2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Szasztok kismamik!
Nagy a csend a fórumon. Csak nem mindeni pihizek, mert megviselte a fron.
Én még mindig náthás vagyok, remélem hamar kilábalok belőle!
Jó reggelt kismamik!
Megyek tornázok egyet, mert már egy hete nem mozogtam! :)
Jó éjt mindenkinek, megyek, mert leánykámnak nem tetszik már a sok ülés.:)
Hol fogsz szülni? Pont olyan idős vagy, mint a nővérem! :-)
Akkor kb. egyidőben lesznek meg a babák.:)
Na, akkor nálunk is ez a helyzet! Nekem itt 05.02-re számították, de decemberben a 4d-s ultrahangon azt mondták, hogy ápr. 20-27 közt meglesz valószínű.
Április 22-27 között. Van 1 hét az uh és a számított idő között.
Mikorra vagy pontosan kiírva?
Én még előtte állok, bár a hétvégén már gondolkodtam rajta, hogy lassan össze kellene már készíteni. Bár még biztosan hiányzik 1-2 dolog, úgyhogy még vásárolnom is kell pár apróságot.
Ma összepakoltam az összes kórházi cuccomat, a hálóingeket kivasaltam, mindent egy helyre készítettem, hogyha menni kell, akkor csak a táskába kelljen tenni. Ti hogy álltok a készülődéssel?
Ez találó hasonlat:)) Legalábbis rám is illik.:))
Detto:-)))...úgy érzem magam, mint egy kis csiga, aki elöl hordja a házát!
Látom, akkor hasonló a problémánk!:-) Én is csinálnék mindent, csinálom is, de mivel már nem úgy birom magam, mint pocak nélkül, a vége mindig az, hogy úgy el fáradok, hogy alig tudok átvánszorogni A-ból B-be:-) Ilyenkor már lassítani kellene, pedig most van a kismamának a legtöbb tennivalója a babakellékek és a sajátjai körül.
Ez ismerős.:) Nekem a tetőtéri ablakok takarításához kellett segítség, mert nagy hassal már nem mertem kihajolni.:)
Szia:) Hát már nincs sok, és pánikolok is rendesen néha, de csak módjával.:)
Hát, ezt én sem tudom. Állítólag az utolsó hetekben a baba heti 15-20-25 dekát is hízik. Ha csak ezt nézzük, már az is tetemes szám kilókban :-)
Szia!
Látom már neked sem sok van hátra!:-) Jól érzed magad?
Én múlt hét óta nem dolgozom. A babaszobát csinálgattuk plusz az emeleti előteret, de ma végre mindent befejeztünk. Már csak a takarítás van hátra, de abban kértem segítséget.
...ez a felújítás nehezebb volt, mint melózni előtte:-)
...persze az én teherbírásom sem épp a régi!
Szia:) Köszi, jól vagyok. Már csak a munkahelyen, de a hónap végén azt is abbahagyom. Ti jól vagytok?
Szia Rzsbet!
Hogy vagy? Még mindig sokat dolgozol?
Nekem e szerint a testtömeg indexem kereken 20 volt és még csak 6.5 kg-nál járok. Huh remélem a nem fogok 5 kg-ot hízni a maradék 5 hétben:-)))
Találtam valamit a netem a terhesség alatti optimális hízásról, ide másoltam. Persze nem biztos, hogy mindenkinek így alakult, de ahogy én számoltam, nálam teljesen bejött
Testtömegindex-számítás
Számolja ki a terhesség előtti testtömegindexét (kilogrammban megadott testsúlyát ossza el méterben megadott magasságának négyzetével).
Nézze meg a táblázatban, mennyi az ideális gyarapodás az ön esetében.
Például 1,70 méter magas, 68 kilós nő testtömegindexe: 68 : 1,7 x 1,7 = 23,5. A táblázat szerint 11,5 és 16 kg közötti hízás optimális ebben az esetben.
Testtömegindex a várandósság előtt Optimális gyarapodás a várandósság alatt
Alacsony (19,8-nál kevesebb) 12,5–18 kg
Átlagos (19,8-26) 11,5–16 kg
Magas (26-nál több) 7–11,5 kg
Én is pánikolok már! :-) Holnap megveszem még a teákat amik hiányoznak, bimbóvédőkrémet, kell valami steril gézlap, stb...
Én nem szoktam beütni a hasam, próbálok vigyázni rá. :-) Viszont ma leültem a szőnyegre az egyik fiók elé, és alig bírtam felkelni :-))
Már tudom a receptet a lehajlásra, terpeszen. De ha takarítok inkább leülök a földre (meg ha a konyhaszekrénybe kell pakolásznom alulra) és utána alíg tudmk felállni. a lányomnak ez annyira tetszik, hogy fetreng a röhögéstől!
Látom akkor nem csak én vagyok ma ilyen pánikos vásárlós hangulatban. Én is lactoherbet, kamillát és mecsek babateát vettem. Meg a Dm-ben megvetem még ami kell a tisztasági csomagomba.
Már csak a hórdozót kell megvenni és mindene megvan a kisasszonynak!
Én is próbálok néha szűkebb helyeken elsuhanni, és folyamatosan fennakadok.
Nekem hasonló a problémám a hajolással, folyton beütöm a hasam a térdembe:-)
Én is erre gondoltam, de jpbb Tőletek is megerősítést hallani. Köszönöm!
Kicsit pánikolós hangulatban vagyok ma:-) Fel is vásároltam aközeli gyógyszertárat: mandulaolaj, málnalevél tea, lactoherb tea, vas és kálcium:-)
Csajok, ti szoktátok a poocitokat kicsit beütni? Én még mindig ne szoktam meg, hogy van egy dinnye a hasam helyén, és folyamatosan úgy közlekedek a lakásban mint a terhesség előtt. Még jó, hogy a baba ebből semmit nem érez meg, mert a víz azt felfogja!
További ajánlott fórumok: