2005. nyári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Én ma már reggel ott hagytam. Adott két nagy puszit és beszaladt. Hát majd lehjet, hogy később jön rá, hogy mi van. De eddig minden rendben volt.
Mi már most 22 vagyunk, enyien is maraduk.
Jobbulást Robikának.
Sziasztok!
Ma mi is túlestünk az első napon az oviban. Nagyon jó volt! Ma 11-ig voltunk végülis, és én is ott voltam végig. Persze nagyon észre sem vette Robika, hogy én is ott vagyok. Szerencsére nem nagyon foglalkozott velem, inkább játszott. Most még nagyon ideális az egész helyzet, mert most még csak 5-en vannak. :) Hó végére lesznek 9-en azt hiszem, és utána szépen fokozatosan, ahogy betöltik a 3-at, úgy jönnek a gyerekek. Szóval így most az elején legalább több idő jut rájuk és mindenkire tudnak rendesen figyelni.
Egyedül csak az evéssel voltak gondok, mert hát ugye amikor le kellett ülni, mert következik a tízórai, akkor Robika ugye tovább szeretett volna játszani. Utána nagy nehezen leült, evett pár falatot és utána már kelt is fel, hogy ő inkább játszik. Itthon is ugyanez van. Inkább játszik, mint hogy egyen. Most még hagyták az óvónénik, de később meg kell tanulnia, hogy amikor enni kell, akkor eszünk és nem játszunk.
Holnap is kb. 11-ig lesz az oviban, de holnap én már nem szeretnék ott lenni végig, hanem reggel még ott maradok egy kicsit, utána elmegyek, majd 10 után valamikor visszamegyek. Remélem nem lesz gond, de szerintem nem.
Azért is kell igyekeznünk haza, mert alvás után mennünk kell megint a sebészetre a fülével. :(
Pédé nálatok hogy telnek az ovis napok? Malacka?
Krisz ti voltatok már az oviban ismerkedni?
Sziasztok!
Túl vagyunk az első napon. Fél nyolcra mentünk le. Szépen mindent bevittünk. Kilencig voltam ott, utána mondtam, hogy anya elmegy dolgozni. Délután 4-kor mentem érte, minden a legnagyobb rendben volt. Jó kedvű volt, azt mondta, hogy holnap is megy. Az óvó néni mondta, szépen ebédelt, elaludt rögtön, mosolyogva ébred. Remélem továbbra is ilyen marad.
Pédé várom a te véleményedet is és persze a többiekét is.
Sziasztok!
Túl vagyunk a kötéscserén, de hát ne tudjátok meg. Először is ott voltunk 2,5 órát, mire nagy nehezen behívtak. Azt is már úgy, hogy volt ott egy másik 3 éves kisfiú is, és vele Robika elkezdett játszani, és persze hangoskodtak is. Na hát persze a kisfiú anyukájával mi ennek örültünk is, mert úgy voltunk vele, hogy így legalább talán észbe kapnak és behívják a gyerekeket. Mivel nem érkezési sorrendben hívnak be, nem értem, hogy a gyerekeket miért nem lehet előre venni. Na nem sokkal később be is hívtak. Azután persze jött az ordítás, mert szegénykémnek annyira fájt, ha csak hozzáértek. Kiderült, hogy Szentesen a sürgősségin annyira bekötötték, hogy nem szellőzött egyáltalán és jól be is gyulladt. Szegénykém még itthon is sírt, mert annyira fájt neki. Szerdán megint mennünk kell, de szerencsére délután, így legalább az oviba mehet. :(
Reggel voltunk bent az oviban is szólni, hogy mi a helyzet. Persze Robika ott is akart maradni, de remélem holnap végre tényleg el tudjuk kezdeni az ovit.
Szerencsére nem fél azóta sem a kutyáktól. Sárát hol harapta meg a kutya? És hogy történt? Játszottak?
Én nem láttam tegnap a leforrázott ikreket, de valami szörnyű lehetett. Szegényke! Még belegondolni is rossz!
Pédé, Malacka írjatok, ha lesz egy kis időtök, hogy milyen volta az első nap az oviban! Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy tetszett a lányoknak és miket csináltak.
Tündi!
Boldog 6.házassági évfordulót!
/mi is 2002-ben házasodtunk össze :-) /
Mi majd csak a jövőhéten kezdjük az ovit mert sok az új gyerek és kérték,hogy aki még ugysem dolgozik az várja meg míg a többi gyerek beszokik.Majd azért már holnaptól 1-2 órára bemegyünk az udvarra ismerkedni.
Nekem úgy kell megvarratnom az ágyvásznakat,még a ruha- és tornazsákokat is mert nem kaptam boltban olyat amilyet az ovónéni kért.Ja és még a babzsákot is mert azt sem lehet kapni boltban.
Az autós felvarrható jelet is alig kaptam pedig azthittem,majd esernyőt fogok alig kapni.150ft./db !! -ért kaptam mert kézzel himzett.És kellett belőle 6 db./fő
Kész anyagi csőd az az ovodai bevásárlás.
Írjatok,kiváncsi vagyok milyen volt az első napotok az oviban.
Tündi ti holnap keztek,ugye?
Sziasztok!
Szegény Robika,remélem hamar túllesztek a kötéscserén és nyom nélkül gyógyul a seb.Az biztos,hogy többet nem nyúl oda ha a kutya eszik.Ne hibáztassd magad Tündi,tényleg nem lehet minden percben azt nézni mit csinál a gyerek.Amióta a Sárát is megharapta a Tóth Vera egyik kutyája azóta ha csak kutyát látnak messziről már félnek.Pedig elötte annyira oda voltak értük.
Látátok tegnap a tv2-n a naplóban a leforázzott ikreket?2 évesek voltak amikor fürödtek és megnyitották a forró vízcsapot.Az egyik kitudot ugrani a kádból a másik nem,ő szegénynek a teste 80%-ban megégett és -lehet orvosi műhiba végett-lekellett vágni mindkét lábát.Pedig az anyuka csak kiugrott fáért mert fáztak a gyerekek.Hamar megvan a baj.
És amikor azt mondta a ma már 4 éves csonkalábú kisfiú mosolyogva,hogy szép az élet,hátt megkönnyztem én is meg a férjem is.Nagyon megható történet volt azért is írtam róla ennyit.
Darinka ,Dari!
Nagyon szép,különleges neved van.Én még sosem hallottam,azt tudod,hogy a szüleid miért ezt a nevet adták neked?
Köszönöm szépen a gratulációkat!
Én meg lelkiekben készülök a holnapi kötéscserére, és arra hogy az egész délelőttöt a sebészeten fogjuk tölteni! :( Vajon Manó hogy fogja kibírni?!
Jó, hogy nem fél tőlük. :)
Tegnap hazajöttem, ma van egy kis pihi. Bár készülni kell a holnapi nagy napra. Még vasalok, összekészítem, amit vinni kell az oviba.
A gólyatábor jó volt, a gyerekek még kezelhetőek, aranyosak. Reméljük, ilyenek is maradnak. :)
Köszi szépen, én is remélem, hogy hamar meggyógyul. Szóval veled is történ hasonló? Nem rossz. Szerencsére Robika viszont nem fél a kutyáktól azóta sem.
Mi is 10-ig maradtunk volna hétfőn az oviban és kedden is, de mi együtt. Nálunk ezt kérték, hogy maradjon a szülő is és utána menjünk is együtt haza. Viszont mi hétfőn nem megyünk, mert akkor kell vinnem Manót kötéscserére. Persze reggel azért beszólunk, hogy mi a helyzet. Majd kedden remélem már tudunk menni.
Majd nekünk is kell vennünk tornacipőt, de azt mondták leghamarabb kb. novemberben kezdik el a tornát. 23-as lába van a picidnek? Robikának 27-es. Én is alig találtam rá váltócipőt.
Én úgy tudom, hogy nálunk csak annak jár támogatás az ebédfizetéshez, akinek jár a rendszeres gyermekvédelmi. Viszont az nekünk nem jár. :(
Érdekes, hogy nem fáj a füle, csak ha hozzáérünk. Szerencsére! Na és persze a kutyától sem fél. Ugyanúgy játszik velük és nyúzza őket. Szerintem ez azért van, mert tudja ő is, hogy nem akarattal bánotta a kutya. Na meg nem olyan fából faragták, hogy ezért féljen bármitől is. :) Egyébként amikor történt a dolog, akkor sem sírt sokáig, csak szerintem nagyon megijedt.
Én sem szeretem, ha kajálás közben háborgatja őket, bár kisebb korában is volt olyan, hogy leült szépen a száraztáp közelébe játszadozott vele, a kutyák meg csak néztek nagyokat. Szóval nem bántották.
Tart még a gólyatábor? Milyen? Anna hogy viseli a távollétedet?
Mi tegnap voltunk osztálytalálkozón Tőserdőn, de még az este hazajöttünk. Kb. 11 körül értünk haza. Jó volt, de elég is volt ennyi.
Tündi! Nálunk Zugló így van a gyermekvédelmi kedvezmény. Ide bemásolom:
"Igénybe veheti, akinek lakcíme Budapest XIV. kerületben van. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság fennáll, ha egyedülálló vagy tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő esetén az egy főre jutó jövedelem, nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 135 %-át, családban élőknél pedig a 125 %-át.
Kérelemben, a jövedelemnyilatkozatban, a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok valódisága környezettanulmány készítésével vizsgálható.
A jegyző a kedvezményre való jogosultságról határozatot hoz, amely egy évre érvényes. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel ingyenes az étkezés a bölcsőde, óvoda és általános iskola 1-5. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásba, illetve a felsőbb évfolyamokon 50 %-os a támogatás. Ingyenes a tankönyv ellátás és évente két alkalommal /júliusban és novemberben/ gyermekenként 5.500 Ft támogatást utal ki a jegyző."
Nem tudom, hogy nálatok hogy van de érdeklőj utána az nem kerül semmibe.
Köszönjük a jó kívánságokat. A buli is nagyon jól sikerül.
Nálunk azt mondták, hogy hétfőn 10-ig lehetnek bent a szülők, kedden 9-ig, szerdán pedig már ne nagyon maradjunk bent. Mi már ott is alszunk hétfőn, mivel nekem is lejárt a szabadságom és dolgozni kell mennem. De csütörtökön már lesz szülői.
Elég szimpatikusak voltak az óvó nénik, de majd kiderül, hogy a gyerek hogy fogadja el őket.
Nekem fehér torna cipőt kell beszereznem. De az első két hétben még úgysem lesz torna óra, így még van egy kis időnk. De 23-ast olyan nehéz kapni.
Mindenkinek sikeres óvodai beszoktatást.
Sziasztok
Tündi jobbulást a kisfiadnak. Sajnos nekem saját tapasztalatom van erről. Szintén kb. 3 évesen egy kutya kapott meg az arcomon, de hál istennek nem látszik a helye. De azóta is félek a kutyáktól.
Te jó ég! És most fáj a füle szegénynek? Nem fél azóta a kutyától?
Persze, hogy nem tudsz mindig figyelni, de olyan kutya közelébe tényleg nem jó menni, amelyik eszik. Anyuéknál Anna szokta odaadni a két nagy kutyának a kaját, de nem engedem, hogy ott maradjon, amikor esznek. Jobb elővigyázatosnak lenni.
Biztos hamar rendbejön a füle, de elhiszem, mennyire megijedtél. Én is így lennék.
Sziasztok!
Képzeljétek mi történt tegnap. Robika játszott a kutyáinkkal (ahogy mindig is szokott), de sajnos most az egyik épp evett. Nem is lett volna baj, ha a másik nem megy oda hozzájuk. Szóval mivel a kajára nagyon féltékenyek (egymásra), így az a kutya amelyik evett, szépen hátramordult egyett és kapott. Csak hogy véletlenül Robikának a fülét találta el, nem a másik kutyát. Szóval megharapta a fülét hátul. Szaladtunk is a sűrgősségire, ahol 3 öltéssel össze is kellett varrni. :( Szegénykém úgy sírt! Persze nem a varráskor, hanem előtte, amikor valami érzéstelenítőt adtak a fülébe (injekcióba). Utána meg még ráadásul a tetanusz! Szóval gondolhatjátok! Engem is a sírógörcs kerülgetett, bár inkább még itthon. Annyira megijedtem!
Ma meg be is lázasodott, gondolom a tetanusz miatt. Így hétfőn nem is tudjuk megkezdeni az ovit, mert hétfőn kell mennünk kötéscserére. Csak délelőtt 8-11-ig rendelnek a sebészeten, és azt mondták, hogy menjünk oda minél hamarabb, hogy még sorra is kerüljünk, mert rengetegen szoktak lenni. Úgy hogy azt hiszem, majd csak kedden megyünk oviba. Jó, mi? Jól kezdjük az évet! Na de mindegy, az a lényeg, hogy nem lett annyira súlyos a baj, mert nem lett annyira mély a seb.
Nem gondoltam volna soha, hogy ez velünk megtörténhet! Annyira bízom a kutyáinkban, bár igaz, hogy most sem őt akarta megharapni, hanem a másikat, csak hát egy szerencsétlen véletlen folytán így sikerült. Annyira imádják egymást Robikával, hogy nem is igaz. Igazából még a kutyára sem lehetek mérges, (bár azért egy kicsit az vagyok), de az biztos, hogy ezután még jobban fogok figyelni! Bár az is igaz, hogy nem lehet rajta a szemem minden pillanatban! Nem igaz?
Remélem nektek kellemesebben telik hétvége, és mindenki jól van!
Mi holnap megyünk osztálytalálkozóra (ha Manó nem lesz beteg), és majd csak vasárnap jövünk haza. Remélem jó lesz!
Jó hétvégét!
Sziasztok!
Egyszerre válaszolok mindenkinek, ha nem baj. :)
Krisz, nem is emlékezthetsz a keresztnevemre, mert nem volt róla szó eddig. Darinka vagyok, Darinak lehet becézni. :)
Tündi, legalább már tudjátok, hogy lesz a beszoktatás, miket kell vini. A halacska tényleg jó jl, illik Robikához. Az jó, hogy csak a kontúrját kell kirajzolni.
Krisz, nálunk adtak előrerajzolt jelet, 3-t, azokat kellett kihímezni. Szerencsére anyukám megcsinálta, én nem értek sajnos ilyenekhez. :) Rá kell varrni a takaróra, lepedőre és a tornazsákra. A ruháiba elég filccel berajzolni. Annának a zászló jutott. Nem túl lányos jel, de nem volt már választék.
Tűzijáték nálunk is szokott lenni, idén elfelejtettünk vnni sajnos. :)Anna is nagyon szereti.
Köszi, Tündi, de tényleg úgy van, inkább maradnék itthon még pár napot, nincs sok kedvem a gólyatáborhoz. Anna most jól elvan Janival, de még sosem voltam távol tőle. Tartok a dologtól kicsit.
Ja, és Krisz, nálunk nincs beszoktatás. Visszük hétfőn reggel és már egész napra ott is kell hagyni. Egy picit maradhatunk, de nem sokáig. Nekem sajnos 8-ra be kell érnem a suliba évnyitóra, apa marad egy kicsit, ő később megy reggel dolgozni. De max. 9-ig tud maradni ő is. Az óvónők szerint nem kell aggódni, jobb, ha így szokják meg rögtön. Én azért nagyon aggódom, hogy fogja Anna viselni az ilyen drasztikus leválást. Majd meglátjuk.
Én úgy emlékszem 28-an lesznek a csoportban. Elég sokan, nem úgy, mint Robikáék, az nagyon ideális.
Sziasztok!
Nekünk eddig minden évben volt a tortán tűzijáték is. Nagyon tetszik Manónak, most is ismételni akart, hiába mondtuk neki, hogy azt nem lehet még egyszer meggyújtani. :)
Mi is voltunk ma az oviban megérdeklődni, hogy mikor menjünk pontosan, miket vigyünk stb. Ki is választottuk a jelét is Manónak, ami végül a halacska lett. Azt legalább egyszerű lerajzolni is. Azt mondták nem kell túl cifrázni a dolgot, a legegyszerűbben is elég. (Nem kell pikkely meg ilyenek.) Robikánál meg most úgy is a horgászat és a halacska a sláger. Volt miből választani, mert talán csak kettő volt eddig foglalt. Az óvónéni először nekünk is az autót ajánlotta, de úgy voltam vele, hogy azt még annyira sem tudnék rajzolni.
Szóval hétfőn vihetem, de akkor még csak 10-ig leszünk. Azért mondom, hogy leszünk, mert azt mondták, hogy én is maradjak ott vele. Mondtam, hogy szerintem felesleges ott maradnom, mert nem félős és ha gyerek és játék lesz, akkor már én nem is leszek lényeg. Természetesen ott maradok mindenképp, csak ne hogy aztán meg így legyen a rosszabb, mert hogy majd megszokja, hogy ott vagyok. Azt mondták, hogy hétfőn, kedden így legyen, utána majd meglátjuk. Az első hétre még ebédet sem kértem. Majd a második héttől. Egyelőre nem fog bent aludni amíg nem dolgozom.
Most még csak váltócipőt, váltóruhát és törölközőt kell vinni. Ha már ebédel is, akkor kell még vinni fogkefét, fogkrémet, papírszalvétát, wc-papírt, folyékony szappant és zsebkendőt.
Hozzánk viszont még nem mondták, hogy jönnének családlátogatásra. Annyit mondtak, hogy 9-én lesz a szülői értekezlet.
Ja, és képzeljétek egyelőre csak 9-en lesznek a csoportban, ebből 6 fiú és 3 lány. Decemberre már 14-en lesznek, májusra pedig 24-en, ebből 18 fiú, 6 lány. Nálatok is több lesz a fiú, mint a lány? Nálatok mekkora a létszám?
Krisz!
Nem tudom ismered-e a teszvesz-t, de ott láttam vasalható, ragasztható ovis jeleket. Csak írd be ott a keresőbe, hogy ovis jel, és akkor elvileg kidobja. Bár biztosan lehet kapni bevarrható címkéket is valahol.
Nálatok hogy lesz a beszoktatás?
Pédé!
Jó gólyatáborozást kívánok neked, bár tudom legszívesebben inkább otthon lennél még Annával. Meddig leszel ott?
Nálatok nem lesz egyáltalán beszoktatás az oviban?
Mi is lesz a jele Annának?
Malacka!
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok lánykádnak! Nálatok hogy megy a beszoktatás az oviban? Meg van már a jele?
Sziasztok!
Tündi nagyon szépek voltak a torták.Én még nem mertem ilyen gyertyát rárakni a tortájukra,de jövőre már én is ilyet kérek rá mert nagyon tetszik a mini tüzijáték.
Tegnap voltunk először ovoda látogatáson, megmondták mi mindent kell vinnünk. Nem lesz olcsó dolog.Holnap pedig jönnek hozzánk családlátogatóba.Állítólag kötelező nekik kijönni a lakásra ismerkedni.
Amúgy az ovoda nagyon tetszett, tiszta, sok új játékkal. Megvannak a jelek:autó és esernyő.
Remélem lehet venni vhol ruhába varrható jeleket mert még a váltó zoknijukba is belekell varrni.
PéDé!(nem emlékszem a kerestnevedre)
Ha már dolgozol,hogyan lesz nálatok a beszoktatás?
Sziasztok!
Nagyon jók a képek, Tündi szépek a torták. Biztos finomak is voltak.
Nálunk tegnap voltak az óvónők családlátogatáson. Kérdeztek jópár dolgot, hogy jobban megismerjék Annát. Nagyon aranyosak, szimpatikusak. Remélem, nem lesz gond.
Tegnap meg ma már dolgoztam, javítóvizsgák voltak. Jól elfáradtam, mindkét nap késő délután értem haza. Holnap tanévnyitó értekezlet, csütörtökön meg megyek gólyatáborba. Anna most nagyon apás, mindent vele akar csinálni, így reméelm, jól meglesznek egymással.
Sziasztok!
Köszönjük szépen, nagyon jól sikerült a szülinap! Jól el is fáradtam estére! :) Manó nagyon boldog volt, hogy ennyien voltak nálunk! Sőt déluán nem is aludt, mert annyira izgatott volt, hogy nem bírt elaludni. Kapott sokmindent, vonatot, autót, hajót, könyvet és persze egy kis pénzt is, amiből majd ruhát, váltócipőt veszek az oviba. A torták is nagyon finomak voltak, bár Robika nem tudom evett-e egy-egy falatot belőlük. Soha nem szokott enni a tortákból, süteményekből akárhol is vagyunk. Nem valami édesszájú.
Tettem fel képeket! Majd nézzétek meg! A narancsos torta finomabb volt, de azért a gesztenyés is jó volt, csak nekem egy kicsit édes. Külsőre viszont mindkettő szuper volt.
Nem tudjátok véletlenül, hogy az étkezési támogatáshoz mennyinek kell lennie az 1 főre jutó jövedelemnek? És a rendszeres gyermekvédelmihez?
Nálunk szerencsére az apjával egyformán vagyunk szigorúak, vagy éppen engedékenyek Robikával. Bár azért én hamarabb engedek neki, mint az apja. Az apja határozottabb.
Azt vettem észre, hogy ő sem szívesen adja oda a játékait a nála nagyobb gyerekeknek, viszont a kisebbeknek bármit odaad. Nem is kell neki mondani, magától viszi oda nekik a játékokat. A kicsikkel szemben egyáltalán nem irigy. Nem tudom ez miért van.
A hisztit egyre nehezebben kezelem.A Sára a könnyebb eset mert ő megsértődik,sír egy keveset aztán már el is felejttette.Az Ádám az aki ha belekezd képes akár 10 percig is folyamatosan sírni,elfekszik a földön és csak vergődik.Én hagynám majd abbahagyja alapon,de az apukája megsajnálja és vége a nevelési elvemnek.:-)
Anyukám mondta,hogy én is nagyon hisztis gyerek voltam.
Nekem a legnagyobb problémám mostanában az hogy állandóan veszekednek a játékokon,sőt már verekednek is.