30ezer forintos élelmiszerutalványt kapunk még az őszig (beszélgetés)
Férjemnek foglaltam bőrre. Múlt hónapban szept. 29-re. Tőlünk 20 km-re kisvárosban 3 nap múlva mehetett volna. Ingyen utazik, fél óra. Ő aztán nem. Ráhagytam.
Valós problémákkal mentek orvoshoz.
Nem a ma felíratok egy vérnyomáscsökkentőt, holnap elmegyek mert fáj a hasam, stb.
Voltak jó páran, akik a társaságért jártak oda.
Akkor 300 forintot kellett fizetni, de éves szintem max. 20 alkalmat.
Ma jó, ha 30 ezerből megúszol egy magánorvosi vizitet.
Igen:keletről nyugatra, vagy onnan keletre foglalhat, illetve észak-dél is számításba jöhet. Utána utazhat-vagy utalvánnyal, vagy autóval. Pl:490 km. Nem írom le a két település nevét.
De most már igen. Akinek e-beutalója van (kötelező), az az ország bármelyik intézményébe foglalhat időpontot, ahová szeretne, de csak az Egészségablakon keresztül. Papíros beutalóval nem.
Az a baj, drágáink úgy döntöttek, a nyugdíj CSAK adható, nem kötelező. Ez nincs a plakátokon.
Kevesebb volt a kibeszélő show a várótermekben. Nem ajánlgatták az ország átutazását egy-egy szakrendeléshez...(oldja meg a páciens). Maximált összege volt ha jól emlékszem, amivel szemben a magánrendelés sokkal többe kerül.
Így van, ahogy írod.
Ez csak hülyítése azoknak, akik folyton azt hangoztatják, hogy a kicsinek is örülni kell és ezt persze meg is hálálják a fülke magányában.
Nem veszik észre, mert nem akarják, hogy nem ez a megoldás.
Lehetne, lesz ez jobb is ha a bérek és nyugdíjak tisztességesen lesznek fizetve.
Ehhez azonban nem elvakultan, hanem ésszel kell hozzáállni.
És valakinek a zsebébe vándorol.
Száz szónak is egy a vége, vagy lesz ebből valami, vagy nem. várjuk ki a végét.
addig is tegyék meg tétjeiket.
Ez még nem is olyan rossz.
Nálunk cirka 1 hónapot csak arra vársz, hogy időpontot kérhess. Ami vagy van, vagy nincs.
Arról nem beszélve, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb lenne, ha ezt a 30 ezer forintot hozzácsapnák az adott hónaphoz.
Az utalvány gyártása, postázása, elfogadása plusz költséggel jár.
Azt gondolom, hogy úgy adják ezt a 30 ezret mintha 300-at adnának. Nem kellene itt bohóckodni utalványokkal ha tisztességes, inflációkövető nyugdijat és bért kapnának az emberek.
Igen, kulturált hely, és mikor oda jártam, az orvosokkal is jó tapasztalataim voltak.
Még egyelőre nem érzem semmi jelét. Lehet, hogy még később kell csak műteni.
Kösz az infót. Valószínű élek a lehetőséggel.
A carotis még egyszerű. Próbálj meg pajzsmirigyre kérni UH-t. Januárban próbáltam, mondtam, hogy év vége felé kellene. Az volt a válasz, hogy még nem kaptak idópontokat, próbáljam meg május közepén. Most azt mondták, hogy semmilyen időpontjuk nincs és éreztették, hogy nem is lesz.
Nem bántad meg, hogy elköltöztél?
Hercegprímáa gyönyörő intézet , én is igen elégedett voltam vele. Emlékeim szerint a szakrendelések a Hold u.12/?/-ben voltak süldősrác koromban
Megnyugtató lesz túllenni rajta.
Még jöhet a kerületbe mindenki, akár vidékről is.
A fogászatra és a laborba nem, ezek maszekok, csak a kerületieket látják el ingyen, illetve a laborban azokat, akiket kerületi orvos küld.
Mindenestere sajnálom, hogy már nem oda tartozom, de az új rendelkezés szerint talán még mehetnék. Ezt majd meg fogom érdeklődni.
MR 1 héten belül van. Egy évben egyszer az önkormányzat fizeti, azt nem értem miért nem a TB-re hagyják, de ez így van.
Én se kétlem, de a saját tapasztalataim nekem is jók ezen a téren.
Sajnálom,hogy már nem oda tartozom. Nem tudom, most milyen, de annak idején nagyon jó volt a Hercegprímás úti rendelő. Főleg a miénkkel összehasonlítva igen nagy volt a különbség. Sokféle szakrendelésen voltam ott, és nem emlékszem rossz élményre.
Nem kétlem! Én mást tapasztaltam szinte sorozatosan
Tisztességesen ledolgoztam, de az én pályámon nagyon alacsonyak voltak a fizetések, és nem voltak jutalmak, prémiumok. Tehát a nyugdíj is kevés lett.
KSH szerint "az ellátottak alig 1 százaléka kap 600 ezer forintnál nagyobb összegű járadékot."
Diszkrét, mi? És van közelitőleg 2millió400ezer nyugdijas
Az én tapasztalatom is az, hogy nem fogadák el a hálapénzt. Az egyik orvosnak pl. gyümölcsöt vittem, olyat, amilyet szeret. Komolyan mondom, jobban örült neki, mint a borítéknak. Az a pár ezer, amit kapott volna, neki nem számított, elég magas a fizetése, de a gyümölcsöt kedvességnek vette, és tényleg érezte, hogy hálából adom.
További ajánlott fórumok: