2010 júniusi babák (beszélgetés)
Úgy hülye ahogy van ne is halgass rá:D
Egyébként igazuk van,anyu is mindig mondogatja,hogy én ilyenkor már ezt meg azt ettem.Mondjuk én be is gyorsítottam,2 naponként újat kapott,az első zöldség után egy héttel meg már husit is.Lassan lehet majd csalok én is;)Meggyógyultunk már,ma voltunk úszni is.
Csak nehogy valami baleset érje a védőnő mérlegét :D
:D Az biztos, hogy lehetne egy kicsit rugalmasabb :))
Na látod, legközelebbre betárazol még egy üveg teát is! ;-)))
Csak most kezdtem el ízesítgetni neki, elvégre már majdnem 7 hónapos. Már kapott húslevesből is répát meg krumplit pipihússal összeturmixolva. Nagyon bejött neki! ;-)
Annyira emlékszem, hogy állandóan panaszkodtam anyóséknak, hogy a lányom nem eszik semmilyen főzeléket. Mondták is, hogy ne is csodálkozzak amilyen íztelen vackokat adok neki. Kedvesek,nem? :-D Nagyon fel voltam háborodva, hogy azt márpedig úgy kell adni és kész. Aztán egyszer amikor náluk voltunk, após eltűnt a gyerekkel és nyakig tőkfőzelékesen került elő a lányom, aznap az volt a kaja náluk. nagy büszkén előadta, hogy még hogy nem eszik a gyerek, két merőkanállal bevágott. Nagyon mérges voltam. Gondolhatod, hogy onnantól még annyira sem kellettek neki az íztelen vackaim. 7,5 hós volt ekkor és beláttam, hogy muszáj egy kis ízt is csempészni a kajájába. Elvégre egy évesen már azt eszik mint mi. Ha úgy haladunk ahogy az okosok mondják, soha nem fognak rendesen enni, vagy addigra meg is őszülünk.
Mi jól vagyunk, köszi. Ti meggyógyultatok?
Pont így gondolom én is... Bántam is, hogy nem tömtem meg jól előtte :))
Hahahaaa,ez jó:)))) Hát ilyet már,hogy 18 deka? Normális ez a védőnő???
Soha nem szerettem ezt az "ennyinek kell lennie" dolgot, elvégre mi sem vagyunk egyformák.
De ez a 18 dkg pont annyi, hogy kaka elött vagy után mérték vagy evés elött vagy után...
Hú akkor te csalsz:D Elhiszem,hogy úgy ízlik neki egyébként milyen ízetlenek ezek a zöldségek:S De Pannimat nem zavarja szerencsére.Mi újság nálatok?
A lányommal én is így jártam. Gondolkodtam is, hogy most hogy csináljam. Először most is gyümikkel kezdtem, majd a zöldséget kevertem a gyümikkel, majd egyre kevesebb gyümit raktam hozzá és most ott tartunk, hogy jobban szereti a zöldséget mint a gyümit. Persze már rakok bele egy pici sót is, esetleg petrezselymet. Nem véletlenül nem eszi meg a bolti főzeléket. ;-)
Akkor lehet, hogy ezzel rontottam el.. :))
Azt holnap kap,almalevet már ivott.Én a zöldségekkel kezdtem,azt hallottam,ha először gyümit kap utána nem biztos,hogy a zöldséget megeszi.
Köszi, lehet, hogy én is veszek neki. A brokkoli nagy része nálunk a kukában landolt. Újabban a répa, meg a krumpli se jön be neki annyira. Egyre válogatósabb a csajom. Csak azt nem tudom, ha már most ilyen, akkor mi lesz később!? Az almát nem próbáltátok még? Mi azzal kezdtük.
A paszternák olyan mint a fehér répa csak édesebb,valahol olvastam róla aztán vettem nagyon ízlett neki.Eddig csak a brokkolira finnyogott,de azért azt is megette végül.
Zsófi baba tegnap volt 7 hónapos
Hát a paszternákról még én sem hallottam...milyen az, finom? Mindent elfogad a bébi, amit adsz neki? Egyébként az őszibarack is talán segíteni fog a "kaki gondon" :)
Tiéd mennyi idős,hogy hívják?
Hát eddig kapott krumplit,répát,brokkolit, sütőtököt,paszternákot(eddig azt se tudta az mi:D) meg ma őszibarackot.Tejpépet azt kap már egy hónapja vacsira,mert kevés volt a tejcsi.
Szívesen! Remélem, beválik. Miket eszik már a kislányod?
Én nem, mástól hallottam. Szerintem egy próbát megér.
Nem próbáltad esetleg tápba, vagy tejpépbe keverve adni neki?
Ancsi,rákérdeztem a tojássárgájára a spenótban,7 hónaposan már lehet:)De jó úgy is,ha csak krumplit raksz bele.Vagy már megcsináltad?
Katushi,ma voltunk úszni,de elfelejtettem megkérdezni,hogy meddig lehet elkezdeni járni,bocsi.De megyek holnap is megkérdezem,remélem nem felejtem el:)
És neked megissza a babád sima kamilla teát?Mert nálunk is gond a kaki de Pannicsak a hippeset hajlandó abba meg ki tudja mennyi a kamilla a simát kiköpködi.
Most megyek, mert hívnak :) Sziasztok!
Úgy tűnik, kevés. Délutánra, estére nyűglődős. Meg azért is, mert nem hízik.
Azért adod neki a tápszert, mert nem hízik? Vagy kevés a tejed?
További ajánlott fórumok: