Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zajos szomszéd gyerekkel fórum

Zajos szomszéd gyerekkel (beszélgetés)

1 2
28. NomNom (válaszként erre: 7. - 4db861fb54)
2021. jan. 7. 12:30
Nekem a lentebb említett zajos helyen is az volt hogy már nem csecsemő volt hanem 2+ éves és volt hogy hajnali 1-2-kor!!! is hallgattuk ahogy veri a játékokat, radiátort, szaladgál. Persze ők nap közben nem jártak sehova, gondolom így aludtak délig....
27. NomNom (válaszként erre: 6. - 7454c77428)
2021. jan. 7. 12:28
Lekopogom, rendes a szomszéd és csak egy oldalon van, a másik oldalon a köv szomszéd felhajtója van szóval ott csak ők járnak néha az autóikkal.
26. NomNom (válaszként erre: 23. - Semleges)
2021. jan. 7. 12:26
Én is éltem úgy. Remek.... ja nem. :(
25. a97b9a4e4e (válaszként erre: 23. - Semleges)
2021. jan. 7. 12:24
Borzaszto hogy ilyen emberek is vannak. Ha nekem nem jo, dogoljen meg a szomszed tehene is.
2021. jan. 7. 12:22
Azt mondta a szomszed azert hozta ide a kutyakat mert zavartak a macskak. :D Ugyanugy vannak macskak, csak most mar odafekszenek a kutyak keritese ele, aztan a hulye kutyaik egesz nap azt ugatjak. Mert hat bevannak csukva, kimenni nem tudnak, a macskat meg nem zavarja hogy ugat.
23. semleges (válaszként erre: 19. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 7. 12:20

Füldugóval élni? Na azt sem bírnám.

Borzasztó hogy ilyen helyen laktok.

22. a97b9a4e4e (válaszként erre: 20. - Levarosbukta)
2021. jan. 7. 12:18
Nem foglalkoznak vele..mar rakerdeztem a polgimesternel, mert a jegyzo sosincs benn. Azt mondtak oldjuk meg hazon belul.
2021. jan. 7. 12:17

Hasonló helyzetben voltunk. Hat lakásos új építésű társasházban mind lakó tulajdonos volt, az egyik lakásban azonban bérlők laktak. Elsőre normálisnak tűntek, kétgyerekes család.

A ház le van szigetelve, a többi szomszéddal kapcsolatban azt sem tudtam hogy itthon vannak-e, de innen olyan szintű ordítás jött fel, a gyerekek rohangáltak, őrjöngtek még este 1/2 11-kor is, volt hogy az apjuk futóversenyt rendezett nekik a nappaliban.

Mondhatom, hogy az egész ház ki volt készülve tőlük idegileg, hiszen mindannyian dolgozunk, kelnénk reggel. Nálunk az hozott megoldást, hogy a többi lakóval úgymond összefogtunk, és a lakás tulajdonosát bombáztuk telefonhívásokkal és panaszkodásokkal, ha kellett felhívtuk minden egyes nap este tizenegykor is, az összes lakó külön-külön, hogy jöjjön el és csináljon valamit a bérlőivel.

Végül aztán kis idő múlva megelégelte, és új bérlőket hozott a lakásába, ezeknek is van kettő kicsi gyereke, de érdekre módon egyáltalán nem hallani őket. Talán mert normálisan viselkednek...

Egy társasházban tudomásul kell venni, hogy az ember érzékeli a szomszédait, de a régi lakókkal nekünk a fő probléma az volt, hogy még este tizenegykor is üvöltöttek. Márpedig olyan későn már elvárható hogy csendesedjenek.

20. levarosbukta (válaszként erre: 19. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 7. 12:17
Irtam lentebb, hogy a jegyzőhöz kell fordulni birtokvédelemért aki szabálysértési eljárást indithat és bírságot szabhat ki.
2021. jan. 7. 12:10
Es ahol még egy kozos kepviselo sincs? Csak 2 ejjel-nappal szűkőlő dög meg a hanyag gazdái? Lassankent megőrülsz ha ennyire nem bírod a zajokat, vagy elmesz aztan keresel egy nyugisabb helyet. Füldugóval élek én is, de a fejem így is folyton fáj. Nem értem en se az embereket hogy lehetnek ennyire érzéketlenek masok problemaival szemben? Az ilyennek kéne tanyára menni, nem annak aki betartja a szabalyokat.
18. levarosbukta (válaszként erre: 8. - László1107)
2021. jan. 7. 11:58

A közös képviselő sem tud tenni semmit, azon kívül hogy szól nekik hogy csendesebbek legyenek. Max. csak azt éred el vele ha cseszteted a közös képviselőt ezzel, hogy nem veszi fel a telefonodat egy idő után.

Itt az ott érdemben tenni valamit akit zavar a hangoskodás. A jegyzőnél lehet birtokvédelmi eljárást indítani a kormányzati portálon pontosan le van írva mi ennek a módja. Annak aki sérelmezi a helyzetet kell benyújtani tanúkkal, bizonyítékokkal alátámasztani az ügy valódiságát. Ezt a közös képviselő nem tudja megtenni, mert nem ő hallja nem ő tapasztalja a hangoskodást. Tehát tanúskodni sem tud.

17. katt2 (válaszként erre: 2. - Channa*)
2021. jan. 7. 11:31
Meg tudom érteni, hogy el akartok költözni. Nehéz lesz ezt a lakást eladni. Ha a vevőben tudatosulnak a körülmények akkor ezerrel fog menekülni. De azért van megoldás. Az etnikumnak kell eladni...
16. aszparagusz (válaszként erre: 2. - Channa*)
2021. jan. 7. 11:10
Itt nem az albérlő kitevéséről van szó, hanem arról, hogy mindenkinek joga van a nyugodt élethez, függetlenül attól, hogy tulajdonosként, vagy bérlőként használja a lakást.
15. aszparagusz (válaszként erre: 3. - Fildus)
2021. jan. 7. 11:08

Egy gyerek "alapzaja" nem azonos azzal, hogy még este 10-kor is őrjöng a lakásban.

Hagyjuk már, ezt, ha lesz gyereked, megérted dolgot.

Nekem is, igaz már nagykorú, de mindig tudta, hol a határ.

Nem ahhoz van köze, hogy ki bérli a lakást, hanem ahhoz, hogy az abban élők mennyire tartják be az együttélés szabályait.

14. semleges (válaszként erre: 13. - 4db861fb54)
2021. jan. 7. 10:20
Akkor előbb utóbb biztos megint odaköltözöl és ott nem fognak a zajok zavarni. Mindenkinek amit megszokott.
13. 4db861fb54 (válaszként erre: 10. - Semleges)
2021. jan. 7. 10:14
Kertes házban nőttem fel, szóval ezek nem valószínű h zavarnának.
2021. jan. 7. 09:49

Sajnos nem hiszem hogy sok jóval bíztathatunk! Maximális együttérzés mellett!

Ahová rendőrök stb. is járnak ott még az sem nagyon opció hogy pl. pottyantanál a postaládába 1 kérlelő levelet nekik ,mert fel sem vennék ,vagy rosszabb lenne.Sajnálom + füldugó és a remény hogy elmennek:))

11. László1107 (válaszként erre: 10. - Semleges)
2021. jan. 7. 09:47
Szerintem sem szabad hagyni. Mindenhol vannak zajok, ez evidens, de nem mindegy mennyi és mikor. Nálunk is a 4.-en lakó lánynál felújítás folyik, reggel 8-9-től, délután 2-ig biztosan fúrnak faragnak. Nekem épp akkor lenne online órám, nagyon zavar hogy sokszor még az ablakok is remegnek, de nem állhat meg az élet. Persze ha este 11-kor állnának neki, én is szólnék.
10. semleges (válaszként erre: 1. - 4db861fb54)
2021. jan. 7. 09:41

Szólj a tulajnak, rendezze a bérlőit.

A gyerekek zajjal járnak. Ha lesz neked is megtudod.

Ha kertesbe mész ott is lesznek zajok csak másmilyenek. Hajnali fűnyírás, szomszéd kora reggel viszi a kutyáit sétáltatni, meg napközben is óbégat velük. Szembe szomszéd nem tud halkan beszélni. Motorozás az utcában,jól ki húzatja a hülyéje. Hidd el mindenhol van valami. A megoldás egy tanya, távol mindentől és mindenkitől vagy az erdő mélye, de ott meg a fakivágástól zúg a gép.

Ha ennyire gáz ne hagyd, valamit tenni kell.

9. semleges (válaszként erre: 2. - Channa*)
2021. jan. 7. 09:32
Jézusom, így biztos nem tudnék élni.
8. László1107 (válaszként erre: 2. - Channa*)
2021. jan. 7. 09:29
Én ezzel most nem értek egyet, szerintem egyáltalán nem kötelessége elviselni a zajongást. Este 11 után meg már csendháborításnak számít a dolog. Én is társasházban élek és éltem is egész éltemben, nyilván ha ennyi ember él egy épületben akkor ott vannak zajok. Azokat meg lehet szokni, el lehet viselni. Na de este 11-kor? Meg úgy alapesetben el nem hiszem, hogyha annyiszor szólva lett nekik, akkor a nagyhangú apuka esetleg nem tudná visszafogni magát, vagy rászólni a gyerekekre. Én is a közös képviselőt javaslom, ha kell napjában 20x szólni neki, és egy idő után ő fogja megunni és tesz ellene. Vagy összefogni a lakóközösséggel, és a petíció még jó ötlet lehet.
7. 4db861fb54 (válaszként erre: 5. - Jozsi.38)
2021. jan. 7. 09:16

Sztem is le kellene tenni egy kisgyereket 22.00 előtt, h fel tudjon kelni időben.

A rohangálásról csak annyit, h a zajos család előtt szintén egy család élt ott, először egy gyerekkel aki ovis volt, majd született még egy. Érdekes, de én néha síráson kívül nem hallottam rohangálni őket egyszer sem. Szimplán nevelés kérdése, h hagyod e őket.

H mit várok a fórumtól? Erőt, tanácsot, véleményt... Tudom h a sokadik fórum.

6. 7454c77428 (válaszként erre: 4. - NomNom)
2021. jan. 7. 09:13
jó neked.a szomszédom,ha kimegy dolgozni,biztos van valami erősítője,meg heppje is,mert egész nap valami dobolást hallgat.mint ha a fejem vernék.pedig kertes ház,nem annyira közel.
5. jozsi.38 (válaszként erre: 3. - Fildus)
2021. jan. 7. 09:03

az addig oké, hogy zajjal jár a három gyerek, na de este 11-kor? Felsír a pici baba az rendben, de itt rohangálásról van szó, este 10 után igenis elvárható, hogy tegye le a se..ét a gyerek, mert másnap reggel közel lehetetlen időben felkelteni és oviba-suliba küldeni.

Szintén három gyerekem van, este 9 után lámpaoltás, hogy fel tudjanak kelni

4. NomNom (válaszként erre: 1. - 4db861fb54)
2021. jan. 7. 09:02

Voltam hasonló helyzetben, én is munka után jártam mindenhol csak be kelljen hazamenni - könyvtár, bolt stb.

El kell keserítselek, nem csinálnak semmit pedig nem csak a gyerekes szomszédok voltak hangosak (azzal tudtam h nem lehet mit kezdeni), azzal sem volt hajlandó semmit tenni a közös képviselő, hogy egy patkány méretű kutya minden nap visított míg a gazdája haza nem jött. Hétvégén néha éjjel is ha bulizni voltak. És nem csak minket zavart.

Mi kertes házba költöztünk mert nem nekem való h együtt éljek ennyi emberrel és kész. Tehát én megszöktem. Azóta max a tavaszi kora hajnali madárcsicsergésre ébredek fel. :D

3. fildus (válaszként erre: 1. - 4db861fb54)
2021. jan. 7. 08:40

Ha lesz gyereked megérted!

Nekem 3 van, albérletben élünk. 3,5 éve lakunk itt. Soha senki nem volt nálunk hangzavar miatt.

Nevelés kérdése is.

De egy gyerek zajjal jár, el kell fogadni és tolerálni kell. Neked is lesz gyereked, majd megtudod milyen!

Ki hogy bérli a lakást ahhoz semmi közöd!

2021. jan. 7. 08:39

Ez már a sokadik ilyen fórum az elmúlt 1-2 hónapban, és azt gondolom, hogy mindenki leírta a véleményét. Nem tudom milyen újdonságot lehetne mondani.

És azt sem hiszem, hogy nem lehet pihenni, és biztos vagyok abban, hogy ha valakit ennyire zavar a zajongás, akkor az illetővel van gond akkor is, ha már évek óta ott lakik.

Hidd el vannak rosszabb esetek is.

Én egy olyan társasházban vettem 10 éve egy lakást, ahol a földszinten csupa problémás ember él. Kora tavasszal kiköltöznek az udvarra és ott megy a dajdajozás, disznóvágás, bográcsolás, illetve a balhézás. Az egyik földszinti lakóhoz hetente 2x jönnek a rendőrök, mert ennyiszer akarja megölni az illető az anyját vagy az épp aktuális barátnőjét.

Ha szólunk nekik, akkor megfenyegetnek minket, hogy felmegyek és ledoblak az emeletről ne játszd az eszed! Vagy fejezd be mert egyik este kinyírlak, rád gyújtom a lakást, stb., így mi emeletiek azt tettük, hogy rácsot szereltünk fel a folyosónkra, így a lakáshoz csak akkor tudnak eljutni, ha beengedjük őket, nem köszönünk és nem kommunikálunk egyikkel sem. Egyszer amikor épp a verekedős szomszéd agyba-főbe verte a nőjét, névtelenül rendőrt hívtam.

Az ilyenekkel nem tudsz mit tenni. Ha bérlő, ha tulajdonos. Nálunk az összes földszinti önkormányzati lakásban él, és a tulajdonosokat senki nem védi. Így jártál és kész.

Ha észre vesszük, hogy disznópörzsölésre készülnek, akkor bezárjuk az ablakokat, ha megérezzük, hogy a másik szívja a füvescigit, akkor szintén ablakot zárunk. Ennyit tehetünk.

És igen, vagy megszokod vagy megszöksz. Senkit nem fognak kitenni a kedvedért, akkor sem, ha te már ott laksz hosszú évek óta, akkor sem, ha te megvetted több millióért, ő meg bérli.

Nem tudom, hogy mit vársz a fórumtól.

Közös képviselőt kell megkeresni, illetve hetente több alkalommal bejelenteni őket, de egy idő után úgy is az lesz, hogy téged fognak házsártosnak nézni...

2021. jan. 7. 08:27

Sziasztok!

Egy olyan témát szeretnék kivesézni, ami sztem több embert érint.

Társasházban élek a párommal a lakásunkban hosszú évek óta,gyerek nincs.

Nálunk egy hónapja nincs csend és nyugalom, pihenés mivel az alattunk lévő lakás ki lett adva egy népes családnak.

Nem szaporítom a szót, volt már kint a rendőrség, a gyámügy.

Tipikusan az a család, akik ha akarnak akkor se tudnak csendben lenni. Apuka olyan hangosan beszél, h két emelettel lejjebb is lehet hallani. A gyerekek gyakran rohangálnak, a szék megemelését hírből sem ismerik. A zajongás kezdetben 23:00 után is ment.

Szóltunk mindenkinek, senki nem tett semmit. Se a tulaj, se a közös képviselő.

Egy fokkal javult a helyzet, 22:00 után mérsékelt a hangzavar, rohangálás.

Mi korán kelünk hétköznap, szóval el lehet képzelni mennyire vagyunk kipihenve. Persze megértem, nem lehet kikötni a gyereket, isten ments h korlátozzam a fejlődésben, de azt gondolom van egy határ. Én odáig jutottam, h inkább tovább maradok bent a melóban csak ne kelljen haza jönnöm. Ha itthon vagyok, nem vagyok nyugodt. Frusztrált vagyok és szorongok.

Olyan emberek véleményét várom akik hasonló cipőben járnak, esetleg sikerült tisztázni a helyzetet. De miért nekem kell alkalmazkodnom? Elviselni ezt a helyzetet? Tudom, vagy megszokom vagy megszököm. (ha jól tudom feketén bérlik a lakást :-)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook