30ezer forintos élelmiszerutalványt kapunk még az őszig (beszélgetés)
És nem kellene a rezsicsökkentés sem, csak lenne annyi a fizetésem, lenne annyi a nyugdíjunk, mint nyugatabbra.
az emberek nem látják a fától az erdőt, hogy mit és mivel kell összehasonlítani.
Azt a port hintik a szemünkbe, milyen jó nekünk, mert kevesebb a villany-gáz, mint pl. Ausztriában, de sosem teszik hozzá, mennyi itthon a minimálbér és mennyi ott.
Mennyit keres itthon egy pék, asztalos, mérnök, óvónő stb. és mennyit keres ott.
A vizitdíjat 2007-ben vezették be, tiszavirág életű volt, mert akkor még lehetett ellene szavazni. 2008. március 9-i országos népszavazás pecsételte meg a "sorsát".
Pedig voltak mentességek is. A szociálisan rászorulók, krónikus betegek, terhesek, kiskorúak, illetve egyes esetekben sürgősségi ellátást kérők mentesülhettek a díjfizetés alól. Az orvosnak lehetősége volt a díjat elengedni, illetve az önkormányzat is nyújthatott támogatást.
És inkább fizetném a 300 Ft-ot, mint amivé most lett az EÜ. Másfél éve nincs háziorvosom Budapesten a belvárosban.
Ez a lényeg, "mesélik"
Ez is csak mese és legenda lesz, mint a havi 10-15000 Ft havi ÁFA visszatérítés és társai.
Na és a 13. havi nyugdíj bevezetése sem a gyümölcstől fakad.
A 13. havi nyugdíj bevezetését Medgyessy Péter miniszterelnök jelentette be 2002 márciusában, a választási kampány során. A fokozatos bevezetés 2003-ban kezdődött, és 2005-től vált teljessé, amikor a nyugdíjasok már a teljes havi nyugdíjuknak megfelelő összeget kapták meg 13. havi juttatásként. Oké Bajnai a gazdasági válságkor kivezette, 2009 júliusától megszűnt a 13. havi nyugdíj, de utána lett volna idő visszavezetni, de nem....a teljes 13. havi nyugdíj kifizetése 2024-re valósult meg. Vajon miért éppen most?
Ha láttam volna értelmét a vizitdíjnak, mondjuk rövidebb lett volna általa várólista vagy pár perccel több jutott volna egy betegre, boldogan fogadtam volna én is. Bár amíg életben volt nem jártam orvosnál, de együtt érzek azokkal akiknek nem tellett magánrendelésre sem akkor, se most.
Akik fizettek vizitdíjat ismerősök közül, senki nem tudott rá nézve előnyt említeni.
A rezsicsökkentés az egy jó nagy humbug. 300.- Ft-os vizitdíj nem kellett, de most kell a magán orvosi ellátás többezerért.
Nnna ezért tartunk ott ahol tartunk.
Nem biztos hogy mindenről tudunk, lehet sokkal többet tapsolnak el mint gondolnánk. Nekem arra nincs ráhatásom, így feleslegesen nem is túrázom rajta magamat.
Kisnyugdíjasként nagyon örülök a kevéskének is ha kapok. Nézzük a jó oldalát! Még mindig jobb a 30 ezer plusz pénz mint a 13.-havi megvonása, a rezsicsökkentés eltörlése és a vizitdíj bevezetése.😉
Ez a kis alamizsna az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés.
Tudva azt, hogy hány milliárdot tapsolt el a felsőbb tízezer.
Ezt olvastam én is a neten.
Őszig kiosztják, azt mesélik.
Hát azt meg kell érni... mondom én!
A pontos leírásodból olybá' tűnik, hogy te írtad a törvénytervezetet, és a rádióban beolvasandó jó hírt(is)...
tisztelem a precizitásod
Még jó, hogy nem szökőév 2025.
Akkor csak 81,97 forint jutna egy napra.
Várjuk ki a végét.
Nem olyan rég valami áfa visszatérítést harangoztak be.
Arról azóta nagy a csönd.
Most az utalvány.
Normális nyugdíj és tisztességes nyugdíj emelés kellen.
Igen, a kormány hivatalosan bejelentette, hogy minden nyugdíjas 30 ezer forintos élelmiszer-utalványt kap 2025-ben. Az utalvány papíralapú lesz, több címletből áll, és őszig kézbesítik a jogosultaknak. Az utalványokat vidéki kisboltokban, nagyobb üzletláncokban, piacokon és őstermelőknél is be lehet majd váltani. A szükséges jogszabályok előkészítése folyamatban van, a törvényjavaslatot hamarosan benyújtják a parlament elé, ezt követően kezdődhet meg az utalványok gyártása és kézbesítése.
A támogatás célja, hogy enyhítse az indokolatlan áremelések hatásait és segítse a nyugdíjasokat a megélhetési költségek csökkentésében
Ma hallottam a rádióból, hogy a nyugdíjasok még az idén harmincezer Forintos élelmiszer utalványt kapnak, mely még a piacon is beváltható.
...vagy rosszul hallottam?
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :