Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldségfasírt recept

Zöldségfasírt recept

Elkészítési idő 90 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 339 kcal

A Zöldségfasírt hozzávalói:
60 dkg vegyes leveszöldség
3 dl tej
3 dkg margarin
3 ek finomliszt
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tk majoránna
1-1 mokkáskanál reszelt szerecsendió és sütőpor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fehér bors,só
bundázáshoz zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


A Zöldségfasírt elkészítési módja:
A nyers zöldségeket megtisztítom, és az almareszelő legdurvább fokán lereszelem.A megtisztított vöröshagymát finomra vágom, a petrezselyemzöldet felmetélem.A margarint felforrósítom,rászórom a lisztet, és habzásig pirítom,közben kevergetem.Ezután ráöntöm a közben megmelegített tejet,és folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ha a massza már elválik az edény falától,lehúzom a gtűzről és belekeverem a hagymát és a zöldségeket.Zúzott fokhagymával,petrezselyemzölddel,majorannával,sóval,borssal és szerecsendióval ízesítem.Ezután a sütőport és a nyers tojást is belekeverem. A masszát fél óráig a hűtőben pihentetem. Bő olajt forrósítok,közben nedves kézzel gombócokat gömbölyítek,és morzsába forgatom. Forró olajban pirosbarnára sütöm. Salátával,hideg mártással,párolt zöldséggel tálalom.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldségfasírt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook