Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 2021-ben lefogyok! fórum

2021-ben lefogyok! (beszélgetős fórum)


1 2 3
90. Napsugár8 (válaszként erre: 89. - 55Judit)
2021. jan. 6. 10:18

Kösz! Aranyos vagy!

Évekkel ezelőtt váltottam életmódot, már túl vagyok -25 kg-on, vannak jól bevált receptjeim. De egész biztosan kérdezek, ha valami új ételt szeretnék kipróbálni. Köszi! Legyen szép napod. :)

89. 55Judit (válaszként erre: 88. - Napsugár8)
2021. jan. 6. 10:15

Ezért írtam, hogy hátha megszereted. De enélkül is van rengeteg féle étel amit ehetünk.

Kitartást és sok sikert a folytatáshoz.


A ki hogy halad-ra: Kényelmesen, komótosan, semmi megszorítás. Amennyi szénhidrátot könnyedén elhagytam, az könnyedén pótolható zöldséggel.

Szerencsére még mindig van salátám, retkem, zöldhagymám, fokhagymazöldhagymám a kertből, a hagymák ablakpárkányról. A csarnokból veszem a többifélét.

2021. jan. 6. 08:00

Szervusztok! Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!

Túl vagyok az első napon!

Úgy egész jól bírtam, csak egy ici-picit csaltam este, nem sokat.


Ki hogyan halad a saját útján, eredmény, vagy egy kis ballépés? Ez esetben sem kell kétségbe esni, a lónak 4 lába van... Felállunk és megyünk tovább.

Szlogenek:

Ismétlés a tudás anyja!

Ami nem megy, gyakorolni kell!

87. Napsugár8 (válaszként erre: 86. - 55Judit)
2021. jan. 5. 18:05
Most nem próbálom ki, ma kezdtem a kéthetes Orvosi Diétámat, kötött étrend. Másrészt ahogy írtam is, megnéztem a receptet én is, ahogy írtam is lentebb, nem éheztem meg rá.
86. 55Judit (válaszként erre: 83. - Napsugár8)
2021. jan. 5. 17:24

Megvolt a felhőlángos. A vártnál sokkal finomabb. Azt hittem rántottához hasonló íze lesz a sok tojás miatt, de nem. Sülés közben olyan illat volt a konyhában, mintha valamilyen finom túrós süteményt sütöttem volna.

4-fele osztottam a tepsin, mikor kisültek fokhagymás tejföllel kentem. Megettem 3-at retekkel. Lehet nem kellett volna így bezabálni, de tényleg finom volt, én meg éhes. Ezzel találtam egy jó szénhidrátmentes vacsoránakvalót. :) Próbáld ki, hátha megszereted te is!

85. 55Judit (válaszként erre: 82. - Napsugár8)
2021. jan. 5. 16:13
Azt nem próbáltad még, hogy a csirkét megfőzöd kevés vízben csontjával-bőrével, aztán lehűtöd? Normális kocsonya lesz belőle. Fővés után legfeljebb leszeded a bőrét. Én kis kenyérsütő formába szoktam apróra szedni a húst, a levébe rakok zselatint hogy keményebb legyen, és szeletelhető miután kiborítom. Nem a kukába, tányérra. :)
84. 55Judit (válaszként erre: 83. - Napsugár8)
2021. jan. 5. 16:07

Én se lettem rá éhes, de kipróbálom 10 deka túróval 3 tojással. Úgy érzem, ez 2 evésre lesz elég. Aztán kiderül kell-e még.

Az meglepett hogy a csicseriborsót nem szereted, mert a környezetemben aki ismeri, szereti is.


Most jöttem meg a gyaloglásból, jól esett.

83. Napsugár8 (válaszként erre: 81. - 55Judit)
2021. jan. 5. 15:54

Kedves egészségedre.

Csicseri borsót egyszer ettem, köszönöm, nekem abból az is elég volt. A felhőlángos receptjét én is néztem, de valahogy nem lettem rá éhes. Ízlések...

82. Napsugár8 (válaszként erre: 80. - 55Judit)
2021. jan. 5. 15:52

Évekig szedtem 3 hónapos kúraként erre bogyókat, általában 3-4 hónapig jó volt, aztán ismét kezdhettem előlről. Kész, belefáradtam, és ráadásul nem is volt olcsó. Amikor hűvösebb van, nehezebben mozdulnak a térdeim, és a forgók, egyébként hogy egy kis odafigyeléssel, kíméletes mozgással, egyebekkel kordában lehet tartani.


A kocsányát étkezési célból akartam, de ha nem most, majd később. A bőrét egyik fogyó sem pártolja, akármelyiket is olvastam, próbáltam már. Évek óta nem eszem meg.

2021. jan. 5. 13:49

Kaja tipp reggelinek-ebédnek:

1 doboz csicseri konzervben 37,92 gr szénhidrát van. Pépesítem, fűszerezem, a felével jóllakok. Reggelire magában eszem, ha ebéd, lehet a tetején valami kis feltét. Nem kell sok, mert a csicseriborsó laktató.

1 étkezésben 18.96 gr szénhidrát van, és tényleg hosszú időre eltelít, nem úgy mint a zabkása ami után 1 órával már éhes vagyok.


Felhő lángost még sosem készítettem, ma jött el a napja. Azt vacsorázok. :)

80. 55Judit (válaszként erre: 79. - Napsugár8)
2021. jan. 5. 12:40

Zselatint nem használsz?

Az én térdemet és forgómat a zselatin fogyasztása tette fájdalommentessé. Nem hagytam abba, csak hanyagságból néha kimarad 1-1 nap. Szoktam aszpikos csirkét készíteni, lehet olvastad is már, csak én a csirke bőrét rajta hagyom.

Kipróbálahatod teljesen sovány csirkecombbak is. Igazán finom. Még az én ízekre igen igényes fiam is szereti. :) De nem utolsó sorban azért is, mert kenyér nélkül nagyon jó vacsora. Néha köretként párolt karfiolt, répát, zellert megszórok sajttal és ráolvasztom.

2021. jan. 5. 11:55
Mert hogy csirke lábat nem kaptam, hogy a combbal együtt, a fagyóban levő egyéb csontossal kocsonyát főzzek, így a csontos rész marad, ahol van, majd ha kapok lábat, akkor lesz kocsonya. Gyakorlatilag az is főtt hús, csak a "levese" fog aludni. :))
2021. jan. 5. 11:51

Jelentem az első napot idáig már letudtam.

Reggelire egy kávé.

Nem okoz gondot, nálam egyébként is nagyon sokszor kimarad a reggeli, pedig próbáltam már korábban magam megrendszabályozni.

Ebédre: megfőztem a csirke combot ettem bőre nélkül, főztem bele répát-gyökeret és zöldbabot is. Nyeles-combot vettem, aminek a nyelét már eleve levágják, tehát csak a kis jó diónyi hús van a csont felső részén.

Ebédre: ebből megettem 2 db-ot és egy merőkanál vegyes zöldséget. Most meglocsoltam pici citromlével.

Ebédre még engedne gyümölcsöt is, azt meghagytam d.u.-ra uzsonnának, akkor kibírom vacsoráig. Remélem.:)


A húslevest elraktam, majd holnap, holnap után már kívánni fogom a levest, akkor fogok inni belőle 1-1 csészével. Akár még a napi főtt tojás adagomat is belekockázva.


Nem akarom minden nap, minden étkezésemet ide felvésni, de ha valaki velem tart, örülök neki, akkor oda-vissza tudunk egymásnak ötleteket adni.

2021. jan. 4. 14:44

Most látom, hogy itt a péntek-szombat ugyanaz a kaja. Előkotortam azt a fórumot is, ahonnét ezt kimásoltam valamikor. Annak a fórumnak az elején (számozás szerint 47. oldal) van felrakva az étrend.


[link]


Nem árt átolvasni sem a fórumot, akkor többen is társultak hozzá. Nekem sem árt az ismétlés.

2021. jan. 4. 14:35

1.nap - hetfo

reggeli: kave cukor nelkul

ebed: nagy szele sovany grillezet, vagy főtt hús, zöld salata, 1 fajta gyümölcs amennyi jól esik

vacsora: 2 fott tojás, spenót sósan amennyi jól esik


2. nap - kedd

reggeli kávé, 1 zsömle

ebéd főtt sonka, vagy sonkás szalámi - amennyi jól esik

vacsora zsirszegény hús, zöldsaláta, bármilyen gyümölcs, amennyi jól esik


3. nap - szerda

reggeli kávé, 1 zsömle

ebéd fott sonka, amennyi jól esik

vacsora 2 főtt tojás, saláta, friss paradicsom amennyi jól esik


4. nap - csütörtök

reggeli kávé, 1 zsömle

ebéd gyümölcs, és jogurt

vacsora 1 főtt tojás,sárgarépa (nyers, főtt egyaránt)


5. nap - péntek

reggeli kávé, 1 zsömle

ebéd 2 főtt tojás, 1 sárgarépa

vacsora grillezett csirke


6. nap - szombat

reggeli kávé, 1 zsömle

ebéd 2 főtt tojás, 1 sárgarépa

vacsora grillezett csirke


7. nap - vasárnap

reggeli tea citrommal

ebéd akármi (ha betartottuk az előző napokban leirtakat)

vacsora akármilyen gyümölcs korlátlan mennyiségben


8. napon kezdjük előről a diétát.Ha becsületesen betartottuk akkor 9 - 10 kg-al leszünk könnyebbek a második hét végére.3 évig nem jönnek vissza a leadott kgk.Alkohol tilos.

----------------" " " -------------


Ezzel ellentétben azért kezdem kedden, mert az esetben a grill-csirke nem szombatra, hanem vasárnapra esik. És hát ugye akkor legalább a vasárnapi ebéd valóban legyen vasárnapi. :))

Még holnap reggel lemegyek, szétnézek valami vegyes csirke alkatrészekért hogy főtt hús helyett csirke kocsonyát főzök, benne fínom jó szopogatni való lábbal, egyéb csontossal is. Ha kapok lábat, akkor főzök, ha nem, akkor csak combot, mellét veszek, és zöldségekkel összepárolom. Amikor már levesre is éhezek, akkor sós vízben megfőzöm, alaposan bezöldségelem, és kész a levesem is. :)

75. Napsugár8 (válaszként erre: 74. - Matrica84)
2021. jan. 4. 14:26
Én is egy régi-régi hoxás hölgy naplójából loptam, aztán bemásoltam a saját "Fogyózós" naplómba. Bárki olvashatja. Mindjárt kikeresem és ide rakom.
74. Matrica84 (válaszként erre: 73. - Napsugár8)
2021. jan. 4. 14:14

Be tudod esetleg ide másolni ennek az "orvosi diétának" a mintaétrendjét? (Több is fut ilyen néven, olyat keresek, ami valakinek már bevált.)

De szívesen veszek bármilyen mintaétrendet, ami egyszerű, nem túl drága vagy különleges alapanyagokból áll, és nem végletesen drasztikus. Nem hosszú távra kellene, csupán kezdeti lökésnek.

73. Napsugár8 (válaszként erre: 72. - 55Judit)
2021. jan. 4. 13:46

Gratulálok!

Pontosan ezért választottam a Súlykontrollt, mert ha az alacsony GI %-os kategóriába tartozó alapanyagokból készítem a kajámat, lassabban éhezek meg, hamarabb is telít, így gyakorlatilag bármit ehetek, bármikor.

És ez az, amit én is csinálok már évek óta.

A GI % eredeti besorolás szerint:

- alacsony a 0 - 55 % között

- közepes az 56 - 80 %

- magas a 80 -100 %


Aki fogyni szeretne, a Súlykontroll egy kicsit szigorított a határokon:

- alacsony a 0 - 30 % között

- közepes a 31 - 60 %

- magas a 61 - 100 %

Nem mondja, hogy kizárólag csak alacsony kategóriás kajákat ehetünk, saját belátásunk szerint állítjuk össze a napi kajánkat. Egy-egy kis átcsúszás nálam is előfordul. De tudjuk: meg kell adni a testnek amit megkíván, és aztán megy a verkli tovább.


Én holnap reggel először a 2 hetes Orvosi Diétát csinálom meg, utána térek vissza erre a Súlykontrollos kajálásra. Nekem ez bevált. Lassan, de biztosan.

2021. jan. 4. 12:02

Most örömködök kicsit, mert úgy érzem jó úton járok.

Én a szénhidrátféleségeket nagyon szeretem, mindig úgy éreztem anélkül nem lehet jóllakni. Kiderült, hogy nagyon is jól lehet, sőt tényleg igaz hogy később éhezik meg nélküle az ember, és olyan nagyon nem is. Nincs az az érzés hogy úr Isten, időm sincs készíteni semmit annyira éhes vagyok, ezért ami a hűtőben legközebb van hozzám, inkább azt gyorsan befalom. Sokszor éreztem hogy jól sem lakok, ezért ettem folyamatosan.

Ennek sikerült véget vetnek már jó ideje, ezért hál' Istennek nem híztam tovább. de nem is fogytam, az eszem pedig mindig a hűtőben járt, de türtőztettem magam.


Nem akarom türtőztetni magam. Enni akarok akkor amikor jól esik, és annyit amennyi jólesik. Nem volt semmiféle újévi fogadalom, az elhatározásom egybe esett a 30-adikai teliholddal. Ezt követi ugye a fogyóhold, ami tudva lévő, segíti a fogyást is. Na, ekkortól kezdtem el a szénhidrát egy részének lecserélését zöldségre és fehérjére, és a maradék napi szénhidrátot délig vagy kora délutánig elfogyasztom. Nem mérek semmit.


Jelentem jól vagyok és egyre jobban, már 2 kiló lecsusszant, gondolom ez víz eddig, de ettől mégis könnyebbnek érzem magam, lendületesebb vagyok, és az érzés hogy beindult valami megszorítás nélkül, az maga a csoda. Legalábbis nekem. Mert amikor több ízben megszorításokkal, diétákkal próbáltam fogyni, mindig ott motoszkált a fejemben hogy ez csak egy kúra, és ha visszatérek a megszokotthoz, ugyanaz lesz az eredmény is. Na most nincs kúra, olyat akartam beiktatni ami egy lájtos életmódváltásnak felel meg, mert én a nagy változtatásokat sem tűröm. Ha belegondolok a változtatást nem is most kezdtem, mert elég régen ha eszembe jut valami ami hasznomra válhat, azt be szoktam vezetni állandóra. Ez is egy ilyen, és úgy tűnik a legnagyobb változást ez hozza meg.


Pénteken méretkőztem először, ugyanakkor fogok mindig. Most azért nézegettem a mérleget, mert kíváncsi voltam tényleg a súlyvesztéstől érzem-e magamat jobban.


Sok sikert nektek is, és várom a sikerbeszámolókat!

2021. jan. 4. 11:15
Akkor Hajrá minden karcsúsodni vágyónak:))!!Még én is szeretnék tavaszig 1 kicsit.
2021. jan. 4. 10:31
Ma is sikerült legyalogolnom az egy órácskát. Ki kell használni, amikor nem esik, és nem csúszik. Ahhoz még hosszú a tél, hogy a végét várjuk a 4 fal között. Friss levegőn frissebben lépkedünk. :)
2021. jan. 4. 10:30
Én pedig ha 70 alá tudnék menni, akkor a magasságomhoz mért ideális súlyhoz képest még mindig maradnak kb. 5-6 kg "biztonsági tartalékom".
68. 55Judit (válaszként erre: 67. - Unom)
2021. jan. 3. 11:17
Én a közérzetemet szem előtt tartva jelöltem ki a kilót. 64-nél jól éreztem nagyon magam. A csontjaim sem látszottak ki. :)
67. unom
2021. jan. 3. 11:03

Lehet jobb a célt nem kilókban megadni.

Én azt szeretném, ha a 36-os farmerem újra lenne rám🙂

66. 55Judit (válaszként erre: 63. - Napsugár8)
2021. jan. 3. 10:28

Úgy legyen!

Én 160 centi vagyok és 74-ről indultam 1.-én, most 73 vagyok. Erős csontozatú vagyok.


60 kilósan csont sovány voltam. 64 kilósan energikus voltam jó közérzettel. Ez elég régi történet. Az elsődleges célom a 64 kg elérése, ha ott leszek, majd látom hogy érzem magam a bőrömben.


Bár nem célom a szénhidrát számolása, ma mégis megnéztem a tervezett ételek alapján estig mennyit fogyasztok. 100gr körül lesz.

65. Napsugár8 (válaszként erre: 64. - Unom)
2021. jan. 3. 10:18
Akkor te nagyon csinos vagy így is, persze megértem, ha zavar, és igazad van, jobb még akkor elkezdeni túladni rajta, mint amikor már jelentős többlet rakodott. Sikerülni fog. Mindent bele. :)
64. unom (válaszként erre: 62. - Napsugár8)
2021. jan. 3. 08:53

Nálam nem erről van szó. Ez a 8-10 kiló mostanában jött fel. 1,5 éve 56 körül voltam.

Elfelejtettem írni, hogy 170 centi vagyok.

2021. jan. 3. 08:48

Ezek szerint mi 3-an kb. ugyanannyit tervezünk leadni, és ezek szerint más-más módszerrel. Persze az egyéni körülmények, lehetőségek eltérőek, de jó lesz (jó lenne) látni, tudni, hogy kinél hogyan alakulnak a dolgok.

Aztán bízzunk benne, hogy majd még mások is csatlakoznak hozzánk. Látva kitartásunkat, és megtáltosodott sikereinket!!! :))

62. Napsugár8 (válaszként erre: 61. - Unom)
2021. jan. 3. 08:46
Erről olvasni sok helyen. Hogy amikor már jelentős felesleget leadtunk, az utolsó 5-10 kg már valami miatt sokkal lassabban, nehezebben megy le, mint a korábbiak. Csak tudnám, hogy miért?
61. unom
2021. jan. 3. 08:15
Megvolt a mérlegelés, 66,2 kg. Vagyis kb. 8-at kell leadnom.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook