Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
2008. nov. 3. 19:21

Képzeljétek az öcsémtől egy 3 alkalomra szóló teljes testmasszázs bérletet kaptam ajándékba a szülinapomra.

Ti voltatok már masszőrnél?

Én még sosem, biztos jó lesz csak tudjak rá 1-1 órát szakítani vmikor.


Ma még fitten, az első óracsörgésre kelltem fel hajnali 5 órakor.

Nagyon elfáradtam, fáj a nyakam, hátam (varrodában nyomom a gépet 8 órán át)

A főnök a munkatársak nagyon kedvesen fogadtak olyan mintha csak egy hosszabb szabadságról jöttem volna vissza.


Viszont a gyerekeket nagyon nehéz volt itthon hagynom. Be sem mertem nézni reggel a szobájukba nehogy megébredjenek és akkor el sem megyek dolgozni. Férjem mondta, hogy kerestek reggel és sírtak mikor látták hogy nem vagyok otthon. Remélem hamar megszokják az új rendszert.

2008. nov. 3. 15:42

Sziasztok!


Hát végre van nyugodt 10percem. Remélem mindenki jól van. Robinak jobbulást kívánok, Tündi meg fel a fejjel decemberben biztosan fogsz tudni vizsgázni.

Mi gyerek nélkül voltunk kint a temetőbe, mert a szünet első napján (23-án) a pici be lázasodott. Kérdéses volt, hogy tud e menni egyáltalán oviba, mert még csütörtökön is 39,2 volt a láza. De úgy néz ki, hogy sikerült meggyógyulni, és ma mehetünk is az oviba, amit már nagyon várt.


Mivel az anyagi helyzetünk nem mondhatni túl jónak így most már októberben vettem egy-két ajándékot, most meg majd a mikulást veszem meg.


Bár jó hír, hogy a párom ma elkezdtett dolgozni, így elvileg decemberben már dupla pénz lesz, de ez az év annyi átverésről szólt, hogy mondtam én csak akkor hiszem el, hogy lesz fizi, ha már el is költöttem.:)

788. mtt80 (válaszként erre: 786. - Borsi :-))
2008. nov. 2. 14:54

Szia!


Sajnos én nem tudok igazán segíteni ebben.

Nekünk szerencsére nem volt még ilyen problémánk.

Nem lehet, hogy az oviban történt valami? Vagy ő még csak most fogja elkezdeni az ovit?

Szerintem is valami pszichés eredetű lehet a dolog, de ha azt mondod, hogy nem történt semmi változás az életében, akkor nincs ötletem, hogy miért csinálhatja ezt.


Próbálj vele beszélni, hogy miért csinálja ezt. Mondd neki, hogy szóljon időben és akkor majd mentek a wc-re vagy bilire. Esetleg jutalmazd meg, ha ügyesen szól.

Sajnos nincs jobb ötletem.

787. mtt80
2008. nov. 2. 14:48

Sziasztok!


Igen, nagyon nehéz most, de igazából nem csak most. Nekem ez a nap nem igen különbözött a többitől, mert mi minden héten kimegyünk a temetőbe.

Robika is a mécseseket élvezte a legjobban, meg hogy mindenfelé sok szép virág, koszorú van. Tegnap késő délután értünk csak ki, így már kezdett sötétedni mire hazaindultunk. Gyönyörű olyankor tényleg a temető. Ma délelőtt is ki kellett mennünk, mert egy-két helyre tegnap már nem is jutottunk el. Ma már azért nem voltak annyian, mint tegnap.


Robika is várja már nagyon az ovit. Ma reggel is kérdezte, hogy mikor megyünk (mint minden reggel mostanában).

Szegény óvónéniket már előre sajnálom. Ilyenkor szünet után (hétvége után) mindig el vannak indulva a gyerekek.


Krisz, biztos nem lesz könnyű visszaállni a munkába, de szerintem egy kis idő után megszokod újra. Csak bele kell rázódni megint.

Mivel is foglalkozol?

Hát igen a pénz sajnos nagy úr. Én is visszamennék a helyedben, ha lenne hová.


Képzeljétek most mondták, hogy novemberben valószínű nem fog indulni olyan terminálkezelői tanfolyam (ahová mennem kellene), majd csak december 1-jén. Úgy hogy most megint tolódik a munkába állásom, mert ugyebár csak utána tudok elkezdeni dolgozni. :(

2008. nov. 2. 08:14

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.Van egy 3 éves kisfiam és fél éve szobatiszta (volt).Kb. másfél hete elkezdett bekakilni,de csak egy picit és csendben ül,nem szól csak ha kérdezem,akkor siessünk,siessünk...ott folytatja.Szerintetek miért csinálja ezt?Semmi nem változott,aranyos,kiegyensúlyozott csak ez most aggaszt,mert jövőhéttől ovi,illetve a gyerekorvos szerint a visszaesés ilyen téren valami pszichés eredetű.Vannak esetleg ötleteitek,hogyan tudnám leszoktatni erről?Köszi!

2008. nov. 2. 08:02

Holnap ismét ovoda nektek is.Az enyémek is "visszakapják" az óvónénijüket mert bizony csüt-pénteken már emlegették,hogy hol van az ő Gabi nénijük,Ibolya nénijük és a többi csoporttársuk.

Nem bántam meg,hogy mentek a szünetben is mert megismerkedtek más gyerekekkel,barátokat is szereztek.


Holnap megyek dolgozni,nagyon izgulok,furcsa lesz 4 év útán vissza menni.

PéDé neked milyen volt az első napod amikor visszamentél?

Reggelente a férjem viszi majd őket az oviba,remélem nem sírnak majd értem.

Többen mondják nekem,hogy miért megyek dolgozni ha itthon maradhatnék,de hát minden plussz pénz jól jön.

2008. nov. 2. 07:55

Sziasztok!

Mi is tegnap voltunk a temetőben,a gyerekekkel méceseket gyújtottunk.Ők még nem értik halottak napját,nem is beszéltünk nekik halálról.Csak élvezték,hogy égnek a gyertyák és,hogy este milyen szép a temető ilyenkor.

Anyósomék a temető mellett laknak és álltak az ablak elötti azstalon és nézték a fényeket.


Tündi neked most biztos nagyon nehéz lehetett.Szép ez az ünnep,hogy összegyűllik a család és megemlékezünk a szeretteinkről.

783. b59d693a46 (válaszként erre: 782. - Mtt80)
2008. nov. 2. 06:42

Sziasztok!


Megvettük a koszorúkat, voltunk is tegnap a temetőkben. Érdekes, hogy egy gyerek mennyit ért meg a dologból. Kérdezgetett elég sokat, úgy tűnt értis is. Kijelentette, hogy nem szeretné, ha őt eltemetnék, meg persze minket se.


Sajnos vége a szünetnek. :( Bár Anna örül, hogy holnap már mehet oviba,én azért nem vagyok ilyen lelkes.

782. mtt80
2008. okt. 30. 18:56

Sziasztok!


Ti megvettétek már a koszorú(ka)t a temetőbe? Mi már igen, vagyis még egyet vennem kell holnap. Nem semmi milyen árak vannak, bár az is igaz, hogy gyönyörűek.


Pár napja már Manó is nagyon emlegeti az ovit! Minden reggel kérdezi, hogy megyünk-e oviba, és amikor mondom, hogy még nem, akkor mindig nyafog, hogy menjünk! Szóval már neki is nagyon hiányzik! Remélem megmarad ez a lelkesedés később is. :)

2008. okt. 30. 14:44

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket,holnap ünnepelünk.

Az lenne a jó ha itt megállhatna az ídő és mindig 30 éves maradhatnék,most jól érzem magam a bőrőmben.Bár szemráncaim már vannak.:-)


2 szobánk van az egyik a nappali-háló a másik a gyerekeké.

Nem lett beteg a Sára(még) szerencsére.Azért az ACC100-t adom neki.

2008. okt. 29. 13:13

Sziasztok!


Boldog szülinapot, Krisz! :) Én nem vettem észre semmi változást, amikor betöltöttem a harmincat. :) De azért biztos, ami biztos, elkezdtem szemránckrémet használni. :)


Hú, azt hiszem, én is nagyon megijedtem volna! Külön szobában alszanak a gyerekek, igaz? Még jó, hogy meghallottad Sárát. Beteg egyébként?


Mi tegnap Pestre "kirándultunk", mert már nagyon régóta szerettem volna elmenni a Westendbe a Nosztalgia boltba. A neten kinéztem ott néhány Elvis cuccot. Két ! órán át araszoltunk be Pestre, olyan dugó volt. Felújítják az Árpád-hídat, szinte állt egész Pest. De megérte, sikerült gyarapítanom a gyűjteményemet. Anna kis tündér volt, nem nyüglődött, elvolt a kocsiban, ami nála elég ritka.

779. mtt80
2008. okt. 29. 09:20

Igen, táppénzen van, de hogy hány %-ot kap azt nem tudom. Tegnap mondta a dokibácsi, hogy 1 hét múlva mehet varratszedésre. Így jövő keddig biztos itthon lesz. Már azért nem fáj neki annyira szerencsére, csak vigyázni kell, nehogy megerőltesse, mert akkor szét nyílhat a seb és varrhatják össze újra.


Szegény Sára! Elhiszem, hogy megijedtetek, én is megijedtem volna az biztos! Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baja. Jobbulást kívánok neki!


Neked pedig még egyszer boldog szülinapot! Milyen érzés a 30-asok táborában lenni? :)

778. mtt80 (válaszként erre: 777. - 244ed1c739)
2008. okt. 29. 09:16

"Mit mondhatnánk e szép napon Neked olyat ami kedves? Legyen boldog ezek után minden perced. Gond és bánat messze elkerüljön, legyél a legboldogabb Te ezen a földön!"

Boldog szülinapot kívánok!

2008. okt. 29. 09:05

El is felejtetem:hétfőn 30 éves lettem!

Pénteken lesz a szülinapi buli.

2008. okt. 29. 09:03

Ma hajnalban 1/2 1 -kor a Sárát vitte a férjem az ügyeletre.

Fura hangra,köhögésre ébredtem meg és szegényem ott remegett az ágya mellett mert nem tudott szólni nekem.A válladék úgy lerakódott neki,hogy nem tudta felköhögni és csak hörögött szegénykém.

Nagyon megijedtünk mert a férjem aszthmás és előfordulhat hogy örökölték tőle.

De szerencsére nagyobb volt az ijedtség mint amekkorra a baj.Az orvos adott neki vmi kúpott és azt tanácsolta legközelebb ilyenkor öltöztessük fel és vigyük ki a levegőre az segít.És a legfontosabb hogy nyugtassuk meg és rajtunk se lássa az ijedtséget a gyerek.

És helyeselte ő is,hogy inkább vigyük feleslegesen az ügyeletre a gyereket minthogy ne és baj legyen.Nagyon rendes volt.Alig tudtunk elaludni útána,nagyon megijedtünk.A Sára biztos a kúptól hamar elaludt.

2008. okt. 29. 09:02

Tündi!

A férjednek jobbulást kívánok,talán már nem fáj neki annyira.Kap 100% táppénzt?


Nekem azóta nincs virágom amíóta az Ádám elkezdett mászni.Nagyon élvezte a virágok feldőntését,kitúrta a földet a cserépből.

Én szeretem a szép! művirágokat,pld a konyhában nekem a falon olyan van mert azt nem kell lócsólni és olyan mintha igazi virág lenne.

774. mtt80 (válaszként erre: 773. - B59d693a46)
2008. okt. 28. 10:00

Sziasztok!


Igen, fáj is a keze, az első két éjszaka alig aludt valamit. Most már azt mondta egy kicsit jobb volt. Ma is kell mennie kötéscserére.


Délután már nekem sem lenne kedvem nekiállni főzni! Megértelek!


Ma megvolt a hagyatéki tárgyalás. Elég hamar kaptunk időpontot. Minden rendben ment. Csak ez az állandó ide fizetgetés meg oda fizetgetés ne lenne. Na mindegy.

2008. okt. 27. 13:59

Sziasztok!


Szegény Robi! Fáj is a keze?


Mi hétvégén anyuéknál voltunk, ő főzött. Egyébként nálunk is általában húsleves van vasárnap meg vmilyen husis második. Legutóbb rántott karajt csináltam krumplipürével és gyümölcssalátával, Anna imádja. Főleg a gyümölcssalit. :)


Na, ez a főzés-dolog megy az agyamra hétköznap. Hazaesünk az oviból 4-1/2 5 körül és sokszor olyankor állok neki főzni. Magam miatt nem főznék, bár nem eszem a suliban, csak olyankor muszáj, ha a férjem is itthon van. Szerencsére 1-2 nap kell egy héten, de attól is szenvedek, semmi kedvem olyankor nekiállni.


Karácsonyi ajándékok nekem még koraiak, pedig sok a gyerek a családban. Majd kb. egy hónap múlva elkezdünk vásárolgatni.

772. mtt80
2008. okt. 26. 19:59

Sziasztok!

Nem is írtam délután, hogy tegnap a változatosság kedvéért Robival kellett menni a sűrgősségire (nem Robikával). Ugyanis tegnap elvágta a hüvelykujját a cirkulával. Az egy ilyen asztali körfűrész szerűség. Na szóval darabolta a fát és úgy sikerült, hogy belenyúlt véletlenül. Most 7 öltés van az ujjában, a popójában meg egy tetanusz. Mondtam is, hogy most már én következem.


Holnap megy kötéscserére, és szerintem a héten nem is megy dolgozni. Elég mélyre sikerült (még jó, hogy csontot nem ért), úgy hogy azt mondták, hogy valószínűleg 3 hétig is be lesz kötve neki. Ez van!


Remélem veletek minden rendben!

771. mtt80 (válaszként erre: 769. - 244ed1c739)
2008. okt. 26. 10:52

Nálunk a vasárnapi ebéd ált.-ban húsleves, és valami paprikásféle vagy sülthús valamilyen körettel. Vagy mikor mi. Bár ez inkább csak addig volt így, amíg szegény anyukám élt, és mentünk hozzájuk minden vasárnap ebédre. Ő mindig valami finomat csinált. Most az van, amit én készítek, az meg mikor mi. Szóval nincs tipikus vasárnapi ebéd.


Karácsonyra még nem kezdtünk vásárolni, nincs is semmilyen ötletem. Nagy ajándékozás úgy sem lesz megint, csak a gyerekeknek.

Mi mindig élő fenyőt szoktunk venni. Valahogy nekem az az igazi és Robinak is. Ő nagyon ellene van a mű dolgoknak pl. művirágot sem tűr meg a lakásban.

Igaz, hogy hamar elkezd hullani, de hát ez ezzel jár.

770. mtt80 (válaszként erre: 768. - 244ed1c739)
2008. okt. 26. 10:47

Sziasztok!


Nincs még fűtés nálatok? Nem semmi! Nem lehetne szólni, hogy azért már mégis csak kellene?! Hivatalosan is okt. 15-től van a fűtésszezon kezdete nem?


Igen, az lehet, hogy nagyon elszoknának a gyerekek az ovitól ennyi idő után. Most gondolom nálatok is összevont csoportok lesznek, igaz? Én úgy vagyok vele, hogy ha csak nem muszáj nem viszem, persze ha dolgozni fogok, lehet, hogy majd nekem is vinnem kell néha ilyenkor is. Hogy a nyarat pl. hogy fogjuk megoldani bele sem merek gondolni. Na mindegy valahogy majd csak lesz.


Lehet, hogy már írtad, ha igen bocsi a kérdésért, de te hol is dolgozol?

Szerintem is jól teszed, hogy majd hordod a kaját. Én ha dolgozom, meg fogom tudni oldani, mert csak 4 órában leszek egyelőre. Szóval ha délelőttös leszek, akkor délben megyek haza és utána tudok főzni, ha meg délutános, akkor meg 1-re kell mennem és akkor meg előtte fogok főzni.

Ha majd esetleg egész nap fogok dolgozni, akkor valószínűleg én is hordani fogom. Majd meglátjuk.

2008. okt. 26. 08:41

Sziasztok!


Nálatok mi a szokásos vasárnapi ebéd?


A karácsonyi ajándékokat mikor kezditek el megvenni?Vannak már ötleteitek?


Idén egy szép műfenyőt akarunk venni. Pénzsporólásból mert csak 1x kell megvenni és mert nálunk mminden fenyőfe 2 nap után már hullik. Van nektek vagy ti az élő fenyőt választjátok inkább?

2008. okt. 25. 11:54

Fáááázooom!

Még mindig nincs fűtés nálunk a házban és hát bizony már hideg van napközben is.talán a jövőhéten már lesz.


Éppen ezért is én beírattam őket a szünetben is az oviba.Ott legalább meleg van.És még azért is mert 2 hétig betegek voltak, utána mentek pár napot és megint 1,5 hétig ha nem mennek teljesen elszoknak az ovitól.Ebéd után lehet elhozom őket majd meglátom.

Aztán a munkahelyemre is bekell mennem már megbeszélni a dolgokat mert 1 hét múlva kezdem a munkát.


PéDé,Te a suliban eszel gondolom.

Én úgy döntöttem,hogy befizettek menüre mert a gyerekek ugyis az oviban esznek a férjem a munkahelyén akkor csak magamnak minek főzzek.Azt az ídőt inkább a gyerekekkel töltöm.

Tündi Te ha dolgozol majd hogyan tervezed a főzést?

767. mtt80
2008. okt. 24. 14:37

Sziasztok!


Mi is megvagyunk! Szerencsére nem vagyunk betegek. Néha Robika is emlegeti az ovit, de úgy látom azért örül, hogy itthon lehet velem, velünk. Neki azért még annyira nem hiányzik. Majd a jövő héten lehet jobban fog.


Szerencsére nem a jövő héten kell mennem a tanfolyamra, így itthon tudok lenni Manóval. Majd novemberben megyek, valószínűleg nov. 10-én. Én sem akartam, hogy menjen oviba, idegen óvónénikhez, összevont csoportba.


Tegnap apukám szülinapját ünnepeltük (már amennyire ünnepeltünk) és a nővéreméktől kapott egy kiskutyát. Hogy ne legyen egyedül. Örült neki, de azért mondta, hogy nem kellett volna, mert hát lakásba nem egy öröm a kutyának. Persze ez ilyen kistestű, direkt lakásba való. Nagyon aranyos.


Kellemes hétvégét és őszi szünetet mindenkinek!

2008. okt. 24. 14:19

Sziasztok!


Mi megvagyunk, élvezzük az őszi szünetet. Jó, hogy tudunk kicsit pihenni, bár úgy látom, Annának kicsit hiányzik az ovi. Itthon már unatkozik, nem kötik le annyira a játékai. Annyira rákapott a rajzolásra, mióta oviba jár...szinte itthon is csak azzal foglalkozik. Színez, rajzol. Próbálom tanítani, hogy színezéskor ne menjen ki a vonalból, és egyre ügyesebb.


Jó, hogy nekem is szünet van, nem lenne túl jó, ha összevont csoportba kellene mennie idegen óvónénihez. Ti hogy oldjátok meg a szünetet?

2008. okt. 24. 12:08
De eltűntetek,remélem mindenki jól van!
2008. okt. 21. 16:57

Sziasztok!

Nálunk még nincsen tetű járvány remélem el is kerül minket.

Nálunk is lehetne karácsony elötti fényképészkedés mert szuper ajándék a nagyszülőknek,keresztszülőknek pld.egy ilyen naptár.

Nálunk márciusra ígérték,hogy jön majd Pestről egy fotós és lehet ,hogy jelmezes fényképeket is fog készíteni a gyerekekről.

763. mtt80
2008. okt. 21. 16:36

Szerencsére egyelőre nem kapott lakókat Robika a hajába. :) Remélem nem is fog. Már csak a holnapi napot kell átvészelni.


Most mondták, hogy november közepén lesz nálunk is fényképezkedés. Az már persze karácsonyi lesz, tehát olyan karácsonyi képeslapot lehet csináltatni belőle. Lehet naptárat is stb. Nálatok is ilyen lesz? Mennyibe fog kerülni? Nálunk két csomag lesz, az egyik 2450 Ft a másik 2850 Ft, és ebből lehet választani. Pontosan nem is tudom mi tartozik majd bele, de majd még pontosítok. Ezen kívül persze még lehet majd külön is rendelni képeket.

A kedvenc fotósom készíti majd, aki annak idején az esküvői képeinket is készítette. Nagyon szépen dolgozik. :)

2008. okt. 20. 21:53

Sziasztok!


Nálunk még nem volt szerencsére, remélem, nem is lesz. Nehéz tőle megszabadulni. Állítólag a hajmosás utáni ecetes öblítés távol tartjaa tetűt.

761. mtt80 (válaszként erre: 760. - Malacka33)
2008. okt. 20. 15:24

Igen, ezt én is így tudtam, hogy akkor 3 napig nem mehet a gyerek oviba, akinél találtak tetűt. Na hát az a kislány persze jött oviba ma is. :( Pénteken találta az anyukája a fejében. Szólt az óvónőnek, aki csak annyit mondott, hogy a múlt héten volt itt a dr.nő és ő végig nézte őket, de nem talált senkinek. Majd szól megint, és akkor kijön a dr.nő vagy a védőnő, és megnézi őket ismét. Addig meg fertőződhetnek tovább. :(


Megnéztem Robikának a fejét, de én nem találtam benne szerencsére. Bár az is igaz, hogy alig akarta engedni, úgy hogy estére majd újból átnézzük az apjával rendesen.

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook