2022-es kismamák (beszélgetés)
Sziasztok!
24 hetes kismama vagyok közel a 40-hez. 9 ève szűltem, vagyis vajúdtam sok-sok órát aztán császár lett a vège. Most ott vagyok, hogy rendesen rettegek a szülèstől. Nagyon rá vagyok parázva. Valaki van mèg îgy?
Szia!
Én sem tudtam pontosan, mivel nekem nem volt menzeszem sem előtte. A kombinált teszt ultrahangos mérésénél mondta a doki, hogy kereken 13 hetes. Előtte mindig volt pár nap különbség. 😅 A lényeg, hogy a teszt rendben, jól van a bébi odabent. 😃
Pontosan ugyanezt érzem, pedig még annyira az elején vagyok... A vőlegényemet jobban zavarja, hogy mennyi pénzt otthagytunk és nem mondanak konkrétat... 🤣 Én meg miatta idegeskedek, hogy mit idegeskedik. 🤣
Na meg a család fele akkor született, amikor kb a mi kicsikénk fog, és úgy örülnék, ha elszámolták volna magukat. 🤣🤣🤣
Sziasztok!
Én nem tudom, hogy hány hetes a picikénk, de a 12-őt már elhagytuk, megvolt a kombi teszt, csak a dokim furán számol szerintem, és már nem tudom, mennyi az annyi. 😅
Ti honnan tudjátok annyira biztosra, hogy napra pontosan mennyinél jártok? Nyilván van, aki pontosan tudja, melyik nap fogant, én pont nem. :)
Gratulálok Neked! ☺️🤰
Én szeptember elején megyek a genetika vizsgálatra, addig még szerencsére megyek UH-ra is.
Vegyes napjaim vannak hol jobban hol rosszabbul vagyok 😌
Sziasztok!
Ki hogy van? Ki hol tart? Ki hogyan éli meg? ☺ Meséljetek☺
Én ma voltam a kombinált teszt ultrahangján és minden rendben volt. Negatív lett az eredmény ☺ Nyilván agyon izgultam magam.. Azt hittem sosem jön el az uh napja 😅 Ma kereken 13 hét 😍
Sziasztok,
Nem tudjátok, hogy hanyadik héttől lehet hasi UH t csináltatni, amiről már készül kép is? A medical4dultrahangra jelentkeztem be, 11 hetes vagyok és azt mondták kapok képet. Akkor ők hasit csinálnak?
Köszi
De jó:)
Hát szìvem szerint mennék, de magán dokim azt mondta nem kell, ígynem tudom hova mehetnék:(
Nekünk is első baba és mi 7 éve várunk rá...mi is túl vagyunk jó pár dolgon.
22-ig nem is mész már UH-ra?
Nincs annyira soká 😌🤞
Nekem szeptember elején lesz de addig még megyek UH-ra.
Szia,
Gratulálok:) nektek hanyadik baba?
Igen, nekünk első baba, és 15 éve vártam rá...hosszú sztori emiatt félek sutem:)
22 én megyünk genetikára, rémesen soká van:)
Szia!
Az is lehet, hogy amnion szalagra gondolt. Az végülis egy rostos húr, de ezt az orvos tudja meg mondani, aki csinálta az UH-t. Mire gondolt ezzel. Plusz ez csak egy laikus gondolat, nem tudom mit szoktak még húrként említeni.
Szia! Én 8 hetes vagyok ☺️
Első baba azért vagy parás?😀 Voltál vizsgálaton,minden rendben volt?
Szia!
Nemtudod felhívni a doktornőt? Vagy esetleg ha előtte más nőgyógyászhoz jártál akkor őt?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy 8 hetes kismama vagyok és amikor voltam vizsgálaton utána itthon olvastam a papírt amit a doktornő adott és ezt a mondatot nem igazán értem mire utalhat azt írja hogy a petezsákot egy 1,54 mm vastag húr osztja meg 1/3-2/3 arányban, és a kérdésem az lenne hogy esetleg volt e már valakinek hasonló?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Köszi a vàlaszt. Èn is kaptam rutascorbint 3x1et csak elfelejtettem irni. Ma megyek megint uhra remèlem màr talàn jobban làtszik a pirinyó. Ettől az ösztrogèntól nagyon fàradt vagyok, főleg dèlutàn...
Voltam hètfőn hcg vèrvètelen is biztos ami biztos. Azt mondta a föorvos hogy koraterhessèget jelez a szint. Gondolom ma megnèz ès eldől kell e mèg vèrvètel vagy sem. Izgulok. Mert ez hogy alig làtszik azt jelenti hogy a szokottnàl joval kèsöbb volt peteèrèsem juliusban ès azzal sikerült terhesnek lennem. Èn nem lombikos vagyok mert làtom te az vagy, ezt nem figyeltem bocsi :) hètfő óta hàlisten semmi maszatolàsom nem volt. Lehetsèges beàgyazódàs volt a fene èrti. Èn màr semmit sem tudok ès aggódom. De puffadok èmelygek ès olyan szagokat illatokat èrzek amik nincsenek.
Szia Nyussz33!
Szerencsére csak 1 nap volt vérzésem, pont aznap ahogy 6 hetet betöltöttem. Sima pisilés közben jelentkezett, nem volt előtte semmi görcs, vagy erre utaló jel. Mint a mensinél egy közepes napon rendesen folyt a vér, azaz nem csak törléskor tűnt fel, hanem éreztem és láttam az eredményét a WC csészében. Később este még 2x voltam pisilni, mindkétszer már csak a törlésnél volt, annál nagyobb mennyiség nem. Másnap reggeltől meg csak nagyon enyhe barna pecsételés.
Másnap az UH-on látszott egy kis bevérzett terület, lehet hematóma volt és az ürült ki, Clexane-t kell szúrnom az elejétől, az lehet "rásegített" kicsit.
Lekopogom, azóta nem volt semmi ilyen gond, és a baba is szépen fejlődik.
OlgaSi
Szia! Làtom hogy mèg te is korai terhes vagy. Nem haragszol ha megkèrdezem nàlad ez a vèrzès mikènt jelentkezett? Ès kaptàl rà valamit? Illetve mit mondtak mitöl lehetett?
Nekem juni 25 volt uccso menzeszem ès kb egy hete lett pozitiv a tesztem de hèrfön reggel volt egy törlèsnyi kis vèr, utána meg kb a semmi. Megijedtem bementem de uh-n is mèg èppcsak làtszik sejlik valami. Kaptam utrogestant meg magne b6ot.
Most vàrok...köszi ha vàlaszolsz 🙂
Szia,
Én is pont arra gondoltam, hogy olyan jó lenne vkivel beszélgetni, bár én 9 hetes vagyok tele aggodalommal:)
Sziasztok,
9 hetes kismama vagyok, a parásabb fajtából:) olyan sokat aggódom, hogy vajon minden rendben van e. Holnap megyek vizsgálatra, de már ma kész vagyok, hogy mi lehet odabenn. Néha enyhe szúrkálást és tompa fájdalmat érzek, ez vajh normális e?
Sziasztok!
Gratulálok nektek! ☺️🤰
Én 6 hetes múltam,ma voltam UH-n és ma már látható volt szivpulzálás, nagyon jó volt látni 🥰🥰
Sziasztok! :)
Örülök, hogy indult egy új ilyen fórum, a másikban már elvesztettem a fonalat a többszáz hozzászólás közt ☹️
Én 21 hetes kismama vagyok, első babával, tele kérdésekkel és sokszor aggodalmakkal. 🙂
Sajnos a környezetemben senki nem ebben az életszakaszában van, így nincs kivel megosszam a dolgaimat, a védőnőm pedig egy borzalmasan antipatikus és leereszkedő nő, így vele meg nem szívesen teszem, így szívesen beszélgetnék akár itt, akár egy kávé mellett. :)
Boldog babavárást!
Sziasztok!
Gratulálok mindenkinek!! 🤗
Örülök, hogy időközben többen lettünk itt, sokáig senki sem írt. Mi időközben 10+4 hetesek lettünk, eddig minden rendben, tegnap estünk túl a kombinált teszt vérvételén. Remélem mindenki jól van és növekednek a kis picúrkák a pocakban.🥰