Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
2008. okt. 9. 11:38

Sziasztok!

Tegnap este(Sára) és hajnalra (Ádám)belázasodtak a gyerekek.Úgyhogy ma az ovoda helyett az orvoshoz mentünk.

Piros a torkuk,köhögnek.Kedden kell vissza menünk de valószínű,hogy még a jövő héten is itthon maradhatunk.

A gyógyszerezés kész káosz.4 féle gyógyszer különböző adagokban és 2 óra különbséggel mert befolyásolják egymás hatását.

Papíron vezetem mit mikor kell beadnom.

729. mtt80
2008. okt. 8. 16:25

Sziasztok!

Szegény Anna! Jobbulást kívánok neki! Remélem hamar meggyógyul! Szerencsére Robika még nem is hiányzott az oviból betegség miatt. Elég jól bírja, pedig már lassan 1,5 hónapja járnak. Ahhoz képest, hogy azt hittem, hogy már a második héten beteg lesz... :)

Nálunk egyelőre még nem hallottam róla, hogy bármelyik gyerek is agresszívabb lenne. Bár láttam már én is, hogy az egyik kisfiú dúrván arrébb lökte az egyik kislányt, de hát azt hiszem ilyen mindenhol előfordul. Bár lehet, hogy nálunk még egyelőre azért nincs nagyon ilyen eset, mert még mindig csak 9-en vannak.

Én mindenesetre nagyon örülök ennek és annak is, hogy végül csupa kicsi közé került és nem vegyes csoportba. Bár érdekes módon Robikának több barátja van a nagyobbak között, mint a csoportjában. :) Állandóan csak azt hallom, amikor megyek érte, hogy ő is a barátom, meg ő is, meg ő is... Na és amikor találkozunk a nagyobbakkal egyfolytában csak ez megy: szia Robi, szia Robika, stb. Szóval neki lehet, hogy semmi baja sem lenne a vegyes csoporttal.

Most pénteken lesz az egészségnap nálunk, és megint vinni kell gyümölcsöt. Azért néha már kezdem sokallani, minden kedden vigyünk és még most pénteken is. Na de ez van.

Krisz, szerintem sem kellene kevesebb időt tölteniük a gyerekeknek az oviban, mert aztán ha tényleg dolgoznod kell, akkor meg hirtelen kell megint visszaszokniuk a még további bentlétre. Nem is értem, hogy mondhatott ilyet az óvónő. Nálunk legalábbis pont az ellenkezője van. Nyugtatgatják az anyukákat, hogy nem baj, hamarosan megszokja úgy is az ovit és ha muszáj a munka miatt, akkor persze legyen ott végig. Az a feladatuk, hogy megnyugtassák a gyerekeket és ha valami gond van, akkor megoldják a problémákat.

Egyébként lehet, hogy Sára tényleg a nagyobbak miatt nem akar oviba menni mostanában. Az óvónőket amúgy szereti?

Mikor mész vissza dolgozni?

2008. okt. 8. 13:47

Sziasztok!

Annának jobbulást. Ez elég komolyan hangzik. Mi még egészen jól bírjuk.

Közben nálunk kiderült, hogy több gyerek panaszkodott már erre a kisfiúra. Állítólag volt olyan gyerek akibe beleharapott, illetve úgy megütött, hogy állítólag fel is reped egy kicsit a szája.Tehát kezd egy kicsit lincselő hangulat leni. De az óvó nénik még kértek egy hónap próba időd, mert szeretnének kimenni családlátogatásra, de a családnak soha nem jó egyik nap sem.

Nem tudom mi kiváncsi leszek.

Mindenkinek szép hetet. Sziasztok!

2008. okt. 8. 13:12

Sziasztok!

Sajnos biztos midenhol vannak agreszívabb gyerekek ezt nem lehet elkerülni. Anna ismesélte, hogy volt olyan, hogy egy kislán lelökte az ágyról. Szerencsére ez nem vette el a kedvét az ovitól.

Viszont most a héten itthon vagyunk, torokgyulladása van. Két napig 38 fok fölött volt a láza és hányt. Ma már jobbn van, láza sem volt. Egy hónapot bírt ki az előző betegség óta. :(

Annák sokat festenek, minden nap hozza haza a képeket. Párat kitettek, de ő többnyire ragaszkodij a munkáihoz.

