Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 2008 Májusi Babák fórum

2008 Májusi Babák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
57. ice kuszi (válaszként erre: 56. - F8b9e782de)
2009. júl. 17. 23:17

Igen, a vérszegénység miatt kell sok husit ennie, meg azért, mert most nem ehet tejterméket, és a fehérjeszükségletét így csak husival lehet fedezni! Nelli végülis szereti a húst, sőt talán szívesebben eszi a husis ételeket, mint a hús nélkülieket. Végülis a te kislányod megeszi a felvágottat meg a virslit, az már hús, legalábbis egy része. Mostanában Nelli is egyre jobban eszi a felvágottakat, bár nem sok félét ehet meg, mert a legtöbb-ben van valamilyen tejszármazék.

Nem akarom elkiabálni, de ma már annyit evett, amennyit régebben szokott, remélem így is marad!

Szegény kis Puncori, biztos a meleg miatt nincs étvágya! Ahhoz képest Nelli még egész jól viseli, bár a délutáni alvásból ma is kétszer felébredt, nagyon melege volt! Már több, mint 30 fok van a lakásban, nagyon durva! Remélem holnap lesz egy kis enyhülés! Na meg ez a sok szúnyog... Nálatok is vannak? Nappal nem lehet kimenni a meleg miatt, este meg a szúnyogok miatt!:-(((

2009. júl. 17. 06:27

Persze,hogy megviseli a sok vizsgálat,még egy felnőtt is nehezen tűri.Ő meg szegény nem is tudja mire vélni.A husit a vérszegénység miatt kellene sokat ennie?Meg is eszi?Nekem Puncori csak ritkán eszi egy-két falatot.

Tegnap én is zöldbabfőzeléket sináltam.:-))Pár napja nekem se nagyon akar enni,biztos a meleg miatt.Pedig többfélét is elé teszek,de mind a földön végzi.

Nagyon nehezen bírjuk ezt a meleget,szinte egész nap nyűglődünk.Puncori is csak egy szál pelenkába van,de így is tiszta izzadt.Már a haját is levágtam,mert annyira melege volt tőle.Az esték is rosszak,nehezen alszik el,és sokat felébred.Tegnap is megébredt este 10-kor,elkezdett játszani és sak 11-kor aludt vissza.

2009. júl. 16. 14:57
Ti hogy bírjátok ezt a meleget? Nálunk nagyon meleg van a lakásban, 28-29 fok! Azon csodálkozom, hogy éjszaka azért tud aludni! Nappal sokszor nagyon nyügi, és nehezen alszik el!
2009. júl. 16. 14:55

Szia! Ma is dokinál voltunk. Nem küld kórházba, írt fel egyfajta kalóriapótlót, amit a teájába kell keverni, tápszert, stb. Meg hétfőn újabb vérvétel, sajnos! Már ez a sok vizsgálat is nagyon megviseli, ma is ahogy beléptünk a rendelőbe már visított, és kapaszkodott belém, alig tudtam letenni a vizsgálóasztalra!

Nelli is nagyon hisztis mostanában, lehet hogy a meleg miatt ilyenek.

Mit főzök neki? Ez jó kérdés! Tegnap zöldbabfőzeléket csináltam (habarás helyett a tápszerével és krumplival sürítve), ami délben nem jött be neki, vacsorára viszont egész jól ette. Viszont azt mondta a doki, hogy minden nap kellene húst ennie, úgyhogy ma bébikaját kapott, mert elfogyott a husija, és ebben a melegben nem akarok húst venni!

2009. júl. 15. 12:18

Most elolvastam.Hát ez a doki nem semmi,kár hogy hozzá kell visszamennetek.

Nekem is fél Puncori a dokiktól mióta az orr-fül-gégén megnyúzták.

2009. júl. 15. 12:15

Örülök,hogy jelentkeztél,már izgultam értetek.Sajnos a naplódat még nem sikerült elolvasnom,én is csak néha ideugrok a gép elé.Puncori iszonyat hisztis mostanában,alig hagy nyugtot arra,hogy itthon elvégezzek.Most is itt nyöszörög a lábamnál.

Miket főzöl Nellinek?

2009. júl. 14. 15:01

Szia! Még nem vagyunk kórházban! Remélem nem is leszünk! Leírtam mindent a naplómban! Egy kicsit jobb a helyzet, de még közel sem a régi!

Én is el vagyok havazva mostanában! Most még Nellinek is külön főzni kell majd, nem lesz egyszerű...

2009. júl. 14. 06:51
Látom nem voltál tegnap,remélem ez semmi rosszat nem jelent,és nem vagytok kórházban.Remélem minnél előbb írsz,izgulok értetek.
2009. júl. 13. 08:29

Érdekes néha milyen keveset esznek,mégis ennyi energiájuk van.Néztem Nelli fotóját,azért ő sem olyan vékony ahhoz képest mennyire nem akar enni.Persze az jó hogy az anyatejet elfogadja,sokat számít.

Nekünk ma nagyon rossz éjszakánk volt,alig aludtam valamit.Folyton nyöszörgött,és ciczett.Reggel meg kelnem kellett időbe,hogy végezzek,mert Fansinak megígértem kimegye vele bicózni.

Nagyon kiváncsian várom,hogy mit mond nektek a doki,majd írd meg.

48. ice kuszi (válaszként erre: 46. - F8b9e782de)
2009. júl. 12. 17:27
Szegény Picúr! Lehet, hogy amiatt nyűgös csak, hogy fáj a szájacskája! Remélem hamar rendbejön!
47. ice kuszi (válaszként erre: 46. - F8b9e782de)
2009. júl. 12. 17:25

Szia! Nálunk is vannak ilyen nyűgös napok, főleg most, hogy nem eszik rendesen, egész nap éhes, nem tud aludni sem, tiszta nyűg! Azért megnyugtató, hogy a te kislányod is ugyanazokat a dolgokat csinálja, mint Nelli. Így legalább tudom, hogy nagy gond nincs vele. Mert én mindig attól rettegek, hogy visszamarad a fejlődésben amiért nem jut elég tápanyaghoz! Ő is egész nap futkoz a lakásban, elhord mindent a helyéről, szétszór mindent! Ha pedig nyűgös, ő is csimpaszkodik a lábamba! Persze ha játszani akar, akkor nem akar hozzám jönni, le sem lehet vakarni az apjáról!:-)

Ma sem evett szinte semmit anyatejen kívül. Holnap délelőtt viszem dokihoz, és úgy készülök, hogy lehet hogy kórházba megyünk!:-(

2009. júl. 12. 09:44

Mindkettőtöket nagyon sajnállak,jó lenne minnél előbb megoldást találni.De nem tudom ha kiderül allergia,akkor jobban fog enni?Nem is lehet az embernek egyformán türelme,csak nagyon sok kitartást tudok kívánni.

Én is napok óta kivagyok Puncoritól.Nem tudom mi lehet vele,de teljesen kiborít szinte egész nap megy a hiszti.Folyton az ölembe akar lenni,senkivel nem marad el.Sokszor lépni nem tudok mert csimpaszkodik a lábamba.És ez már reggel indul.Ráadásul tegnap jól összetörte magát.Ráesett a szekrényajtóra és a száját kívül-belül felsértette.Nagyon megijedtem,mert dőlt a szájából a vér,már azt hittem kiütötte a fogát.De tegnap egyfolytában esett.Na rohanok is,mert most is nyüszög az etetőszékbe.

2009. júl. 10. 23:04

A mai nap még kiborítóbb volt. A reggeli még úgy-ahogy ment. Az ebéd szinte semmi. Délután nem tudott elaludni az éhségtől, szinte az egész délutánt átbőgte. Uzsonnára is épphogy valamit evett. 5 órakor már én is vele bőgtem! A vacsora még jól ment, ahhoz képest, hogy nagyon álmos volt! Én sem gondoltam volna soha, hogy van ennyi türelmem! De néha muszály, hogy legyen! Persze van, amikor nincs, például ma!

Igen, fura, hogy eddig nem gondolt senki allergiára! Pedig két magándokinál is jártunk, és az egyik allergológus! Ő fogja vizsgálni Nellit augusztusban! Az igazság az, hogy én sem gondoltam rá, mivel nincs allergiás a családban. És annyira meggyőzően mondták, hogy egészséges, hogy már én is elhittem, bár valahol mindig is éreztem, hogy ez nem normális dolog, hogy ennyit kelljen szenvedni egy gyerekkel.

Néha úgy érzem, ha még sokáig így megy, megőrülök!

2009. júl. 10. 11:11

Nem vag yhülye,mert már szeretnéd tuni mi a baj.És ha már sajnos ilyesmin kell rágódni,persze hogy az ember a kevésbé rosszat akarja.Az allergia sem jó,de még a legjobban kezelhető,ne is legyen ettől nagyobb baj.

Jesszus,nem semmi nálatok egy evészet,ahhoz képest jól bírod.Én nem tudom lenne ennyi türelmem.Ezeket az orvosokat sem értem.Ha ennyire megvannak a tünetek,fel kellett volna ismerniük.Főleg ilyen picinél fontos lenne hogy jobban odafigyeljenek.Komolyan mondom ha nem tömöd a zsebüket nagyívbe lesz...Bocsi hogy ilyet írok,de kiakaszt mikor már a gyerekekre sem figyelnek oda kellőképpen.

Csak írd le nyugodtan ami bánt,tényleg sokat használ.Én pedig szívesen meghallgatlak,bár sok okosat nem tudok mondani.Én is sokat aggódom,pedig nálunk ninsenek ilyen gondok.De egy anya már csak ilyen.:-))

2009. júl. 9. 14:25

Szegény Lívike, akkor ő is szenvedett eleget!

Én nagyon remélem, hogy nálunk már nem lesz következő lépés! Tudom, hülye vagyok, hogy azt remélem, hogy allergiás, de akkor legalább tudnám mi a gond, és tudnék rajta segíteni! Tegnap óta megint katasztrófa az evés! Hisztizik hogy éhes, de már az első falat sem kell neki! Ha mégis beleügyeskedem, fintorog és étvágytalanul nyámmogja, egy falaton kb. 5 percig rágódik. Aztán újabb 5 perc, amig kinyitja a száját újra! Tegnap délben másfél órát kínlódtunk, de alig evett valamit. Este meg gyakorlatilag vacsora nélkül feküdt le! Rossz nézni, mert ő is szenved! Teljesen kivagyok!:-(((

De annyira egybevág minden tünet, ahogy a neten nézegettem. A véres nyálkás széklet egyértelműen erre utal! Az étvágytalanságot, alultápláltságot is mindenhol említik! Meg tegnap vagy tegnapelőtt vettem észre rajta néhány kiütést a nyakán és a felkarján, apró csalánkiütések, de nem olyan, mint a melegkiütés, mert az sűrűbb!

Annyira remélem, hogy végre meglesz a megoldás, és akkor mi is normális életet élhetünk, mert én néha úgy érzem, ez nem az! Én mindig is tudtam, hogy ez nem normális dolog, hogy így kell etetni, de az orvosok belémbeszélték, hogy egészséges a gyerek! Az a vicc, hogy allergológusnál is jártunk, de ő sem gondolt allergiára. Igaz akkor még csak 4 hós volt, és "csak" az volt a baja, hogy nem akart enni.

Bocs, hogy ennyit fecsegek, de olyan jó kiírni magamból ezeket a dolgokat, itthon nem nagyon ért meg senki.

2009. júl. 9. 08:47
Olvastam a naplódat.Kiváncsi leszek segít-e a diéta,szurkolok nektek.Nem lehet könnyű.Ne hibáztasd magad,meglásd meglessz a probléma.:-))
41. f8b9e782de (válaszként erre: 40. - Ice kuszi)
2009. júl. 9. 08:46

Igen egy sima vérvételből.Nekem azt mondta a doki,hogy ilyen kicsiknél csak ez a lehetőség van.Szegény Nelli remélem hamar kiderítik mi a baj,és nem szurkálják már annyit.

Tavaly augusztustól volt egy időszak,hogy nagyon sűrűn volt beteg.De nem kicsit,sokszor olyan náthás volt,hogy alig kapott levegőt.Az orszívástól már frásza van.Ha beteg is volt sokszor hetekig tartott,aztán egy-két hétig elvolt és megint.Már mindent megpróbáltam vele ami létezik,de nagyon elkeseredtem.Hiába vittem a körzetishez,soha nem mondott semmit.Akkor javasolta a védőnő vigyem el az orr-fül-gégszetre,hátha ott kiderítenek valamit.Így utólag oda se vinném többet.Fetettek neki mind a két orrlyukába tampont valami folyadékkal átitatva,ami tisztít.20 percig kellett benne hagyni,szörnyű volt.Ordított,az orrán akart levegőt venni,közbe elöntötte a váladék ami kijött az orrából,fuldoklott a sírástól.Majd megszakadt a szivem,vele írtam.Erre még jó megvárakoztattak,több mint fél óra után vették ki.Azóta ha meglát fehérköppenyest sír.Utána mentünk allergiavizsgálatra,de az se derített ki semmit,kivéve hogy vashiányos és vérszegény.(ez kb 2 hónapja volt)Talán mióta itt lakunk jobb a helyzet,kopp-kopp.Azóta nagyon ritkán náthás,de az sem vészes.

Nálatok mi a következő lépés?tudod már milyen vizsgálatok lesznek?

40. ice kuszi (válaszként erre: 39. - F8b9e782de)
2009. júl. 8. 16:11

Akkor csak egy sima vérvételből mindent meg tudnak állapítani? Erre kíváncsi leszek! Reménykedtem, hogy nem lesz vérvétel, szegénykémet már háromszor szúrták! Ő az elsőt viselte a legnehezebben, amikor egy béna nő volt, tíz percig kínozta, ráadásul nekünk kellett lefogni! Persze kevés volt a minta, és ismételni kellett...

Szegényem, tényleg sokat betegeskedett? Pedig olyan kis vasgyúró!:-) Végülis mi volt az oka? Vérszegénység? Nála mikor derült ki? Az az érdekes, hogy Nelli meg még soha nem volt beteg (kopp-kopp), leszámítva egy kétnapos enyhe náthát! Pedig ő is vérszegény, igaz csak egy kicsit! Nála egy évesen derült ki, bár szerintem már jó ideje az volt!

2009. júl. 8. 09:29

Elolvastam mi volt a dokinál.Nem irigyellek,nem lesz könnyű,ha tényleg ételallergiás.

Mi voltunk allergiavizsgálaton,mert sokat betegeskedett.Ilyen kicsiknél csak vérvétellel tudják megcsinálni a vizsgálatot.Elmentünk a pulmonológiára,onnan kaptunk beutalót vérvételre,szegénykémet ketten fogták,míg lvettek egy csomó vért tőle.Pár nap alatt meg is van az eredmény.

2009. júl. 7. 15:53

Szia! Voltunk dokinál, részletek a naplómban!

Nelli rengeteget mászott, néha még most is, mikor már nagyon fáradt! Neki nem volt kompja!

Bocs, most nem sok időm van írni, holnap jövök!

2009. júl. 7. 10:04

Az én párom is azt mondja,ne izgassam magam,majd eszik ha éhes.Persze nálatok más a helyzet,de örömmel olvasom, hogy milyen jól evett.Kiváncsian várom a híreket,mit mond a doki nektek.

Már mi sem járunk havonta tanácsadásra.Majd lassan elmegyünk mérekezni,különösebb gond nincs szerencsére.A védőnőnk nekünk is szinte semmit nem ér.Már lassan 2 hónapja nem is hallottunk felőle,de jobb is.Ahol ez előtt laktunk ott nagyon szuper volt a védőnő,és ha gondom van a mai napig megkereshetem.Igaz kicsit idősebb,de nagyon rugalmas,mindent meg lehet vele beszélni.

Igen már szinte csak egyedül akar enni villával és kanállal is.El tudod képzelni hogy nézünk ki mind a ketten,na meg a konyha is.:-)

Neked mászott?Nálunk ez szinte kimaradt,mert kompozott,ami nem volt túl jó ötlet részemről.Beszédbe most kezdünk mi is fejlődni.Monja, hogy apa,aja (anya),hamm,mama,jó,na meg a halandzsa.Néha majd meghalok rajta.A zenét egyenesen imádja,vagyis inkább az ütemet.Mindjárt elkezd táncizni.De volt olyan, hogy káposztát reszeltem és arra is beindult a tánci.:-))

2009. júl. 6. 15:52

A férjem is mindig azt mondja, hogy túlzásba viszem az aggódást, szerinte eszik amennyi kell neki. De néha tényleg ijesztően keveset eszik, van úgy, hogy egy-egy étkezés szinte teljesen kimarad. Én meg mindig attól rettegek, hogy valami baja lesz, hogy visszamarad a fejlődésben! Ezért igyekszem annyit "belerakni", amennyit csak bírok!

