30ezer forintos élelmiszerutalványt kapunk még az őszig (beszélgetés)
A minimálbér bruttó, ennek a nettója csak 66,5 %.
A befizetés is százalékos mértékben történt, ezért logikus, hogy a kifizetés is úgy történjen.
Érdekes módon, amikor befizetni kellett, akkor nem hallottam, hogy a keveset fizetők követelték volna, hogy ők is ugyanannyit fizethessenek.
Az, hogy nyugdíjat onnan kap, ahol fizetett, igen.
Ez van az EU-ban.
Hogy minden Magyarországon élő magyar állampolgár nyugdíjas "ingyen" kap orvosi ellátást az is addig, ameddig ilyen a jövedelmek elosztása.
A nyugdíjakat nettó összegben fizetik ki, nem terheli sem szja, sem járulék fizetési kötelezettség.
Véleményem szerint a nyugdíjakat is bruttósítani kellene. Ebből mindenki a lehetőségeinek és igényeinek megfelelően fizetne egészségbiztosítási járulékot (nevezzük is bárminek), és annak alapján vehetné igénybe ezt.
De ez jelenleg csak utópia.
Nyugdíjat mindenki onnan kap, ahol járulékot fizetett.
Ha magyar állampolgár, itt él és nyugdíjas - függetlenül attól, hogy kap-e magyar nyugdíjat - jogosult ezekre az ellátásokra.
Ma olvastam, hogy ezt a csodálatos mézesmadzagot (30 ezer) egyetlen nyugdíjas szervezettel sem egyeztették, úgy dobták be a köztudatba.
Úgy néz ki ez is csak blöff...
Az ötleted érthető, nem rossz...
...csakhogy, mint tudjuk ők is értékes szavazók...
:-(
Visszatérve a 30.000.- Forintos utalványra...lehet, hogy mégiscsak hozzácsapják valamelyik hónap nyugdíjáhpz...elég nagy a morgolódás az utalvány körül...ne felejtsük, olyanok is kapják, akik más országból járnak ide a (jól
megérdemelt)nyugdíjukért...
Fodor Zsóka vastagbőrű, évek óta panaszkodik, mennyire nehéz az élete...
...nem kell beugrani...
Olyan is van, akik külföldön éltek. Nyugdíjasként hazajöttek, mert itt ingyen van ellátás, műtét, emelt támogatásra gyógyszer. Egy fillért nem tettek a kasszába.
Elhiszem, hogy államközi egyezmény, meg minden, na de visszamenőleg emberöltőre?
Úgy-úgy. Két ismerősöm is van akik alig fizettek járulékot. Mindkettő vállalkozó volt. A nő kozmetikus alig fizetett be a 40 év alatt valamit. Pedig jól keresett, minden évben külföldi nyaralás, a legutolsó divat szerint öltöztek. Mindenből a legjobbat vették. Rázták a rongyot. Most 130 ezer a nyugdija. Hát olyan nagyon nem sajnálom. Olyan rohadtul nagyon nem volt kedvük betenni a közösbe.
A másik egy férfi, ugyanez. Jó ha 65 évesen eléri a nyugdija a 140 ezret. Ha van eszük tettek félre öreg napjaikra. Ha nincs dolgozhatnak amig élnek.
A kisnyugdíjasok között is van különbség.
Van aki rengeteg évet végiggürcölt, de alacsony bérrel, annak ma is kevés a nyugdíja, nyomorog. Annak is akinek kevés éve volt, többnyire saját akaratából.
Vannak akik, tudtak volna fizetni, de nem tették, minek felkiáltással. Inkább gyűjtöm magamnak, mondták. Meg azt is, hogy hülye, aki fizet.
Na én ezeket szűrném ki, mert most meg sírnak és tartják a markukat "szegények" miközben luxus életet élnek.
A gyerekesek adókedvezménye egy meghatározott jövedelmi szintig, szerintem jó.
Munkavállalásra ösztönöz. Azt viszont nem, hogy egy több milliós jövedelmű, sokkal többet kap.
Meg kellene húzni egy jövedelmi korlátot,ameddig jár az adó visszatérítés.
Nekem meg igen.
Nem vagyok kisnyugdíjas - köszönhetően annak, hogy 41 évig mindig bejelentetten nem kevés járulékot fizettem.
A kisnyugdíjasok jelentős része kevés évig, kevés járulékot fizetett.
Az egyszeri adományt, - eddig kétszer kaptam, röpke 4 éves nyugdíjas létem alatt - adom annak a szervezetnek, akit egyébként is támogatok.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :