárki tudja, írja meg nekem, kis tasakban keressem, vagy hogy néz ez ki?) ill. el tudom képzelni, de hol találom meg mondjuk egy Auchanban?

Ezt régebben írtad, és engem érdekelne, de nem most, mert tudom, most igazán senki nem ér rá, ha majd ráérsz, leírod nekem, akár januárban is jó lenne:

"Ha lesz időm és miért nem lenne akkor küldök Nektek egy olcsó és finom csokis-banános sütemény és egy gyümölccsel töltött mandula paníros pulyka receptet is, ha kívánjátok. Estékre tudom ajánlani a tepsis burgonyát. Igen laktató és finom."

Puszi Nektek, Gabika, remélem, nem bántottalak meg!

Jó sütést-főzést mindenkinek!: Timi

879. majean
2008. dec. 23. 15:52

Kedves Kis Család!

Diós bejgli, halászlé, csillagszóró parádé,

család, öröm, szeretet vegyen körül tégedet!

Ilyen békés ünnepeket kívánok most én néked!

Mindnyájatoknak szeretettel:

Márta

2008. dec. 23. 15:38

Sziasztok!

Én is adok nektek 1 receptet, nagyon finom:

KRÉMES

Tészta:

Két piskóta lapot sütök a nagy gáztepsiben 3-3 tojásból. A tepsit vajazom, lisztezem. 200 fokon kb. 8 perc alatt kész.

Krém:

11 db tojásfehérjéből 15 dkg porcukorral, két vaníliáscukorral kemény habot verek.

4 csomag vaníliáspudingot ( Dr. Oetker ) 15 dkg kristálycukrot 1 l vízben megfőzök, forrón hozzáadom a tojásfehérjét, és két percig főzöm. Még forrón rákenem a tepsiben hagyott tésztára.

Ha kihűlt, megkenem fél liter HULALA cukrászati felvert tejszínhabbal. Ráteszem a másik lapot, megkenem olvasztott csokival.

Csoki: egy KATICA étbevonót gőz fölött felolvasztok 3 evőkanál kakaóval és 5 evőkanál étolajjal.

Praktikák: a tepsi szélét nem szabad kikenni vajjal, hogy a piskóta tészta hozzá tudjon ragadni, így nem megy össze. A krémet, a habot és a csokit, sőt a folyékony piskótatésztát is tortaszedő lapáttal szoktam elkenni.

Jó munkát!

Puszi

❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook