Rövid távú memória (beszélgetés)
Nekem a számmemóriám romlott.
Már nem emlékszem az összes volt kollégám születési dátumára;)
Bár, ha nagyon megerőltetem magam, akkor eszembe jut.
Én ezt nem tartom nagy problémának, mert tök felesleges információ tudni a kollégák, főleg a volt kollégák (az elmúlt közel 40 év alatt az összes) ilyen adatát.
Mást még nem vettem észre. A neveket még mindig tudom, de ez is felesleges információ szerintem, mert az arcmemóriám nagyon rossz, így hiába tudom a kovács Pista nevét, fogalmam sincs, hogy nézett ki:DDDD
Az alzheimer első tünetei, hogy lassul a járás és egyensúly problémák is jelentkeznek.
Én nem esnék ettől kétségbe. Szerintem nem demencia.
Évek óta nem emlékszem az álmaimra, pedig van úgy, hogy felriadok és azt mondom magamban, na erre tuti, hogy fogok emlékezni, és ahogy ezt kigondoltam, már azt kérdezem magamtól, hogy mit is álmodtam?
Valaki azt mondta, hogy ez a kiégés egyik jele. Ha az, akkor sem vagyok kiégve, mert ennyi "tünetem" van.
A memórián szelektál. Valószínű, hogy nem fontos, amiket elfelejtesz.
A volt pasim 58 éves volt pár napja, de nap közben elfelejt mindent.
Utálattal beszél a múltról. Szerintem teljesen megbolondult.
Egyik pillanatban olasz filmet akar nézni eredetiben, aztán meg kiabál velem angolul. Biztos bolond"
Olvasgass erről is, ha eleve érintett vagy családi ágon.
Családban enyhe autistának segített, és agyvérzésen átesettnek.
Ha tudsz angolul, sok kutatás záródott pozitívan, az agyra gyakorolt hatásáról.
(süngomba, vagy oroszlánsörény gomba a neve) angolul Lions Mane Mushroom 2000mg-ost ajánlom.
Más meg másra esküszik, kinek mi válik be az a jó az ő számára. :)
Gyorsan elküldtem az előzőt.
Még javasolni akartam hogy nézzél olyan kiegészítőket amik hatóanyagai átjutnak a vér-agy gáton. Bár én nem szeretek kéretlen tanácsokat osztogatni, de most megtettem. Bocs!
Remélem megnyugodtál. :)
Nagy lélegzet, relaxálj néha....ha tudsz. Ne stresszelj rá semmire. Ha huzamosabb ideig fennáll, a biztonságkedvéért menj el orvoshoz.
Hány éves vagy?
Létezik memória klinika is, ahol ezzel foglalkoznak.
Az is lehet, stresszes vagy, és a memóriád töröl, mert nem figyelsz, rutinból teszed a dolgod, de az agyad máshol kalandozik.
Vam olyan is, hogy rajzolj egy kört egy üres papírlapra, amely az óra számlapját fogja képviselni.
Írd be a számokat 1-től 12-ig a megfelelő helyekre, hogy az óra számlapja teljes legyen.
Rajzold be az óramutatókat úgy, hogy az óra 11:10-et mutasson. Állítólag ez is sokat elárul, megtudod-e tenni?
Mondjuk ehhez orvos sem árt, hogy ne legyél elfogult magaddal, hogy mennyire tudod elvégezni?
Én jó egészségez kívánok, fizikailag és szellemileg is.
Mennyi idős vagy? Gondolom, nő vagy.
Én nem jelenteném ki ilyen határozottan, hogy alzheimer kór, bár annak is lehet egyik első tünete, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni.
A klimax is okozhat ilyet, ez az ún. agyi köd. Mindegy, mennyi idős vagy, próbáld meg a ginkgobiloba kapszulát és az Omega-3 kapszulát!
Csinálhatsz olyan gyakorlatot is, hogy este, lefekvéskor vagy előtt átgondolod, végigpörgeted, miket csináltál aznap reggeltől estig. Nagyon jó a meditáció is az agynak!