Holnap vagy holnapután megyünk vissza a dokihoz! Ma háromszor kakilt, abból kettőben megint ez a véres nyálka volt, elég egyértelműen! Remélem nincs szabin a doki! Tanácsadásra már nem járunk havonta, csak akkor mentünk, ha szurit kapott! Méretni el szoktam vinni a védőnőhöz, de az nem kötelező, csak akkor viszem, ha akarom! Nem tudom máshol hogy van, nekem senki nem mondja soha, hogy menjek, a védőnő sem hív soha, ha én hívom, akkor meg általában ki van kapcsolva! Úgyhogy ha valami gondom van, kénytelen vagyok a neten tájékozódni!

Akkor a Te kislányod nagyon ügyes, ha megeszi a tésztát összedarabolás nélkül is! Majd kipróbálom ezeket a tésztákat! Egyedül is próbálkozik már az evéssel? Nálunk mostanában akkor hajlandó csak enni, ha közben turkálhat a kajában kanállal vagy kézzel! Múltkor hajat kellett neki mosni ebéd után!:-)

A tegnapi ebéd nálunk is jól sikerült, csirkehusit evett cukkinis-sárgarépás krumplival. Pedig a vasárnap nagyon gázos szokott lenni, mert akkor kötelező neki a mi kajánk, nincs bébikaja, és alig szokott valamit enni. De tegnap elég jól evett!

A beszédben most kezd ügyeskedni. Eddig szerintem a menéssel volt elfoglalva, most egy-két hete kezdett el nagyon sok mindent ismételni, amit tőlünk hall. Például: mámmá, káká (kaki, kuka, kukucs), tyetye (csecse), keke (brekeke, nna, ajja (anya), stb. És Ti hogy álltok a beszéddel?

2009. júl. 6. 08:05

Értelek.Szerintem én is így tennék ha ennyire nehezen enne.Így is sokszor azon parázok,hogy nem e éhes,eleget evett-e.Ha már kicsit kevesebbet eszik azt hiszem beteg.Én meg lehet túlzásba is viszem.

Nem irigyellek,el is hiszem,hogy kivagy sokszor.Mikor mentek dokihoz?

Krámtúrót Puncori is imádta.Mostanában a pufit szereti,reggel és napközben is rágcsálja.Lehet nem szabadna annyit adnom neki.Tegnap csodák csodájára jól ebédelt a husiból.Disznóhúst csináltam lehet azt jobban szereti mint a csirkét.:-)

Eleinte összetörtem a tésztát,most már nem.Általában szarvacskát,vagy csavart tésztát csinálok mert azt jobban meg tudja enni.Spagettiba fuldoklott.Levesbe is csigatésztát teszek.Valamilyen szafttal adom a tésztát neki,vagy tejfölösen,hogy jobban csússzon.

Neked mennyit beszél már?Jártok még minden hónapban tanácsadásra?

2009. júl. 5. 23:19

Hát, ha nálunk nem lenne játék etetés közben, Nelli már rég kórházba került volna! Sokszor már az első falatot kiüti a kezemből, és könyörög, hogy vegyem ki az etetőszékből! Én is hallottam, hogy nem jó dolog, ha hozzászoktatjuk, hogy nem ülve eszik, hanem mondjuk futkározás közben, mint gyakran az én lányom, de ha csak annyit evett volna életében, amit etetőszékben ülve "szabályosan" evett meg, akkor még 7 kg sem lenne, az tuti! Szóval ilyen hülyeséget csak az mond, aki még nem volt ilyen helyzetben! Nekem az az első, hogy egyen, az másodlagos, hogy hogyan, és sokszor az is, hogy mit. A krémtúrót nagyon szereti, ha már semmi más nem válik be, azt vetem be, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. Tudom, hogy nem egészséges, de valamit ennie kell a gyereknek!

Azt is mondták, hogy nem jó, ha 3 óránál gyakrabban eszik a gyerek! Nelli még fél évesen is kétóránként ette az anyatejet kanállal, sokszor kínszenvedéssel! Elvittük maszek dokihoz (kettőhöz is, de az első nem igazán foglalkozott velünk, azon kívül, hogy tápszert írt fel, amitől aztán hányt a gyerek), és kérdezett minket az etetési szokásokról, és mikor meghallotta mit művelek, majdnem hanyattvágta magát! Azt mondta, szigorúan négyóránként etessem, és ha lehet szopjon a gyerek! Hát mondanom sem kell két hét alatt úgy visszaesett a súlya (pedig csaltam, 3 óránként etettem, nem négyóránként, a szopizás meg ha nem megy, nem megy, azt nem tudom ráerőltetni), hogy azt mondta, maradjon minden a régiben, bár a haja is égnek áll attól, hogy egy 6 hónapos gyerek így egyen! Szóval csak azt akarom mondani, hogy még ez a szigorúnak látszó doki (aki egyébként nagyon szimpatikus volt) is belátta, hogy minden gyerek egyedi eset, és hogy mindig az anyuka tudja, hogy mi a legjobb a gyereknek!

A kajáról: nálunk is leggyakrabban főzelék van vagy tészta. De ugye a főzeléknek csak a levét eszi meg, úgyhogy azt csak kóstolás szintjén kapja, mert a leve az nem sok kalória. A tésztával is ilyen szinten vagyunk, mert olyan száraz, inni meg nem szeret közben.

Hát tény, hogy a szárazabb, rágósabb kajákat nem nagyon eszi, de ettől függetlenül rágni nagyon szeret! Mint ahogy említettem a rántott husit is elrágcsálja, aztán meg kiköpi... Szóval nem értem!

Nellinek nem is a hússal van gondja. Mikor még én főztem neki, csak akkor ette meg a kaját, ha husi is volt belefőzve! Cukkinit ő is szereti (általában, sajna azt sem mindig, de olyan kaja nincs, amit mindig megeszik. Kivéve: krémtúró)! Ma próbálkoztam pudinggal, hát nem jött be!

Te a tésztát hogy adod neki? Csak szárazon, villával összenyomkodva kicsit? Például milyen tésztát?

2009. júl. 5. 08:20
Most olvastam a naplódat.Egyszer néztem egy tv műsort,olyan gyerekekrők szólt akiknek viselkedéssel,alvással és evéssel vannak gondjaik.Jó kis műsor.Szóval abban hallottam, hogy nem túl jó dolog,ha játékkal próbálja az ember az etetést.Olvasom,hogy hasonlókkal próbálkozol,remélem nem bántottalak meg vele.
32. f8b9e782de (válaszként erre: 31. - Ice kuszi)
2009. júl. 5. 08:16

Hú hát nem irigyellek.Esetleg nem lehet, hogy a szilárd kajátt nem akarja megenni?Nekem eleinte alig akarta elfogadni,egy ideig turmixoltam neki.Aztán hagytam,hogy ismerkedjen a kajával,megfogta,na sokszor szépen nézett ki.

Nekem nagyon szereti a leveseket,krumplit,répát.Sok olyat főzök ami krumplis.De a tésztát is imádja.Egy héten egyszer csinálok főzeléket,1-2 nap husis kaját általában krumplival,aztán valamilyen tésztás hami.Én a hússal vagyok bajba vele,mert azt nem nagyon akarja megenni.Meg most már van a kertbe cukkini,azzal ismertetem.A spenótot szívesen megette pürével,de a sóska nem kellett neki mert az savanykás.A savanykásat nem nagyon eszi meg.Ja és májat csináltam a múltkorába,resztelve krumplival,az is ízlett neki.A rizst se szereti.

2009. júl. 4. 15:26

Kb. 10-11 hónapos koráig én sem adtam neki bébiételt, hanem főztem neki husiból, zöldségekből. Bébikaját csak akkor, ha valami miatt nem tudtam főzni. Aztán egyik napról a másikra egyszerűen nem ette meg a kajámat, sokszor már az első falattól fintorgott, kiköpte, öklendezett. Akkor azt mondtam elég volt, ezért nem főzök, hogy én egyem meg, veszek bébikaját, abból annyit eszik amennyit akar, a többit elrakom későbbre. Ez működött is így egy darabig, de sokszor három alkalommal sem fogyott el egy üveg! Már alig vártam, hogy egy éves legyen, és ehessen mindent! Na akkor jött az igazi csalódás, hogy amiből addig lelkesen kóstolgatott, az nagy mennyiségben nem kell neki! Így maradtunk nagyrészt a bébikajánál, meg fokozatosan próbálom megszerettetni vele a saját főztömet. Főzelékből csak a krumplifőzit eszi meg, de ezt is csak múlt hét óta. Babnak, borsónak csak a levét, de azzal meg ugye nem sokra megyünk. Spenótot egyszer kapott, az nagyon nem ízlett. Sóskát jövő héten csinálok, még nem mertem vele próbálkozni.

A virsli ugyanúgy jár, mint a rántott hús, meg néha a kenyér, hogy lelkesen nekiesik, megrágja, majd kiköpi!:-( A felvágottal is így voltunk egy darabig, hogy mindig kiköpte, de most pár napja néha már lenyeli!:-)

Tehát próbálkozom folyamatosan, végülis nem vagyunk elkésve, ennyi idősen még sok gyerek eszik bébikaját, ahogy kérdezgettem! Neked nagy szerencséd van a kislányoddal, hogy ilyen jó evő!

Még miket szoktál főzni, amit ő is szívesen megeszik?

30. f8b9e782de (válaszként erre: 29. - Ice kuszi)
2009. júl. 4. 08:10

Én soha nem vettem neki bébikaját.Nekem Puncori nagyon szereti a krumplit.Szoktam neki csinálni pürét,vagy valamijen szaftot teszek rá a miénkből (pl. pörkölt), de legutóbb a lecsó szaftját tettem rá neki és nagyon izlett.

Virslit szereti neked a kicsi?Az enyém imádja.Mindig újabb felvágottakat próbálok ki neki,ha valami nem izlik neki később mégegyszer megpróbálom,volt olyan hogy akkor megette,volt hogy nem.Spenóto,sóskát próbáltad?Nem baj ha először nem eszi meg,többször kell próbálkozni,hiszen most fedezik fel az ízeket.

Nem biztos, hogy nem izlene neki a nutellás kenyér.Nekem Puncori szintén nem eszi meg a lekvárt,de a nutellás kenyeret imádja.Próbáld ki,hátha.

Főzelékeket megeszi?

29. ice kuszi (válaszként erre: 28. - F8b9e782de)
2009. júl. 3. 16:52

Nálunk így néz ki az étlap (nem túl változatos, ezért is kérdeztem a tiéteket, hogy ötletet merítsek):

hajnalban: 150 ml anyatej

reggel: 110-130 ml anyatej + vajas kenyér, v. vajas-sonkás kenyér, v. bundás kenyér

ebéd: bébiétel, vagy amit mi eszünk

uzsonna: 120 ml anyatej + joghurt + gyümölcs

vacsora: 110 ml anyatej + ebédről maradt bébiétel vagy vajas kenyér párizsival v. sajttal, vagy tojásrántotta!

Inni kamillateát iszik simán, cukor nélkül! Vizet nem nagyon szereti. Gyümölcslevet sem issza meg egyáltalán! Az étrenddel az a baj, hogy ha nincs maradék bébikaja, akkor sose tudom mit adjak neki este, mert a kenyér nem nagyon megy neki. Reggel már egészen hozzászokott, de este nem kell neki! Tejbedarát sajna nem eszi meg! Kis válogatós!:-((( Valami tipp?

A májkrémeskenyeret majd kipróbálom, már gondoltam rá, csak nem tudtam lehet-e adni! A nutellás nem hiszem hogy beválik, ma reggel lekvárosat próbáltam, de kiköpte az összeset!:-( Tehát édes kenyér nem kell neki!:-(

28. f8b9e782de (válaszként erre: 27. - Ice kuszi)
2009. júl. 2. 23:20

Talán idővel halványodnak ezek a rossz emlékek is.:-)

Hát sokszor gonba vagyok, hogy változatos legyen az étrend,mert sokszor eszik.:-)

Reggeli:kakaóba aprított babapiskóta,vagy joghurt,de reggel szereti a pufit rágsálni.

Tízórai:inkább ilyenkor eszik többet.Virsli vagy felvágott.Általában magában,mert ő sem nagyon eszi meg a kenyeret.:-(És egy pohár lanygos tej.

Ebéd:éppen amit főzök.

Uzsonna:turmix,puding,keksz,mézes sütőtök,vagy esetleg májkrémeskenyér,nutelláskenyér(ezt ajánlották a vashiánya miatt,érdekes)

Vasora: valamilyen felvágott sajttal,sült tojás,de előfordül hogy levest vagy főzeléket eszik.Szintén egy lanygos pohár tej.

Elég sokat szopizik még.Reggel mikor visszaalszik,kora délután szintén alváskor,este alváskor és éjjel legalább 3-4-szer.Mindig eszik szopizás előtt.A szopi neki már csak alváshoz kell,vagy ha nagyon hisztis azon nyugszik meg.

Nálatok milyen az étlap?Mit adsz neki inni?

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook