Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását. (Politikamentesen!) fórum

10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását. (Politikamentesen!) (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
134. birebora (válaszként erre: 130. - MadchenZsani)
márc. 27. 04:31
Jól látod. És persze lehet véleményed és le is irhatod, ahogy bárki.
133. Amaunet (válaszként erre: 132. - MadchenZsani)
márc. 26. 22:03

Akkor nem a megfelelő fórumon jársz. 😀

Talán valamilyen társadalmi egyeztető fórum lenne erre megfelelő, ahol a jövő nyugdíjrendszerén gondolkodnak.

132. MadchenZsani (válaszként erre: 131. - Amaunet)
márc. 26. 21:19
Én tisztán értem a rendszer működését, viszont kritizálom és felvetem azokat a kérdéseket, amelyek enyhén szólva visszásak.
131. Amaunet (válaszként erre: 127. - MadchenZsani)
márc. 26. 19:43
Nem gondolom, hogy az én szövegértésemmel lenne probléma. Nem nekem magyaráz itt 3-4 ember, hogy megértsd a nyugdíjrendszer működését.
130. MadchenZsani (válaszként erre: 129. - Birebora)
márc. 26. 19:41

Nem véletlen negálom. Tudom, hogy a rendszer miként működik. Ettől függetlenül úgy gondoltam, hogy lehet véleményem, ill. le is írhatom.

Igen, mert a jelenlegi rendszer igencsak aránytalan. Ezzel két módon lehet változtatni. Egyik az, hogy bizonyos szint felett befagyasszuk (viszont ez tudjuk, hogy alkotmányellenes), a másik az, hogy a kisnyugdíjasokat felzárkóztatjuk, vagyis nagyobb mértékben emelünk nekik (bár ez is elvileg diszkriminatív és elvileg sajnos alkotmányellenes is).

129. birebora (válaszként erre: 128. - MadchenZsani)
márc. 26. 18:22

Nem oktattalak ki. A pénzről, nyugdijakról te beszélsz folyamatosan. Méltatlankodsz. Bármit irunk, negálod.

Azon el kellene gondolkodnod, hogy mi van akkor ha "mindenki szembe jön".

128. MadchenZsani (válaszként erre: 125. - Birebora)
márc. 26. 18:11

Kérlek ne oktass ki, ill. ne kérj olyan adatokat, amelyeket nem oszthatok meg. Egyébként éppen keresztapám esetén arról volt szó, hogy szeretett volna visszamenni dolgozni (nem azért, mert kevesli a nyugdíját, hanem azért, mert szereti a munkáját és tiszteli a kollégáit).

A pedagógusaim esetében szintén az a helyzet, mint keresztapámnál. Egyfelől kettőből egy esetben tudom az összeget. Másfelől az, aki ténylegesen tesz is le valamit a közösbe és a következő korosztályok nevelésébe szerintem sokkal többet érdemelnének, mint azok, akik üldögélnek egy épületben, szapulják egymást (és nem mellesleg több millió ember életéről így vagy úgy döntenek) és teszik ezt több mint 1 milliós fizetésért.

127. MadchenZsani (válaszként erre: 126. - Amaunet)
márc. 26. 18:06

Remek! Eddig a kioktatás, most meg a szavaim kiforgatása, ill. szövegértésed még mindig igencsak gyengének bizonyul a látszat szerint.

A ledolgozott éveknél ott van mindegyikük esetében legkevesebb 30, de egyes esetekben 40+ év.

126. Amaunet (válaszként erre: 122. - MadchenZsani)
márc. 26. 16:44

Bocsánat!

"Ezt írtam szó szerint "Akik tényleg becsülettel újjá építették ezt az országot a II. világháború és/vagy az 1956-OS FORRADALOM és/vagy a RENDSZERVÁLTÁS szinte semmit nem kapnak hiába volt bejelentett munkahelye 30-35-40 vagy akár 40+ évig. Igaz ez a férfiakra ugyanúgy, mint a nőkre.""

Nyugdíjat ezekre sosem fizettek. Legalábbis nekem nem számoltak el olyasmit, hogy rendszerváltás = 5 év és 1 millió/hó.

125. birebora (válaszként erre: 122. - MadchenZsani)
márc. 26. 16:43

Jajj:)

Aki újjá épitett a II. világháború és 56' után az bizony annyi. 80-90 éves. És az bizony 30-40 éve nyugdijas. Bárhonnan is cizellálod és kapálódzol annyi az annyi:)

Nem tudom, hogy a 65 éves körösztapádnak mennyi a nyugdija, de most már leirhatnád mert roppant kiváncsi vagyok. Ezen rúgózól napok óta. Ha jó karban van és van benne hajlandóság és akarat dolgozzon egy kicsit tovább jobb kondiciók mellett. Ugyanis csak a 15 % adót vonják le tőle.

Tényleg megmondhatnád, hogy 6 év munkaviszonnyal mit érdekel téged ennyire vehemensen a nyugdij. Tőled csak távolodik. Te egyre messzebb kerülsz tőle. Kezdj el viharos gyorsasággal félre tenni, előtakarékoskodni, hogy öreg korodra hosszú nyugodt, békés éveid legyenek.

Egyébként ha körösztapád és a tanárod kevesli a nyugdiját úgy tudom, hogy újra lehet számoltatni. De tudok olyanról aki újraszámoltatta és kevesebbet hoztak ki neki.

124. Amaunet (válaszként erre: 121. - Birebora)
márc. 26. 16:36
Ez így van. A valorizáció (tervezet) 2025-ben átlagosan 13,5%-al magasabb, mint 2024-ben.
123. Amaunet (válaszként erre: 120. - MadchenZsani)
márc. 26. 16:34

Lehet, hogy be volt jelentve 30-40 éven át, de bagóért dolgozott vagy ahogyan írták már, a bére nagyrészét zsebbe kapta.

Az én számításaimat is jócskán lehúzta, hogy 2-3 évig a cég "bele kényszerített" az EKHO + boríték comboba. De örültem, hogy van munkám.

Aztán húztam egy képzeletbeli vonalat, hogy "na, az alatt nem vállalok munkát". És találtam. El tudtam magam adni jó pénzért is.

Nem elég pusztán az utolsó 5 évben jó pozícióban, jó pénzért dolgozni. Életutat, az életúti keresménnyel számolnak.

122. MadchenZsani (válaszként erre: 121. - Birebora)
márc. 26. 16:29

Nem is tudtam, hogy a 65-66 éves keresztapám már 30-40 éve nyugdíjas.

Nem is tudtam, hogy az a tanár, aki 2016-ban érettségiztetett és akkor nyáron ment nyugdíjba már 80-90 éves.

Azért kellene tudni kicsit szöveget értelmezni.

Megint azaz érzésem, hogy csak a "II. világháború" részig jutottál el, de sem az 1956-os forradalmat, sem a rendszerváltást nem észlelted vagy értelmezted.

Ezt írtam szó szerint "Akik tényleg becsülettel újjá építették ezt az országot a II. világháború és/vagy az 1956-OS FORRADALOM és/vagy a RENDSZERVÁLTÁS szinte semmit nem kapnak hiába volt bejelentett munkahelye 30-35-40 vagy akár 40+ évig. Igaz ez a férfiakra ugyanúgy, mint a nőkre."

121. birebora (válaszként erre: 120. - MadchenZsani)
márc. 26. 16:25

Akikről te irsz 80-90 évesek. Tehát 30-40 éve nyugdijasok. Ki tehet róla, hogy a nyugdijasoknak nem adnak megfelelő, infláció követő emeléseket. Na ki? Kik?

Akik mostanában mentek el, pár év és ők is "lemaradnak". Az ő nyugdijuk is kevés lesz, az akkori friss nyugdijasokhoz képest. Szerintem. De ne legyen igazam.

120. MadchenZsani (válaszként erre: 117. - Semleges)
márc. 26. 16:10
Azért, mert látom a környezetemben a jogos felháborodást a nyugdíjak kapcsán. Akik tényleg becsülettel újjá építették ezt az országot a II. világháború és/vagy az 1956-os forradalom és/vagy a rendszerváltás után szinte semmit nem kapnak hiába volt bejelentett munkahelye 30-35-40 vagy akár 40+ évig. Igaz ez a férfiakra ugyanúgy, mint a nőkre.
119. ,zumba (válaszként erre: 116. - Semleges)
márc. 26. 12:49
Észnél lenni? Csak a ma és most számított sok embernek. Én mindig becsületesen, a törvényeknek megfelelően fizettem a járulékokat. Aki meg nem, az sírogat.
118. semleges (válaszként erre: 116. - Semleges)
márc. 26. 12:47
jav: 66,5%
117. semleges (válaszként erre: 115. - MadchenZsani)
márc. 26. 12:46

Egyébként 6 év munkaviszonnyal miért zizegsz ennyire ezen a témán?

Kevés a 80.ezer és a 300. sem sok.

Múltkor olvastam, egy szakértő mondta ki a mondatot. Aki elmegy nyugdíjba, onnantól kezdve egyre jobban elszegényedik.

116. semleges (válaszként erre: 114. - Asztanaviszta)
márc. 26. 12:44
Ja, zsebbe? A zsebnek sem adója, sem járulékok fizetése nem volt. Az tisztán ment. Hát ott és akkor kellett volna kicsit észnél lenni vagy félre tenni. Én sem sajnálom őket. Egy ft-om nem volt soha adó és járulék fizetése nélkül. Úgy kaptam a béremet, hogy 33,5 %-ot levonták. 66,6 %-ot kaptam kézhez.
115. MadchenZsani (válaszként erre: 114. - Asztanaviszta)
márc. 26. 11:15

Nem a saját aspektusomat vizsgálom.

Az ismerőseim kb. 35%-át érinti a nyugdíj.

Az érintettek mintegy 70%-a legfeljebb 250E Ft-t kapnak, miközben ledolgozták az egész életüket. Többen közülük piaci alapon működő cégnél és nem minimálbérért, hanem valamivel a garantált bérminimum feletti bérért. Van olyan köztük, aki hiába keresett évekig 300E felett, mint középvezető. Van közöttük állami oktatásban vagy szociális ágazatban dolgozó is, kb. 15%, aki szintén nem kap még 250E nyugdíjat.

Aki öregségi nyugellátásként kap 300E feletti összeget - legyen az kezdő vagy már emelt ellátás - az mind

114. asztanaviszta (válaszként erre: 113. - MadchenZsani)
márc. 26. 09:59

A piaci cég ebben az esetben azt jelenti, hogy bejelentve minimál bérre, a többi zsebbe. Valahogy nem tudom őket sajnálni.

Oktatásból nyugdíjba ment ismerősöm is van. Ő is 300 felett kap.

De neked csekély 6 év munkával az nyugdíj és annak mértéke utópia.

113. MadchenZsani (válaszként erre: 112. - Asztanaviszta)
márc. 26. 09:35

Akkor te szerencsés környezetben élsz.

Az én környezetemben max. azok kapnak 300E+ nyugdíjat, akik állami (közlekedési) cégtől vagy egészségügyből mentek nyugdíjba az elmúlt legfeljebb 5 évben.

Ha piaci cégtől, vagy kereskedelemből, de még oktatásból is, legfeljebb 200-250E között nyugellátást kapnak.

112. asztanaviszta (válaszként erre: 108. - MadchenZsani)
márc. 26. 08:22

Teljesen reális.

Az én környezetemben mindenki ebbe a kategóriába tartozik. (300 ezer felett kap).

Igaz nyugdíj előtt sok-sok évet dolgoztak, hivatalosan bejelentve.

111. birebora (válaszként erre: 108. - MadchenZsani)
márc. 26. 05:29
Reális lehet.
110. MadchenZsani (válaszként erre: 109. - Enissa)
márc. 25. 21:48
Értem!
109. Enissa (válaszként erre: 106. - MadchenZsani)
márc. 25. 21:20

​Magyarországon a 65 éves nyugdíjkorhatár betöltése után a munkavállalás általában nincs korlátozva, és a nyugdíjasok a versenyszférában bármilyen munkakört betölthetnek. ​

Forrás: NyugdíjGuru News

Közszféra és speciális munkakörök: A közszférában, például közalkalmazotti vagy köztisztviselői pozíciók esetében azonban eltérő szabályok érvényesek. A nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásához külön engedélyekre lehet szükség, és bizonyos esetekben a nyugdíj folyósítása szünetelhet a munkavégzés ideje alatt. ​

Officina

Petroczi Gabor

Pl. Kormányhivatalnok, ha tótágast áll, akkor sem dolgozhat, ha a 65. évét betöltötte.

márc. 25. 21:06

[link]

Szerintetek mennyire reális az, hogy 431.097 fő kapott 2024. december 31-ét megelőzően 300.000 Ft feletti ellátást.

Ezzel szemben 129.098 fő kapott ugyanezen időpontot megelőzően 80.000 Ft alatti összeget.

107. fokhagyma (válaszként erre: 106. - MadchenZsani)
márc. 23. 18:37
Én sem tudom, másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy egyes munkahelyek másképp értelmezik a törvényt, vagy nem tartják be, tényleg gőzöm sincs az egészről.
106. MadchenZsani (válaszként erre: 105. - Fokhagyma)
márc. 23. 15:39
Nem mondtam, hogy nem igaz. Azt nem értem, hogy miből adódik az ellentmondás.
105. fokhagyma (válaszként erre: 103. - MadchenZsani)
márc. 23. 14:42
Lehet, hogy furcsa, de miért mondanám, ha nem így volt? Esetleg elképzelhető, hogy vannak munkahelyek, ahol nem ismerik a rendelkezéseket, vagy szándékosan, önhatalmúlag döntenek a dolgozókról. Tényleg nem tudom.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook