Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsókrémleves recept

Zöldborsókrémleves recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 270 kcal

A Zöldborsókrémleves hozzávalói:
- 1 ek. vaj
- 1 finomra vágott kisebb hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2,5 dl zöldségleves
- 50 g felszeletelt krumpli
- 50 g felkockázott zeller
- 2,5 dl tej
- 1/4 zöldségleveskocka
- 1/2 tk. letyán
- jó csipetnyi szerecsendió
- 150 g zsenge zöldborsó
- 1/2 dl tejszín
- 1/2 ek. finomra vágott petrezselyem


A Zöldborsókrémleves elkészítési módja:
Vajat kis fazékban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd kis lángon 5 percig pároljuk, olykor megkeverjük. (Hagymának üvegesnek kell lennie.) Zöldságlevessel a megpárolt hagymákat felforraljuk, bele rakkjuk a burgonyát és a zellert, majd fedővel letakarva 8-10 percet zözzük. (Puhuljanak meg!) Felöntjük a tejjel és beleadjuk a leveskockát, a lestyánt és a szerecsendiót. Újból felforraljuk és a zöldborsőt beletéve, fedő nélkül még 3 percig főzzük. (Zöldborsónak meg kell puhulnia.) Bele rakjuk a tejszínt és a levest pürésítjük. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

Ajánlott étvágytalanságra, székrekedésre, nyelőcsógyulladásra, szájnyálkahártya-gyulladásra, kálium- és magnéziumhiányra.
Rákosoknak jó recept!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsókrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook