2012 januárban indul a babaprojekt! (beszélgetés)
Egyébként tavaly is használtam ovutesztet és egyértelmű volt abból is, hogy nem vagyok rendben.
Az a lényege, hogy elvileg 1 nap van amikor a tesztcsik erősebb mint a kontroll nagyon max 2 nap. Nekem minden hónapban volt van 5-6 nap amikor majdnem olyan sötét volt a teszt mint a kontroll de csak majdnem és utána meg szépen elkezdett halványodni.
A pg53 mikroszkóp meg mutatott peteérést. ugyhogy én abban nem bizok.
De a pisis ovuteszt az jó. Ha odafigyelsz hogyan kell értelmezni akkor mindent világosan mutat.Nálam tavaly mondom mutatta hogy próbálkozik a szervezet de nem jut egyről a kettőre. Volt hogy 50 nap után duphastonnal hoztuk meg, és abban aciklusban 3szor próbálkozott a szervezet de sose lett belőle semmi. Ezt is a teszten láttam.
Én nem kapok semmilyen hormont most:)) Már irtam egyszer. Tavaly végig toltam 3 closti 3 merional és 3 closti+merional kurát, és semmi, nem reagáltam.
Most volt 3 hónap szünet, csak sárgatestet kaptam. Most megjött és most tisztán, gyogyszerek nélkül leszünk 2 hónapig, a doki szerint nagy az esély rá. Szóval most nincs ami bezavarja az ovutesztet:)
A lányunk is a gyogyszer abbahagyása után jött össze első hónapban.
szia!
pontosan 2 év 2 hónap és 10 nap telt el a zebrás tesztig.
16évesen mondták először, hogy pcos-em van, de mivel akkor az egyetlen cél az volt, hogy megállítsák az állandó vérzést, diane-t kaptam. aztán jött egy komoly párkapcsolat, így váltottam yadine-ra és szedtem összesen 10 évig gyógyszert.
crohn/colitis-gyanú miatt hagytam abba, majd ha már abbahagytam és úgyis 1 hónapja költöztünk saját lakásba, hát gondoltuk belevágunk.
1 évig semmit nem csináltunk, csak vártuk "hátha", na meg azt, hogy talán rendeződik a vérzésem, ami változóan 15-65 nap között jött meg random módon.
az első év vége felé szedtem majd 2 hónapig szteroidot (nem a pcos miatt, de akár arra is jó lehetett volna) majd a második teljes évben metet 3x850es végső dózissal.
a szteroid szedése után többé nem volt spontán vérzésem, csak norcoluttal.
2. év végén 1 ciklusban bromó, ettől spontán vérzés (pé nélkül), majd 3 hónap closti, mindig ciklus 1. napjától. 1. hónapban még pé sem volt, norcolut lett a vége, 2. hónap tankönyvi görbe, 3. hónap babás.
közben mivel nem javult semmire a bél-bajom, így a gasztrós végérvényesen letiltott a metről... pont a 3. stimulált hónap közepén... pé után pár nappal... de csodák csodájára a met abbahagyása után lehetett még egy pé, mert a kisfiam kb ,5 héttel később fogant, mint azt vérzésből és görbéből bárki is következtette volna.
szóval a met abbahagyása után 2 nappal megfogant a mi csodánk :)
pedig már arról volt szó, hogy utolsó stimulált ciklus, utána megyek diagnosztikus laparra...
kb ennyi... így ami elsőre eszembe jut...
ja, a mi kis csodánk meg itt kínlódik mellettem... nem akaródzik elaludni neki (na meg peluscsere kéne :))
Szia!
Remélem jó hírekkel kecsegtet a doki! Nekem is volt átjárhatósági,bár nekem műtéttel csinálták,a drillinggel meg a tükrözéssel együtt. De még hangoztatta a dokim, hogy csinál olyan ultrahangos átjárhatóságot is. Remélem minden rendben lesz veled! Írj majd!
Jó reggelt mindenkinek!
NAGYON bizakodó vagyok. Tavaly egész évben mértem a hőt, persze tudjátok hiába.DE alényeg, hogy az alaphőm 35.9 volt.Mindenki mondta, hogy nagyon alacsony. Nos most 3 napja hogy megjött és 36.6 :))))szóval elee magasabb az alaphőm, ugyhogy hátha ez már jelent valamit!!!
Remélem jó híreket mond a dokid és belevághattok a kis tesóba.
Várjuk a fejleményeket.
a metformin a hatóanyag... szóval a metfogamma is metformin...
egyébként érdemes többet megpróbálni, számít a vívőanyag is (pedig elven nem befolyásolhatná). a merckformin jön be a legtöbbeknek. én metfogammát, merckformint és meforalt is próbáltam. nekem sem volt jó semmi. igaz, nekem nem volt ir-em.
most hagytam abba a szoptatást... és a tökös stimulált ciklusból van... (pcos-es vagyok szintén) szóval valahol a doki döntése, hogy kapok-e gyógyit, hogy mennyire látja úgy, hogy belevághatunk a tesóbabába.
az uh-s átjárhatósági biztos jó... nekem műtét lett volna... de közben zebrát pisiltem :)
Hát ahogy közeledik úgy igen azt hiszem egyre jobban,főleg ha rá gondolok.
ultrahangos lesz.
Nem tudom írtad e már,hogy miért függ az orvostól?
ja, nem is gondoltam, hogy félsz... de gondolom izgulsz eléggé... vagy nem?
milyen átjárhatósági lesz?
lesz, ha rábólint az orvos.
aztán meg ki tudja... a tökire is bő 2 évet vártunk... szóval lehet, messze van még az a tesóbaba.
Szia! Nem félek,legalább is eddig aztán majd meglátjuk.
Szeretnék túl lenni rajta.
Olvastam más fórumokon,hogy előtte vettek be fájdalom csillapítót és görcsoldót,lehet hogy meg próbálkozom vele rosszabb biztos nem lesz.
ÓÓÓ de jó hogy nektek már kistesó projekt lesz:::)))
2 nap... hú, gondolom, tiszta ideg vagy már.
én már attól tök izgatott vagyok, hogy 4 nap múlva megyek orvoshoz, és egyáltalán végre szóba hozom, hogy talán indulhatna a tesóbaba-project, ha ő is áldását adja rá.
szia!
fura... kórházi dolgozóként pcos-re illett volna jobb ellátást kapnod, nem pedig műtétet :/
metformint nem szedtél még??? még a stimulálásnál is előbb választandó.
Szia Rami!
Örülök,hogy itt vagy és Te is csatlakoztál hozzánk.
Reméljük neked is ez a hónap meghozza gyümölcsét:::)))
Nekem már csak 2 nap és csinálják az átjárhatóságit.
Utána pár nap és meglátjuk,lesz e peteérés.Nagyon bízom már benne!
Sziasztok, én még új vagyok a Hoxán, de úgy éreztem muszáj regisztrálnom! Olyan jó dolgokat lehet itt olvasni meg olyan jó csoportok verődnek össze! Ha nem bánjátok én is szeretnék jönni!
Februárba lesz egy éve hogy eldönttük babát szeretnénk, azóta sokmindent megjártam. Én már 14 éves korom óta tudom, hogy PCOm van és nem kellett ezért kivárni az egy évet, egy hormon vizsgálat után mindjárt kaptam norcolutot meg clostit, de nem hasznát, 2-3 ilyen próbálkozás után jött a műtét, petefészek drillig, átjárhatóság, méhtükrözés, mindenhol minden rendben. Azóta 3 szor jött meg a vérzésem, persze peteérés soha nem volt, nemrég kiderult, hogy magas a TSHm erre letroxot kaptam ez most lehúzta és a következő vérzésnél már nem clostival stimulálunk, hanem Merionál injekciót kapot. Szóval arra várok, hogy megjöjjön. Mondjuk azt el kell ismernem, ha nem lennék kórházi dolgozó (újszülöttön dolgozok) és nem lennék erőszakos még nem tartanék itt sem!
Mindenkinek jó babásodást, kívánom, hogy legyen kisbabánk még ebben az évben!
:)
a hőmérés az jó. nekem egyértelműen mutatta, hogy babás vagyok :D
Hát nem tudom mi lett velem de ma megjössz szóval mához 13 napra kiderül, hogy beborul -e. Remélem inkább derül majd mint borul.
Jövhét üresjárat, sok pihi és vidámság és társai, és utána héttől indul a hajrá:) 1 év után végre talán nem eleve veszett fejszeként indul a dolog. Remélem. Piszok hosszú egy év volt. Ha minden rendben lett volna már nem egy hanem 2 gyerkőcöt dugok ma este ágyba. Na hátha majd most.
Nem lehet oylan, hogy nem, tuti sikerül!!!!
Apánkat tömöm c és e vitaminnal :) Én meg mérem a hőt, veszek ovutesztet és kilessük azt a bizonyos napot akkor is:)
és a metet nem próbáltátok?
tudom, hogy nincs IR, de attól még lehet hatásos.
drillinget én nem engednék csak úgy. persze ha mást is csinálnak, és mellesleg drillingel, ha már egyszer ott jár, az még OK, de csak ezért vágni... hát nem tudom...
Jó reggelt!
Nagyon drukkolok,hogy legyen.
Én valahogy úgy gondolom,hogy nem kell eljutnom gondolatban,műtétig.
Már az átjárhatóságit sem tartom szükségesnek,de persze az sem árt ha megnézik.
Nem félek semmitől.
Ennyire pozitívan még sosem álltam ehhez a folyamathoz.
Ráadásul nálunk a családban mindenki 28 évesen szült,csak nem én fogom megszakítani ezt a hagyományt:::))))
Kíváncsian várom a fejleményeket,írjál!!