Piroski recept

A Piroski hozzávalói:
Tésztához:

10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
2 tojás


Töltelékhez:

kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
30 dkg füstölt hús (lehet sonkamaradék)
3 db keménytojás
2-3 ecetes uborka
1 nagy csokor petrezselyemzöld



A Piroski elkészítési módja:
Összemorzsolunk 10 dkg finomlisztet 10 dkg rétesliszttel, egy csapott mokkáskanálnyi sóval, meg 20 dkg margarinnal. Két tojás sárgájával és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és cipóban, folpackba csomagolva egy órát pihentetjük. Közben a töltelékhez összevagdalunk kis fej vöröshagymát, evőkanálnyi olajon megpirítjuk és 30 dkg vékony csíkokra vágott füstölt húst, vagy maradék sült húst forgatunk bele. Azután 3, kiskockára vágott kemény tojás, 2-3 összevagdalt ecetes uborka (ez el is maradhat) kerül még bele, majd egy csokor petrezselyem. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval, esetleg cakkos szélű nagy pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A közepükre egy-egy kanál tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, a szélüket összenyomkodjuk. Kizsírozott nagy tepsire fektetjük, a tetejüket tojással megkenjük és forró (200 °C-os) sütőben végig erős lánggal ropogósra sütjük. Tetszés szerint mártással, vagy főzelékhez feltétnek, de önálló ételként is fogyaszthatjuk.

Megtölthetjük a tésztát sűrű gombapéppel, esetleg összevagdalt kemény tojás és sajt fűszeres keverékével is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A piroski elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook