52 évesen babát vár valaki. Hihetetlen!!! (beszélgetés)
na hát pont erről van szó, magad leírtad. hát ha nem lenne, vajon tényleg nem aakrnád, hogy legyen, amíg lehetőség van rá?
én nem vagyok ebben ilyen biztos....
amúgy meg itt igazából nem arról van szó, hogy legyen-e, vagy sem, hanem arról, hogy már úton van és erről mit gondolunk....
Oké.
Miért is nem?:)
:))
Pont erre szerettem volna kilyukadni.
Nem az ember dönti el,jól érzi e egy gyermek magát,egy adott környezetben.Még az "ideális"feltételek sem.
Egy embergyereknek,szerető emberekre van szüksége,még az is lényegtelen,biológiailag közel álnak -e egymáshoz,vagy genetikailag rokonok-e.
ezt most gondolod, de nem tudhatod, hogy mi lenne, ha nem lenne gyereked....
így könnyű beszélni, hogy van.
persze, egyrészt nyilván könnyen teszel ilyen kijelentést úgy, hogy van már gyereked.
másrészt pedig "érdekes" is, éppen azért mert hogy már van gyereked, hogy állítólag ilyen könnyen le tudnál mondani az anyaságról....
nem tudom mért sajnáljátok ettől a megfogant gyerektől ,hogy megszülethessen lesz mellette mindig valaki ha nem az anyja más és nincs olyan ki ki tudná számítani a sorsot így hát sok sok fiatalnak se megy..és még se áll meg semmi ha valaki akár egy baleset stb betegség miatt meghalna...
remélem a baba megszületik egészséges és értelmes is lesz...a többi részletkérdés az életben...
Hogy mit fog szólni később ehhez a gyerek? egy régi felvetésre egy vélemyény:
Hálás lesz, hogy megszülethetett! HOgy láthatja és része lehet ebben a világban, mert nem csak szörnyűségek vannak, hanem egy csomó szép dolog is van az életben, ebben a világban! Szeretni és szeretve lenni! Nekem is vannak nehézségeim, de nem mondom azt az anyámnak, hogy miért szültél meg engem, mikor már ennyi és ennyi voltál. Későn születtem, abban az időben mégnagyobb megítélés alá esett ez. Hálás vagyok, hogy igent mondtak rám, hogy 3. gyerekként bevállaltak, úgy, hogy 10 évvel idősebb testvéreim után még akartak. A szüleim közelebb vannak már a 80-hoz, mint a 70-hez és elmondahtom 40 évesen, hogy élnek a szüleim. De ha 20 vagy 30 évesen már szülő nélkül maradtam volna, akkor is hálás lennék! Ha megadatott egy terhesség 52 évesen, akkor meg lesznek a körülmények ott is, hogy az a gyermek szeretetben, harmóniában nőjjön föl. És ha a szülei akár 80-90 évig élnek, egészségesen, akkor kiderül, hogy érdemes e előre megmondani dolgokat, amiket most még nem tudunk! Ennyire nem kell előre spekulálni, most, most van és nem lehet rossz döntéseket hozni, csak azért mert spekulálunk, hogy mi lesz, ha....
ja, és csak a pontosság kedvéért....
a biológiai kor pont nem azt jelenti, mint amilyen értelemben te használtad....
Na,ezért téged most itt virtuálisan fel fognak akasztani:D Pedig igazad van!
De szüljön ki mikor akar,nincs értelme ennek a vitának.Van aki így szeret,van aki úgy.Én a gyerekeimet annyira,hogy nem tenném ki őket annak,hogy a nagymamájuk legyek.
Igen, önző. Hiába fitt, egészséges valaki, a biológiai kor rengeteget számít. Nagymamakorú nő, már ne szüljön. Az ilyen nem arra gondol, hogy mi lesz a gyerekével, hanem arra, hogy ő babázhasson bármi áron. A genetikai kockázat is nagyon nagy, ez nem jutott eszébe?! Hja, hogy ki lehet szűrni? Akkor elveteti, vagy szaporítja eggyel a beteg emberek számát?
40 felett a lombikprogramot sem engedélyezném.
Nekem sem jött át.
Az egész felfogás nem jön át.
Nincs "kutyakötelességed" az életedben,csupán egy,önmagaddal szembeni gondoskodás.
nem tudom hova akarsz kilyukadni, illetve, hogy mit próbálsz magyarázni...
ha egy 70 éves ember meghal, az nem csoda, természetes folyamat, hogy mindenki meghal előbb vagy utóbb, és a fiatalabb ember nem feltétlenül van jobb egészségi állapotban, mint egy idősebb, ha csak a korát tekintjük.
ezt kéne megértened.
sokkal jobban függ az egészségi állapot az életmódtól, mint a születési időponttól.
nem minden 70 éves ember beteges....
és nekem nem teher a szülőmre gondolni ill. törődni vele, bár nem beteges, és jóval 70-en felül van.
További ajánlott fórumok:
- Bűn lenne egy elképesztően, hihetetlenül gazdag és sármos férfi szeretőjének lenni? Megtarthatja az ember (a nő) a méltóságát?
- Milyen emlékeid vannak kicsi gyermekkorodból, amire szinte hihetetlen, mégis emlékszel?
- 20 éves vagyok, de olyan hihetetlen vágyat érzek az anyaságra, hogy azt el nem tudnám mondani. Van olyan, aki hasonló cipőben jár?
- Club Abbázia. 99 évre szóló üdülési jogot kínálnak egész jó áron, szinte hihetetlen, hogy csak ennyi az ára!Szerintetek átvágás?Tapasztalat?
- Miért hihetetlen, ha valakinek nincs párja?
- Tudja-e valaki, hogy Tom Jones legújabb, hihetetlenül pörgős számának mi a címe?