2011 Októberi babák (beszélgetés)
Nálunk is küzdelem volt a porszi, de bevált az odaadom és ő csinálja dolog. Most már nem akarja magának csinálni, viszont van hogy ő visz a porszívóhoz, hogy szívjunk, mert tele az orra. Tényleg minden baba más. Ja és a plüss nyuszi orrát is szívjuk rendszeresen.
Törpémviszont mondja, ha kaka van a pelusban. Mondja hogy tata és húzza a pelust.
Igen,a pakolás nálunk is megy,pakol innen-oda aztán vissza,pakol vödörből ki-be,ezzel Angi is elvan sokáig,de gondoltam valami "konstruktívabb" játék is kellene :)
Vettem filctollat is,nem rajzol vele,csaka kupakokat szedegeti le róla vagy a szájába veszi...úgyhogy a rajzolást halasztjuk :)
Nekünk a doktornénink úgy mondja, hogy tengervizes oldat be, porssívóval ki, utána a Nasivine.
EGyébként az én lányomnak is van kiütése nbyáron, ha túl meleg a fürdővize, szerintem melegkiütése lehet.
Hű, akkor tényleg előre haladt a picurom, most már ott tartunk, hogy olvasom a mesét, és egy csomó szót direkt kigahyok, és ő mondja, vagy ha nehéz, elkezdi, szóval tudják már kívülről a meséket, mondókákat simán:)
Egyébként mondja, hogy hívják, hány éves és hol lakik. De egy-egy szóval beszél, természetesen nem kerek mondatban.
Mi is nemrég váltottunk. Már úgy láttam, hogy 16 hónaposan túl nagy ahhoz, hogy 9 hós tápszert igyon, már az összetétele sem megfelelő szerintem. Nem elég neki. Úgyhogy mostantól reggel este azt issza, sőt azt hiszem be kell vezetnünk a szilárd reggelit.
Nem kell bevezetni a tejitalt, olyan mint amikor tápszert váltasz korhatár szerint.
Igen, mi már a reggeli tápszert lecseréltük 12+-os tejitalra. Azt kapja először mikor felkelünk, de csak kb. 1,5 dl-t. Utána rögtön eszik még a mi reggelinkből amennyi jólesik neki. Próbáltam már banánost, natúrt, eddíg mindegyiket szívesen itta. VAn amikor a natúrba szórok pici instant kakaóport. Estére még megmaradt a tápszer nem sokkal lefekvés előtt, de az is kisebb a teljes adagnál, mert előtte vacsizik.
A tejitalt én nem vezettem be, hanem rögtön adtam a tápszer helyett.
Mi használtunk már tengervizeset,Physiomer baby-t,szerintem jó,én is használok egyébként,allergiás vagyok mindenre.
A Nasivin Sanft-ot nem ismerem,az kifejezetten babáknak való?
A porszi nálunk is küzdelem :( szerintem mindenhol...nem tudom,hogyan lehet megoldani egy ekkora gyereknél?!
Iszik valakinek a babája valamilyen tejitalt?
Azt veszem észre,Angi már nem szívesen issza a tápszert,szerintem le kéne cseréljem tejitalra.
Csak simán azt adom tápszer helyett vagy azt is be kell vezetni,mint a tehéntejet?...és mondjuk egy adag tejital kivált egy adag tápszert?Úgy értem van olyan tápláló,stb...?
Mi se nagyon beszélünk,csak egy két halandzsa szót mond... :)
Bár valamelyik este megszólalt,hogy adide,adide... :)...de azóta nem mondta.
Hogy vannak a pöttyök?
SZiasztok! Lányok ki vagyok akadva....kicsi lányom mondja a számokat egymás után, és számolgatja az ujjait. Hozzáteszem, ez úgy kezdődött, hogy apa zsipp-zsupposat csinált vele, számolt, és egy idő után ő mondott apa helyett minden második számot. Na ezt jól elújságoltuk, most nagyi mindent megszámoltat vele. Mindent.
Kicsi lányom így ma ebédnél a bébiételes üvegen valamit elkezdett számolgatni. Igaz a végén már kimaradt egy-két szám, de ne már.
Ne számoljon még. 16 hónapos. Mit fog csinálni az oviban????
Eü. törvény
25.§ (5) A betegnek joga van ahhoz, hogy vizsgálata és gyógykezelése során csak azok a személyek legyenek jelen, akiknek részvétele az ellátásban szükséges, illetve azok, akiknek jelenlétéhez a beteg hozzájárult, kivéve, ha törvény másként nem rendelkezik.
Márpedig mint törvényes képviselőként te határozod meg, hogy a gyermeked kinek a jelenlétéhez járul hozzá - pl. a magadéhoz.
Nem küldhetnek ki, persze ha úgy érzed könnyebb lesz, ha kint vársz, az más.
A házirend nem korlátozhatja a törvényben biztosított jogokat.