Az ovi körül már ők is voltak sétálni. Messzebb egyelőre nem merészkedtek.

2008. okt. 7. 10:04

Nálunk is van olyan gyerek aki úgy fejezi ki a haragját,hogy őt az anyukája "ott hagyja",hogy verekszik.Azt mondják az ovónénik,hogy ídőt kell neki adni,hogy megértse a helyzetet.

Nem tudom mi történt,de tegnap és ma reggel is alig tudtam be adni az oviba a Sárát.Nagyon sírt és azt mondogatta,hogy nem akar ovodába menni.Az ovónő szerint lehet ,hogy sok ídőt töltenek az oviban.Vigyem őket késöbb és menjek értük elöbb.

Szerintem pedig már most megkell szokniuk,hogy ott töltik a hétköznapjaik javát mert nem sokára mikor már dolgozom akkor még többet kell ott leniük.

Nálunk 28 gyerek! van egy csoportban abból 9 az újy gyerek.Biztos jobb egy kis létszámú csoportban.És a vegyes korosztály sem tetszik nekem.

Tegnap is mikor mentem értük akkor pont mentek ki mosakodni az uzsonna után és egy nagyobb fiú pont fellökte a Sárát.És mint ha mi sem történt volna tovább mnet.Persze az ovónő sehol sem volt.

Egy -két ilyen eset és el is hiszem,hogy nem akarnak oviba menni.

Most lesz majd 17.-n ilyen egészség nap nálunk ahova a szülők is mehetnek majd.Minden csoport készül vmivel.Mi a krumpli történetével és krumplis pogácsával várjuk a többi ovodás csoportot.Körforgásban mennek majd a csoportok.

Mesélik a gyerekek,hogy szoktak gyurmázni,tornázni már voltak az ovoda körül sétálni is.Festeni még sztem nem festettek.

2008. okt. 7. 09:32

Sziasztok!

Velünk hál istennek minden rendben van.

Még mindig nagyon szeretünk óvodába járni. Bár van egy kis fiú akivel elég sok próbléma van. Manó is szokta mondani, hogy amikor lefekszenek akkor rúgdosni szokta. Az óvó néni azt mondta, hogy ő egy öt felnöttes, türelmet igénylő gyerek.

De remélem, hogy emiatt azért nem fogja megutálni a gyerek az óvit. Nálunk az egészség ap majd csak tavasszal lesz. Nálunk ebben a hónapban csak fényképeszkedés lesz, meg papírgyűjtés. A mondóka mondás nálunk is nagyon megy majdnem minden nap valami újjal jön haza.

Mindenkinek további szép hetet.

724. mtt80
2008. okt. 6. 10:23

Nálatok lesz mostanában valami kis kirándulás, vagy valami rendezvény az oviban?

Nálunk lesz majd valamikor még ebben a hónapban egy egészségnap, amikor a nagyobbak elmennek egyet biciklizni, a kisebbek pedig az ovin belül játszanak majd, esetleg kismotoroznak. Lesz sok zöldség-gyümölcs és minden, ami egészséges.

723. mtt80
2008. okt. 6. 10:17

Sziasztok!

Krisz, örülök, hogy újra itt vagy!

Biztosan nagyon szép lett a lakás! Elhiszem, hgoy sok melóval járt! Nekünk is kellene haladni a konyhával, csak hát pénz nem úgy van rá, ahogy kellene. Na majd egyszer!

Hogy telt a hétvégétek?

Nekünk jól. Szombaton lagziban voltunk, ami nagyon jó volt. Robika sokat táncolt ismét. Talált magának egy pár barátnőt, úgy hogy elvoltak. Volt kb. 5-6 kislány és ő volt az egyedüli fiú. Nagyon édesek voltak.

Az oviba ma megint jött egy új kisfiú, úgy hogy már 9-en vannak. Kezdenek sokan lenni. :)

A múlt héten festettek is. Kaptak egy nagy méretű képet (macit, sünit, pillangót stb.) és azt kellett kifesteniük. Persze csak egy színnel. Nagyon szép lett. :)

Nálatok szoktak az oviban festeni a gyerekek?

Robika is tud már egy csomó mondókát és éneket. Minden nap mond egyet. Most még tényleg nagyon könnyen tanulnak.

2008. okt. 3. 11:06

Sziasztok csajok!

Végre rend van nálunk és itt vagyok újra.

Azt hittem sosem leszünk készen. Falat bontottunk, festettünk, padlószőnyeget cseréltünk és utána 4 napig csak takarítottam. De most olyan tiszta a lakás, hogy megszólal.

Fűtésünk sajnos nincsen, 20°-22°-ban didergünk mert még nem minden lakásban cserélték ki a radjátorokat és adig ugye a rendszert sem lehet feltölteni. És hétvégére jön a rossz(abb)ídő.

Az ovodába menet már nincs pityergés, már ott is alszanak és 15 ó-ra megyek értük. Szépen-lassan beszoktak, az ottani konyhát is kezdik megszokni. Az első napokban nem sokat ettek szegényeim, még a vízzel kell megbarátkozniuk.

Nagyon sokat tanultak már most, pld. szépen enni, nagyon sok mondókát megtanultak, énekeket. Nagyon szeretik, hogy a d. u. -i alváskor mesét olvas az óvónéni.

És végre én is unatkozhatom egy keveset, olvasgathatok. . . .

721. mtt80
2008. okt. 1. 10:23

Sziasztok!

Szerencsére még Robika sem lett beteg. Lehet, hogy ér valamit ez az Actival Kid, amit adok neki. Már lassan 1 hónapja szedi. Bár még lebetegedhet a héten, de remélem nem fog, mert szombaton megint lagziba kellene mennünk.

Ma jött 2 új kisfiú a csoportba, úgy hogy már 8-an vannak! Ebben a hónapban ha jól tudom még ketten jönnek.

A ti gyerkőceitek szoktak vinni játékot az oviba? Robikára mostanában rájött, hogy mindig vinni akar valamit. Ált.-ban kisautó lesz belőle. :) Pedig nem nagyon örülök neki, de szerencsére az óvónénik megengedik és nem szólnak érte.

2008. szept. 30. 21:38

Sziasztok!

Nálunk is minden rendben, remélem így is marad. A csoportban már tizenketten betegek, lázasak, így csak 13-an voltak ma. Anna eddig megúszta, remélem, hat most már a lekvár meg az immunerősítő, amit a doktornő írt fel.

Robika nem lett beteg?

Most már 1/2 4-4 körül megyünk érte az oviba, ma is 3/4 4-re értünk oda, de így sem akart hazajönni. :) Csak nehezen alszik el, azt mondták, csak egy órát aludt ma is. Délután meg elég fáradt.

Veletek mi újság?

2008. szept. 29. 12:19

Sziasztok!

Hát a hétvége gyorsa eltelt, de viszonylag jól. Mi most nem vagyunk betegek, illetve én nagyo fújjom az orrom, de lehet, hogy ez még az allergiám. A pici ma is mosolyogva ment be, és é ennek agyon örülök. Remélem, hogy az őszi szünet után sem lesz semmi gond. Már va két barátja az Adi és Adrienn akikkel nagyon sokat játszik, mindig emlegeti őket is.

Vigyázz Robikára.

Midenkinek szép hetet.

718. mtt80
2008. szept. 29. 11:19

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége? Nekünk jól. Tegnap olyan jó idő volt, hogy a fiúk elmentek horgászni. Manó fogott is egy szép halacskát! Nagyon örült neki!

Ma reggel viszont köhögött egy kicsit, úgy hogy lehet, hogy beteg lesz. Bár remélem megússzuk. Az oviban is csak 3-an vannak ma, mert a másik 3 beteg. :) Bár az a kettő is csupa nátha, úgy hogy valószínűleg Manó is elkapja. Ma reggel is ölelgette őket, úgy hogy van rá esély. :)

Remélem senki sem beteg!?

717. mtt80
2008. szept. 26. 09:39

Sziasztok!

Lehet, hogy tényleg ér valamit az a sószoba. Manóék még nem voltak, mondjuk egyelőre nincs is miért menniük szerencsére.

Nem semmi lehet, az a kisfiú! Akkor ott már komoly baj lehet, ha már a pszichológus is foglalkozik vele. Gondolom hiperaktív, agresszív stb.

Nálunk az egyik iskolában volt egy hasonló kisfiú. Másodikos volt, de valami szörnyű volt! Különböző gyógyszereket szedett, de nem ért semmit. Volt hogy kést vitt az iskolába és úgy kergettem az osztályban, hogy el tudjam tőle venni! Egyfolytában terrorizálta a társait és tul. képp a tanárokat is. Nagyon utáltam abba az osztályba menni annak idején, de szerencsére csak heti pár óráról volt szó.

Még jó, hogy nem történt nagyobb baj Annával! Nem semmi hogy mik vannak!

Szerencsére nálunk nincsenek ilyenek, és még Robika sem verekszik. Pedig azt hittem, hogy ha majd nem adnak oda neki valamit, akkor majd üt. Eddig még nem volt ilyen, de remélem nem is lesz!

2008. szept. 25. 20:52

Sziasztok!

Bizony, büszkék lehetünk rájuk. :)

Robika nagyon ügyes, de hát volt kitől örökölnie. :)

Nálunk is csak a 2. félévtől mosnak fogat. Biztos azért, mert egyelőre elég a ruhájukat megtanulniuk az óvónőknek.

Annáék csoportjában van egy agresszív kisfiú. Ma mesélte az óvónő, hogy tegnap lerántotta Annát a székről, leteperte és beleharapott a vállába. Meg az óvónő kezébe. Néha rátör és így viselkedik. Ha nem tud rajta segíteni a pszichológus, eltanácsolják az oviból. Már többször előfordult hasonló eset. Anna nem is panaszkodott, pedig el szokta mesélni, ha vmi sérelem éri. Szerencsére nem hagyott benne mély nyomot.

2008. szept. 25. 10:57

Sziasztok!

A héten elkezdtek lejárni a sószobába az oviban. Lehet, hogy hülyeség, de mintha más nem folyna annyira az orra Ginának. De hát majd hosszú távon kiderül.

Nálunk is kedden kell gyümölcsöt vinni. Fogat szerintem azért kezdék később, mert egyszerre 25 gyerek fogmosását ellenőrizni, biztosan nem egyszerű.

De szerintem bűszkék lehetünk, hogy ilyen hamar beszoktak a gyerköcök.

További szép napot mindenkinek.

714. mtt80
2008. szept. 24. 16:06

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó, hogy végre hazamehetett anyukád a kórházból! Még jó, hogy közel vagytok egymáshoz, így tudsz nekik segíteni bármikor, ha kell.

Nálunk gyümölcsöt minden kedden kell vinni. Ekkor van a gyümölcsnap. Elég egy 2-3 darab.

Nálunk is csak novemberben lesz torna, de volt hogy már átmentek egy kicsit a tornaterembe szaladgálni.

Érdekes hogy nem mindenhol mosnak fogat az elejétől kezdve. Nálunk amióta ott ebédelnek, azóta mosnak is fogat. Nagyon ügyesek.

Ma elvitték Robikáékat egy mini színi előadásra, azt hiszem a Három kívánság c. mesét adták elő. Ez egy ilyen zenés darab volt és kb. 40 perces. Sok zene és ének volt benne. Azt mondták, hogy Manó egyből felállt és táncolt velük. Mindenki kérdezte, hogy ki ez a kisfiú, aki ilyen ügyesen táncol. :) Mondtam is, hogy nem meglepő, mert nagyon szereti a zenét, és imád táncolni. Mindig így szokta, ha valami zenés helyen vagyunk, egyből táncol. :)

Azt hozzá kell tennem, hogy ez az előadás csak a szomszéd iskola tornatermében volt, szóval nem kellett messzire menniük.

Ma reggel nem is nyafizott egyáltalán.

2008. szept. 23. 22:29

Sziasztok!

De jó, hogy anyukád hazamehetett a kórházból! Ezek szerint jobban van.

Igen, nagyon jó, hogy csak 9-re kell mennem. Nem is számítottam rá, de nagyon rendesek voltak, nem tettek be nekem első órát egyik nap sem, hogy ne kelljen rohanni reggel. Érettségiző osztályt sem sóztak a nyakamba, maximálisan figyelembe vették, hogy most kezdtük az ovit.

Nekünk 7018 forint volt a kajapénz ebben a hónapban. Gyümölcsöt egy hónapban egyszer kell vinni, de nem egy bizonyos napon, hanem aki amikor akar, így van folyamatosan.

Én is próbálom majd Annát előbbi fekvésre szoktatni, mert ma is iszonyú fáradt és nyűgi volt délután. Az oviban nem tudja magát kialudni, itthon hétvégén 3 órákat aludt. Ott meg kicsit nehezen alszik el és nem tud annyit pihenni, amennyire szüksége lenne.

Végre fűtenek! Már majd' megfagytunk, olyan hideg volt, de most nagyon kellemes. :)

2008. szept. 23. 12:35

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak mindig van valami. Végre csütörtökön haza jöhetet az anyukám a kórházból, így hétvégén a fatert is haza hoztuk a telekről.

Még jó, hogy közel lakunk egymáshoz, így már nem probléma ha felkell szaladni hozzájuk.

Hát az ovit az imádjuk (még). Eddig csak egyszer folyt egy kicsit az orra, talán megússzuk enyivel. A héten már fogat is mosnak ebéd után. Torna óránk majd csak novemberben lesz.

Nálunk egy napra 307Ft. De mi kapunk gyermekvédelmi támogatást, így ingyen eszünk.

Én 6-kor kelek a nagyfiamat fél hétkor keltem a picit kb. hét körül. Kb. félnyolc körül indulunk, és nyolc körül jövök ki én tőle az oviból. Este kilenc és féltíz körül szoktunk lefeküdni.

További szép napot mindeninek.

Sajnos betegség vagy nagyobb szünet után néha van sírás, de ezek is le fognak maradni.

711. mtt80
2008. szept. 23. 09:18

Azt elfelejtettem megírni, hogy ma befizettem az ebédpénzt és "csak" 4055 Ft volt Robikának. Azt hozzá kell tennem, hogy ő ugye nem uzsonnázik és az első héten még ebédet sem kapott. Szóval így lett ilyen kevés.

Kiszámoltam, hogy ha egész hónapban kapná mind 3 étkezést, akkor összesen 6116 Ft lenne a kajapénz.

Nálatok mennyi?

710. mtt80 (válaszként erre: 709. - B59d693a46)
2008. szept. 23. 09:12

Sziasztok!

Ma reggel nem volt sírás, csak egy kicsit nyafogott, hogy ne menjek még el.

Nálunk változó a reggeli ébredés. Van hogy magától felébred Manó 7 - 1/4 8 körül, akkor már 8 körül elindulunk az oviba. Viszont van olyan is, hogy úgy kell ébresztenem 3/4 8 körül és akkor 1/4 9 körül indulunk az oviba. Ált.-ban 1/4 9 - 1/2 9 körül érünk be az oviba. Hamarabb felesleges is lenne, mert nálunk mindenki ilyenkor jön. A 6 gyerekből az első is csak 8 után ér be. Szóval nem kapkodja el senki.

Este fél 10 körül szoktuk elvinni aludni. Én is próbálom kicsit korábbra tenni a lefekvést, de egyszerűen nem álmos. Van hogy még fél 10-kor is ha lefekszünk, utána még vagy fél óráig csak forgolódik. Nem bír elaludni. Télen, ha már hamarabb sötétedik, megpróbálom majd 9 körül lefektetni. Nyáron még csak 10 körül feküdt le, de hát akkor ugye nem kellett korán kelni.

Többiek?

Szerencsés vagy, hogy csak 9-re kell beérned, így nem kell túl korán kelnie Annának. Én is ezzel vagyok bajban, hogy ugye olyan munkát nem vállalhatok el, ahova mondjuk 6-ra kell menni, mert akkor ki viszi el oviba Manót? Még a 7 órás kezdet is metszes, a legjobb a 8 órai munkakezdés lenne, de olyat meg nagyon nehéz találni. Eleve semmilyet nem könnyű találni, de ha még az sem mindegy, hogy mikor kezdek, akkor meg aztán lehetetlen.

709. b59d693a46 (válaszként erre: 708. - Mtt80)
2008. szept. 22. 21:56

Sziasztok!

Úgy látszik, csak nem ússzuk meg sírás nélkül. :) Miután Anna először ment a betegsége után, ő is sírt párszor. De róla is azt mondták, hamar megvigasztalódott. Most szívesen megy, nincs probléma.

Nekünk is jól telt a hétvége, csak elég gyorsan. Próbálom ilyenkor utolérni magam, nem könnyű. Hétközben örülök, ha délután főzni tudok vmit, a többi munka ilyenkorra marad.

Tündi, ti hány óra körül mentek reggel oviba? Ébreszted Manót vagy magától kel? Este mikor alszik el?

Én Annát negyed 8 körül keltem, így kényelmesen elkészülünk, 3/4 8- 8 körül indulunk, nekem 9-re kell beérnem. Aranyos, nem húzza az időt, készülődik szépen. Este viszont 9 körül alszik csak el, jobb lenne, ha korábban lefeküdne, de nem hajlandó.

708. mtt80
2008. szept. 22. 14:04

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége? Nekünk egész jól. Tegnap búcsú volt Tömörkényen, úgy hogy kint voltunk a mamánál ebéden. Utána persze kinéztünk a búcsúba is, ahol Robika felült a kisvonatra. Nagyon szereti. Mindig fel kell ülnie rá, ha valahol van ilyen.

Robikának nincs még konkrét barátja az oviban, mindenkivel egyformán játszik. Bár ez nem nehéz, hiszen csak 5 gyerekkel kell játszania. Ebből is csak 3 a fiú, úgy hogy velük játszik leginkább. Bár ebben a korban még inkább egymás mellett játszanak, mint egymással. Most alakul ki náluk az egymással való játék szeretete.

Ma az apja is itthon volt (állásinterjúra kellett mennie, így nem ment dolgozni), így ketten vittük oviba Manót. Na hát már itthon elkezdte mondani megint, hogy maradjak ott én is meg ilyenek. Az oviban pedig, amikor elindultunk hazafelé az apjával, elkezdett sírni. Eddig még soha nem sírt! Integettek az óvónénivel az ablakból, de még akkor is pityergett. Úgy sajnáltam! Amikor mentünk érte azt mondták, hogy nem sokáig sírt, utána már bele is merült a játékba és abba is hagyta.

Remélem mindenkinél minden rendben!

2008. szept. 20. 07:57
Jó hétvégét Mindenkinek!
2008. szept. 20. 07:57

Sziasztok!

Végre van egy kis időm, bár mindjárt állok neki főzni. Munka mellett mire délután hazaérünk, szinte semmire sem marad idő. Próbálok Annával foglalkozni abban a pár órában, így minden estére marad. Hát nem könnyű...régi szép idők...:)

De jó, hogy Robikának jó lett a vérképe! Én is kíváncsi lennék Annáéra, csak ne kellene megszúrni hozzá. :)

Ketten vannak a csoportban?! Az igen, nálunk a 25 gyerekből ha hiányoznak is, nem annyira feltűnő.

Szereztek ár a gyerekek barátokat?

Anna mindig 2 kislányt emleget, ők is csendesebbek, tegnap mondta az óvónéni, hogy általában velük van, kirakóznak, rajzolnak...A fiúkat nem nagyon szereti, mert "lökdösődőek" meg kiabálnak. :)

705. mtt80
2008. szept. 19. 10:53

Sziasztok!

Nagyon el van veszve mindenki! Mi van veletek?

Robika még mindig bírja az ovit betegség nélkül. Le is kopogom. Képzeljétek ma csak ketten vannak az oviban. Ő és egy másik kisfiú. A többiek betegek. Könnyű dolguk lesz ma az óvónéniknek, ráadásul ugye én ebéd után haza is hozom Robikát, tehát délutánra csak 1 marad. Nem rossz!

Kész lett a vérkép eredménye is. Szerencsére minden rendben van. Tavaly egy kicsit vérszegény volt, de most nem. Örülök neki nagyon!

Mindenkinek szép hétvégét kívánok! Remélem nem beteg senki!

Ha lesz egy kis időtök írjatok!

704. mtt80
2008. szept. 17. 14:11

Sziasztok!

Örülök, hogy Anna újra szeret menni oviba és nincs semmi gond vele. Lehet, hogy majd mikor nálunk is többen lesznek a csoportban, akkor majd Robikának is más lesz a véleménye, de így nagyon családias a környezet.

Nálunk a jövő héten kell befizetni az ebédpénzt, kíváncsi leszek rá mennyi lesz. Remélem nem sok!

Ma nem voltunk oviban, helyette elvittük vérvételre az uraságot. Szegényke úgy ordított, hogy eleve már be sem akart menni. Na mindegy, de hát muszáj volt. Ez még a 3 éves vérvétel, csak eddig vártunk vele, hogy a füle legalább rendbe jöjjön teljesen és persze hogy apa is itthon legyen. Ma nem ment dolgozni, így elvittük. Ugyanis már rutinosak vagyunk tudtuk, hogy csak ketten vihetjük el, egyedül nem. Az asszisztens meg is jegyezte, hogy jól tettük nagyon, hogy apa is jött. :) Én nem bírtam volna annyira lefogni.

Holnap lesz kész az eredmény, remélem minden rendben lesz.

2008. szept. 16. 18:01

Sziasztok!

Nálunk most minden rendben, Anna újra szívesen megy, jól érzi magát. Azt nem szereti, hogy sokan vannak és azt mondja, kiabálnak a gyerekek, de biztos meg fogja szokni. Ő egyébként sem bírja hangos dolgokat. Ezért nem akart menni a múlt héten, mint kiderült.

Nálunk 7018 forint a kajapénz, most fizettem be. Gyümölcsnapról még nem szóltak.

702. mtt80
2008. szept. 16. 15:54

Sziasztok!

Nem semmi, hogy még az orvosok sem tudják eldönteni, hogy kell-e műteni anyukádat, vagy nem. Remélem azért tényleg jobban van. Hazamehetett már?

Végülis mi is egy 2000 Ft-os biztosítást kötöttünk Robikának, mint kiderült a csoportból a 6-ból 4-en ezt választottuk egymástól függetlenül.

Nálatok van olyan, hogy gyümölcsnap az oviban? Nálunk ez keddenként van, és olyankor mindenkinek vinnie kell 2-3 szem gyümölcsöt. Jó ötletnek tartom, bár azért minden héten vásárolgatni, azért nem egyszerű. Nővéreméknél egy másik oviban úgy volt, hogy havonta egyszer kellett vinni csak.

Hogy állnak a gyerkőcök az ovival? Remélem mindenhol rendben van minden!

Képzeljétek Robika tegnap óta alig akar elengedni reggel az oviból. Menni akar, odáig nincs vele gond, csak utána az elválás a nehéz. Nem sír, vagy hisztizik, csak belecsimpaszkodik a nyakamba és mondja, hogy ne menjek még el. Úgy sajnálom olyankor, de muszáj ott hagyni. :( Azt mondja az óvónéni, hogy utána nincs vele semmi gond, észre sem veszi, hogy nem vagyok ott. Csak az elválás a nehéz.

Ma állítólag nagyon ügyesen fűzött gyöngyöt. Azt mondták, hogy tök sokáig lekötötte és nagyon ügyes volt. :)

2008. szept. 15. 14:38

Sziasztok!

Reggel voltunk Nővéremmel vért adni. Nem is volt olyan vészes. Utána rácsörögtünk az anyukámra, hogy szóljon a dokinak. Erre mondja, hogy most szólt az orvos, hogy mégsem kell újra operáni. Ami tök jó hír, csak így a félnapom elment. Bár tudom, hogy másnak is odatudják adni a véremet, de éppen más dolgom is lett volna. Na midegy.

Mi a biztosításra 2000Ft/év fizetünk a kicsinek és a nagynak is. Remélem idén nem lesz rá szükség.

Hát a könnyek nélküli emlékezés az bizony nagyon sokára lesz, ha lesz egyáltalán.

További szép eső nélküli napot mindenkinek.

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook