Zsemlekenyér recept

Elkészítési idő 90 perc

A Zsemlekenyér hozzávalói:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 dl langyos tej



A Zsemlekenyér elkészítési módja:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megkelesztjük. A többi sózott, szitált liszthez adjuk,annyi vizet adunk hozzá,amennyit felvesz. Közepesen kemény tésztát készítünk belőle. Megkelesztjük, megformázzuk, és előmelegített sütőbe téve kisütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A zsemlekenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook