2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
azért akkora szemétség ez... és mi lenne ha pl kaptam volna inzulint? tök fölöslegesen szúrnám be magamnak... ez hihetetlen...
11 volt a határ? Ahhoz képest jól visszavették...
Igen én is erre az értékre emlékeztem.Főleg mert mindig anagymamám ezzel untatott mikor kicsi voltam, és ugye akkor ez engem annyira nem érdekelt.
Te dudod miért vitték le az értékeket, mert így több embert kell cukorbetegként kezelni, és ugye nem olcsó mulatság a gyógyszer!
Múlt héten mérték 120/70 volt.
5-6 óra között megyek, ilyenkor ügyeletes éjszakás, és a pácienseit is fogadja.
igen, hát úgy néz ki ahány kórház és labor annyi szokás... ki érti ezt...
amúgy régebben a vércukor határ sem ez volt, ha régebben lettem volna terhes nem is kellene diétáznom, a háziorvosom mesélte, hogy régen 11 volt a terheléses cukornál a felső határ, nem úgy mint most...
Tényleg,és a védőnő nem mért vérnyomást neked?
Oroszlányon is 0,37 az alsó határ.
űTök jó, hogy azért egy országban lakunk, és elméletileg egységesnek kellene lennie az értékeknek!
majd a dokid ad gyogyit:) mikor mész pontosan?
Igen, ahány labor annyi féle normálértéket adnak meg. Ki érti ezt?
igen az már alacsony... na de sebaj, megkapod a gyogyit és szupi lesz a leleted:)))
Mindegy, a lényeg, hogy az én 0,30-am az tényleg alacsony.
ahány labor annyi féle határok lennének... hát elképzelhetőnek tartom:) minden esetre ez itt nagyon jónak számít:) nincs csillagom sem...
:-)) Akkor itt Makón picit vérszegénynek számítanál a 0,37-es hematokrittal :-)) Itt ugyanis az az alsó határ..
:DD lehet lemaradt mert nagyon hosszú:DD pl a fehérvértestet nem is írtam azt már észrevettem:D
lehet kihagytam valamit mert nagyon hosszú a lista:DDD
Hm..., hát itt is érvényesül az "ahány ház annyi szokás" közmondás!:-) Az én leletemen ennek a fele sincs rajta, viszont van olyan, amit a Tieden nem látok :-))
naa olyanom van mindjárt megnézem várj...
haemoglobin nekem 127
haematokrit nekem 0,37
na gyorsan leírom mik vannak a leletemen...
vörösvértest, neutrophil, eosinophil, basophil, monocyta, lymhocyta, LUC, haemoglobin, haematokrit, MCV, MCh, MCHC, RDW, micorcystosis, macrocytosys, hypocromasia, thrcyta ADVIA, MPV, glukoz, bilirubin, karbamid, kretinin, GFR, és a teljes vizelet... Hugysav, LDH, GOT, GPT, Natrium, kalium , összfehérje, CRP,
Pedig nem vagyok híve a fájdalomcsillapítónak, pláne mióta babát várok, de ez mostmár nagyon fáj, ráadásul mostmár féloldalas a fájás, szinte lüktet az egész.
Akkor nem tudom :-) Azt tudom, hogy a két fő elem amit néznek a vasértékeknél a Hemoglobin és a Hematokrit.
ha nagyon fáj a fejed akkor inkább vegyél be egyet, a múltkor is segített
Itt is olyan az idő. Egyik pillanatban borús, de úgy, hogy azt látom, hogy mindjárt szakad az eső, másik pillanatban pedig százágra kisüt a nap. Tegnap este még egy 10 perces erős záporeső is volt. Azon gondolkodom, hogy mostmár beveszek egy Algopyrint, mert cudarul fáj mostmár.
Ó nálunk, már két napja, felváltva esik az eső és süt a nap. Kettős front van, így nem csodálkozom hogy szétresik a fejem. De már elvonulhatnnak a frontok, hogy tudjam mi is okozza a magasabb vérnyomást!
A vas latinul sztem FERRUM.
nekem csak annyit írnak be, hogy lásd leleten... a többit a szgépbe írják be a leletet pedig mindig odaadja a dokim:) itt van az eddigi összes laboros papír nálam:)
További ajánlott fórumok: