2011 Októberi babák (beszélgetés)
Szegény babuci :( Remélem azóta már jobban van.
Nagyon kivagyok már... még mindig beteg Atti. Visszavittem a dokihoz, szedjük a gyogyót, menjünk vissza hétfőn. Ez már a 3. hét! És ma pont elég rosszul volt, egész délelőtt folyt az orra, mint a vízcsap, nyűgös volt, mint még sose, csak sírt és csak az ölembe nyugodott meg és bújt belém, nem is volt még ilyen. Amúgy meg egyszerre jönnek a fogacskák sé láthatóan az is zavarja.:(
Nem, azt mondta a doktor néni, hogy 3-4 hónap múlva jön a második.
na beadattuk ma a kullancs ellenit. így nyugodtabb vagyok...
Értem,és a másodikat együtt kapja meg a 18 hónapossal?
Nekünk még ez lesz az első, mert amikor kapta volna beteg lett és több, mint 1 hónap múlva volt ez a szabad időpont.
Köszönöm. Azóta gond az evés, amióta beteg, egyébként jó étvágyú baba. Remélem, ha teljesen meggyógyul, visszatér a régi énje, mert ez borzasztó. Csak Cebiont adok neki már ősztől kezdve.
Még nem próbáltuk,épp ezért kérdeztem,van-e valaki,aki adott már olyan ételt a babónak,amire Ő allergiás.
Én konkrétan a banánra és az eperre,banánt már lehetne ugye adni,de még nem mertem...
A 2. bárányhimlő ellenit a 18 hónapossal együtt?
Nekünk így ajánlotta doki.
Épp holnap kapja a bárányhimlő ellen. A 18 hónaposat meg majd áprilisban.
Próbáltátok a banánt, ízlett a picinek, és lett baja tőle??????
Nekünk a 18 hós szuri után ajánlották, 2 éves korig jó beadatni, de szerintem én sem adatom be - bár még nem beszéltem erről a doktornénivel, hogy ő mit javasol, így még nincs eldöntve a dolog.
Szia - figyusz nem tudom, hogy adsz e a picinek multivitamint, de ha nem próbáljátok ki, mert nekünk nagyon bevált, Huni nagyon rossz evő baba, és már olyan két-három hete kapja a multit és azóta sokkal jobban eszik és iszik is ami nagy szó, mert mi sem vagyunk nagy ivók!!!! Persze nem minden nap egyforma az étvágya, de sokat lendített a dolgon és lehet, hogy a betegségből is könnyebben kilábal majd!!!!!! :-) :-) :-)
Tegnap voltunk dokinál, mert már hete nem tágít a nátha és hete a köhögés. Doki is csodálkozott, hogy hogyhogy nem gyógyultunk még meg!? Hát, azt én sem tudom. Láza nincs, nem is volt, lehet azért ilyen hosszadalmas? (Rám ütött volna?) Étvágya azóta nulla. Reggel semmit nem eszik, tízóraira a gyümit megeszi, délben 5 kanál, délután joghurt, este sem akar enni, de erőltetem, általában a tejpápből eszik keveset. A baj az, hogy nem is iszik. Mikor jó az étvágy, akkor is csak 2-3 dl iszik naponta, most meg még annyit sem. Le is fogyott, látszik rajta.:(
Egyáltalán nem adatom be.
Van valaki aki a bárányhimlő oltást a 18 hónapos kötelezővel együtt adatja be?
Szerencsére semmilyen mellékhatása nem volt, mi a bárányhimlővel egy időben adattuk be.
Igen, egy éves kor után már lehet, de most kell elkezdeni. Ezen filózok.
Ezt már ilyen korban lehet kezdeni beadatni?
Igen, mi beadattuk. Három hete kapta az első adagot, jövőhéten megyünk a másodikra :)
Sziasztok! Van aki beadatta a kullancs elleni védőoltást?
Attilámat is főleg a használati tárgyak kötik le. Egy kiürült akármilyen flakonnal nagyon sokáig képes játszani. Imád a konyhában pakolászni, kivesz edényt, fakanalat és kevergeti a semmit:)
A másik nagy kedvenc a mindenre felmászás. Előkapj egy dobozt felmászik rá, nyitogatja az ajtókat. De igazából mindenre felmászik. HA elrakom a játéktartó dobozait, akkor a kismotorját borítja fel és arra mászik rá, vagy a szennyestartót.
Viszont végre kezd ráérezni a motorozásra is. Eddíg sírt ha ráültettem, aztán magától ráült nézte a tv-t róla, most a napokban megtette vele az első métereket.:)
Ahol viszont a leginkább leköti magát este a fürdőkád. Ott órákig képes lenne játszani. Úgy kell mindíg kirángatni még akkor is ha már majdnem elalszik .
A konyha szintén remek játszótér nálunk is.
Lányok,van közetetk valaki,aki allergiás valemiylen ételre,de a babónak adott már?
Én allergiás vagyok a babánra,eddig nem adtam Anginak,a védőnő szerint mostmár óvatosan megpróbálhatom,de egyre csak halogatom,eléggé félek...
Nálunk szerencsére a konyha a földszinten van,csak enni járunk le,akkor az etetőszékben van,napközben az emeleten vagyunk,úgyhogy nálunk nincs iylen veszély :)
Pakolás nálunk is megy. Mi az ami leköti, a játékok nem igazán, de a konyhaszekrény rejtelmei, először a műanyag edényeket engedtem neki, most már megtalálta a szűrőket, tölcséreket. Meg szeretne játszani a robotgéppel, kenyérpirítóval, stb. - ezek épp a szekrény aljába vannak-, de nem engedem, no meg a liszt, cukor, stb., nem győzök rászólni, de nem tágít!
A Milumilnek is van banános.
Nálunk is mondja, hogy kaka van, de nem tisztán hanem engem utánozva, mert mindig én mondtam, neki, ha volt a pelusban, hogy kakavaaaaaaan, és ezzel a hanglejtéssel utánozva mondja, ma reggel is mondta nekem, de én nem éreztem és nem vettem komolyan, de pedig kellett volna, mert tényleg volt, és jól össze is kente a drágámat. Mostmár figyelek mit mond a gyerek :-)
A rajzolás nálunk nagyon megy, de nem papírra. Falra, csempére, padlóra, bútorokra. Sokszor olyan a ház mint egy galéria. Még jó, hogy lemosható. Aztán kezdi előlről.
További ajánlott fórumok: