2010 júniusi babák (beszélgetés)
Nekünk van egy könyvünk, elküldöm a linket, csak nem tudom ide szabad e kitenni.
Na, gyors voltál! :D Megnézem én is!
Én is azt hallottam, hoyg a mászást nem lehet kihagyni!
Én ilyet találtam, de a Dévényes csajszi nem pont ugyanígy mutatta:
[link]
Az a különbség, hoyg a videón a talpa alá teszi a kezét, és a baba a pacák kezének segítségével tolja el magát, és rászokhat (?) hogy kell vmi, amiben megtámasztja a lábát. Nekünk úgy mutatta a gyógytornász, hogy a tappancsa külső élét (ami a felhúzott lábánál felül van, nem a föld felé) kell megtámasztani, odanyomni a földhöz, nem a talpát.
Bocsi, nem tőlem kérdezted. :) Kriszti, azért válaszolj nyugodtan, engem is érdekel, hátha másikat tudsz!
Itt megtalálod:
[link]
Mi nála voltunk, megnézte Nórit azt mondta, hogy karácsony után megpróbálhatom kicsit mászatni. Néha próbáltam, de nem rendszeresen. Igazából már akkor négykézlábra állt és rugózott, mostanra mászik, de leginkább magától. Mondta, hogy fontos a mászás az agy fejlődése szempontjából, (diszlexia, tanulási zavar lehet a következménye) .Azt is mondta, hogy Ő diszlexiás és négy diplomája van. :D
Jójó, de nem a mozgást tanítgatni, hanem az agyukat. :) Pont az egyik régi júniusi mamánál olvastam vmit, hogy ha mond a picinek vmit, akkor már tudja mi jön. Persze ha Csonginak mondom, hogy gyere, és kalimpálok a kezemmel, izgatott lesz, tudja, hoyg felveszem, de nem tudtok vmi jó könyvet pl., amiből lehet ilyesmiket olvasni?
Na tessék, miért nincs még 2 kezed, hoyg felvedd ezeket a pillanatokat?!?! :D
De nem együtt a husival, hanem külön, ugye?
Talán a postástól? :P
Vicceltem csak, anyumat is ezzel húzták, mert a szüleimnek és nagyszüleimnek is mind barna szemük van, nekem meg szürkéskék. :)
Igen, ilyenek nálunk is vannak :). Tegnap pl. azt tanultuk, hogy azt az újságot nem tépjük szét, amit anya még nem olvasott el, ill. azt, hogy nem kapcsoljuk el a tv-t, amikor anya a híradót nézi.
Kriszti, hol vannak a neten azok a videók? A kúszásról is van fent?
Per pillanat arra, hogy az újságot nem annyira fontos elfogyasztani. Nagy a tudásszomja a gyereknek. Én először fordulni próbáltam tanítani. Mondtam neki, hogy fölemeljük a lábat és oldalra fordulunk. Ez Jankának nagyon tetszett, Ő is emelgette a Nóri lábát.:) Persze nem ettől tanulta meg. Viccen kívül mi voltunk konduktornál, Ő megmutatta, hogyan kell a mászást, ülést tanítani a gyereknek. Vannak fönt a neten róla videók.
Ó, dehogynem. A Katának is van kistesója, de ő már 2 éves, szóval nagy. A pici valahogy mindenkinek érdekes. Janka mostanában egyenesen emelgetni próbálja. Ma délelőtt azzal szórakoztak, amíg én pelenkázni próbáltam Nórit Janka fölállt a kiságy szélére és ezen röhögtek. De ahogy mondom, hangosan nevetett mind a kettő. Nagyon aranyosak voltak.
Tudom, nem tőlem kérdezted, de én megpárolom.
Igen, irigylem is tőle a szemeit :) Nem tudom, honnan van neki ilyen gyönyörű, a barna szemű szüleitől biztos nem. :)
Nem lett, ma reggelre tele lett a pelusunk. Az alma Zsófit nem fogja, viszont olyan büdi lesz tőle az output, hogy a szomszéd is megérzi :)
Közben gyorsan megkérdezem, hogy Ti tanítgatjátok már a piciket valamire? :)
Mindjárt nekiállok a fehérrépának, és még kicsit rendbe kell szedni a lakást, mert jön a gyógytornász, meg porszívózni, ááá..
Évi, az almát nyersen teszed bele?
Annyira édi lehet, ahogy csodálja a nagyokat! :) Gondolom a nagyok meg nem is foglalkoztak vele, inkább felnőttes dolgokkal. :)
Nagyon cuki azokkal a hatalmas kék szemeivel! :)))
Pedig a gyümi husival nagyon finom,csináltam husi-alma-sütőtököt Pancsinak el is irigyeltem tőle olyan fincsi volt:)
És ettől nem lett dugulása Zsófinak? Nekünk egy picit az alma is megfogja a pocakját. Viszont még nem próbáltunk gyümölcsöt husival! :) Köszi a tippet!
Én is, max rövidtávon, ha hátul marad a talp, és sietek, akkor merem hátra, de csak pár perces úton. Mindig csodáltam, akik hátul merik vinni a babát, úgy, hogy nem ül vele ott senki!
Kis drága! :) Ő nem próbált becsatlakozni a nagylányok játékába?
Nem, most Mickey egér. Este 9-kor alkudozott az apjával egy 1 órás filmre. Megbeszéltük, hogy max. a fele Megnézte félig,de az kevés volt neki. Nórikám, egyem a szívét mindenkinek örül. Egyenlőre nem fél az idegenektől és csoda érdekes két játszó háromévest figyelni.
Tettem fel ide még egy képet a kis fogatlanomról :).
Na már megint a South Park? :D
Nóri örült a vendégeknek?
Ezek nagyon szép kaja mennyiségek és még nem számoltad a csokit. ;D Lesz itt hamar kúszás mászás.Ez az almás banános főzi Nórinak is bejön.
Világ életemben látásproblémákkal küzdöttem.:D Csongit is megnéztem, Ö is nagyon cuki! A hiszti tárgya:mesenézés. Nem akart a nagyságos leszakadni a számítógépről, egyszerűen nem volt hajlandó elindulni fürdeni. A vendégünk Janka barátnője volt az anyukájával(mert ugye ebben a korban már az is van) A két lány szétszedte az egész lakást, de olyan helyesek voltak. A játszótérről ismerjük őket, csak az ősszel elköltöztek és a kislány ovis lett, így már rég nem találkoztak.
További ajánlott fórumok: